[AddOn] Media Center 2005 AddOn (Dutch)

Discussion of Dutch translation of the Update Pack. Wees vrij om in het Nederlands te discussiëren!
Locked
TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

[AddOn] Media Center 2005 AddOn (Dutch)

Post by TheSickman » Tue Nov 04, 2008 12:46 pm

[AddOn] Media Center 2005 AddOn (Dutch)

Based on ricktendo64's Addon
so al credits to ricktendo64

Editted all inf files ( strings )
Replaced english with dutch

Replaced all files with the ones i get on me installed dutch PC
So i had to recab the cabas also

-------------------------------------------------------------------------------------------
Info: This is a true addon that fully converts Windows XP Profesional into
Windows Media Center Edition 2005 along with Update Rollup 2, KB925766, KB902437-
Away Mode and Dancer does not start when music plays updates.

Also includes "Plus" programs a.k.a. Windows Digital Media Enhancements
(some removable thru Add/Rem Windows Components):
- Windows Dancer
- Windows CD Label Maker
- Windows Audio Converter
- Windows Party Mode
- Themes and Screen Savers (Aquarium, Space, Da Vinci, Nature, My Pictures Premium)
Others:
- Royale Theme (Energy Blue)
- Media Center Edition skin for WMP


Requires .NET Framework 1.1 sp1
Use nLite 1.4.9.1


------------------------------------------------------------------------------------------

Updated with ricks instructions

a3ac16beff140ce84c1c117e1c2fe3e4b3a2063e *Sicks_XP_to_MCE05_nl_nLiteAddon3.cab


Sicks_XP_to_MCE05_nl_nLiteAddon3.cab (167.6 MB)

Code: Select all

https://mega.co.nz/#!4dpngYbY!WQGk4ARKDtIy5948qDXMH07jEAtP2WHHO8AzbY9hLvQ
------------------------------------------------------------------------------------------
Last edited by TheSickman on Tue Sep 03, 2013 1:24 am, edited 10 times in total.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Tue Nov 04, 2008 1:53 pm

Jajaja bedankt voor deze man. :D En ofc thanks to rick. :)

earithramir
Posts: 11
Joined: Wed Mar 19, 2008 11:42 pm
Location: Netherlands

Integraded SP3 + this addon = ok ?

Post by earithramir » Tue Nov 04, 2008 2:47 pm

Ten eerste bedankd voor deze mooie vertaling!

Dan nog een vraagje:
Ik wil deze addon gaan integreren in mijn MS WindowsXP SP3 + POSt-SP3 update pack, gaat dit vlekkenloos?

En wat is de beste volgorde?
1. integrate SP3
2. slipstream updatepack
3. integrate this addon?

of juist beginnen met integratie van deze addon? (wat mij het beste lijkt omdat media centers update rollup2 ouder is dan sp3)

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Tue Nov 04, 2008 3:54 pm

gewoon alles met nLite

eerst in nlite die sp3 erin knallen

dan HJW's post sp3 update pack en deze en ....

ik heb wel zelf XP Pro Corp gebruikt , weet nie hoe met XP home

earithramir
Posts: 11
Joined: Wed Mar 19, 2008 11:42 pm
Location: Netherlands

Post by earithramir » Tue Nov 04, 2008 4:32 pm

Heb hier zowel Windows XP Pro, Home als MCE, wel helaas allemaal OEM versies, gelukkig wel orriginele discs en niet van die OEM discs die bij computers zitten.

Was van plan het op een Pro CD er bij te knallen en vervolgens de key in windows aan te passen zodat het toch een legale MS WinXP MCE blijft.

bedankd voor je reply btw...

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Tue Nov 04, 2008 4:41 pm

wel de xp key gebruiken niet de mce key

het is en blijft xp pro (met de mce addon)

earithramir
Posts: 11
Joined: Wed Mar 19, 2008 11:42 pm
Location: Netherlands

Post by earithramir » Tue Nov 04, 2008 4:43 pm

TheSickman wrote:wel de xp key gebruiken niet de mce key

het is en blijft xp pro (met de mce addon)
Is het dan wel legaal??

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Tue Nov 04, 2008 5:30 pm

schijnt van wel

anders had thread van MrNxDmX hier nooit geweest

http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.p ... hlight=mce

earithramir
Posts: 11
Joined: Wed Mar 19, 2008 11:42 pm
Location: Netherlands

Post by earithramir » Tue Nov 04, 2008 7:37 pm

toch vreemd...
ik had er al eerder iets over gelezen in het engelse forum inderdaad maar blijft vreemd dat dit niet het auteurs recht schend.

noujah maar snel downloaden voor dat iemand zich bedenkd :P

User avatar
Pliek
Posts: 53
Joined: Tue May 02, 2006 3:35 am

Post by Pliek » Wed Nov 05, 2008 2:05 am

Hartelijk bedankt, zat er al op te wachten.
Nu snel testen..... :wink:

User avatar
Pliek
Posts: 53
Joined: Tue May 02, 2006 3:35 am

Post by Pliek » Wed Nov 05, 2008 7:29 am

Net wat ik verwachtte...

