Page 1 of 2

[Addon] .Net Framework AIO

Posted: Mon Jul 30, 2007 7:35 pm
by byhexadecimal

Posted: Tue Mar 18, 2008 9:42 am
by byhexadecimal
Fırından Yeni Çıktı .Net AIO TRK hadi arkadaşlar sıcak sıcak test edin
güzel haberler bekliyorum sizlerden

.Net lite ve diğer dildeki dosyaları da tamamladım fakat şu an bize lazım değil
zamanım olunca onlarıda upload edicem
hadi görüşmek üzere

Posted: Tue Mar 18, 2008 9:47 am
by Ezmuro
eline saglık ilk mesajı da yazan ben olayım bari tekrar eline saglık

Posted: Tue Mar 18, 2008 9:48 am
by ArArMiSiN
ikincisi benden :)
sanal pc de kurulum yapmaya basladım
pesinden de paketinizi kuracağım
teşekkürler çalışmanız için :)

Edit..

paketi kurulu sistemde kullanabilir miyiz?7z içerisinden exe dosyasını çıkardığımda 3 adet cat dosyası da var
bu exe dosyasını tek kullanamıyor muyuz ?

Posted: Tue Mar 18, 2008 9:57 am
by byhexadecimal
evet hem t13 hemde wpi (kurulu windows larda)

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:00 am
by Ezmuro
bişey merak ettim buisimdeki paket

bYHexadecimal_.NET_AIO_ADDON 90mb küsür bundan sonra cıkan pakette 90 küsür idi bu paket 60 mb merak ettim dogrusu 30 mb düşürmüş olman benim için daha iyi çünkü cd ye yazdıramıyordum donanımların drverlarınıda entegre edince

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:06 am
by byhexadecimal
sıkıştırma ile alakalı birde .Net 2.0 Sp1 ve 3.0 Sp1 önce versiyonlarına göre kurulum stilleri farklı olduğundan kaylaklanıyor

Exe dosyası açılınca Yaklaşık ~ 310 Mb falan oluyor

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:09 am
by ArArMiSiN
wpi olarak kullanacak olursak bu cat dosyalarını nereye kopyalayacağız ?
ben katılımsız kurulumda runoncex.cmd winnt.sif gibi dosyaları genelde manuel olarak hazırlıyorumda...

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:10 am
by byhexadecimal
catalog dosyaları sadece T13 Modunda kurulum için Wpi olarak sadece exe dosyasını kullanıcaksınız

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:11 am
by ArArMiSiN
tamam tşk. ler

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:24 am
by system34
Kurulurke bişey çıkıyormu ben genelde win kurduktan sonra bunu kuruyorumda anlamıyorum ne zaman bittiğini kurulumun..

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:27 am
by system34
Posted: Mon Jul 30, 2007 6:35 pm Post subject: [Addon] .Net Framework AIO

Konu bu tarihte açılmış neden anlayamadım?

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:29 am
by byhexadecimal
system34 wrote:Posted: Mon Jul 30, 2007 6:35 pm Post subject: [Addon] .Net Framework AIO

Konu bu tarihte açılmış neden anlayamadım?
kurulduğunu belli eden bir Install Tips adlı bir yazılım vasıtası ile eklentinin yüklendiğini görebiliryorsun

Post un içindeki tüm girdileri sildirim sona attırmıştım da o yüzden

Posted: Tue Mar 18, 2008 10:55 am
by system34
Çok sağol umarım hata vermez bir şey daha hepsinin kurulduğunu nasıl denetleyebilriz?

Posted: Tue Mar 18, 2008 11:11 am
by ArArMiSiN
kurulu sistemde 13 dakika da kuruldu ( oldukca iyi bir süre )
microsoft güncelleştirmelerinde herhangi bir güncelleme yok ( .Net Framework hakkında )
testi profesyonellere kalıyor :)

Image

Image
Image

Posted: Tue Mar 18, 2008 11:13 am
by bjk-carsi
elllerine saglık sonnda beklenen eklenti cıktı deniyim hemen sonucu yazrım ellerine saglık

Posted: Tue Mar 18, 2008 11:21 am
by Ironeagle
byhexadecimal ellerinize sağlık. Çalışmalarınızı paylaştığınız için teşekkürler.

