RyanVM Post-SP3 Update Pack 1.0.1 - Released 2008-09-09

Questions about Update Pack making? Ask here.
yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Wed Sep 17, 2008 11:29 am

so wireman, i suppose some addon has occupied dir 250. could you give me a list of the addons you used along?
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

wireman121
Posts: 27
Joined: Thu Aug 24, 2006 10:56 am

Post by wireman121 » Wed Sep 17, 2008 1:22 pm

I was beginning to suspect something similar (although not that deep into diagnosis) because I thought that update worked until I added a few more addons recently, but wasnt sure. Havent had time to test. Anyway, here is the addons I am using:

amires_KB940157_RunOnce_Addon.7z
amires_silverlight_1.0.30716.0_T13_Addon.7z

The above 2 I added when I believe this siuation started occuring, along with updating to a new version of the addons with * below:

DotNetFx_All_In_1_Addon_v2.2.7z
OnePiece_IE7_WinXPSP3_v2.3.0_AddOn_ENU.7z
OnePiece_Windows_Defender_RunOnceEX_AddOn.7z*
OnePiece_Windows_Media_Player_11_True_AddOn_v1.2.0_ENU.7z*
RVMAddonsWGAN_1.8.31.0.7z
RVMUpdatePackSP3_1.0.1.7z*

Joe S
Posts: 69
Joined: Fri Jul 28, 2006 9:15 pm
Location: NY

RyanVM Post-SP3 Update Pack 1.0.1 - Released 2008-09-09

Post by Joe S » Sun Sep 21, 2008 8:48 pm

Ryan
Thanks for all the work. I just integrated sp3 updates with Integrator 1.5.4 beta 6 and it works fine on Virtualbox.
Joe :D

User avatar
Wesmosis
Posts: 350
Joined: Tue Feb 21, 2006 7:53 pm

Post by Wesmosis » Mon Sep 22, 2008 10:12 pm

download of the torrent file stopped weirdly at 99.7%
any seeders?

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5189
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Tue Sep 23, 2008 8:18 pm

13 apparently :)
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

wireman121
Posts: 27
Joined: Thu Aug 24, 2006 10:56 am

Post by wireman121 » Wed Sep 24, 2008 8:44 am

yumeyao,

any ideas what might be causing this?

I just recompiled a new disc today with updated versions. Will post if problem is gone

User avatar
RogueSpear
Posts: 1155
Joined: Tue Nov 23, 2004 9:50 pm
Location: Buffalo, NY

Post by RogueSpear » Wed Sep 24, 2008 9:08 am

Wesmosis wrote:download of the torrent file stopped weirdly at 99.7%
any seeders?
If you're using Azureus and you have it setup in such a way to circumvent ISP shenanigans, you won't see nearly as many seeds or leeches.

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Wed Sep 24, 2008 10:59 am

@wireman,
no idea now. could you look at i386\txtsetup.sif, search for 250, then post here.
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

wireman121
Posts: 27
Joined: Thu Aug 24, 2006 10:56 am

Post by wireman121 » Wed Sep 24, 2008 11:47 am

This is what you are looking for?:

250 = system32\PreInstall\WinSE\wxp_x86_0409_v1

spcustom.dll = 100,,,,,,,250,0,0,spcustom.dll.ref
spmsg.dll = 100,,,,,,,250,0,0,spmsg.dll.ref
spuninst.exe = 100,,,,,,,250,0,0,spuninst.exe.ref
update.exe = 100,,,,,,,250,0,0,update.exe.ref
updspapi.dll = 100,,,,,,,250,0,0,updspapi.dll.ref
Pagefile = 115,250

I think you only needed to see the first line, but I included everything else that said 250 anyway..,.

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Wed Sep 24, 2008 9:20 pm

yeah i needed the first line but it's the other line help me get the answer.
there should be something like spupdsvc.exe = 100,,,,,,,250,0,0,spupdsvc.exe.ref also...
didn't you see it?

then you may try integrating Ryan's Update Pack again to fix this error..
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

wireman121
Posts: 27
Joined: Thu Aug 24, 2006 10:56 am

Post by wireman121 » Wed Sep 24, 2008 11:54 pm

That is all I had for a search of "250" in txtsetup.sif

I integrated twices now with same problem

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Thu Sep 25, 2008 12:27 am

so is there a file named spupdsvc.exe in \i386 (or spupdsvc.ex_)?
if not copy spupdsvc.exe from Ryan's pack.