Werkt perfekt hier.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Mon Nov 24, 2008 1:49 pm

Bij mij ook.
Last edited by Raoul90 on Tue Nov 25, 2008 1:24 pm, edited 1 time in total.

earithramir
Posts: 11
Joined: Wed Mar 19, 2008 11:42 pm
Location: Netherlands

Post by earithramir » Mon Nov 24, 2008 1:54 pm

Werkt perfect.
Alleen een paar kleine foutjes ondekt:
- De installatie is geen MCE2005 maar MCE2002 (geprobeerd met en zonder update packs, en zowel met nlite als rvm)
- Misschien leuk om de bootcfg aan te passen zodat daar ook Microsoft Windows XP Media Center Editie staat (dit heb ik zelf opgelost dmv een script dat draaid bij runonce)

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Mon Nov 24, 2008 3:01 pm

Voor dat 2002 moet je sysdm.cpl reshacken.

Wat houd die bootcfg precies in?

Dit is trouwens het originele topic:
http://www.wincert.net/forum/index.php?showtopic=4652

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Wed Nov 26, 2008 10:21 am

Ik dacht dat ricks addon 2005 was.. hmm dan die van MrNxDmX maar weer :(

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Wed Nov 26, 2008 12:33 pm

Het is wel degelijk 2005, maar omdat je hem intregreerd op een XP Pro 2002 veranderd hij alleen de letters van XP Media Center, dat is ook zo bij die van MrNxDmx!


btw: Addon zal binnenkort wel een update krijgen:
Yo rick, a new update for mce is out, applies to sp3 too: KB956148 (replaces KB954086) Get it here.
http://www.wincert.net/forum/index.php? ... entry36906

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Thu Nov 27, 2008 3:49 am

Rick heeft hem ge-update:
Updated with KB956148 (also added qfecheck registry entries for update rollup 2 and the other hotfixes)

BTW addon has same name so make sure to verify you have latest using the MD5 checksum
http://www.wincert.net/forum/index.php? ... topic=4652

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Thu Nov 27, 2008 10:57 am

Hey TheSickman, did you know you can also translate plusoc.inf [Strings] to localize the shortcuts and plus program names and descriptions

You can find many of the translations in the plus programs "help files" (also look in the mui files for correct names), like for instance I did not know how to translate Windows Digital Media Enhancements to spanish but looking thru the chm I found the correct translation...but some you will have to translate yourself

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Thu Nov 27, 2008 8:08 pm

Raoul90 wrote:Het is wel degelijk 2005, maar omdat je hem intregreerd op een XP Pro 2002 veranderd hij alleen de letters van XP Media Center, dat is ook zo bij die van MrNxDmx!


btw: Addon zal binnenkort wel een update krijgen:
Yo rick, a new update for mce is out, applies to sp3 too: KB956148 (replaces KB954086) Get it here.
http://www.wincert.net/forum/index.php? ... entry36906
Dit is bij die andere NIET zo ;)

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Fri Nov 28, 2008 1:52 am

muiz wrote:
Raoul90 wrote:Het is wel degelijk 2005, maar omdat je hem intregreerd op een XP Pro 2002 veranderd hij alleen de letters van XP Media Center, dat is ook zo bij die van MrNxDmx!


btw: Addon zal binnenkort wel een update krijgen:
Yo rick, a new update for mce is out, applies to sp3 too: KB956148 (replaces KB954086) Get it here.
http://www.wincert.net/forum/index.php? ... entry36906
Dit is bij die andere NIET zo ;)
Bij mij wel hoor, bij die van MrNxDmx was dat ook zo. En als je het versie nummer checked in Media Center zelf, dan staat daar wel 2005.

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Fri Nov 28, 2008 4:38 am

KB956148 included
Sicks_XP_to_MCE05_nl_nLiteAddon2.7z
md5 : 25a669b66db61e2c86eb496641823166
size : 177mb

http://rapidshare.de/files/41014394/Sic ... n2.7z.html

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Fri Nov 28, 2008 7:42 am

Thanks!