Posted: Tue Mar 18, 2008 3:24 pm
by Ozzy
Gözümüz yollarda kalmıştı Artık senin sayende bu yılı kapatırız bu paketle
Ellerin Dert Görmesin byhexadecimal Arkadaşım
Başarılarının Devaminı Dilerim

Posted: Tue Mar 18, 2008 4:42 pm
by system34
Paketi şimdi kurdum ve şaşırdım zaten boyutundan belli idi çok eksikleri var.
1.1 güvenlik update yok
2.0 ana kurulum yok
3.0 ana kurulum paketi yok
3.0 tr paket yok
Ayrıca 2.0 ve 3.0 update packlarda aşağı doğru bir çok şey vardı dr watson vs bunların hiçbiri yok

Hocam sen ne yaptın kuşa çevirmişsin paketi?

Image

Posted: Tue Mar 18, 2008 8:09 pm
by Ezmuro
microsoftun stesinden net framework güncellemesi bulmasında ne olursa olsun senin dediklerine ihtiyac yok ki arkadaş koymaya gerek koymamış gerek olsaydı microsoftun update stesinde gözükürdü (şuan ben denemedim arakdaşın verdiği resme dayanarak söylüyorum )

Posted: Wed Mar 19, 2008 2:41 am
by myener03
byhexadecimal sağolasın dostum ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim

Posted: Wed Mar 19, 2008 9:20 am
by byhexadecimal
system34 wrote:Paketi şimdi kurdum ve şaşırdım zaten boyutundan belli idi çok eksikleri var.
1.1 güvenlik update yok
2.0 ana kurulum yok
3.0 ana kurulum paketi yok
3.0 tr paket yok
Ayrıca 2.0 ve 3.0 update packlarda aşağı doğru bir çok şey vardı dr watson vs bunların hiçbiri yok

Hocam sen ne yaptın kuşa çevirmişsin paketi?

Image

1-)

Code: Select all

c:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\Updates\
Klasörüne bak orada görürüsün

2-)
2.0 ana kurulum derken sen ne kastediyorsun
örnegin içine Service Pack entegre edilmemiş bir xp cd var ve bunu
makinene kuruyorsun sonra üzerine Service Pack 2 yi yüklüyorsun
bu olayda aynı .Net FrameWork Version 2.0 Sp1 denildiğin zaman bu anlaşılır diye düşünüyorum

3-)
Bu olay .Net FrameWork Version 3.0 Sp1 içinde geçerlidir

4-)
.Net FrameWork Version 3.0 Sp1 için dil paketi yok

5-)
Örneğin Bir makineye Office 2003 kuruyorsun
sonra üzerine Service Pack 3 ü yüklüyorsun
sonra sp3 sonrası yamaları yüklüyorsun
ve Program Ekle Kaldırda güncelleştirmeleri göster deyince
Office 2003 ün altında güncellemeler bulunuyor bu tamam
fakat Office 2003 e Sp3 ve güncellemeri entegre ettiğin zaman böyle birşey olmuyor çünkü Hotfixlerde gelen MSP dosyaları ana yükleme dosyasına (MSI) entegte ediliyor vede bu işlem sonunda MSP dosyaları silinemez hale geliyor vede doğal olarak Program ekle kaldırda gözükmüyor bu tip yükleme metoduna administrative install deniyor
gelelim .net 1.1 güvenlik yamasına yama dosyası MSP olduğu vede .net 1.1 e entegre edildiği için yamanın kaldırılması mümkün olmuyor aslında program ekle kaldıra bir girdi ekleniyor fakat hiçbir işe yaramadığı için tarafımdan silinmiştir

6-) AIO eklentimin SFX exe boyut ~60Mb falan açınıcada ~310 mb falan oluyor yani gayet normal


system34 arkadaşım umarım aklında bir soru işareti kalmamıştır

Son olarak Tüm islam alemi ve forumumuzdaki arkadaşlarımın Kandillerini kutlarım

Posted: Wed Mar 19, 2008 9:49 am
by fferen
ellerine sağlık byhexadecimal Allah razı olsun hepimizin kandili mübarek olsun

dvd ye yazacaklar için 300 mb lik versiyon olacak mı

yada biz kendimiz unzip yapsak sonrada sıkıştırmadan zip lesek 300 mb olacak şekilde ve böyle dvd ye entegre etsek T13 aşamasında unzip süresinden yırtarmıyız

ellerine sağlık teşekkürler....

