NR Güncelleme Paketi 1.1.3 (21/02/2008)

Discussion of Turkish translation of the Update Pack. T�rk�e tartışmalalar başlamıştır!
User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

NR Güncelleme Paketi 1.1.3 (21/02/2008)

Post by MrNxDmX » Wed Feb 20, 2008 8:37 pm

Paketle ilgili geniş bilgi için (amaç, hedef, vs. vs.) buraya buyurun: http://mrnxdmx.googlepages.com/nr_gp
Paketin içindeki güncelleştirmelerin listesi için bu linki inceleyebilirsiniz: http://mrnxdmx.googlepages.com/contents
Başlangıçtan bu yama tüm değişim listesi için bu sayfayı inceleyin: http://mrnxdmx.googlepages.com/changelog

Kullanım talimatları (tamamiyle Türkçe):
Bu paketi XP CD'nize entegre edebilmek için: http://mrnxdmx.googlepages.com/integrator
Service pack 2 entegrasyonu ve boot edilebilir cd oluşturmak için: http://mrnxdmx.googlepages.com/integrator2

Önemli Notlar:
  • Bu paketi sağlıklı bir şekilde entegre edebilmek için RVM Integrator 1.4.3 ya da nLite 1.3 (ya da daha üst stabil sürümleri) gerekmektedir.
  • Bu paket İçindekiler sayfasında listelenen tüm güncelleştirmeleri Windows Xp SP2 Türkçe yükleme kaynağına entegre edecektir. Sonradan kaldırılamaz...
  • RVM_Integrator'ı Türkçe xp için kullanırken, "Advanced/Gelişmiş" sekmesindeki "Enable Advanced Options/Gelişmiş Seçenekleri Aç" ve "Convert Unicode to ANSI/Unicode'u ANSI'ya Dönüştür" seçeneklerini işaretlemeniz gerekiyor. Aksi halde çalışmayan/eksik yüklenen bir xp cd'niz olacaktır.
  • Entegre etme işlemini her zaman temiz bir kaynak üzerinde yapmanız ve öncelikli olarak RVM Integrator kullanmanız tavsiye edilir.
  • Nlite programı ile her türlü kullanımda problemler çıktığı bilinmektedir. NLITE Hakkında
  • Eğer Nlite programını da kullanacaksanız, Windows Media player 9'u ve WMP 6.4'ü kaldırmayın. Aksi halde yükleme CD'niz bozulacaktır...
  • Paketin içerisinde Windows Media Player 11 Türkçe (gereken güncellemeleriyle beraber) bulunmaktadır. Ayrıca katılımsız kurulum olarak Media Player 11 eklemeye çalışmanıza ya da boooggy'nin Windows Media Player 11 Slipstreamer'ını kullanmanıza gerek yoktur. Aksi halde yükleme cd'nizde problemler çıkacaktır.
  • Paketin bu versiyonunu, daha eski versiyonlardan birinin eklenmiş olduğu kaynağa entegre etmeyin. Bu tarz bir destek sunmuyorum.
Buradan indirin: http://rapidshare.com/files/93603382/NR ... .3.7z.html
Boyutu: 68,4 MB / Md5: 2658ECD5CCBCE8E5E493E7DC7A7411B2

RVM Integrator'ı türkçe dil desteği ile kullanmak istiyorsanız öncelikle bu dosyayı integrator'ın bulunduğu klasöre atın. Daha sonra RVM Integrator'ı çalıştırın. Dosyayı kaldırdığınızda program tekrar ingilizce olarak çalışacaktır. (Lustral arkadaşımızın desteği ile düzenlenmiştir.)
http://rapidshare.com/files/12322363/Turkish.lng.html
Boyutu: 9KB / MD5: 7AB078F1AC8A606376263249BE936714

DirectX Son Kullanıcı Kitaplığı, KB905474 (WGA) - Windows Orjinal Ürün Doğrulama Avantajı (Türkçe), Silverlight (KB946609) ve UxTheme.dll dosya yaması eklentilerinin linklerine buradan ulaşabilirsiniz: NR Güncelleme Paketi Eklentileri
Last edited by MrNxDmX on Fri Mar 21, 2008 12:31 am, edited 3 times in total.