Had je ook gekeken naar wat Rick zei?


edit:
Heb het al gevonden in het bestand wat Rick aangaf. :)

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sat Nov 29, 2008 1:16 pm

Image


Stond na een installatie zonder updatepacks wel een ding in het setuperr.log:
Fout:
Setup kan OLE-besturing C:\WINDOWS\system32\encdec.dll niet in het register opnemen vanwege de volgende fout:
LoadLibrary heeft de volgende fout geretourneerd: 126 (de opgegeven module kan niet worden gevonden).


***
Weet niet of dat iets is van media center? Heb alleen media center addon gebruikt verder niks.

rjw
Posts: 1
Joined: Sun Nov 30, 2008 6:23 am

Post by rjw » Sun Nov 30, 2008 6:29 am

Is het ook mogelijk om de plus en sonic eruit te halen.
Ik draai al jaren een zo'n lite mogelijke xp maar wil daar graag mce bij voor m'n HTPC maar niet de plus en sonic extra's.

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Tue Dec 02, 2008 2:56 pm

Raoul90 wrote:[
Stond na een installatie zonder updatepacks wel een ding in het setuperr.log:
Fout:
Setup kan OLE-besturing C:\WINDOWS\system32\encdec.dll niet in het register opnemen vanwege de volgende fout:
LoadLibrary heeft de volgende fout geretourneerd: 126 (de opgegeven module kan niet worden gevonden).


***
mijn setuperr.log is 0 bytes

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Tue Dec 02, 2008 4:57 pm

Staat er bij mij nu ook niet meer in. :) Nieuwe slipstream gedaan.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Fri Dec 12, 2008 4:15 pm

Fout:
Setup kan OLE-besturing C:\WINDOWS\system32\encdec.dll niet in het register opnemen vanwege de volgende fout:
LoadLibrary heeft de volgende fout geretourneerd: 126 (de opgegeven module kan niet worden gevonden).


***
Heb al weer aardig wat testinstallaties achter de rug in VMWare.

Als ik het updatepack + ie7 addon slipstream staat de bovenstaande melding niet in setuperr.log.

Als ik niks gebruik, maar gewoon een XP Pro SP3 source + de addon gebruik dan staat de melding wel in setuperr.log.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Wed Jan 21, 2009 4:17 pm

Rick heeft een kleine update uitgebracht.

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Wed Jan 21, 2009 4:27 pm

FYI in medctroc.inf, I removed custsat.dll and custsat.dll = 2 from the CopyFiles and [SourceDisksFiles] (also removed 2= XXXX from [SourceDisksNames])

I did this because I found out that txtsetup.sif double copies custsat.dll to the ehome dir, I no longer use the INF to copy it from I386

And I also updated mcdtftreg.inf in MEDCTROC.CAB and removed custsat.dll from this file too

Those are the only two changes I made

OH! I also removed a couple duplicated AddReg entries in medctroc.inf

Code: Select all

HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_BEHAVIORS","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_DISABLE_MK_PROTOCOL","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_HTTP_USERNAME_PASSWORD_DISABLE","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_MIME_HANDLING","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_MIME_SNIFFING","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_OBJECT_CACHING","ehExtHost.exe",0x10001, 0
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_PROTOCOL_LOCKDOWN","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_SAFE_BINDTOOBJECT","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_UNC_SAVEDFILECHECK","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_VALIDATE_NAVIGATE_URL","ehExtHost.exe",0x10001, 1
HKLM,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_ZONE_ELEVATION","ehExtHost.exe",0x10001, 1
Hope this helps

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Tue Feb 10, 2009 1:58 pm

Thanks, but i have no clue about how to update this myself xD So i hope Sick will do it. :)

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Wed Feb 11, 2009 3:03 pm

Raoul90 wrote:Thanks, but i have no clue about how to update this myself xD So i hope Sick will do it. :)
maybe i take a look at it this weekend


( to busy in personal life this last weeks/months )

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Thu Feb 12, 2009 8:30 am

Updated with ricks instructions

Sicks_XP_to_MCE05_nl_nLiteAddon3.7z
md5 : e9125209bcf6d710252fd9c6521f4769
size : 177mb

http://rapidshare.de/files/45197319/Sic ... n3.7z.html

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Thu Feb 12, 2009 9:43 am

Bedankt! :)

shicomm
Posts: 1
Joined: Fri Feb 20, 2009 5:08 am

Post by shicomm » Fri Feb 20, 2009 5:10 am

Kan ik in dit geval een mce key gebruiken of werkt dat niet in deze situatie ?

marspetite
Posts: 10
Joined: Mon Dec 29, 2008 5:56 am

Post by marspetite » Fri Feb 20, 2009 12:42 pm

shicomm wrote:Kan ik in dit geval een mce key gebruiken of werkt dat niet in deze situatie ?
Nee, dat werkt niet omdat je de addon integreert in een XP Home of Pro en dus een key nodig hebt van XP Home/Pro

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun Mar 29, 2009 2:01 pm

Hoi,

Om de een of andere vage reden, wordt Media Center niet geïnstalleerd bij mij nieuwe slipstreams.

