[Addon] .Net Framework AIO

Discussion of Turkish translation of the Update Pack. T�rk�e tartışmalalar başlamıştır!
User avatar
nomadturk
Posts: 67
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:53 am

Post by nomadturk » Thu Apr 17, 2008 12:03 pm

Ben 1.4.1 ve 1.4.5 ile denedim ve .NET harici aşağıdaki paketleri kullandım. Lakin her seferinde bir sorun çıkıyor.

OpenOffice paketini eski bir paketi güncellemek sureti ile kendim oluşturdum. Microsoft Speech ise ya bu forumdan, yahut MSFN forumundan alındı. İki paket de bu güne değin sorun çıkartmadı, byhexa'nın .NET'ini kullanmadığım sürece... Bir sorun var ama, neden bilmiyorum.




Nomads_FontsPack_ADDON.cab

ProgramAddons Java Runtime Environment 6.cab

CppRuntimes2008_Addon_n7Epsilon_1.2-20080413.zip

DirectX_9.0c_End-User_Runtime_AddOn_0.3.3_-_redxii.7z

Kels_Runtimes_addon_v4.1.CAB

MicrosoftRuntimeLibraries-1.3.1-Addon.7z

bYHexa_LanServer_NoConnectionLimit_Addon.7z

DefragglerCPL1.0.0.31.cab

HashTab-208_ADDON.cab

Kels_CPL_lite_addon_v1.4.1.CAB

NR_CursorsAIO_Addon_1.9.rar

NR_MTU_Addon.cab

NR_OpenAL_AddOn.7z

ProgramAddons Adobe Reader 8.1.2.cab

ProgramAddons AIMP 2.11.cab

ProgramAddons AVG AntiVirus Free 7.5.519.cab

ProgramAddons BurnAware Free 1.2.9.cab

ProgramAddons CCleaner 2.06.567.cab

ProgramAddons EssentialPIM Free 2.5.cab

ProgramAddons Firefox 2.0.0.13 TR.cab

ProgramAddons GPU-Z 0.1.5 CPL.cab

ProgramAddons K-Lite Codec Pack Mega 3.8.5.cab

ProgramAddons Notepad++ 4.8.5.cab

ProgramAddons OpenOffice 2.4.0.cab

ProgramAddons PDFCreator 0.9.3.cab

ProgramAddons Pidgin 2.4.1.cab

ProgramAddons Recuva 1.12.291.cab

ProgramAddons Revo Uninstaller 1.5.cab

ProgramAddons Thunderbird 2.0.0.12 TR.cab

ProgramAddons WinRAR 3.71 Corp.cab

ProgramAddons XnView 1.93.4.cab

Reapers_Adobe_Shockwave_11.0.0.429_AddOn.7z

Reapers_CpuZ_1.44.2_CPL_AddOn.7z

Reapers_IP_Configuration_Manager_2.7.2.80_CPL_AddOn.7z

ReapersSuperCopier2B19AddOn.7z

RegTweaks_Addon_QuickLaunchDEF_dgelwin.cab

Ricks_AIOVistaAeroCursors_AddOn_v7.07.03.rar

Ricks_FlashGet1.9.6.1073_AddOn.rar

Ricks_UbuntuHumanCursors_AddOn.rar

Ricks_VistaRTMFonts_AddOn_v1.1.7z

Ricks_XentientThumbnails1.0.2_AddOn.7z

Ricktendo64_MacOSxCursorPack_addon_v1.1.7z

SCREENSAVERS_ADDON VISTA.CAB

Shellext_Addon.cab

SpeechInstall_Addon.7z

b101_HostsXpert_4.2_CPL_addon.rar

b101_mcblm_si_addon.rar

Boooggy_ASPI_Addon.cab

Plugin FlashPlayer_IE.cab

Plugin FirefoxFlashPlugin.cab

ProgramAddons Tango Patcher 7.08.2.cab

system34
Posts: 72
Joined: Thu Feb 14, 2008 1:54 am

Post by system34 » Sat Apr 19, 2008 4:32 am

Evet paket kesinlikle sorunlu az önce 1.1.5 li kurulum sonrası üstüne kurmaya başladığımda yarıda hatalar aldım printer v.s felan dedi görevi sonlandır dedim mecburen sonra kurulum devam etti ama ne derece sağlılı bilemem...

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Sat Apr 19, 2008 6:25 pm

Aldığınız hataları tam olarak belirtirmisiniz lütfen?

