Post-SP2 Update Pack January 2007

Discussion of Dutch translation of the Update Pack. Wees vrij om in het Nederlands te discussiëren!
JeMoeder
Posts: 60
Joined: Fri Dec 15, 2006 10:15 am

Post by JeMoeder » Tue Jan 16, 2007 11:11 am

@ Friends4U: ik heb Nlite getest, maar was niet blij met het feit dat ik dan SFC Protection moet disablen.
Ik heb het idee dat Nlite mijn windows 'stuk maakt' en dat ik dan weer een truuc moet uithalen om dat dan weer teniet te doen, waardoor ik weer risico's loop.
Het is een gevoelskwestie, maar het gevoel is wel zo sterk dat ik Nlite liever niet gebruik.

En nee, ik gebruik geen framework, ik heb toen ik Nlite testte de alternatieve runtimes geinstalleerd, gebruik verder geen programma's waarbij .NET framework nodig is.

Ik gebruik een XP- cd waarin ik SP2 al heb geslipstreamd. (was een vanilla xp voordat ik SP2 toevoegde).

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Jan 16, 2007 4:42 pm

ok... ik gebruik er wel nLite tussenin... dus ik zou het eens zonder nLite moeten proberen om te kijken of het probleem weg is dan... waarschijnlijk wel.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Jan 16, 2007 9:18 pm

Image

Deze update verschijnt dus steeds ( Op dit punt ben ik net weer in XP )

EDIT :

En ik kan mn startpagina niet instellen, wat ik ook probeer.

User avatar
MEULC
Posts: 407
Joined: Tue Mar 08, 2005 8:58 am

Post by MEULC » Wed Jan 17, 2007 3:13 am

Kun je eens proberen zonder extra theme's en zonder extra programma's te installeren.

User avatar
MEULC
Posts: 407
Joined: Tue Mar 08, 2005 8:58 am

Post by MEULC » Wed Jan 17, 2007 3:13 am

Kun je eens proberen zonder extra theme's en zonder extra programma's te installeren.

new2k4
Posts: 8
Joined: Mon Jul 17, 2006 9:51 am

Post by new2k4 » Wed Jan 17, 2007 5:07 am

Ik ken de aanduiding "MD5 Hash" bij het updatepack of add ons, niet.
Betekent dit als deze code gewijzigd is t.o.v. de voorgaande dat dan de versie gewijzigd is?

Ik zie dat dit zo is voor het updatepack for wind., wat natuurlijk evident is.
Ik heb dat ook al verschillend keren gezien voor de add on media player 11 en IE 7, moet ik deze opnieuw downloaden of heeft die hash code alleen te maken met de datum waarop het bestand op de server geplaatst werd?


Ik volg dit forum zeer regelmatig en zou het (zoals zeer velen denk ik) betreuren als Meulc zou stoppen met win xp.
In elk geval in beide gevallen bedankt: als je stopt voor het nut dat we er van hadden en uiteraard als je zou verder gaan nog meer.

User avatar
MEULC
Posts: 407
Joined: Tue Mar 08, 2005 8:58 am

Post by MEULC » Wed Jan 17, 2007 6:52 am

Als er iets veranderd is aan het pack, dan veranderd inderdaad ook de MD5 hash. Maar als ik bv gewoon wat typfouten in een inf file corrigeer, dan zal de MD5 ook veranderen, terwijl aan de functionaliteit van het pack niets veranderd.
Maar de echte reden waarom dit gebruikt wordt, is om te controleren dat je download goed is gelukt. Als je het pack integreert via RVMintegrator, dan zal ook daar een MD5 hash komen te staan. En beide moeten dus overeenkomen. Zoniet heb je een oudere of corrupte versie.

edje
Posts: 68
Joined: Fri Dec 01, 2006 7:50 am

Post by edje » Wed Jan 17, 2007 7:32 am

Na een reboot heb ik hetzelfde probleem als mickmack. Het ie icoon is verdwenen van het bureaublad en mijn ie icoontjes die sommige programma's aanmaken in het startmenu, zijn ook weer veranderd in niet IE icoontjes

ixpee
Posts: 12
Joined: Mon Feb 21, 2005 4:00 am
Location: belgium

Post by ixpee » Wed Jan 17, 2007 5:10 pm

'k heb ook het icoon probleempje maar voor de rest werkt alles prima.