Posted: Wed Mar 19, 2008 11:02 am
by system34
Hay ALLAH senden razı olsun @byhexadecimal aklımdaki tüm soruları yanıtladın emeğin için çok teşekkürler.Senin ve tüm islam aleminin kandili mubarek olsun kardeşim...

Posted: Wed Mar 19, 2008 3:25 pm
by byhexadecimal
fferen wrote: dvd ye yazacaklar için 300 mb lik versiyon olacak mı

yada biz kendimiz unzip yapsak sonrada sıkıştırmadan zip lesek 300 mb olacak şekilde ve böyle dvd ye entegre etsek T13 aşamasında unzip süresinden yırtarmıyız
fferen arkadaşım o işi ben yapıp sizlerle paylaşacam sen merak etme
tabiki unzip suresi kısalacaktır
system34 wrote:Hay ALLAH senden razı olsun @byhexadecimal aklımdaki tüm soruları yanıtladın emeğin için çok teşekkürler.
system34 elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olabildiysek ne mutlu bize

Posted: Thu Mar 20, 2008 5:00 pm
by erceyerek
kardeş normal windows üzerinde yükledim arşivim açıldıgı geçici klasörde virüs uyarısı verdi verdigi klasör paketin içindeki reg klasöründeki spooler,bit... vs bunları virüs olarak algıladı kullandığım virüs programı AVG 8 yorumlarını bekliyorum bu gerçek virüs mü zaten kurulmasına virüs programı izin vermiyor

resimine bakabilirsin
http://img529.imageshack.us/img529/7927/editorek8.jpg

Posted: Fri Mar 21, 2008 2:36 am
by myener03
byhexadecimal dün paketi denedim süper çalışıyor, kurulurken ekrana bir yazı çıkıyor bilgilendirme için, ellerine emeklerine sağlık arkadaşım sağolasın

Posted: Fri Mar 21, 2008 4:20 am
by elbertido
Ellerine saglık kardeşim başarılarının devamını dilerim

RVM Integrator 1.5.1 entegre edelim eski sürüm ilemi ?

Posted: Fri Mar 21, 2008 5:47 am
by system34
sevgili hexa dün sıfır bir sistem kurdum sonra senin bu son paketi kurdum sonra staruprun programına baktığım zaman senin paketle ilgili bir bölüm gördüm ve sildim ardından bir program kurarken aşağıdaki gördüğün hatayı aldım bu "hidec.exe" nedir senin paket ilemi alakalı?

Image

Test

Posted: Fri Mar 21, 2008 7:50 am
by Frenki
Temiz Bir XP SP2 ye Sırasıyla :
  • NR_UpdatePack1.1.3.7z
    NR_WGAN_Addon_1.7.18.7a.7z
    NR_IE7_Addon_1.0.7.7z
    NR_DX9_Addon_1.0.7z
    bYHexadecimal_DNetAIOTrk_Addon.7z
RVM_Integrator_1.5.1 kullanılarak entegre edildi.
Nlite Kullanılarak yaklaşık 200 MB kurulum indirgendi.
Silverlight ı entegre etmeyi unutmuşum sonradan elle kuruldu.

Image
    Image

    Ellerine Sağlık bYHexadecimal sorunsuz bir paket olmuş
    en kısa zamanda ingilizce version da bekliyoruz..
    iyi Çalışmalar ... :)

    Posted: Fri Mar 21, 2008 10:18 pm
    by byhexadecimal
    erceyerek wrote:kardeş normal windows üzerinde yükledim arşivim açıldıgı geçici klasörde virüs uyarısı verdi verdigi klasör paketin içindeki reg klasöründeki spooler,bit... vs bunları virüs olarak algıladı kullandığım virüs programı AVG 8 yorumlarını bekliyorum bu gerçek virüs mü zaten kurulmasına virüs programı izin vermiyor

    resimine bakabilirsin
    http://img529.imageshack.us/img529/7927/editorek8.jpg
    erceyerek arkadaşım eklentim Nod32 antivirus Programı (Güncellemesi yapılmış) ile tarandı vede herhangi bir viruse rastlanmadı başka bir antivirus programı ile tekrar taramını öneririm.
    elbertido wrote:Ellerine saglık kardeşim başarılarının devamını dilerim