Ironeagle
Posts: 47
Joined: Wed Apr 19, 2006 9:53 am

Post by Ironeagle » Sun Apr 20, 2008 3:48 pm

Ben daha önce hangi paketi kullanmıştım bilmiyorum ama windows kurulumu bittikten sonra denetim masasına gittiğimde netframework 2, 3, 3.5 ne varsa yüklenmiş görünüyordu. Ama bu paketi iki kez denediğim halde sorunsuz kuruluyor ama iş bitip denetim masasında kontrol ettiğimde sadece netframework 1.1 'in kurulu olduğunu görüyorum. SP2 ve diğer tüm güncellemeler ve addonları eklemek için RVM Integrator 1.51 kullandım. Diğer ayarlar ve katılımsız kurulum içlin nLite 1.3.2 kullandım. (bilemiyorum belki de nLite ın 1.3.2 sini kullanmamam gerekiyordu.)

User avatar
myener03
Posts: 58
Joined: Sat Mar 31, 2007 9:22 am

Post by myener03 » Sun Apr 20, 2008 5:31 pm

arkadaşım biraz önce yeni paketi nlite 1.4.1 programı ile virtual pc de deneme yaptım sonuçlar görüldüğü gibi hiçbir sıkıntı yok bende, senin eklediğin paketlerde sorun olabilirmi acaba


Image

Ironeagle
Posts: 47
Joined: Wed Apr 19, 2006 9:53 am

Post by Ironeagle » Mon Apr 21, 2008 12:04 am

myener03 wrote:arkadaşım biraz önce yeni paketi nlite 1.4.1 programı ile virtual pc de deneme yaptım sonuçlar görüldüğü gibi hiçbir sıkıntı yok bende, senin eklediğin paketlerde sorun olabilirmi acaba


Image
Bakalım ben de nLite 1.41 ile deneyecektim zaten belki sorun bundandır.

User avatar
myener03
Posts: 58
Joined: Sat Mar 31, 2007 9:22 am

Post by myener03 » Mon Apr 21, 2008 3:10 pm

ıroneagle bu linkte nr nin en son paketinin açıklamasında da yazıyor http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.p ... e4c05fc488


Önemli Notlar:

* Bu paketi sağlıklı bir şekilde entegre edebilmek için RVM Integrator 1.5.1 ya da nLite 1.4.1 (ya da daha üst stabil sürümleri) gerekmektedir.




şeklinde muhtemelen sorun burada

Ironeagle
Posts: 47
Joined: Wed Apr 19, 2006 9:53 am

Post by Ironeagle » Wed Apr 23, 2008 8:04 am

2 gündür uğraşıyorum. Aynı eklentilerle ve güncelleme paketiyle (NR_UpdatePack1.1.5) iki ayrı cd hazırladım:

1. NR_UpdatePack1.1.5 ve addonları RVM Integrator 1.5.1 ile ekledim. nLite 1.4.1 ile bileşen silme, sürücü ekleme, katılımsız yapma ve iso yapma işlemlerini yaptım.
Sonuç: Sisteme bu cdyle format attım kurulumda bir dil seçim ekranı çıkıyor, hiç ellemiyorum kurulum devam ediyor ve sorunsuz kuruluyor. Ama yine .netFramework 1.1 dışındakiler kurulmamış.

2. Yukardaki yaptığım işlerin hepsini sadece nLite 1.4.1 ile yaptım. Kurulum sırasında önce "Windows Installer" penceresi açıldı ve"kurulum işlemi devam ederken başka bir kurulum yapamazsınız, öncekinin tamamlanmasını bekleyin" mesajı geldi, tamam demeden devam etmedi. Devam ederken bu sefer bir addon kurulumuyla ilgili hata verdi "yanlış işlev" diye. En sonunda kurulum bitti.
Sonuç: Denetim masasından baktığımda bütün .NetFramework sürümleri yüklenmiş. İstediğim oldu ama başka hatalarla karşılaşmam iyi olmadı. Tekrar denemek lazım ama uğraşmak zevkli de olsa çok vakit alıyor. Vaktim var da bir arkadaşa cd hazırlayıp vereceğim onun için uğraşmam gerekiyor...