Met RVM Integrator
dutch update pack, mp11 addon, ie7 addon, framework addonkel's lite addon, ryans addon.

dan met Nlite
Xpize, een gebruiker bij maken en deze automatisch laten inloggen (is een xp home..krijg het enkel met nlite draaiend), daarnaast nog wat regtweaks..

dan de iernonce.dl_ van ie7 door een ie6 versie vervangengen zodat runonce kan lopen..

Werkt allemaal perfect
tx!
XP Home / Pro
Dutch update pack maart
dotnet 3 addon, wmp11, ie7
CPU, chipset en lan drivers van bashrat

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Thu Jan 18, 2007 12:24 am

Klopt het dat er geen HD audio hotfix meer inzit?
Bashrats slipstreamer zegt nogsteeds dat MEULC's pack is gevonden en er daardoor geen HD audio hotfix word geslipstreamed.
Maar nu zit ie dus niet meer in beide.
Dus de HD audio drivers doen het niet meer.

{I}{K}{E}
Posts: 19
Joined: Sun Aug 13, 2006 9:25 am

Post by {I}{K}{E} » Thu Jan 18, 2007 5:13 am

/edit

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Thu Jan 18, 2007 3:24 pm

muiz2 wrote:Klopt het dat er geen HD audio hotfix meer inzit?
Bashrats slipstreamer zegt nogsteeds dat MEULC's pack is gevonden en er daardoor geen HD audio hotfix word geslipstreamed.
Maar nu zit ie dus niet meer in beide.
Dus de HD audio drivers doen het niet meer.
Dit viel mij ook op...

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Thu Jan 18, 2007 6:20 pm

Image

en er is een nieuwe Media player 11 uit 1/15/2007

Code: Select all

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1d224714-e238-4e45-8668-5166114010ca&DisplayLang=en
Last edited by muiz on Fri Jan 19, 2007 3:05 am, edited 1 time in total.

pietpuk
Posts: 3
Joined: Wed Jan 17, 2007 8:27 am

Post by pietpuk » Thu Jan 18, 2007 8:11 pm

Dom vraagje (voor jullie waarschijnlijk) : werkt de "Net Framework 1.1 + 2.0 + 3.0 Dutch Addon" ook voor de Engelse versie?

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Fri Jan 19, 2007 2:18 am

Waarom zou je dat doen als er gewoon een engelse versie te downloaden is hier op het forum.

User avatar
HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Fri Jan 19, 2007 9:36 am

pcies hed ik ook gedaan werkt perfect.

January
WMP11
IE7

-cmdlines:Adobe8, NET Framework12, vistasounds, spt139, wrar

Geen problemen :)

pietpuk
Posts: 3
Joined: Wed Jan 17, 2007 8:27 am

Post by pietpuk » Fri Jan 19, 2007 9:55 am

muiz2 wrote:Waarom zou je dat doen als er gewoon een engelse versie te downloaden is hier op het forum.
Het zal wel aan mij liggen, maar een engelse versie, waar ze alledrie inzitten, kan ik niet vinden.

User avatar
HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Fri Jan 19, 2007 10:28 am

pietpuk wrote:
muiz2 wrote:Waarom zou je dat doen als er gewoon een engelse versie te downloaden is hier op het forum.
Het zal wel aan mij liggen, maar een engelse versie, waar ze alledrie inzitten, kan ik niet vinden.
Zal ik je ff helpen met een link ;)
Alsjeblieft: http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?p=36632#36632

pietpuk
Posts: 3
Joined: Wed Jan 17, 2007 8:27 am

Post by pietpuk » Fri Jan 19, 2007 11:23 am

Bedankt!
Niet echt makkelijk te vinden,zeg :rolleyes:
Ik heb trouwens die Nederlandse versie uitgeprobeerd en dat lijkt gewoon goed te gaan.
Die link die jij geeft, is naar "switchless installers" en als ik het goed begrijp (ik ben pas een week met dit gedoe bezig) gebeurt de install dan tijdens het installeren van windows, en de Nederlandse updatepack gebeurt al bij het maken van de installatie-cd. Correct me if I am wrong!
Maar ik ben blij met de link die je geeft, want daar staat nog veel meer spul, dat ik misschien kan gebruiken.

