RyanVM Update Pack 2.1.0 - Released July 14, 2006

Questions about Update Pack making? Ask here.
User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Fri Jul 14, 2006 2:51 pm

same prob with new atapi.sys.......

Protagonist.
Posts: 162
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:02 am

Post by Protagonist. » Fri Jul 14, 2006 3:17 pm

I can't download the update pack. Getting this error.
Warning: fsockopen(): unable to connect to ryanvm.doitrightconsulting.net:80 in /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php on line 193

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php:193) in /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php on line 185

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Fri Jul 14, 2006 3:37 pm

WFM
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

colornokia
Posts: 67
Joined: Thu Nov 17, 2005 3:28 am
Location: Bulgaria

Post by colornokia » Fri Jul 14, 2006 4:20 pm

Protagonist. wrote:I can't download the update pack. Getting this error.
Warning: fsockopen(): unable to connect to ryanvm.doitrightconsulting.net:80 in /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php on line 193

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php:193) in /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php on line 185
I have it too, just wait a few minutes and it will be OK, probably there are too many downloads at the same time

Fragbert
Posts: 338
Joined: Tue Jan 24, 2006 10:59 am

Post by Fragbert » Fri Jul 14, 2006 5:47 pm

I just went through a test run w/ 2.1.0 and I get two updates listed to download. The windows installer 3.1 v2 http://support.microsoft.com/?id=893803 and KB898461 http://support.microsoft.com/kb/KB898461

Any ideas?

Never mind...grrrr broken download.
Last edited by Fragbert on Fri Jul 14, 2006 6:19 pm, edited 1 time in total.

larciel
Posts: 216
Joined: Tue Dec 21, 2004 3:14 am

Post by larciel » Fri Jul 14, 2006 6:03 pm

integrate only ryan 2.10 and try. i'm sure everything will be installed then.

Fragbert
Posts: 338
Joined: Tue Jan 24, 2006 10:59 am

Post by Fragbert » Fri Jul 14, 2006 6:12 pm

larciel wrote:integrate only ryan 2.10 and try. i'm sure everything will be installed then.
Never mind...grrrr broken download.

Sorry for the confusion. I need to be diligent with MD5 checking....

User avatar
jumz
Posts: 82
Joined: Fri Mar 10, 2006 1:32 am
Location: Edmonton, AB, Canada

Post by jumz » Fri Jul 14, 2006 6:32 pm

Has anyone confirmed what I found in my post on the first page?

http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?p=29913#29913
JuMz

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Fri Jul 14, 2006 6:36 pm

Have you been hacking shell32.dll by chance?
http://www.ryanvm.net/msfn/faq.html#qfecheck
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

pcservicetech
Posts: 2
Joined: Fri Jul 14, 2006 6:38 pm

Post by pcservicetech » Fri Jul 14, 2006 6:42 pm

Hi,

I am having download problems as well. I am on dialup and use IDA and have never had any problems. Today I cannot resume. I got 65% of windows media player, it stopped and now unresumable. I suppose this is a new anti leech function but it looks like it will be impossible for me to download the packs this time.

Anyway thanks.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Fri Jul 14, 2006 6:50 pm

As others have said, start a new download and use that ticket to resume the old one. I've increased the ticket timeout to 180 minutes, which should hopefully alleviate the problem.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Fri Jul 14, 2006 7:17 pm

pcservicetech wrote:Hi,

I am having download problems as well. I am on dialup and use IDA and have never had any problems. Today I cannot resume. I got 65% of windows media player, it stopped and now unresumable. I suppose this is a new anti leech function but it looks like it will be impossible for me to download the packs this time.

Anyway thanks.
I also use IDA, like Ryan said click the download as if u were going to re-download the updatepack, and when this box pops up
Image
Copy the new url, click close/cancell and then go to ida and right click the unfinished UpdatePack download and select proprerties and paste the new copied url over the old one, now click ok and restart the download.

User avatar
jumz
Posts: 82
Joined: Fri Mar 10, 2006 1:32 am
Location: Edmonton, AB, Canada

Post by jumz » Fri Jul 14, 2006 7:37 pm

RyanVM wrote:Have you been hacking shell32.dll by chance?
http://www.ryanvm.net/msfn/faq.html#qfecheck
...Yes...My, you have the answer for everything! Looks like I will need to modify the new dll with my icons. Thanks Ryan!
JuMz

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Fri Jul 14, 2006 8:31 pm

winguy wrote:
superleiw wrote:Dont use spaces for your folder names and all works well
Thanks a lot. It was actually the folder containing the integrator and packs that contained spaces. Changed that and all worked well. :)
I will look into this and see if I can fix it very soon. For now be careful with spaces. Thx for reporting this.
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