skymaster77
Posts: 14
Joined: Fri Apr 25, 2008 1:31 pm
Location: diyarbakır

Post by skymaster77 » Sun Apr 27, 2008 8:11 pm

dün gece (24/04/2008) yeni bi cd hazırlayıp yeni bir sistem kurdum. ve explorer 7 hariç çok sağlamdı (onun problemi hdd sorunlu) ama oda çözüldü. program kurarken exp7 ayarlamaya kalkınca oldu. kullanılan dosyalar ve boyutları aşağıdaki gibi:
kullanılanprogramlar---
RVM_Integrator_1.5.3
NR_UpdatePack1.1.5
bYHexadecimal_DNetAIOTrk_Addon
NR_DX9_Addon_1.1
NR_IE7_Addon_1.0.9
NR_MTU_Addon
NR_WGAN_Addon_1.7.18.7a
Preputium64_WinRAR_Addon_v3.7
silverlight
windowsun sonuçta update sitesinden indirdiği dosyalar ise
Windows Genuine Advantage Doğrulama Aracı (KB892130)
Windows XP Güncelleştirmesi (KB935448)

yayımlar için teşekkürler herkese
son olarak driverlarıda ekleyip sata sorunu ve sonradan uğraşmamak için hangi programı önerirsiniz?(gerçi sorunlar kısmında yazmıştım ama cevap alamadım henüz :))

DC13
Posts: 3
Joined: Mon Mar 17, 2008 5:14 am

Post by DC13 » Sun May 04, 2008 5:53 pm

.Net Framework AIO paketi entegre edilip, sorunsuz kurulan bir sisteme SQL Server 2005 Express Edition kurup, Management Console'u açtığımda aşağıdaki linkte bulunan resimdeki hata mesajını alıyorum. Bunun sebebi nedir?

http://img205.imageshack.us/img205/9128 ... rorrp1.gif

Ayrıca paketsiz temiz kurulum yapıp, tüm dotnet ve güncellemelerini manuel olarak yaptıktan sonra SQL Server 2005 Express Edition kurup, Management Console'u açtığımda böyle bir hata vermemekte...

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Mon May 05, 2008 10:58 pm

DC13 arkadaşım Nr Güncelleme paketi + IE7 + .Net Framework AIO paketi ile hazırlanan bir xp cd si ile kurulan bir sistem ' e
Microsoft SQL Server Management Studio Express i kurdum ve sonuç
Image

DC13 arkadaşım benden kaynaklanan bir sorun yok senin sisteminde unicode sorunu var galiba gönderdiğin resimdeki hata mesajında "C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\ " dan sonra garip karakterler var bu sorun senden kaynaklanıyor

Code: Select all

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem]
adresindeki

Code: Select all

"NtfsDisable8dot3NameCreation"
nın Dword değeri "0" olması gerekiyor eğer "1" olursa dosya ve klasörler için 8.3 isimler oluşturulmuyor vede dos , 16bit ve bazı windows uygulamalarında yer bulma sorunu oluyor sen bunları bi kontrol et senden haber bekliyorum.

Birde bazı arkadaşlar var takmışlar benim addonum da hata var diye ya ne hatası var nerde hata veriyor hiçbirşey söylemiyor vede insanların kafasını karıştırıyorlar

fazla söze gerek yok
06-06-2008 Salı Saat 05:50 sularında RapidShare de gözüken değere göre
"bYHexadecimal_DNetAIOTrk_Addon.7z" adlı dosyayı "298" kişi indirmiş son indiren 05.05.2008 23:00:09 da indirmiş.

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Thu May 08, 2008 1:01 am

DC13 XP'den dil paketlerini kaldırdınızmı.

Stringlerde hatalar oluyor kaldırınca. Uzun ve karmaşık dosya isimlerinde saçmalıyor...

Detay
Posts: 16
Joined: Mon Jan 28, 2008 10:52 am

Post by Detay » Fri May 09, 2008 7:59 am

bunları sp3 e eklemeye gerek var mı?

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Fri May 09, 2008 10:02 am

Sp3 .Net ile ilgili bir güncelleme içermiyor evet cd ne eklemek sana kalmış

Detay
Posts: 16
Joined: Mon Jan 28, 2008 10:52 am

Post by Detay » Mon May 26, 2008 9:49 am

hocam sp3 sonrası için paketi yenilemeyi planlıyormusun

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Tue May 27, 2008 10:45 pm

.Net ile ilgili bir güncelleme çıkınca yenilerim ama şu an bildiğim sp3 den sonra .net ile ilgili bir yama yok varsa haberdar ederseniz sevinirim.
Not= Eklenti Sp3 ile uyumludur

Detay
Posts: 16
Joined: Mon Jan 28, 2008 10:52 am

Post by Detay » Wed May 28, 2008 3:18 am

wincert te bir arkadaş senin paketinde olan bazı eklemelerin sp3 te standart geldiğinden bahset mişti. Sizin kendi paketinizin içeriğini düzenleme yönünde bir çalışma olacak mı?