Wat ik doe:
- WMP11 Slipstreamer gebruiken voor WMP11+updates.
- RVM-Integrator gebruik voor IE8 true addon van OnePiece.
- nLite gebruiken voor deze addon en nog een paar.

In vmware staat er wel Media Center Edition, maar Media Center zelf is niet geïnstalleerd.
Ik ga nu is even wat dingen uitsluiten, dus zonder de ie8 addon, zonder wmp11, ff kijken welke addon er in de weg zit, hoogstwaarschijnlijk die IE8, aangezien die nieuw is.


edit:
Zojuist een test gedaan waar ik alles met media center had toegevoegd (behalve WMP11).
Media Center is weer niet geïnstalleerd.
Ga nu testen zonder OnePiece IE8.

edit2:
Zonder IE8 heeft ook geen effect.
Is er iemand die deze Addon nummer 3 uberhaubt werkend heeft kunnen testen??

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Wed Apr 01, 2009 2:32 pm

bump

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Thu Apr 02, 2009 10:53 am

Oke de addon werkt nog gewoon, heb hem nu een test gedaan met alleen de addon en dan is Media Center + IE6 + WMP9 er wel.

Dus ik ga nog even door met testen.

User avatar
havocnl
Posts: 20
Joined: Sat May 10, 2008 10:56 am
Location: Tilburg, the Netherlands

Post by havocnl » Tue May 12, 2009 11:54 am

Raoul90 wrote:Hoi,

Om de een of andere vage reden, wordt Media Center niet geïnstalleerd bij mij nieuwe slipstreams.

Wat ik doe:
- WMP11 Slipstreamer gebruiken voor WMP11+updates.
- RVM-Integrator gebruik voor IE8 true addon van OnePiece.
- nLite gebruiken voor deze addon en nog een paar.

In vmware staat er wel Media Center Edition, maar Media Center zelf is niet geïnstalleerd.
Ik ga nu is even wat dingen uitsluiten, dus zonder de ie8 addon, zonder wmp11, ff kijken welke addon er in de weg zit, hoogstwaarschijnlijk die IE8, aangezien die nieuw is.


edit:
Zojuist een test gedaan waar ik alles met media center had toegevoegd (behalve WMP11).
Media Center is weer niet geïnstalleerd.
Ga nu testen zonder OnePiece IE8.

edit2:
Zonder IE8 heeft ook geen effect.
Is er iemand die deze Addon nummer 3 uberhaubt werkend heeft kunnen testen??
heb je wel nlite gebruikt zoals in de eerste post vermeld staat? mijn andere tools mislukt het...

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Tue May 12, 2009 2:10 pm

Ja natuurlijk, en heb het al werkend.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sat May 30, 2009 6:19 am

Updated, removed away mode its crap
Small tweak to MEDCTROC.INF

Make sure if you use the old Vista Media Center to dl the Windows 7 Media Center instead, because of the small change in MEDCTROC.INF (you will not notice much of a difference only the startup sound)
http://www.wincert.net/forum/index.php? ... st&p=47889

User avatar
havocnl
Posts: 20
Joined: Sat May 10, 2008 10:56 am
Location: Tilburg, the Netherlands

Post by havocnl » Wed Jun 10, 2009 11:50 am

Raoul90 wrote:
Updated, removed away mode its crap
Small tweak to MEDCTROC.INF

Make sure if you use the old Vista Media Center to dl the Windows 7 Media Center instead, because of the small change in MEDCTROC.INF (you will not notice much of a difference only the startup sound)
http://www.wincert.net/forum/index.php? ... st&p=47889
Wordt het pack nog bijgewerkt ahv die tip?

User avatar
havocnl
Posts: 20
Joined: Sat May 10, 2008 10:56 am
Location: Tilburg, the Netherlands

Post by havocnl » Wed Jun 24, 2009 10:04 am

Ik hoef alle plus dingen niet te hebben, kan ik dan veilig plus.cab weglaten???

User avatar
havocnl
Posts: 20
Joined: Sat May 10, 2008 10:56 am
Location: Tilburg, the Netherlands

Post by havocnl » Fri Jul 03, 2009 7:53 am

*schop*
weet iemand de antwoorden op mijn vragen???

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Mon Jun 18, 2012 5:26 am

link dead

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Tue Sep 03, 2013 1:27 am

Ad new link of an old file :D

Locked