[Anlatim] Gerçek Addonlar Sanal Makine olmadan Nasil denenir

Discussion of Turkish translation of the Update Pack. T�rk�e tartışmalalar başlamıştır!
Locked
User avatar
Preputium64
Posts: 104
Joined: Fri Nov 10, 2006 1:22 pm
Contact:

[Anlatim] Gerçek Addonlar Sanal Makine olmadan Nasil denenir

Post by Preputium64 » Sat Jul 07, 2007 6:10 pm

Aslında bu benim rastlantısal bulduğum bişey. inf dosyaarı aynı zamanda yükleme dosyalarıdır yani windowsa neyn nasıl kurulacağını anlatırlar aynı zamanda kısa yollardan unnistall bölümlerine kadar bütün parçaları tek seferde kurmanız sağlanır. nasıl mı? örnekleyeyim...

benim gönderdiğim winamp 5.35 dosyası mesela.
kendi winampınız 5.35 ten küçük ise kaldırıp bunu kurmayı deneyin.

ilk işlem cab dosyasını bi klasöre açmak olacak

benim addonum da açılmış dosyalar şöyle

Code: Select all

PREPUTIUM64_WINAMP_ADDON_V5.35
   -------
   entries_WinAmp.ini
   PinAmp.cab
   PinAmp.in_ 
   -------
Burada PinAmp.in_ dosyası önemli kurulum yapacağımız inf dosyası bu ama bu dosya benim addonumda sıkışıtırılmış bi dosya dolayısıyla PinAmp.in_ olarak görüyorsunuz. bazı adddonlarda bu dosya sıkıştırılmış bazısında ise direkt inf olarak bırakılmıştır bu örnekteki gibi .in_ ie bitiosa genişletmemiz lazım. bunun için hemen aynı klasöz içine bi x.bat dosyası oluşturmamız yeterli. içerik şöyle olacak.

Code: Select all

expand PinAmp.in_ PinAmp.inf
bunu çalıştırınca aynı kalsör içinde PinAmp.inf dosyanız oluşacak. dediğim gibi bu dosya önemli bizim için yükleme dosyamız bu. tekrar hatırlatayım eğer bu dosyanın uzantısı .in_ değilde .inf olsaydı bu işlemi yapmayacaktık.

bisonraki aşama yine winrar la açılmış addonun içindeki cab dosyasını bulup onu da kalsöre açmak. yani benim addon da PinAmp.cab dosyasını winrarla bi klasöre açıyoruz. bu klasörün içerisine bi üst klasörde duran entries_WinAmp.ini ile genişlettiğimiz PinAmp.inf dosyasını kopyalıyoruz. sonra kopyaladığımız bu klasörde diğer dosyaların arasından PinAmp.inf dosyasını bulup üstündeyken sağ mause tuşuna basıyoruz en üstte Aç onun hemen altında ise yükle komutunu göreceksiniz. yükle diyip bekliyoruz. tadaaa addon sisteminize kurulmuştur. bu kadar basit...


şimdi ne yaptık bi kısa özet ve toparlama yapalım

1- addonu winrarla bi klasöre açtık
2- bu klasöre girip yükleme dosyamızın uzantısının .inf mi .in_ mi olduğunu gördük
3- dosya .in_ ise aynı klasör içine x.bat dosyası oluşurup bununla genişlettik
4- bu klasördeki .cab dosyasını bulup bi klasöre açtık.
5-bu yeni açtığımız klasöre eski kasör içindeki .ini ve .inf uzantılı dosyaları kopyaladık
6- kopyaladığımız bu yeni klasör içinde .inf uzantılı yükleme dosyamızı bulduk mause un sağ tuşuna bastık ve yükle dedik.

bu kadar arkadaşlar... anlamadığınız bişey olursa sorun ama sormadan önce tekar okuyun ok?