    RVM Integrator 1.5.1 entegre edelim eski sürüm ilemi ?
    elbertido arkadaşım hangi sürümünü kullanmak sana kalmış istediğin sürüm ile sorunsuzca entegre edebilirsin.
    system34 wrote:sevgili hexa dün sıfır bir sistem kurdum sonra senin bu son paketi kurdum sonra staruprun programına baktığım zaman senin paketle ilgili bir bölüm gördüm ve sildim ardından bir program kurarken aşağıdaki gördüğün hatayı aldım bu "hidec.exe" nedir senin paket ilemi alakalı?

    Image
    system34 arkadaşım hidec.exe gizli program çalıştırmaya yarayan bir program BITS administration utility isimli yazılımın runonce da gizli olarak çalışmasını sağlıyor onu silmemen gerekiyor.
    Frenki wrote:Temiz Bir XP SP2 ye Sırasıyla :
    • NR_UpdatePack1.1.3.7z
      NR_WGAN_Addon_1.7.18.7a.7z
      NR_IE7_Addon_1.0.7.7z
      NR_DX9_Addon_1.0.7z
      bYHexadecimal_DNetAIOTrk_Addon.7z
    RVM_Integrator_1.5.1 kullanılarak entegre edildi.
    Nlite Kullanılarak yaklaşık 200 MB kurulum indirgendi.
    Silverlight ı entegre etmeyi unutmuşum sonradan elle kuruldu.

    Ellerine Sağlık bYHexadecimal sorunsuz bir paket olmuş
    en kısa zamanda ingilizce version da bekliyoruz..
    iyi Çalışmalar ... :)
    Frenki arkadaşım öncelikle sorunsuz çalışmasına sevindim
    en kısa zamanda ingilizce ve diğer dil paketlerini vede dvd kullananlar için sıkıştırılmamış versiyonlar olucak.

    Posted: Fri Mar 21, 2008 10:42 pm
    by MrNxDmX
    erceyerek wrote:kardeş normal windows üzerinde yükledim arşivim açıldıgı geçici klasörde virüs uyarısı verdi verdigi klasör paketin içindeki reg klasöründeki spooler,bit... vs bunları virüs olarak algıladı kullandığım virüs programı AVG 8 yorumlarını bekliyorum bu gerçek virüs mü zaten kurulmasına virüs programı izin vermiyor

    resimine bakabilirsin
    http://img529.imageshack.us/img529/7927/editorek8.jpg
    Bende eset smart security 3.0.642 sürümü yüklü. BUgüne kadarki güncellemeleri yapılmış durumda. İçindeki tüm dosyaları çıkarttım (311mb) ve tarama yaptım. Herhangi bir uyarı vermedi...

    Posted: Sat Mar 22, 2008 12:24 am
    by MrNxDmX
    Şimdi, NetFxAIO ve 1.1.4 kullanarak bir test yaptım. Herşey yüklenmiş görünüyor, windows update üzerinde ise hiçbir güncelleme görünmüyor. Program ekle kaldır girdileri de yapılmış durumda.

    Eklenti olarak şunları eklemiştim, IE7, Winrar, Silverlight, DX9, hashtab, damn nfo, ccleaner, prio, vs...

    Ellerine sağlık :)

    Posted: Sat Mar 22, 2008 7:04 am
    by Ozzy
    Bende Cıkartım Ama Bi Uyarıya SArtlamadım Cıkartmakta Bİ Derti Yani PAket PAket İçinde :D

    Posted: Mon Mar 24, 2008 4:27 am
    by byhexadecimal
    Hadi arkadaşlar iyice bi test edinde varsa bi sıkıntı (yokda neyse) çözelim boş vakit varken
    sizlerin değerli yorumlarınızı dört gözle bekliyor olucam

    Posted: Mon Mar 24, 2008 8:45 am
    by Ironeagle
    Ben de denedim hiçbir sorun çıkmadı .Net Framework açısından. Tekrar teşekkür ederim byhexadecimal.