Protagonist.
Posts: 162
Joined: Tue Jun 14, 2005 12:02 am

Post by Protagonist. » Fri Jul 14, 2006 10:14 pm

colornokia wrote:
Protagonist. wrote:I can't download the update pack. Getting this error.
Warning: fsockopen(): unable to connect to ryanvm.doitrightconsulting.net:80 in /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php on line 193

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php:193) in /home/.darkstar/ryanvm/public_html/msfn/download.php on line 185
I have it too, just wait a few minutes and it will be OK, probably there are too many downloads at the same time
Yep, sure enough lol I got it now. I guess that's what you get with bad hosting. :)

larciel
Posts: 216
Joined: Tue Dec 21, 2004 3:14 am

Post by larciel » Fri Jul 14, 2006 11:20 pm

to siginet or kel.

if I use integrater to use wpi plugin at svcpack level, would every program install fine if it used to work fine? (I currently call WPi with runonceex, but would like to run it at svcpack for some programs I have trouble with overwriting files)

pcservicetech
Posts: 2
Joined: Fri Jul 14, 2006 6:38 pm

Post by pcservicetech » Fri Jul 14, 2006 11:49 pm

Ryan & ricktendo64 thanks was just now going to retry but now the link is broken on the download page.

Code: Select all

Not Found

The requested URL /download.php was not found on this server.

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Fri Jul 14, 2006 11:55 pm

RyanVM UpdatePack v2.1.0 Mirror @ 9Down.com

Just copy and paste the download link from the mirror site into the partially finished downloads properties.

Good Luck

EDIT: Link Removed
Last edited by ricktendo64 on Sat Jul 15, 2006 9:27 am, edited 1 time in total.

ophiel
Posts: 36
Joined: Wed May 10, 2006 1:10 am

Post by ophiel » Sat Jul 15, 2006 12:56 am

i'm getting 404 errors for all of the download.php mirrors

User avatar
Spiritus
Posts: 51
Joined: Fri Jan 13, 2006 1:59 am
Location: Planet Earth

Post by Spiritus » Sat Jul 15, 2006 2:53 am

To help simplify the Update Pack, removed KB870981, KB884538, KB887170, KB887173, KB888321, KB889315, KB890463, KB890644, KB890733, KB890927, KB892627, KB893476, KB896269, KB896360, KB897649, KB898439, KB899418, KB899527, KB901026, KB901122, KB905519, KB905816, KB906232, KB906472, KB906688, KB906866, KB907870, KB912784, and KB915415 Hotfixes.
What about these updates. They dont really required. :?:

User avatar
jumz
Posts: 82
Joined: Fri Mar 10, 2006 1:32 am
Location: Edmonton, AB, Canada

Post by jumz » Sat Jul 15, 2006 3:57 am

RyanVM wrote:Have you been hacking shell32.dll by chance?
http://www.ryanvm.net/msfn/faq.html#qfecheck
Hey Ryan,

I repatched the shell32.dll with the new one after the update was installed and put it through the install. The same KB still shows up...Any other ideas?
JuMz

ViVa

Post by ViVa » Sat Jul 15, 2006 5:56 am

Spiritus wrote:
To help simplify the Update Pack, removed KB870981, KB884538, KB887170, KB887173, KB888321, KB889315, KB890463, KB890644, KB890733, KB890927, KB892627, KB893476, KB896269, KB896360, KB897649, KB898439, KB899418, KB899527, KB901026, KB901122, KB905519, KB905816, KB906232, KB906472, KB906688, KB906866, KB907870, KB912784, and KB915415 Hotfixes.
What about these updates. They dont really required. :?:
Private hotfixes which are not tested enough, so with a certain chance of creating more problems then solve.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Jul 15, 2006 7:00 am

So yeah, apparently the download script was using over 10GB of memory on the machines it was on and Dreamhost had to take it down :lol:

Anyway, I've got my site updated with mirrors now for the time being.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

JonF
Posts: 3
Joined: Sat Jul 15, 2006 8:50 am

Post by JonF » Sat Jul 15, 2006 8:58 am

Siginet wrote:
winguy wrote:
superleiw wrote:Dont use spaces for your folder names and all works well
Thanks a lot. It was actually the folder containing the integrator and packs that contained spaces. Changed that and all worked well. :)
I will look into this and see if I can fix it very soon. For now be careful with spaces. Thx for reporting this.
I'm seeing the same "No entries *.ini Found, Exiting" error, with no spaces in any directory names.