Not : bu ve önceki anlatım konum kendime aittir izin alınarak başka yerlerde de yayınlanabilir. anlaşılmazsa resimlerle desteklenbilir...
Tüm addonlarıma burdan ulaşabilirsiniz... http://rapidshare.com/users/CY665N

User avatar
Cromorg
Posts: 40
Joined: Sat May 19, 2007 4:56 pm

Post by Cromorg » Sat Jul 07, 2007 6:41 pm

@Preputium64
Sana Teşekkürlerin büyüğünü edebilirmiyim sadece windows u tekrar kurmaktan bizi kurtardığın için çok teşekkür ederim şimdi daha hızlı çalışabiliriz nerden baksan 1 saatten bizi kurtardın Allah razı olsun

crazyghost
Posts: 20
Joined: Fri Mar 16, 2007 9:19 am

Post by crazyghost » Fri Jul 20, 2007 7:12 am

Preputium64 Resimli anlatım yapabilirsen çok makbule geçer şimdiden teşekkürler..

User avatar
Cromorg
Posts: 40
Joined: Sat May 19, 2007 4:56 pm

Post by Cromorg » Fri Jul 20, 2007 9:19 am

resimli anlatıma gerek yok crazyghost inf dosyasını sağ tıkladığında cıkan menude yükle seçeneği var ona tıkladığında yüklüyor sadece cab dosyasını bir yere açman gerek inf ve ini dosyasını da actığın bu cab dosyasına atman lazım bu kadar tek bişey daha gerekiyor burada yukleme yolu gösterirken i386 klasörünü gösteriyor cıkan pencereden i386 klasörünü silersen yükleme oluyor

efcan_37
Posts: 33
Joined: Sat Jul 21, 2007 4:07 am

Post by efcan_37 » Sun Jul 22, 2007 11:59 am

saol dostum bilgilerin için tşk edrim :)

ArArMiSiN
Posts: 71
Joined: Sun Feb 25, 2007 10:19 am

Post by ArArMiSiN » Tue Jul 24, 2007 9:07 am

inf dosyası ile klasörleri içeriği ile ( dosyaları tek tek yazmadan ) kopyalayabilir miyiz ?

glerli
Posts: 1
Joined: Mon Jun 04, 2007 2:56 am

Post by glerli » Tue Jul 24, 2007 10:00 am

Preputium64 anlatımın için tşkler ama bişey eklemek istiyorum
Bazen inf dosyalarından sağ tuşla tıkladığınız zaman yükle düğmesi olmayabilir
burda ekstra bir işlem daha gerekiyor
inf dosyasını açıp inf dosyasında işlemlerin yönlendirildiği bir başlık kısmı vardır

[Optional Components]
Setup

şeklinde

yönlendirmede

[Setup]
OptionDesc = "Setup"
Tip = "Setup"
Modes = 0,1,2,3
AddReg =Setup.AddReg
ProfileItems =Setup.Shortcut

şeklinde olur

bu kısmı inf dosyasının sonuna kopyalayıp

[Defaultinstall]
OptionDesc = "Setup"
Tip = "Setup"
Modes = 0,1,2,3
AddReg =Setup.AddReg
ProfileItems =Setup.Shortcut

şeklinde değiştirirseniz sağ tuşla tıklamada "Yükle" seçeneği karşınıza gelecektir.

Son işlem olarakta eğer inf dosyasının içinde

[uninstall]

başlıklı bir kısım varsa inf dosyasını C:\WINDOWS\INF klasörüne kopyalamanız gerekir

yoksa Program Ekle/Kaldır dan programı kaldırmaya çalıştığınız zaman inf dosyası bulunamadı
şeklinde bir hata mesajı alırsınız.

benden bu kadar kolay gelsin

crazyghost
Posts: 20
Joined: Fri Mar 16, 2007 9:19 am

Post by crazyghost » Thu Jul 26, 2007 8:34 am

Tamam şimdi yapabildim . Şunu sormak istiyorum birde , bu yöntemi forumda verilen bütün addonlarda kullanabilirmiyiz.

Locked