then add
spupdsvc.exe = 100,,,,,,,250,0,0,spupdsvc.exe.ref
to the line right under spuninst.exe = 100,,,,,,,250,0,0,spuninst.exe.ref in txtsetup.sif

and add
d1,spupdsvc.exe under d1,spuninst.exe in dosnet.inf
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
TieLay
Posts: 5
Joined: Thu Jan 24, 2008 1:42 pm

Post by TieLay » Thu Sep 25, 2008 4:26 am

I say about "mstsc.*" - files. It's missed after integration. And windows can't find this files on installation.
i Use Windows XP VL SP3 from MSDN

User avatar
crashfly
Posts: 789
Joined: Thu Mar 13, 2008 11:39 pm
Location: Arkansas, USA

Post by crashfly » Wed Oct 01, 2008 2:31 pm

In this latest update pack for SP3, I am finding that nlite crashes every time it tries to process the update pack. Yes, I realize it is nlite that I am talking about. I have looked on the nlite forums and are unable to find any information about the crashing with this update pack. Nlite crashes with both 1.4.9 *and* 1.4.9.1.

I will try to get further information on the nlite forum, however I thought I should bring it to Ryan's attention with the current problem. I will also try further testing, possibly even working the update pack through the Integrator.
A mind is like a parachute, it only functions when it is open.
--Anonymous

How to Ask Questions the Smart Way

User avatar
crashfly
Posts: 789
Joined: Thu Mar 13, 2008 11:39 pm
Location: Arkansas, USA

Post by crashfly » Tue Oct 07, 2008 1:11 am

If it helps any, I think I solved the riddle to my nlite acting unstable. Although I allowed nlite to act as a "trusted" application, it appears the only item that changed from previous nlite sessions and the current ones were using a different firewall. I had recently began using COMODO Firewall Pro. It is a wonderful *free* program all in itself, however I had some options set that limit some of what nlite tries to do. The option "Defense+ Security Level" set to 'Clean PC Mode' or above appears to have intefered with the nlite process at different stages. To work around the problem, setting the "Defense+ Security Level" to 'Training Mode' appears to have solved the problem at this time.

I suppose I should have realized sooner that COMODO was "acting hostile" to nlite. It is now behaving much nicer in that I know what was causing the problem. :!: :D
A mind is like a parachute, it only functions when it is open.
--Anonymous

How to Ask Questions the Smart Way

newsposter
Posts: 1131
Joined: Wed Sep 14, 2005 11:31 am

Post by newsposter » Tue Oct 07, 2008 3:22 am

"you get what you pay for" and all that........

User avatar
=[FEAR]=JIGSAW
Posts: 392
Joined: Mon Feb 18, 2008 11:54 am
Location: Cape Town, South Africa

Post by =[FEAR]=JIGSAW » Wed Oct 08, 2008 1:47 pm

Thx,

All Fine My Side :wink: :wink:

retalion
Posts: 28
Joined: Sun Dec 10, 2006 11:34 am

Post by retalion » Sat Oct 11, 2008 9:52 am

A small bug report:

The integrated (unoff.) Update 943326 causes random crashes (Win32k.sys) when using remote control software.

(Took some time to locate this.)

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4621
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Oct 11, 2008 10:05 am

Just out of curiosity, which software are you using? I'd like to try to reproduce this if I can.

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Sun Oct 12, 2008 4:39 am

well, googled for kb943326 and win32k.sys crash, with no suitable results...
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

retalion
Posts: 28
Joined: Sun Dec 10, 2006 11:34 am

Post by retalion » Tue Oct 14, 2008 2:12 pm

The problem with win32k.sys cleared itself.

Security update 954211 includes a 'new' win32k.sys

benjamminzIS
Posts: 227
Joined: Fri Jan 12, 2007 8:07 am

Post by benjamminzIS » Wed Oct 15, 2008 11:44 am

crashfly wrote:I suppose I should have realized sooner that COMODO was "acting hostile" to nlite. It is now behaving much nicer in that I know what was causing the problem. :!: :D
I am currently looking for a better free personal firewall, because I really don't like how comodo interferes with some things without being able to easily get around the interference... it used to routinely screw up wmp11 integrations and nlite integrations for me... very sucky!
_coming soon, don't hold your breath

User avatar
DaRk MaDnEsS
Posts: 168
Joined: Fri Oct 10, 2008 4:15 pm
Location: Port Said,Egypt

Post by DaRk MaDnEsS » Wed Oct 15, 2008 12:05 pm

well Adobe Flash Player 10 has been released

http://www.adobe.com/shockwave/download ... rsion=MSIE

Kingskawn
Posts: 38
Joined: Sat Jul 08, 2006 6:41 am

Post by Kingskawn » Fri Oct 17, 2008 7:10 am

Your sp3 package, is it without internet explorer 7? I hope so :lol:

EDIT: I saw here (http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=6650) that IE7 wasn't included but I want to be certain.