Code: Select all

15-07-2006 08¦52¦57
Log Startup @ 08:52:57 On 15-07-2006

08:52:57  - RVMIntegrator v1.4
08:53:08  - Windows XP Professional -  Retail SP2 Found
08:53:42  - 
08:53:42  - Source Drive          = E:\Working
08:53:42  - Destination Drive    = E:\Working
08:53:42  - Destination Size     = 85904.9609375
08:53:42  - Working Directory  = E:\Working\I386
08:53:42  - Temp Directory       = E:\Working\I386\rvmtemp
08:53:42  - 
08:53:42  - Starting Integration
08:53:42  - 
08:53:42  - Checking Destination For OS Type.
08:53:42  - Windows XP Professional -  Retail SP2 Found
08:53:42  - Clearing any Read Only Attributes.
08:54:05  - 
08:54:06  - Extracting RVMUpdatePack2.1.0.7z
08:54:06  -     MD5 Hash = 66415AC877E4F3BC60A8966F995E5DB0
08:54:06  - 
08:54:06  - Gathering temp files
08:54:07  - Expanding driver.cab
08:56:38  - Expanding SP2.cab
08:56:54  - Compressing Files
08:56:54  - Shifting Stuff Around
08:56:54  - 

panda67
Posts: 19
Joined: Tue Oct 25, 2005 9:38 pm

Post by panda67 » Sat Jul 15, 2006 10:33 am

This can be intergrated with nlite now? Or do you still suggest to stay away from it?

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Jul 15, 2006 10:36 am

It should integrate fine with nLite 1.0.1, but don't forget the nLite troubleshooting methodology if you've got problems :)
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

panda67
Posts: 19
Joined: Tue Oct 25, 2005 9:38 pm

Post by panda67 » Sat Jul 15, 2006 11:03 am

RyanVM wrote:It should integrate fine with nLite 1.0.1, but don't forget the nLite troubleshooting methodology if you've got problems :)
In the 2.0.7 there were issues. Were these solved?

Btw, thanks for the quick reply.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Jul 15, 2006 11:19 am

I'm not quite sure I know what you're talking about, so you'll just have to try things and see.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

panda67
Posts: 19
Joined: Tue Oct 25, 2005 9:38 pm

Post by panda67 » Sat Jul 15, 2006 11:20 am

Alright thanks.

wrx2.5
Posts: 17
Joined: Fri Jul 14, 2006 11:17 am

Post by wrx2.5 » Sat Jul 15, 2006 11:58 am

RyanVM I have found no problem with nlite 1.0.1 all seems to work great ..... also the down load speed is unreal for the update pack now, downloaded in about 5sec !!??

User avatar
corpseslayer
Posts: 105
Joined: Thu May 11, 2006 6:38 am
Location: Scotland

Post by corpseslayer » Sat Jul 15, 2006 12:18 pm

*shakes head* it never fails! I make a new ISO and BOOM once it's finished and tested u got a new update pack out.... and the media player one is updated LOL. This is like the forth road bridge, by the time u have painted it all, its time to go back to the other side and start again!!!!
"The strong survive, we will survive, f**k all the enemies we have got" - Ian Stuart
"Use you illusions let them take you where they may till you live and learn sometimes it's best to walk away" - W. Axl Rose
"Democracy is the illusion of equality. While one man is rich and another is poor there is no equality" - Adolf Hitler

amirali_esh
Posts: 101
Joined: Wed Feb 16, 2005 4:05 pm

Post by amirali_esh » Sat Jul 15, 2006 12:21 pm

also the down load speed is unreal for the update pack now, downloaded in about 5sec !!??
You have downloaded it from your ISP cache.

JonF
Posts: 3
Joined: Sat Jul 15, 2006 8:50 am

Post by JonF » Sat Jul 15, 2006 12:44 pm

RyanVM wrote:It should integrate fine with nLite 1.0.1, but don't forget the nLite troubleshooting methodology if you've got problems :)
Doesn't work with nLite 1.0.1 for me ...

Image

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Jul 15, 2006 12:45 pm

Check your MD5...
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
buletov
Posts: 380
Joined: Tue Feb 15, 2005 11:30 am

Post by buletov » Sat Jul 15, 2006 1:19 pm

So what's the situation about the compatibility boost of 2.1.0 over 2.0.7?
Never know what life is gonna throw at you.