    Posted: Mon Mar 24, 2008 8:59 am
    by myener03
    byhexadecimal paket çok güzel çalışıyor, DVD versiyonunu ne zaman yayınlayacaksın, malum artık XP DVD'ye yazılır oldu, hiç olmazsa zamandan tasarruf edelim

    Posted: Mon Mar 24, 2008 11:58 am
    by ZEUS__
    mükemmel çalışıyor..gerçek makinada denendi ve sorun yok.çok teşekkürler, ellerine sağlık

    Posted: Mon Mar 24, 2008 6:46 pm
    by bjk-carsi
    byhexadecimal kardes ben program ekle kaldırda gorunmesini istemiyorum bunun icin install.cmd dosyasında reg klasoru icinde bulanan .exe lerin bulundugu komutu silsek eklenti sorunsuzca yuklenirmi cevabını bekliyorum

    Posted: Tue Mar 25, 2008 9:44 am
    by byhexadecimal
    yok hatta hiç yüklenmez senin için bir addon yapabilirim

    Posted: Tue Mar 25, 2008 10:09 am
    by bjk-carsi
    yaparsan iyi olur simdiden saol

    Posted: Wed Apr 02, 2008 3:54 am
    by system34
    bu hatayı 2 ayrı makinada aldım galiba bu pakette sorun var :(


    Image
    [/b]

    Re: [Addon] .Net Framework AIO

    Posted: Wed Apr 02, 2008 12:19 pm
    by erkantuzcu
    [quote="byhexadecimal"]Microsoft .Net Framework AIO 1.1 SP1 +2.0 Sp1 + 3.0 Sp1 +3.5 + Wic + Xps + Xml + Turkish (1055)

    öncelikle teşekkür ediyorum. Eline sağlık. Denedim ve hiç bir problemle karşılaşmadım. Yalnız sizden şöyle bir isteğim var. Bizim okuldaki bilgisayarla biraz eski. O yüzden 3.0 ve sonrasını bilgisayarlara kurmak istemiyorum. Bilgisayarları fazlasıyla kasıyor çünkü. Bu paketi 1.1 ve 2.0 sürümleri (tabi güncellemeleriyle) için ayrı bir paket yapabilmeniz mümkünmü acaba? Şimdiden teşekkürler...

    Posted: Sun Apr 06, 2008 5:38 pm
    by byhexadecimal
    system34 wrote:bu hatayı 2 ayrı makinada aldım galiba bu pakette sorun var :(


    Image
    erkantuzcu wrote:Microsoft .Net Framework AIO 1.1 SP1 +2.0 Sp1 + 3.0 Sp1 +3.5 + Wic + Xps + Xml + Turkish (1055)

    öncelikle teşekkür ediyorum. Eline sağlık. Denedim ve hiç bir problemle karşılaşmadım. Yalnız sizden şöyle bir isteğim var. Bizim okuldaki bilgisayarla biraz eski. O yüzden 3.0 ve sonrasını bilgisayarlara kurmak istemiyorum. Bilgisayarları fazlasıyla kasıyor çünkü. Bu paketi 1.1 ve 2.0 sürümleri (tabi güncellemeleriyle) için ayrı bir paket yapabilmeniz mümkünmü acaba? Şimdiden teşekkürler...
    system34
    arkdaşım Explorer.exe ile .Net in ne alakası var anlayamadım senin başka bir sorunun var


    erkantuzcu
    arkadaşım evet eski makineler için bir .Net lite hazırladım fakat test etmedim ya bu sıralar başım çok kalabalık başımdaki işler bitince bu isteklerinizi gerçekleştirecem

    Posted: Mon Apr 07, 2008 12:21 pm
    by erkantuzcu
    Şimdiden teşekkür ederim. Sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin...

    Posted: Sun Apr 13, 2008 5:46 pm
    by nomadturk
    Bu addon'da muhakkak bir sorun var. Bir kaç kere denesem de elimdeki mevcut (NET_AIO_byMarenostrum_Addon) .NET paketi yerine bu paketi eklediğimde yükleme sırasında bazı programların yüklenmesinde sorun yaşadım. (OpenOffice, Microsoft Speech Addon gibi) bunu kaldırıp tekrar eskisini eklediğim taktirde isi sorun kalmıyor, her nedense...