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Fri Jan 19, 2007 12:43 pm

muiz2 wrote:Klopt het dat er geen HD audio hotfix meer inzit?
Bashrats slipstreamer zegt nogsteeds dat MEULC's pack is gevonden en er daardoor geen HD audio hotfix word geslipstreamed.
Maar nu zit ie dus niet meer in beide.
Dus de HD audio drivers doen het niet meer.
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=4150

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Fri Jan 19, 2007 4:31 pm

Hey MEULC...

Ik kan me herinderen dat je ooit ook laptop addons in het pack had zitten (voor stroomgebruik etc) waren er 2 dacht ik.

Zitten die er nog in, en zo nee heb je ze toevallig ergens los te downloaden voor mij?

Gr,

Richard (Friends4U)

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sun Jan 21, 2007 3:45 pm

MEULC wrote:Kun je eens proberen zonder extra theme's en zonder extra programma's te installeren.
Gedaan en het ligt aan jou ie7 addon.
Op alle andere manieren heb ik dit niet.

EDIT:
Ook het niet kunnen aanpassen van de startpagina werkt nu weer.
Ik heb nu de orginele ie7 setup weer met nlite erin gezet.


IE7-KB929969-WindowsXP-x86-nld.exe ook met nlite erin gezet.
Alles weer perfect nu.

User avatar
MEULC
Posts: 407
Joined: Tue Mar 08, 2005 8:58 am

Post by MEULC » Mon Jan 22, 2007 8:14 am

Nieuwe Packs beschikbaar:

Added:
KB888111
KB921401
KB915378
KB884575
KB918005
Microsoft Update
Fixed IE7 icon problem in IE7-Addon
Last edited by MEULC on Mon Jan 22, 2007 8:49 am, edited 1 time in total.

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Mon Jan 22, 2007 8:49 am

:) moooooooi... topper ben je ;)

Nu moet ik alleen mijn WMP probleem nog uitzoeken en dan ben ik helemaal blij...

JeMoeder
Posts: 60
Joined: Fri Dec 15, 2006 10:15 am

Post by JeMoeder » Mon Jan 22, 2007 9:59 am

Fijn zo!
Ik ga er meteen mee aan de slag.

windoos
Posts: 224
Joined: Thu Oct 19, 2006 2:21 am

Post by windoos » Mon Jan 22, 2007 10:13 am

Hoe haal ik Microsoft Update uit het pack?

mvg

Siebe

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Mon Jan 22, 2007 10:21 am

LOL... is er net ingezet ;)


Maargoed MEULC ik krijg direct bij instaleren problemen dat hij bepaalde files niet kan vinden.

Bijvoorbeeld: hdaprop.dll

Ik maak mijn installatie zoals altijd nLite + integrator + driverpacks... met de vorige updatepack deed ik de ie7 en wmp addond er niet bij want dat werkte niet, nu heb ik ze wel toegevoegd maar krijg dus tijdens kopieren van bestanden gelijk deze melding.

Helaas ben ik zo DOM geweest om je vorige januari updatepack te wissen :(

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Mon Jan 22, 2007 10:22 am

Het kan natuurlijk ook dat de driverpacks van Bâshrat de bestanden verwijderd ofzo...

windoos
Posts: 224
Joined: Thu Oct 19, 2006 2:21 am

Post by windoos » Mon Jan 22, 2007 10:40 am

Friends4U wrote:LOL... is er net ingezet ;):(
Tja ik ben er minder enthousiast over en zou het er gaag uit willen halen.
Smaken verschillen :wink:

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Jan 22, 2007 10:58 am

Ja ziet er naar uit dat jij dan pech hebt :D


@ MEULC , had je aan de nieuwe mp11 gedacht?
En weer bedankt ;) !!!!!
Last edited by muiz on Mon Jan 22, 2007 11:02 am, edited 1 time in total.

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Mon Jan 22, 2007 11:02 am

Ja maar niemand die OOK driverpacks gebruikt heeft dan wat aan dit pack.
De nieuwe MP11 zit toch in een aparte pack?

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Jan 22, 2007 11:03 am

Ja klopt , maar dan is er nog wel een nieuwe van uit ;)

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Mon Jan 22, 2007 11:43 am

muiz2 wrote:Image

en er is een nieuwe Media player 11 uit 1/15/2007

Code: Select all

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=1d224714-e238-4e45-8668-5166114010ca&DisplayLang=en
Mja ok... deze bedoel je :)

User avatar
MEULC
Posts: 407
Joined: Tue Mar 08, 2005 8:58 am

Post by MEULC » Mon Jan 22, 2007 12:16 pm

Friends4U wrote:Maargoed MEULC ik krijg direct bij instaleren problemen dat hij bepaalde files niet kan vinden.