I've tried SP3 with nLite and it crashes. nLite is version 1.4.9 and ryanvm SP3 is version 1.0.1

:?

marzsyndrome
Posts: 239
Joined: Sun May 28, 2006 6:01 am

Post by marzsyndrome » Fri Oct 17, 2008 10:10 am

benjamminzIS wrote:
crashfly wrote:I suppose I should have realized sooner that COMODO was "acting hostile" to nlite. It is now behaving much nicer in that I know what was causing the problem. :!: :D
I am currently looking for a better free personal firewall, because I really don't like how comodo interferes with some things without being able to easily get around the interference... it used to routinely screw up wmp11 integrations and nlite integrations for me... very sucky!

Have you tried the old yet still useable programs like Sygate Personal Firewall or Kerio Firewall 2.1.5?

Or even try the earlier Comodo (2.4) available at the bottom of Comodo's download page?

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Fri Oct 17, 2008 10:35 am

You might also try Online Armor Free.

They just released version 3.0 which I use on several machines.
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

Kingskawn
Posts: 38
Joined: Sat Jul 08, 2006 6:41 am

Post by Kingskawn » Fri Oct 17, 2008 2:31 pm

Comodo is maybe the best out there. Better than Online Armor

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5189
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Fri Oct 17, 2008 9:19 pm

@Kingskawn - No, IE7 isn't included in the pack.

@All - Been a busy week. I hope to get the packs updated this weekend.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Fri Oct 17, 2008 9:21 pm

ok, the new ActiveX Kill Bits Hotfix needs to be run at T-13, just FYI.
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5189
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Oct 18, 2008 5:26 pm

The one key, anyway ;)
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Sat Oct 18, 2008 7:34 pm

yeah, but i can't point out why it turns to 0x40000 yet.
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
redxii
Posts: 395
Joined: Sun Dec 17, 2006 5:50 pm

Post by redxii » Sat Oct 18, 2008 8:21 pm

{0002E510-0000-0000-C000-000000000046} is supposed to belong to "Microsoft Office Web Components" msowc.dll but such a file isn't included in XP. It's set to 0x40000 during "Registering components".

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Sat Oct 18, 2008 8:46 pm

i know it's set to 0x40000 during T-16 around, but i just want to know which exact command/entry it is.
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
redxii
Posts: 395
Joined: Sun Dec 17, 2006 5:50 pm

Post by redxii » Sat Oct 18, 2008 9:38 pm

When registering mshtml.dll.

But I wouldn't suggest hex editing mshtml.dll.. T13 will do just fine.

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Sat Oct 18, 2008 10:18 pm

thx for the info.
editing mshtml.dll is not a good idea, though. just T13.....
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

Happy-Dude
Posts: 64
Joined: Sat Apr 26, 2008 9:13 pm

Post by Happy-Dude » Sat Oct 25, 2008 9:46 am

Heya, Ryan, any luck on the update pack? I'm looking forward to this new release ;) .

(And, with this update pack, I may finally get to finish my completed nLite disk :) .)

User avatar
just_laze
Posts: 179
Joined: Tue Mar 21, 2006 12:01 pm
Location: United Kingdom

Post by just_laze » Mon Oct 27, 2008 3:44 pm

You will soon learn that your unattended install it never complete. Ha.

laze

User avatar
mr_smartepants
Posts: 824
Joined: Thu May 18, 2006 5:56 am
Location: Cambridgeshire, UK

Post by mr_smartepants » Mon Oct 27, 2008 4:23 pm

'Perfection' is the name of the town that the road I'm on will never reach. :)
Image
Some heroes don't wear capes, they wear Kevlar and dog-tags!