    (nLite kullanıyorum, hiç bir ayarı da değiştirmeden yapıyorum)

    Posted: Sun Apr 13, 2008 6:34 pm
    by MrNxDmX
    nomadturk, benim testlerimde hiçbir sorun yoktu. Java adobe reader gibi programlar kendiliğinden yüklenmişti.

    Posted: Mon Apr 14, 2008 9:43 am
    by nomadturk
    Diğer paketi seçtiğim zaman bende de hiç bir sorun yok.
    50+ Paket ekliyorum oluşturduğum Windows'a ve bir sorun çıkmıyor, arada güncelliyorum vs.. Ama ne zaman Bu .NET paketini kullandım, o zaman sorunlar çıktı. Emin olmak için tekrar, tekrar denedim çünkü .NET 3.5 'i de eklemek istiyorum sistemime lakin...

    Bilmiyorum, bu paket belki openoffice ve microsoft speech'in kullandığı bir şeyler çakışıyor/bir şeyi engelliyor. Diğer programlarda sorun yoktu. Java, Adobe bende de sorunsuz çalışıyordu.

    Posted: Mon Apr 14, 2008 11:49 am
    by myener03
    nomadtürk ben bu paketleri sisteme ekledim ve hiçbir sorun çıkartmadan mükemmel kurulum yapıyor, ben nlite 1.4.1 sürümünü kullanıyorum ve eklediğim paketler ise

    [Hotfixes]
    C:\addonlar\NR_UpdatePack1.1.4a.7z
    C:\addonlar\NR_IE7_Addon_1.0.8.7z
    C:\addonlar\firefox_20013_addon.cab
    C:\addonlar\java_6u5_addon.cab
    C:\addonlar\NR_DX9_Addon_1.1.7z
    C:\addonlar\bYHexadecimal_DNetAIOTrk_Addon.7z
    C:\addonlar\winrar371_addon.cab
    C:\addonlar\7zip4.57_Tr_Addon.cab
    C:\addonlar\FK_Adobe_Reader_8.1.0_Addon.rar
    C:\addonlar\Kels_VistaDriveIndicator_addon_v2.2_uninstallable.CAB
    C:\addonlar\klm_codeck_385_addon.cab
    C:\addonlar\LG DVD.cab
    C:\addonlar\MsXml6.7z
    C:\addonlar\NR_cCleaner2.6.0.567_Addon.rar
    C:\addonlar\NR_OpenAL_AddOn.7z
    C:\addonlar\NR_PatchAddons_UxTheme.rar
    C:\addonlar\NR_Prio1.98TR_Addon.rar
    C:\addonlar\NR_Silverlight_Addon.rar
    C:\addonlar\NR_VGamesAIO_Addon_v1.3.7z
    C:\addonlar\NR_VistaWallpapers_Addon.cab
    C:\addonlar\NR_WGAN_Addon_1.7.18.7a.7z
    C:\addonlar\NR_WgaTray1.7.36.0_Addon.7z
    C:\addonlar\Ricks_VistaSoundsReplacement_AddOn_70909.7z
    C:\addonlar\Shellext_Addon.cab
    C:\addonlar\Spybot_1.52_TR_Addon.cab
    C:\addonlar\usbkablo.cab
    C:\addonlar\MSN_8.5.1302.1018_Patchli.7z
    C:\addonlar\msn_plus_460_addon.cab
    C:\addonlar\NR_VistaRTMBootEkrani_Addon_1.1.4.7z

    Posted: Mon Apr 14, 2008 6:28 pm
    by MrNxDmX
    byhexa'nın paketi NET_AIO_byMarenostrum_Addon'unkinden daha yeni güncelleştirmeleri içeriyor. Bu soruna yol açıyor olmasın sakın? Yani .net'in yeni güncellemeleri...

    openoffice ve microsoft speech'in eklentilerini veya katılımsızlarını nerden bulmuştunuz? Belki onların yeniden düzenlenmesi gerekiyordur..