Bijvoorbeeld: hdaprop.dll

Ik maak mijn installatie zoals altijd nLite + integrator + driverpacks... met de vorige updatepack deed ik de ie7 en wmp addond er niet bij want dat werkte niet, nu heb ik ze wel toegevoegd maar krijg dus tijdens kopieren van bestanden gelijk deze melding.

Helaas ben ik zo DOM geweest om je vorige januari updatepack te wissen :(
XPSP2 + januari pack + wmp11 + ie7 +.net via rvmintegrator
Dit geeft geen enkel probleem, dus ik veronderstel dat het aan iets anders ligt dan mijn pack...
Ik heb qfecheck en MU erop losgelaten en beide melden dat alle hotfixes goed geinstalleerd zijn.
nlite en driverpacks werk ikzelf niet mee, dus daar kan ik je niet mee verder helpen.
Last edited by MEULC on Mon Jan 22, 2007 12:19 pm, edited 1 time in total.

User avatar
MEULC
Posts: 407
Joined: Tue Mar 08, 2005 8:58 am

Post by MEULC » Mon Jan 22, 2007 12:17 pm

muiz2 wrote:Ja klopt , maar dan is er nog wel een nieuwe van uit ;)
Nog een weekje geduld :)

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Mon Jan 22, 2007 1:33 pm

Waarschijnlijk ligt het ook aan de driverpacks...

edje
Posts: 68
Joined: Fri Dec 01, 2006 7:50 am

Post by edje » Mon Jan 22, 2007 2:33 pm

Ga er morgen mee aan de slag.

Weer bedankt MEULC voor al je werk wat je er nog steeds instopt!!!

T H A N K S !!

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Jan 22, 2007 4:45 pm

Friends4U wrote:Waarschijnlijk ligt het ook aan de driverpacks...
Nee

User avatar
Bâshrat the Sneaky
Posts: 22
Joined: Sun Oct 23, 2005 2:47 pm
Location: Hasselt, Belgium
Contact:

Post by Bâshrat the Sneaky » Mon Jan 22, 2007 5:42 pm

Friends4U wrote:Het kan natuurlijk ook dat de driverpacks van Bâshrat de bestanden verwijderd ofzo...
Niet dus ;) MEULC's UP wordt gedetecteerd. Bovendien zijn er al minstens het afgelopen halfjaar geen problemen meer geweest met RyanVM's UpdatePack, waarvoor net dezelfde controles gebruikt worden.

Misschien best eens opnieuw beginnen met verse bestanden?

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Jan 23, 2007 1:10 am

Gaat ik doen...

edje
Posts: 68
Joined: Fri Dec 01, 2006 7:50 am

Post by edje » Tue Jan 23, 2007 8:42 am

Een vraagje tussendoor:

wordt SFC protection automatisch disabled in RVMintegrator?

Met integrator het volgende gedaan:

Post-SP2 Update Pack For Windows XP SP2 Dutch
.Net Framework 1.1 + 2.0 + 3.0 Dutch Addon
Windows Media Player 11 Dutch Addon
Internet Explorer 7 Dutch Addon

Het probleem dat het IE icoon op het bureaublad een snelkoppeling aanmaakt als je er op klikte is verdwenen. Blijf echter nog steeds met het probleem zitten dat van sommige programma's de snelkoppelingen naar de website onjuist worden weergeven. ( geen IE icon )

Vanavond nog een keer testen met Nlite.

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Jan 23, 2007 9:51 am

Bâshrat the Sneaky wrote:
Friends4U wrote:Het kan natuurlijk ook dat de driverpacks van Bâshrat de bestanden verwijderd ofzo...
Niet dus ;) MEULC's UP wordt gedetecteerd. Bovendien zijn er al minstens het afgelopen halfjaar geen problemen meer geweest met RyanVM's UpdatePack, waarvoor net dezelfde controles gebruikt worden.

Misschien best eens opnieuw beginnen met verse bestanden?
Gedaan, maar helaas...

Vanilla XP + SP2 + Updatepack + Driverpacks (alle + 3d party) = foutmeldingen :( allemaal gerelateerd aan de KB888111 updatepack.