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Wed Feb 20, 2008 8:50 pm

MrNxDmX ellerine sağlık hemen indirip test edicem ve sana bilgi vericem
birde neler eklediğini paylaşırsan sevinirim

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Wed Feb 20, 2008 8:51 pm

Paketle ilgili notlar: (Üstteki uyarıları okumadan geçmeyin)

-Tarih zaman ayarlarında problem kalmadı.
-Daha öncede belirttiğim gibi media player 11'de herhangi bir problem almıyorum, işlemlerinizi iyice kontrol etmenizi öneririm.
-MsXml 6 eklentisini şimdilik eklemeyi düşünmüyorum. Microsoft Update sitesinde gereken güncelleştirmeler kısmında görünmüyor. Onun yerine byhexadecimal'ın yayımlamış olduğu eklentiyi deneyebilirisiniz.
-Paketin boyutu biraz daha arttı (67,7den 68,4e çıktı). Çözüm üzerinde çalışıyorum...
-Üst posttaki WMP11 ile ilgili uyarıları gözden kaçırmayın derim. Wmp11 olmayan paketi bir daha yayımlamayacağım...
-Internet explorer simgesinin "Görüntü Özellikleri/Masaüstü/Masaüstünü Özelleştir" kısmında görünmemesinin sebebi microsoft'tur. En son shell32.dll güncellemesi ile o seçenek kayboluyor. Microsoft'un kararıdır, herhangi bir problemden dolayı değildir.
-Değişim listesi henüz güncel değil, 1saat içerisinde güncellerim. Ancak, içindekiler listesi için uzun bir çalışma yapmam gerekiyor. Liste güncellendiği zaman, konu içerisinde bilgi veririm.

Paketle ilgili sorularınızı problemlerinizi burada dile getirirseniz forumda karışıklığın önüne geçmiş oluruz.
Anlayışından dolayı herkese teşekkür ederim.
Last edited by MrNxDmX on Wed Feb 20, 2008 9:44 pm, edited 1 time in total.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Wed Feb 20, 2008 8:57 pm

Düzeltme: En son değişim listesine buradan ulaşabilirsiniz:
http://mrnxdmx.googlepages.com/changelog
Last edited by MrNxDmX on Thu Feb 21, 2008 10:02 am, edited 1 time in total.

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Wed Feb 20, 2008 9:05 pm

Teşşekkürler MrNxDmX ellerin dert görmesin indiriyorum şimdi

murat184
Posts: 149
Joined: Sun Dec 24, 2006 10:08 am

Post by murat184 » Wed Feb 20, 2008 10:56 pm

ellerine sağlık üstad.
şimdi ie7 eklentisiyle beraber indiriyorum test işlemini yarın yapacaz :)
Nr'ciğim kanımca paketin boyutunun büyümesi önemli değil, zaten CD'de üzerine yazıdığı için bi problem teşkil etmiyor. yok eğer upload yaparken zor oluyor diyorsan onu bilemem :)
bi ekleme yapmak istiyorum, bugüne kadar senin paketlerinden hiçbir sıkıntı yaşamadım ve senin belirttiğin hatalardan başkasını almadım ve kurduğum sistemler -halen- çok stabil çalışıyor

eski paketle microsoft updateye girdiğimde msxml 6.0 ı gördüm yeni paketle görünürmü görünmezmi bilmem :)
-paketi rvm 1.5beta ile entegre edersek bi problem olurmu?

bir gözlemimi paylaşmak istiyorum bu paketleri nlite ile entegre etmemek lazım nlite ile mutlaka bir çatlak veriyor, bunu yanı sıra nlite ile bileşen silmeyide doğru bulmuyorum

murat184
Posts: 149
Joined: Sun Dec 24, 2006 10:08 am

Post by murat184 » Wed Feb 20, 2008 11:49 pm

paketi indirmek için rapidin süresinin dolmasını bekledim süre doldu
tıkladım download linkine ve ... deleted by uploader :)

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Wed Feb 20, 2008 11:58 pm

Kısa bir süreliğine kaldırdım linkleri. Minik bir hata bulduk ve kimse indirmeden düzelteyim dedim :wink: en kısa sürede tekrar upload edecem.

User avatar
Razorback
Posts: 38
Joined: Tue Sep 26, 2006 2:48 pm

Post by Razorback » Thu Feb 21, 2008 5:09 am

Eline gözüne beynine sağlık... Senin yaptığın bu güncelleme paketleri ile kaç pc yaşıyor tahmin edemessin....

