Een aantal installatie problemen

Discussion of Dutch translation of the Update Pack. Wees vrij om in het Nederlands te discussiëren!
Locked
geen-ID
Posts: 57
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:54 pm

Een aantal installatie problemen

Post by geen-ID » Fri Apr 23, 2010 9:42 am

Hallo, ik heb een eigen xp in elkaar gezet. Toen ik hem ging testen, waren er nog een aantal dingen;

-----------------------------------------------------------
- Ondanks ik me xp op "FullUnattended" heb gezet met Nlite, komen er tijdens de installatie toch wat dingen in beeld, zoals;

Kies uw land en taalinstellingen
http://www.winmag.nl/uploads/images/afb1_1241955037.jpg

En "Dank u voor het installeren, wilt u registreren?"
http://pcgids.net/img/xp/xp-installatie-32.png

Ik zou deze graag weg uit beeld willen hebben, zodat me xp helemaal automatisch wordt geïnstalleerd.

-----------------------------------------------------------------------------
Windows werkt gewoon wel goed, na de installatie. Er is alleen 1 probleem met de (draadloos) netwerkverbinding.
Deze geeft een error als je internet wilt uitschakelen of herstellen
http://i42.tinypic.com/ie09xu.jpg

Weet iemand hoe je deze problemen kan oplossen?

sandertju
Posts: 144
Joined: Fri Dec 18, 2009 8:30 am

Post by sandertju » Fri Apr 23, 2010 11:00 am

Land en taal instellingen krijg ik nooit als ik deze invul:

Image

Wat betreft dat op het eind, dat krijg je altijd en dat is niet weg te krijgen ;).
En over die foutmelding, dat weet ik niet. Wel een vreemd probleem..:D

geen-ID
Posts: 57
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:54 pm

Post by geen-ID » Fri Apr 23, 2010 11:56 am

Bedankt, ik ga het eens proberen van dat Land en taal instellingen.

Saturno
Posts: 7
Joined: Mon Mar 22, 2010 8:14 am

Post by Saturno » Fri Apr 23, 2010 11:59 am

Zorg ervoor dat hetvolgende zo in je winnt.sif staat, en die vragen voor registratie zijn normaal weg.

UnattendMode=FullUnattended
UnattendSwitch = Yes
OemPreinstall = Yes
OemSkipEula = Yes
FileSystem=*
WaitForReboot = No

Meestal staat er hetvolgende: UnattendSwitch = "Yes" dus de aanhalingstekens moeten weg. Dit lukte in alle geval bij mij. Succes !

geen-ID
Posts: 57
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:54 pm

Post by geen-ID » Fri Apr 23, 2010 12:01 pm

bedankt, ik ga het eens proberen :)

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Fri Apr 23, 2010 1:25 pm

Ik geloof dat ik het altijd zo deed:

winnt.sif:

Code: Select all

;SetupMgrTag
[Data]
    AutoPartition=0
    MsDosInitiated="0"
    UnattendedInstall="Yes"
    AutomaticUpdates=Yes

[Unattended]
    UnattendMode=FullUnattended 
    OemSkipEula=Yes 
    OemPreinstall=Yes 
    UnattendSwitch=Yes
    AutoActivate=No 
    WaitForReboot=No 
    DUDisable=Yes 
    DriverSigningPolicy=Ignore
    NonDriverSigningPolicy=Ignore
    ExtendOemPartition = 0 
    TargetPath=\WINDOWS 
    FileSystem=*

[GuiUnattended]
    EncryptedAdminPassword=NO
    OEMSkipRegional=1
    OemSkipWelcome=1
    AdminPassword=*
    TimeZone=110

[SetupData]
    OSLoadOptionsVar="/noexecute=alwaysoff"
    
[UserData]
    ProductKey=*****-*****-*****-*****-******
    FullName="Naam"
    OrgName="*"
    ComputerName=ComputerNaam

[Display]
    BitsPerPel=32
    Xresolution=1280
    YResolution=1024
    Vrefresh=60
    AutoConfirm=1

[Identification]
    JoinWorkgroup=MSHOME

[Networking]
    InstallDefaultComponents=Yes

[Components]
    msmsgs=off
    msnexplr=off
    zonegames=off
    fax=off

[TapiLocation]
    CountryCode=31
    LongDistanceAccess="31"

[RegionalSettings]
    LanguageGroup=2,7,8,9,10,4,1

[Branding]
    BrandIEUsingUnattended=Yes

[URL]
    Home_Page=http://www.nu.nl
    Search_Page=http://www.google.nl

[SystemFileProtection]
    SFCQuota = 0

[Shell]
    CustomDefaultThemeFile="%ResourceDir%\Themes\Standaard.theme"

cmdlines.txt (in $OEM$ map aanmaken):