Moet ik nog meer testen of wil jij toch even nagaan of het niet toevallig toch in de driverpacks zit... want je driverpacks geeft nog steeds de melding dat MEULC's updatepack gedetecteerd is, waardoor de driverpack KB888111 overslaat (welke al via updatepack gedaan is, maar wellicht worden de entries en/of files gewijzigd).

User avatar
Bâshrat the Sneaky
Posts: 22
Joined: Sun Oct 23, 2005 2:47 pm
Location: Hasselt, Belgium
Contact:

Post by Bâshrat the Sneaky » Tue Jan 23, 2007 10:28 am

Friends4U wrote:
Bâshrat the Sneaky wrote:
Friends4U wrote:Het kan natuurlijk ook dat de driverpacks van Bâshrat de bestanden verwijderd ofzo...
Niet dus ;) MEULC's UP wordt gedetecteerd. Bovendien zijn er al minstens het afgelopen halfjaar geen problemen meer geweest met RyanVM's UpdatePack, waarvoor net dezelfde controles gebruikt worden.

Misschien best eens opnieuw beginnen met verse bestanden?
Gedaan, maar helaas...

Vanilla XP + SP2 + Updatepack + Driverpacks (alle + 3d party) = foutmeldingen :( allemaal gerelateerd aan de KB888111 updatepack.

Moet ik nog meer testen of wil jij toch even nagaan of het niet toevallig toch in de driverpacks zit... want je driverpacks geeft nog steeds de melding dat MEULC's updatepack gedetecteerd is, waardoor de driverpack KB888111 overslaat (welke al via updatepack gedaan is, maar wellicht worden de entries en/of files gewijzigd).
Excuses, het bleek toch een bug te zijn, die gewoon nog niet eerder opgemerkt was... Deze bug was enkel van toepassing voor de Nederlandse en Russische UpdatePacks.

Zie de bugtracker.

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Jan 23, 2007 11:14 am

Is zie dat er al een fix is... maarrehhh hoe bemachtig ik die? Moet ik dan 7.01.2 opnieuw downloaden of hoe zit dat?

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Jan 23, 2007 1:45 pm

De nieuwste is DriverPacks BASE 7.01.3
En daarin zou het opgelost moeten zijn samen met MEULCS nieuwe pack.

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Jan 23, 2007 2:55 pm

muiz2 wrote:
Friends4U wrote:Waarschijnlijk ligt het ook aan de driverpacks...
Nee
:) Erg stellig achteraf he ;) gheghe

Maargoed, bedankt voor je update... ik was net al opzoek naar de nieuwe DriverBase maar die stond er nog niet toen...

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Jan 23, 2007 3:39 pm

Friends4U wrote:
MEULC wrote:Die WMP vind ik echt heel raar. Want die staat er zo al een maand of 2 op ondertussen. Volgens mij is dit ook een conflict met iets anders...
Je verwijderd wmp9 toch ook niet via nlite?
Ik verwijder niks met nLite nee...
Update!

WMP probleem lag inderdaad bij mij, mijn tweaks maakte iets stuk, weet niet wat maar zonder tweaks werkt hij goed.

Desktop icoon probleem met IE7 is ook opgelost nu... alles werkt perfect.


1 opmerking alleen, Microsoft Update werkt ook goed, maar het icoon van Windows Update (welke naar Microsoft Update gaat uiteraard) staat nog wel in het startmenu... dus 2 icoontjes nu :(

Voor de rest TOPPIE :)

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Jan 23, 2007 6:47 pm

Bijna TOPPIE :)

Toch nog een nieuw driverpack probleempje...

http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=1207

ATIIDE.sys kan setup niet vinden tijdens textmode gedeelte van setup... druk toets om door te gaan... en klaar is de setup :(

User avatar
MEULC
Posts: 407
Joined: Tue Mar 08, 2005 8:58 am

Post by MEULC » Wed Jan 24, 2007 4:31 am

Zijn er nog die zowel het microsoft update icoon en windows update icoon hebben? Ikzelf zie alleen microsoft update...

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Wed Jan 24, 2007 7:20 am

Ik heb het WMP probleem nu getackeld maar dat IE7 probleem is er nog en het icoon van microsoft update is nu wel goed bij mij... (dus geen windows update meer ;))

Locked