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5189
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Nov 01, 2008 2:17 pm

@Happy-dude - Things have slipped to the point where it's kinda pointless doing a release before the next patch Tuesday. I've got the packs up-to-date locally, so hopefully I'll be able to get them up quickly on the 11th or 12th.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

newsposter
Posts: 1131
Joined: Wed Sep 14, 2005 11:31 am

Post by newsposter » Sat Nov 01, 2008 6:11 pm

woot: 2 PCs at home need new hard drives, new loads, and a new ISO.

User avatar
lespea
Posts: 138
Joined: Fri Jun 22, 2007 2:02 pm

Post by lespea » Sat Nov 01, 2008 8:22 pm

Sorry to hear that newposter :(

(unless it wasn't hardware failures that prompted that!)

newsposter
Posts: 1131
Joined: Wed Sep 14, 2005 11:31 am

Post by newsposter » Sat Nov 01, 2008 8:49 pm

two 'all-in-one' IBM x40 19" LCD/computer combo units. P4/2.8 mz, 2 gb ram. ATI rageXL graphics drives the (really beautiful) integrated 19" LCD at 1200x1024x32.

Because thexe X40s run cool, quiet, and are completly self-contined, they make almost-perfect 'stations' to scatter around the house. Plenty good enough for OpenOffice and Opera.

I bought the two units for $300- each three years ago from a refurb/salvage place in Texas. The original 40Gb IBM Deskstar (DeathStar) drives were mfgd in 2000. I'm surprised the drives lasted as long as they did.

And now we return this thread hijack to Ryans control.............

cybpsych
Posts: 421
Joined: Wed Jan 12, 2005 2:33 am

Post by cybpsych » Sun Nov 02, 2008 5:06 am

hi ryan, are the download links working?

I've tried all 5 links and got the "403 Forbidden error" message.

As for torrent, my ISP throttle P2P downloads, therefore it's not practical to spend 1hour+ downloading this pack alone.

Jay
Posts: 81
Joined: Tue Aug 15, 2006 4:38 pm

Post by Jay » Sun Nov 02, 2008 11:44 am

RyanVM wrote:@Happy-dude - Things have slipped to the point where it's kinda pointless doing a release before the next patch Tuesday. I've got the packs up-to-date locally, so hopefully I'll be able to get them up quickly on the 11th or 12th.
That would be great Ryan. Thanks for the update. :D

User avatar
ENU_user
Posts: 1253
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:42 pm

Post by ENU_user » Sun Nov 02, 2008 2:22 pm

hope they are some critical updates there ;)

nope: j/k I'm ready bring it on .. :lol:

TIA

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5189
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Nov 08, 2008 9:31 am

cybpsych wrote:hi ryan, are the download links working?

I've tried all 5 links and got the "403 Forbidden error" message.

As for torrent, my ISP throttle P2P downloads, therefore it's not practical to spend 1hour+ downloading this pack alone.
403 Forbidden suggests that yes, the links are working. Are you using a download manager or firewall that's stripping the referrer?
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

cybpsych
Posts: 421
Joined: Wed Jan 12, 2005 2:33 am

Post by cybpsych » Sat Nov 08, 2008 10:03 am

hi ryan...

no, I used opera and disabled firewall.

i managed to find out that the links are inaccessible on certain IP that i'm connected. I disconnect/reconnect into different IP range and has managed to get your update pack properly.

thx!

DennyMK
Posts: 2
Joined: Mon Nov 10, 2008 3:03 am
Location: Macedonia

Post by DennyMK » Mon Nov 10, 2008 4:48 am

Thanks Ryan. I'm using your update pack and works perfect to me that gives me trust in you;).
I was able to see that in other forums are november 2008 sp3 update pack releases but I want your edition.
So when you'll update your SP3 update pack with 'till november hotfixes and updates :?:
I hope to see it soon.

User avatar
tarquel
Posts: 15
Joined: Fri Jul 28, 2006 5:23 am
Location: Mid-Wales, UK

Post by tarquel » Mon Nov 10, 2008 8:45 am

I'll have a wild guess and say DennyMK that its probably going to be end of the week or next week.

But you shouldnt ask... its not polite considering the man does give up his time for free for us all.

:)

Regards
Nath.
Nathan Harmsworth
ICT Messaging & Security Development Officer @ CCC [Gov}

Polat Alemdar
Posts: 46
Joined: Wed Nov 15, 2006 7:58 pm

Post by Polat Alemdar » Wed Nov 12, 2008 4:43 am

What's going on, why you don't release 1.02, dear Ryan ?

Locked