Dosya boyutunun büyümesi bencede bir problem değil...

gavara
Posts: 16
Joined: Fri Dec 07, 2007 5:32 am

Post by gavara » Thu Feb 21, 2008 5:11 am

MrNxDmX wrote:Kısa bir süreliğine kaldırdım linkleri. Minik bir hata bulduk ve kimse indirmeden düzelteyim dedim :wink: en kısa sürede tekrar upload edecem.
1.1.2 sürümünü ie 7 (1.0.5) ile birlikte cdmi katılımsız hazırlardım(başka hiç bir eklenti yok 4 makinaya kurdum fakat 2 sinde bir süre sonra logondan sonra erkan gelmiyor (givenli kip dahil) su sorun hakkında bir bilgisi olan yada buna benzer bir sorunla karşılasan varmı quote etiketine almam bu yüzden minik hata bumu acaba?

system34
Posts: 72
Joined: Thu Feb 14, 2008 1:54 am

Post by system34 » Thu Feb 21, 2008 5:22 am

Hocam .NET Framework 3.0 Service Pack 1 yüklemek istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum oysaki ssitemim oldukça güncel 2gb ram ve c2duo işlemcim ve 8600gt ekrankartım var bu neden olabilir?
Image

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Thu Feb 21, 2008 7:46 am

system34 benim hazırlamış olduğu .Net aio (1.1+2.0+3.0) ı kullandığsan paketimde RGB Rast adlı bir bilesen var ve benim hazırladığım pakette yüklemesi gereken komutu koymayı unutmuşum.

Gelelim çözüme sistemdeki .net 3.0 ı kaldırıp .net 3.0 sp1 i yüklersen sorun kalmaz

Yada

Yeni Hazırladığı Fakat forumda paylaşmadığım
.Net AIO (1.1+2.0Sp1+3.0Sp1+3.5+TrLang+VJ#+WIC+XML+XPS)
paketimin testleri bitince indirip cd ne entegre edersin sorun kalmaz
ok mi ?

User avatar
AL[e]N
Posts: 81
Joined: Fri Oct 05, 2007 1:48 pm

Post by AL[e]N » Thu Feb 21, 2008 8:42 am

MrNxDmX sagol dosyayı yeni gordum..

Yarın Denerim...

ellerine sağlık


User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 21, 2008 8:43 am

gavara, sadece bir cat dosyasını eklemeyi unutmuşum, başka bişey yoktu :wink:
Link şu anda çalışıyor.
Test sonuçlarınızı merakla bekliyorum.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 21, 2008 9:53 am

Şu anda bir testimi bitirdim, uxtheme.dll yamasını kullanmıştım, setuperr.log'da uxtheme.dll ile ilgili bir hata var, tamamen normal.
Qfecheck, tüm güncellemeleri yüklenmşi olarak gösteriyor, microsoft update üzerinde, dotnet paketleri ve msxml6 dışında birşey yok (ie7 ve wga eklentisi eklenmiş sistemde).
IE7 sürümü 7.0.5730.13, windows media player 11 sürümü 11.0.5721.5237, windows sürümü 5.1 (yapım no 2600.xpsp_sp2_qfe.071023-1323 : Service pack 2), windows mesenger sürümü 4.7 (4.7.3001)
İlk oturum açıldığında tarih zaman ayarlarında hiçbir problem yoktu. Aygıt yöneticisinde herşey normal, sistem özellikleri penceresi problemsiz açılıyor.

Image

Kısacası bende hiçbir problem görünmüyor. Kendi makineme format atmaya hazırlanıyorum, bir kaç gün forumda olmayabilirim.
Yeni paketlerin keyfini çıkarın :wink:

User avatar
entegre
Posts: 105
Joined: Mon May 07, 2007 2:39 am

Post by entegre » Thu Feb 21, 2008 1:21 pm

Bende sanal makinada test ettim.

NR_UpdatePack1.1.3.7z

DirectX_9.0c_End-User_Runtime_November_2007_AddOn_0.2.1_-_redxii
Kels_CPLBonus_addon_v7.9
jre6update4_addon_ ( JAVA 6,04 )
Kels_Runtimes_addon_v3.9
NR_cCleaner2.04.543_Addon
NR_XpAntiSpyStdTr_Addon
NR_WGAN_Addon_1.7.18.7a
bYHexa_MsXml6_Addon
MSN_8.5.1302.1018_Patchli_addon
NR_IE7_Addon_1.0.7 ( registry ayarlarıyla oynadım kendime göre)
09_klite_mega_375_addon
winrar3.71_addon
NR_Prio1.98TR_Addon.rar
ProgramAddons HashTab 2.0.5.cab
Shellext_Addon

Nlite ile katılımsız yaptım. Gereksiz gördüğüm dosyaları çıkardım.