JonF
Posts: 3
Joined: Sat Jul 15, 2006 8:50 am

Post by JonF » Sat Jul 15, 2006 1:33 pm

RyanVM wrote:Check your MD5...
Hum. Must'a been a bad download. Weird ... never seen that before. Working now.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Jul 15, 2006 1:35 pm

buletov wrote:So what's the situation about the compatibility boost of 2.1.0 over 2.0.7?
What do you mean?
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

bushhog
Posts: 49
Joined: Mon May 15, 2006 5:18 pm

Post by bushhog » Sat Jul 15, 2006 2:38 pm

Why are the themes comming up differently? I cannot find all my themes now and the ones that do come up, I can no longer change the appearance or the color scheme using Intergrator 1.4 and 2.10 pack.




edit...many themes have to be manualy installed using c:\windows\resourses\themes
Last edited by bushhog on Sat Jul 15, 2006 4:35 pm, edited 1 time in total.
Please forgive my stupidity...I'm just trying to make sense of it all

johndoe74
Posts: 11
Joined: Sat Jul 15, 2006 2:27 pm

Post by johndoe74 » Sat Jul 15, 2006 2:50 pm

hi, i just tried out RyanVM (v2.1.0 from July 14) for the first time after integrating into a fresh copy of XPSP2 on a VMware VM. After the install was done, i checked with MBSA (Microsoft Baseline Security Analyzer) and it showed one critical update missing which was KB917734 for WMP9

While I can add it myself via SVCPACK.IN_ (I've learnt a lot from playing with NLite) it's weird how it went missing in the RyanVM Pack :?
Image

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Jul 15, 2006 2:56 pm

Try searching. Seriously, it's asked every month. It's also in my FAQ.
http://www.ryanvm.net/msfn/faq.html#wmp9
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
buletov
Posts: 380
Joined: Tue Feb 15, 2005 11:30 am

Post by buletov » Sat Jul 15, 2006 4:08 pm

RyanVM wrote:
buletov wrote:So what's the situation about the compatibility boost of 2.1.0 over 2.0.7?
What do you mean?
Well, I mean, those (hypotetical) problems people were having with pre 2.1.0 packs... are they confirmed to be mostly gone?
Never know what life is gonna throw at you.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5186
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Jul 15, 2006 4:33 pm

I have no idea what you're talking about, but I haven't heard of anybody having any real problems with 2.1.0 so far.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

biatche
I can't read
Posts: 326
Joined: Thu May 04, 2006 2:49 am

Post by biatche » Sat Jul 15, 2006 4:39 pm

regarding download issues, why not download off www.majorgeeks.com?

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Jul 15, 2006 4:42 pm

biatche wrote:regarding download issues, why not download off [some site other than ryanvm.net]?
Perhaps because it is an unauthorized mirror site that offers the file to gain a few google hits and boost their advertising revenue?

At least the users of majorgeeks give it a good rating, but they don't credit Siginet for the Integrator.

Idgaf
Posts: 2
Joined: Sat Jul 15, 2006 6:21 pm

Post by Idgaf » Sat Jul 15, 2006 6:36 pm

I am using Integrator 1.4 and am trying to apply 2,10 to an untouched source.
The The XPCD source is recognized by the integrator but not
the update pack,well only as a 7s zip file.
Will the Integrator extract the file then apply it ?
When I extract it with 7zip I get a large folder not a cab file,
What am I doing wrong.
I am trying to follow your manual as this is my first time using this method
I have always created folders and modified folders manually.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Jul 15, 2006 6:44 pm

The Integrator does more than copy files over; it also edits some key files to make everything work properly.

Did you rename the Update Pack?

Idgaf
Posts: 2
Joined: Sat Jul 15, 2006 6:21 pm

Post by Idgaf » Sat Jul 15, 2006 7:53 pm

I did not change a thing.
Since it was a compressed file and I was reasonably certain that a cab file was needed so I did extract it ,using Ryans preferred 7zip tool, never used that archive tool before.
Other than extracting it I did nothing.
Do I need to merge Service Pack 2 with XP first ?

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Jul 15, 2006 8:05 pm

The Integrator does all of the work, including unpacking the Update Pack archive. Just point the Integrator to your source and the Update Pack, then click the Integrate button.

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Sat Jul 15, 2006 8:10 pm

1.4 now supports 7zip files along with rar and zip. ;) Just browse to the updatepack and the integrator does the work. :D

Yes I know... we need a more up to date manual. With a lot more info in it.
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

User avatar
RogueSpear
Posts: 1155
Joined: Tue Nov 23, 2004 9:50 pm
Location: Buffalo, NY

Post by RogueSpear » Sat Jul 15, 2006 8:11 pm

Idgaf wrote:Do I need to merge Service Pack 2 with XP first ?
You can select a service pack to splipstream if your source is XP Gold or SP1. The Update Pack will only work properly on a SP2 source, so if your original source is earlier than that make sure you select to slipstream. The option for slipstreaming a service pack is in the File menu of the Integrator.

Locked