XP Post-SP3 Updatepack 07.2008_2b

Discussion of Dutch translation of the Update Pack. Wees vrij om in het Nederlands te discussiëren!
User avatar
gryffin53
Posts: 277
Joined: Thu Feb 22, 2007 9:52 am
Location: Belgium

Post by gryffin53 » Mon Jul 21, 2008 12:25 pm

Ra_gdd wrote:Had ook dit probleem op een pc
Was met AGP Nvidia6200
Wat is oorzaak en eventuele oplossing?
HugoB wrote:Ok, deze versie lijkt (zo goed als) goed te werken, bedankt daarvoor.

Een kleinigheidje (ik weet niet meer zeker of dat in het pack van juNi ook al zat): aan het einde van de setup kom je in dat scherm waar je 5 users op kan geven. Als ik zou moeten gokken zou ik zeggen dat de resolutie op dit punt 640x480 is, terwijl het scherm 800x600 hoort te zijn. Als gevolg hiervan valt de helft van het beeld buiten beeld. Met een paar keer tab + enter en in het volgende scherm control+o (geloof ik) kom ik er wel doorheen, maar het is wel een klein beetje lastig.
Ik heb het inmiddels op 3 verschillende systemen getest (HP D310, HP DX2000 en HP DX2400) en alle systemen vertonen dit fenomeen.

Hebben meer mensen dit probleem?
HJW geeft de oplossing toch al een paar posts hoger aan?!

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Thu Jul 24, 2008 11:48 am

Het probleem wordt hierdoor niet opgelost ben ik inmiddels achter. Ik zal kijken waar het aan ligt en proberen het op te lossen.

Voor alsnog heb ik nog geen oplossing voorhanden.

joz
Posts: 1
Joined: Sat Jul 26, 2008 10:30 am

Post by joz » Sat Jul 26, 2008 10:36 am

Ik heb ook wat probleempjes met WMP11. Heb de laatste revisie gebruikt (07.2008_2b) icm nLite 1.4.8. Ik heb toegevoegd aan de install
- IE7
- Updatepack
- .net AIO
- drivers sata

voor de rest wat tweaks en verwijderd met nLite.

Het probleem is dat WMP niet echt afsluit na op het kruisje te hebben geklikt. Daarnaast was de mini modus (wmp11 in je taakbalk) niet beschikbaar (ook niet na het registreren van wmpband.dll, die ik overigens miste).

Ik heb beide problemen verholpen door WMP11 opnieuw te installeren.

Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat het afsluiten probleem veroorzaakt kan worden door een codec dus ben niet 100% zeker of het aan je updatepack ligt.

Edit:
Gebruik je updatepack al wat langer en begin natuurlijk gelijk met klagen (eerste post hier ook :)). Laatste updatepack die ik heb geinstalleerd met zelfde instellingen was van vorige maand.
Zoiezo vind ik het top werk wat je doet, bedankt!
Ik hoop dat ik m'n problemen niet heb bij m'n volgende install
Last edited by joz on Sat Jul 26, 2008 5:02 pm, edited 1 time in total.

User avatar
kal
Moderator
Posts: 292
Joined: Sun Nov 06, 2005 4:23 pm
Location: Paris/FRANCE

Post by kal » Sat Jul 26, 2008 11:20 am

Hi HJW,

Thanks for your work. Could I use your logo in your first post for my French XP Post-SP3 Update Pack ? You'll be credited of course ;)

Cheers,
Kal

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Jul 28, 2008 7:07 pm

Weet iemand hoe je windows search erin kan krijgen?, heb al van alles geprobeert.

kb940157

Scorpy
Posts: 22
Joined: Sat May 17, 2008 5:26 pm
Location: Nederland

Post by Scorpy » Wed Jul 30, 2008 8:39 am

Hoi allemaal

Ik heb ook het probleem met de resolutie dat niet op in beeld scherm past.
ook niet met de extra addon .

Ik heb wel een (aanpassing) ik weet niet of ik het wel zo mag noemen . Dit heb ik gedaan

Alle addon toegevoegd net als normaal daarna de iso laten maken
daarna heb ik de in de iso het bestand hivesys.inf aangepast ik heb de resolutie van 1024 - 768 veranderd naar 640 - 480 de iso weer opgeslagen en getest in virtualbox werkt nu wel .

Wie weet heeft iemand hier wat aan.

Met vriendelijke groeten
Scorpy




p.s dankje wel voor de update packs hjw

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Aug 04, 2008 5:58 am

Als je erbij zou vertellen wat je hebt aangepast wel.

Scorpy
Posts: 22
Joined: Sat May 17, 2008 5:26 pm
Location: Nederland

Post by Scorpy » Mon Aug 04, 2008 7:47 am

Muiz

ik hoop dat je kan lezen

daarna heb ik de in de iso het bestand hivesys.inf aangepast ik heb de resolutie van 1024 - 768 veranderd naar 640 - 480 de iso weer opgeslagen en getest in virtualbox werkt nu wel .

Wie weet heeft iemand hier wat aan.