Özellikle daha önce bahsi geçen hataları kontrol ettim.
Şu anda hiçbir sorun yok.

Explorer 7 yüklenmemiş görünüyor. Büyük bir ihtimalle ayarlarıyla oynarken bir hata yapmış olabilirm.

Eline sağlık MrNxDmX kardeşim.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 21, 2008 1:26 pm

Sağolasın entegre. Kels_Runtimes_addon_v3.9 bunu eklemeden önce bi test etseydin keşke. Birçok sistem bileşeninin yüklenmemesine sebep oluyor o. Öğlen yaptığım bir sistem o eklenti yüzünden açılmamıştı bile :(

Bide ie7 eklentisi ile nasıl oynadın? eklenecek registry ayarlarını nereye nasıl eklemeniz gerektiğinizi burda anlatmıştım: http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=4740

User avatar
entegre
Posts: 105
Joined: Mon May 07, 2007 2:39 am

Post by entegre » Thu Feb 21, 2008 1:37 pm

Büyük ihtimal Nlite ile bir hata yapmışımdır.

Kels_Runtimes_addon_v3.9 ' u çıkartıyorum ozaman.

NR_IE7.inf dosyasını açıp en altına şu satırları eklemiştim.

Code: Select all

;Internet Explorer 7 ayarlarınızı alt kısma ekleyiniz...
[UserTweaks.AddReg]
;Google Türkiye'yi Varsayılan Arama Sağlayıcısı yap
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","DefaultScope",0,"{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","Version",0x10001,01,00,00,00
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}",,0,"Live Search"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","DisplayName",0,"@ieframe.dll,-12512"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","URL",0,"http://search.live.com/results.aspx?q={searchTerms}&src={referrer:source?}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","DisplayName",0,"Google Arama"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","URL",0,"http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q={searchTerms}&meta="
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","Codepage",0x10001,e9,fd,00,00
;Cleartype'ı iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","UseClearType",0,"no"
;Arama kutucuğunu kaldır/iptal et
HKCU,"Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\InfoDelivery\Restrictions","NoSearchBox",0x10001,1
;Kimlik Avı Filtre'sini aktive et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter","Enabled",0x10001,2
;İlk açışılta çıkan ayar kısımlarını iptal et/yapılmış say 
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceHasShown",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceComplete",0x10001,1
;Varsayılan tarayıcı kontrolünü iptal et 
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","Check_Associations",0,"no"
Teşekkürler ilgin için.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 21, 2008 1:45 pm

tamam, o ie7 ayarları problem çıkarmaz.

Ezmuro
Posts: 82
Joined: Mon May 28, 2007 7:07 am

Post by Ezmuro » Thu Feb 21, 2008 1:50 pm

arkdaşlar şu güncelleştirme birtürlü yüklenemiyor neden acaba bibilgisi olan varmı ?

http://img115.imageshack.us/img115/6950/58399801rl1.jpg

User avatar
entegre
Posts: 105
Joined: Mon May 07, 2007 2:39 am

Post by entegre » Thu Feb 21, 2008 2:40 pm

Çok saçma bir hata yapmışım. Şimdi farkettim.
ie7 nin ayarları ile oynamak için winrar ile klasöre aç dedim.
Rarlarken içeriğindeki dosyaları değilde klasörü rarla sıkıştırmışım.

Başka arkadaşlarında başına gelebilir diye yazıyorum.

Sonuç olarak sistemimde en ufak bir problem yok.

Tekrar teşekkürler MrNxDmX

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 21, 2008 2:45 pm

ezmuro, dotnet'i hangi eklentiden yükletmiştin?