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Fri May 30, 2008 10:38 am

Detay evet arkadaşım Sp3 de MsXML 6 geliyor
Benim eklentimdeki
Msxml6.dll = MSXML 6.0 SP1 Ver 6.10.1200.0
Sp3 de gelen ise
Msxml6.dll = MSXML 6.0 SP2 Ver 6.20.1076.0
yani benim eklentimdeki xml 6 yı kaldırmam gerekiyor en kısa zamanda düzenleme yaparım.

Birde 30.05.2008 tarihine kadar eklentimi 448 kişi indirmiş fakat yazılan post sayısına bakımca sayı az neden kimse eklenti çalışıyor yada şu iyi şu kötü gibi yorumlar yapmıyor çok merak ediyorum.

Arkadaşlar sizden öneriler bekliyorum

Detay
Posts: 16
Joined: Mon Jan 28, 2008 10:52 am

Post by Detay » Sat May 31, 2008 1:54 am

ilgine teşekkürler

digiworld
Posts: 6
Joined: Wed Jan 03, 2007 1:52 pm

Post by digiworld » Fri Jun 13, 2008 4:47 am

slm arkadaşlar cd deki yer sorunu nedeniyle NET AIO nun son sürümünü kullanamıyorum elinde NET_AIO_byMarenostrum_Addon varsa bir yere upload edebilirmi yada calışan bir link verebilirmi?

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Fri Jun 13, 2008 8:48 pm

digiworld byMarenostrum isimli arkadaş versiyonunu yenilemedi benim eklentim ile bir sorun mu yaşıyorsun ?

User avatar
Frenki
Posts: 6
Joined: Sat Nov 24, 2007 8:58 am

Post by Frenki » Sun Jun 15, 2008 2:56 am

-Silindi-
Last edited by Frenki on Tue Jun 17, 2008 10:38 am, edited 1 time in total.

digiworld
Posts: 6
Joined: Wed Jan 03, 2007 1:52 pm

Post by digiworld » Sun Jun 15, 2008 9:03 am

byhexadecimal wrote:digiworld byMarenostrum isimli arkadaş versiyonunu yenilemedi benim eklentim ile bir sorun mu yaşıyorsun ?
Hayır arkadaşım ben dvd yapacağım xp de senin verdiğin eklentiyi kullanacağım fakat cd olarak yaptığımda yer sorunu ortaya çıkıyor senin eklenti marenostrum eklentisinden yaklaşık 30mb kadar fazla olduğu için sormuştum aslında bende vardı ama hdd sorunu nedeniyle bütün yedeklerim gitti ilgine tesekkürler.

ironi
Posts: 2
Joined: Sat Jun 07, 2008 10:20 pm

Post by ironi » Wed Jun 18, 2008 10:18 pm

xp pro vl sp3 e sata+mp11+i7 ve daha sonra sizin paketinizi nLite154 ile entegre ettim. hiç sorunsuz güzel bir şekilde kuruldu. Framework2 ye ihtiyaç duyan programlarda sorunsuz çalıştı.
paket içeriği boyutuyla güzel fakat benim bildiğim her versiyon tek ek yamaları..vs ile yüklenmeli yani Framework1.1 versiyonunu yükledikten sonra Framework2 yi yüklemeden Framework2sp1 ini yüklemek yanlış. daha önceki mesajınızda bunu windows kurulumuna benzetmişsiniz ama 1.1 win98 ise Framework2 ye xp dersek; xp(Framework2) yi kurmadan win98(Framework1.1) üzerine xpsp1(Framework2sp1) yüklemiş gibi olmazmıyız?
ben böyle biliyorum ve o yüzden test ettim ama bi sorun görmedim!

x-force
Posts: 31
Joined: Tue Feb 19, 2008 4:29 pm

Post by x-force » Thu Jun 19, 2008 2:37 am

Dotnet Framework 2.0a veya diğer adıyla 2.0 Sp1 sadece servis paketi olmayıp 2.0 sürümünüde içerdiğinden dolayı bahsettiğiniz gibi bir sorun yoktur ortada.

ironi
Posts: 2
Joined: Sat Jun 07, 2008 10:20 pm

Post by ironi » Thu Jun 19, 2008 3:07 pm

anladım x-force; zaten 2 nin sp1 i boyutu ile beli gibiydi.. teşekkür ederim.. paket içinde teşekkürler.. güzel çalışma..

Detay
Posts: 16
Joined: Mon Jan 28, 2008 10:52 am

Post by Detay » Tue Sep 02, 2008 2:26 am

hocam 3.5 sp1 çıkmış vaktin var mı ilgilecek misin

Locked