Scorpy

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Mon Aug 04, 2008 11:13 am

Scorpy wrote:Muiz

ik hoop dat je kan lezen

daarna heb ik de in de iso het bestand hivesys.inf aangepast ik heb de resolutie van 1024 - 768 veranderd naar 640 - 480 de iso weer opgeslagen en getest in virtualbox werkt nu wel .

Wie weet heeft iemand hier wat aan.



Scorpy
Updatepack past de resolutie in hivesys.inf automatisch aan... voorheen ging dit altijd prima..

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Aug 04, 2008 2:01 pm

Scorpy wrote:Muiz

ik hoop dat je kan lezen

daarna heb ik de in de iso het bestand hivesys.inf aangepast ik heb de resolutie van 1024 - 768 veranderd naar 640 - 480 de iso weer opgeslagen en getest in virtualbox werkt nu wel .

Wie weet heeft iemand hier wat aan.



Scorpy
Zeg dan niet eerst dat je een iso maakt en dan pas het bestand aanpast
Dat zal toch wel andersom zijn hoop ik voor je.

edje
Posts: 68
Joined: Fri Dec 01, 2006 7:50 am

Post by edje » Tue Aug 05, 2008 4:57 am

Babyboy wrote:HugoB:
Als ik zou moeten gokken zou ik zeggen dat de resolutie op dit punt 640x480 is, terwijl het scherm 800x600 hoort te zijn


En als je dit eens in je winnt.sif bij plaatst:

[Display]
Xresolution=1024
Yresolution=768
BitsPerPel=32
Vrefresh=60


Wat gebeurt er dan??
Heb ook het probleem met de resolutie. Jouw tip geprobeerd maar dat helpt ook niet.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Aug 05, 2008 4:58 am

Wel vreemd dat ik het probleem niet heb.
Ik gebruik wel driverpacks.

edje
Posts: 68
Joined: Fri Dec 01, 2006 7:50 am

Post by edje » Tue Aug 05, 2008 4:59 am

Scorpy wrote: daarna heb ik de in de iso het bestand hivesys.inf aangepast ik heb de resolutie van 1024 - 768 veranderd naar 640 - 480 de iso weer opgeslagen en getest in virtualbox werkt nu wel .

Wie weet heeft iemand hier wat aan.

Scorpy
Kan jij misschien aangeven waar je dat precies hebt aangepast. 1024 kom ik dikwijls tegen in het hivesys.inf bestand.

User avatar
Babyboy
Posts: 193
Joined: Wed May 02, 2007 4:19 pm
Location: Hollandies

Post by Babyboy » Tue Aug 05, 2008 6:00 am

Code: Select all

Muiz wrote:

Wel vreemd dat ik het probleem niet heb.
Ik gebruik wel driverpacks.

als de drivers op T34 geinstalleerd worden........
Merk ik alleen wel dat bij sommige nVidia drivers het beeld verspringt,
En dat er maar een gedeelte van het beeld over blijft,zo zie ik dan de gehele install periode niet die kleine vierkantjes,rechts onder in beeld....

Dit gebeurt bij mij met de Nvidia 169.21 driver.die nu in het driverPack zit,maar dan bij de wat oudere beeld kaartjes..
Maar als ik mijn eigen driverpack gebruik van Nvidia 175.16 dan gebeurt het weer niet........
(Dus op dit punt is het dan wel wat vreemd)

Maar verder heb ik er geen problemen mee,
want na de eerste herstart,
is het beeld weer zoals die wezen moet..(Als ik dus het driver pakketje gebruik waar die 169.21 driver in zit).
En of ik dan het beeld 1024x768 of 1650x1200..in de winntsif heb staan,
De resolutie is zoals ik hem hebben wil..

Maar verder heb ik er geen problemen mee....

Scorpy
Posts: 22
Joined: Sat May 17, 2008 5:26 pm
Location: Nederland

Post by Scorpy » Tue Aug 05, 2008 6:44 am

Hoi allemaal


Muiz : Ik paste het bestand hivesys.inf inderdaat na het maken van de iso ik wist nog niet dat het een probleem ook met mijn hardware zou geven vandaar dat ik de iso al gemaakt had.

Edje : Als je in je hivesys .inf bestand zit moet je xres zoeken staat voor xresolutie staat er 2x in die heb ik alebij aangepast.

ik gebruik zelf nog geen driverspack al mijn hardware word ondersteund.
Mischien kunnen we daar onderzoeken wat het probleem zou kunnen zijn

Succes

edje
Posts: 68
Joined: Fri Dec 01, 2006 7:50 am

Post by edje » Tue Aug 05, 2008 2:33 pm

Scorpy wrote: Edje : Als je in je hivesys .inf bestand zit moet je xres zoeken staat voor xresolutie staat er 2x in die heb ik alebij aangepast.
Succes
Heb dat net geprobeerd en het werkt perfekt !!

Eerst de volgende packs met nLite toegevoegd.

XP Post-SP3 Updatepack Nederlands
Internet Explorer 7
.Net Framework NLD All-In-One

Voordat ik nLite dan de iso liet maken, het bestand hivesys.inf aangepast en daarna de iso gemaakt en getest in VMware.