Code: Select all

[COMMANDS] 

"useraccounts.cmd"

useraccounts.cmd (in $OEM$ map aanmaken):

Code: Select all

net user NAAM /add
net localgroup Administrators NAAM /add
net accounts /maxpwage:unlimited
REGEDIT /S autologon.reg
EXIT

autologon.reg (in $OEM$ map aanmaken):

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"DefaultUserName"="NAAM"
"AutoAdminLogon"="1"

Vervolgens in $OEM$\$$\SYSTEM32\OOBE, het volgende bestand aanmaken:
oobeinfo.ini:

Code: Select all

[StartupOptions] 
Offline = 1 
Registration=1 
ScreenResolutionCheck=1 

[Options] 
SkipAutoUpdate = 1 
MouseTutorial=0 
AdminPw=1 
IntroOnly=0

geen-ID
Posts: 57
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:54 pm

Post by geen-ID » Fri Apr 23, 2010 2:27 pm

thanks, ik ga het gelijk proberen :D

geen-ID
Posts: 57
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:54 pm

Post by geen-ID » Fri Apr 23, 2010 5:18 pm

de $oem$ mappen worden niet gebruikt, terwijl ik dit in winnt.sif heb staan; OemPreinstall=Yes
En het volgende in de $OEM$ map zit;

http://i39.tinypic.com/xduohk.png

User avatar
Babyboy
Posts: 193
Joined: Wed May 02, 2007 4:19 pm
Location: Hollandies

Post by Babyboy » Sun Apr 25, 2010 1:33 pm

geen-ID wrote:de $oem$ mappen worden niet gebruikt, terwijl ik dit in winnt.sif heb staan; OemPreinstall=Yes
En het volgende in de $OEM$ map zit;
[Commands]
"REGEDIT /S xptweaks.reg"


zo moet dat staan!

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun Apr 25, 2010 3:39 pm

Babyboy wrote:
geen-ID wrote:de $oem$ mappen worden niet gebruikt, terwijl ik dit in winnt.sif heb staan; OemPreinstall=Yes
En het volgende in de $OEM$ map zit;
[Commands]
"REGEDIT /S xptweaks.reg"


zo moet dat staan!

En het xptweaks.reg bestand staat ook op de verkeerde plek, deze moet naast cmdlines.txt.

$OEM$ met cmdlines & xptweaks.reg. Als je ook HKCU tweaks hebt dan kan je importeren vanaf RunOnceEx.

geen-ID
Posts: 57
Joined: Wed Apr 07, 2010 2:54 pm

Post by geen-ID » Sun Apr 25, 2010 5:49 pm

bedankt allebei, het is nu gelukt. Der is alleen een volgende probleem:
op het eind van de installatie, als hij bezig is met de gebruiker voor de 1e keer inteloggen, komt er deze foutmelding:
http://i44.tinypic.com/214a5ar.png

De oorzaak van dit is deze register tweak:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WPAEvents]
"OOBETimer"=hex:ff,d5,71,d6,8b,6a,8d,6f,d5,33,93,fd
"LastWPAEventLogged"=hex:d5,07,05,00,06,00,07,00,0f,00,38,00,24,00,fd,02

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
"CurrentBuild"="1.511.1 () (Obsolete data - do not use)"
"InstallDate"=dword:427cdd95
"ProductId"="69831-640-1780577-45389"
"DigitalProductId"=hex:a4,00,00,00,03,00,00,00,36,39,38,33,31,2d,36,34,30,2d,\
31,37,38,30,35,37,37,2d,34,35,33,38,39,00,5a,00,00,00,41,32,32,2d,30,30,30,\
30,31,00,00,00,00,00,00,00,00,0d,04,89,b2,15,1b,c4,ee,62,4f,e6,64,6f,01,00,\
00,00,00,00,27,ed,85,43,a2,20,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,31,34,35,30,34,00,00,00,00,00,00,00,ce,0e,\
00,00,12,42,15,a0,00,08,00,00,87,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,94,a2,b3,ac
"LicenseInfo"=hex:9e,bf,09,d0,3a,76,a5,27,bb,f2,da,88,58,ce,58,e9,05,6b,0b,82,\
c3,74,ab,42,0d,fb,ee,c3,ea,57,d0,9d,67,a5,3d,6e,42,0d,60,c0,1a,70,24,46,16,\
0a,0a,ce,0d,b8,27,4a,46,53,f3,17




Wie weet hoe ik deze tweak kan toevoegen, zonder dat er een foutmelding komt.

ps; deze *.reg staat in de $OEM$ map.

Locked