Wel vreemd dat het resolutie probleem vroeger niet optrad.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Aug 05, 2008 5:27 pm

Babyboy wrote:

Code: Select all

Muiz wrote:

Wel vreemd dat ik het probleem niet heb.
Ik gebruik wel driverpacks.

als de drivers op T34 geinstalleerd worden........
Merk ik alleen wel dat bij sommige nVidia drivers het beeld verspringt,
En dat er maar een gedeelte van het beeld over blijft,zo zie ik dan de gehele install periode niet die kleine vierkantjes,rechts onder in beeld....

Dit gebeurt bij mij met de Nvidia 169.21 driver.die nu in het driverPack zit,maar dan bij de wat oudere beeld kaartjes..
Maar als ik mijn eigen driverpack gebruik van Nvidia 175.16 dan gebeurt het weer niet........
(Dus op dit punt is het dan wel wat vreemd)

Maar verder heb ik er geen problemen mee,
want na de eerste herstart,
is het beeld weer zoals die wezen moet..(Als ik dus het driver pakketje gebruik waar die 169.21 driver in zit).
En of ik dan het beeld 1024x768 of 1650x1200..in de winntsif heb staan,
De resolutie is zoals ik hem hebben wil..

Maar verder heb ik er geen problemen mee....
Dat met nvidia kaarten is al heel lang zo.
Maar wat maakt het allemaal uit, als hij de setup maar draait.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Thu Aug 07, 2008 8:36 pm

Windows Media Player 11 voor Windows XP

http://www.microsoft.com/downloads/deta ... 66114010ca

Bestandsnaam: wmp11-windowsxp-x86-nl-nl.exe
Versie: 11
Publicatiedatum: 5-8-2008
Taal: Nederlands
Downloadgrootte: 24.6 MB

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Sun Aug 10, 2008 7:14 am

Met 7b krijg ik de Philips ShoqBox (PSS231, een MTP device) niet geïnstalleerd.

Ik krijg deze foutmelding als ik het apparaat aansluit:

Code: Select all

Er is een fout opgetreden tijdens het installeren van het apparaat.

Het installatieprogramma voor klasse heeft de aanvraag afgewezen om dit apparaat te installeren of bij te werken.
Vervelend; hierdoor kan ik geen muziek meer op deze MP3 speler zetten. Hoe zou ik dit zonder een herinstallatie kunnen oplossen?

Het toeval(?) wil dat ik op mijn Engelstalige PC een vergelijkbaar probleem heb. Daar werd dit apparaat ook niet herkend na een installatie met OnePiece's 1.4.3 pack. Dat kon ik daar oplossen door WMDM.inf uit zijn losse WMP11 pakket te installeren, maar omdat dat voor een Engelstalige WMP is, durf ik dat niet zo maar (misschien wel als ik het bestand bestudeerd heb).

Een ander alternatief is misschien die nieuwe WMP11 installeren?
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun Aug 10, 2008 8:42 am


XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Sun Aug 10, 2008 1:13 pm

XIII wrote:Een ander alternatief is misschien die nieuwe WMP11 installeren?
Hm, die nieuwe WMP11 installeert als 11.0.5721.5145 en vindt geen nieuwe updates, terwijl WMP11 versienummer 11.0.5721.5246 had...
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

timpie
Posts: 1
Joined: Tue Aug 12, 2008 5:39 am

Post by timpie » Tue Aug 12, 2008 5:44 am

ik weet niet of ik het hier mag plaatsen ben net nieuw hier,

Ik heb (-) windows xp professional vlk edition (-) en daar zit in ryanVM's update-pack.

Nu heb ik het geinstalleerd. (-)

Moet ik dan nu mijn pc aan het internet hangen en dan valideren? (-)

Ik begrijp het helaas niet goed.
Alvast bedankt!

MOD edit:
Een windows editie kan alleen met een internet verbinding gevalideerd worden. Om programma's te installeren die validatie nodig hebben is opzich geen internet verbinding nodig. Deze controleren veelal zelf de legitimiteit van de windows versie.
Na een installatie van windows ben je niet verplicht om deze meteen te valideren.

HJW

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Wed Aug 13, 2008 6:27 am

Ik krijg net 15 updates binnen :lol: + updates voor basiscertificaten.
Windows XP:
KB950974
KB951072
KB952287
KB953839
KB890830
KB951066
KB946648
KB952954
KB953838
KB951618
KB940157

Office 2007:
KB951546
KB955433
KB951338
KB951596

Best sick.

User avatar
gryffin53
Posts: 277
Joined: Thu Feb 22, 2007 9:52 am
Location: Belgium

Post by gryffin53 » Wed Aug 13, 2008 9:36 am

Raoul90 wrote: Office 2007:
KB951546
KB955433
KB951338
KB951596
zie laatste post in office thread

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Wed Aug 13, 2008 3:26 pm

Krijg er net nog 3:
KB890830
KB946648
KB952287

Locked