SOrunun sebebini bulmana sevindim entegre :)

Ezmuro
Posts: 82
Joined: Mon May 28, 2007 7:07 am

Post by Ezmuro » Thu Feb 21, 2008 3:28 pm

byhexadecimal in yaptıgı addon ekli bide senin bu yaptıgın bide ie, ekli hepsi bu

http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.p ... 14b76a535a

güncelleme kısmında sadece netframefork ten 2 tane buluyor biri nide yükleyemiyor zaten biri 20mb biride 50 mb cıvarı bişey

User avatar
myener03
Posts: 58
Joined: Sat Mar 31, 2007 9:22 am

Post by myener03 » Thu Feb 21, 2008 3:52 pm

MrNxDmX paketi biraz önce sanal pc de denedim sorunsuz mükemmel çalışıyor, saat ayarı tamam, wmp11 problem yok, emeğine sağlık arkadaşım, ellerin dert görmesin

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 21, 2008 4:07 pm

Ezmuro, byhexadecimal daha iyi cvp verebilir dye düşünüyorum. Onun gelmesini bekliyecem problemin için...

Bunu duyduğuma çok sevindim myener03.

Minik bir sürprizim olcak biraz sonra :)

Ezmuro
Posts: 82
Joined: Mon May 28, 2007 7:07 am

Post by Ezmuro » Thu Feb 21, 2008 4:34 pm

süprizsini merak ediyoru macaba ne evet dediğin gibi byhexadecimal cvap verebilir

bjk-carsi
Posts: 38
Joined: Mon Oct 29, 2007 7:52 am

Post by bjk-carsi » Thu Feb 21, 2008 4:46 pm

MrNxDmX wrote:Minik bir sürprizim olcak biraz sonra :)
bende heycanlandım simdi bakalım neymis

murat184
Posts: 149
Joined: Sun Dec 24, 2006 10:08 am

Post by murat184 » Thu Feb 21, 2008 6:10 pm

şimdi test sonuçlarını diyeyim
sp2 + paket li kurulum yaptım, netice harika no problem
sp2 + paket + ie7 li kurulum yaptım netice yine harika
sp2 + paket + ie7 ve bilimum eklenti ve regtweaks ile kurulum yaptım netice harika.
emeklerin için çok teşekkürler Nr.

Nr, süprizlere bayılırım :)

not: söylemeyi unutmuşum testleri sanal makinede yaptım
Last edited by murat184 on Thu Feb 21, 2008 6:37 pm, edited 1 time in total.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 21, 2008 6:28 pm


gavara
Posts: 16
Joined: Fri Dec 07, 2007 5:32 am

Post by gavara » Fri Feb 22, 2008 5:12 am

Ezmuro wrote:arkdaşlar şu güncelleştirme birtürlü yüklenemiyor neden acaba bibilgisi olan varmı ?

http://img115.imageshack.us/img115/6950/58399801rl1.jpg
bu resimde bişey dikkatimi cekti sol üst kösedeki kutucuk nedir bende de varda

User avatar
ckk
Posts: 25
Joined: Mon Dec 18, 2006 11:38 am

Post by ckk » Fri Feb 22, 2008 5:44 am

Eline sağlık sevgili MrNxDmX :D

Yine çok güzel bir iş çıkarmışsın. En kısa sürede deneyip bilgi veririm..

Ezmuro
Posts: 82
Joined: Mon May 28, 2007 7:07 am

Post by Ezmuro » Fri Feb 22, 2008 5:59 am

gavara wrote:
Ezmuro wrote:arkdaşlar şu güncelleştirme birtürlü yüklenemiyor neden acaba bibilgisi olan varmı ?

http://img115.imageshack.us/img115/6950/58399801rl1.jpg
bu resimde bişey dikkatimi cekti sol üst kösedeki kutucuk nedir bende de varda
o sol üst te bulunun beyaz kutucugu diyorsan atinin 8.1 versiyonundan sonra cıkardıgı bi özellik ne işe yarıyor bilmiyorum anlaşılan senin ekran kartında ati

system34
Posts: 72
Joined: Thu Feb 14, 2008 1:54 am

Post by system34 » Fri Feb 22, 2008 10:35 am

media playerin versiyonu yükselmiş.

User avatar
ZEUS__
Posts: 108
Joined: Sat Feb 16, 2008 5:46 pm

Post by ZEUS__ » Fri Feb 22, 2008 1:36 pm

bi isteğim olacaktı.
winamp 5.35 CPU dan fazla yiyor.
5.52 yani son sürümü+Türkçe dil+msn ne dinliyorum eklentileri hazır paket olsa çok güzel olur.
teşekkürler

User avatar
elbertido
Posts: 112
Joined: Sun Dec 03, 2006 8:01 am

Post by elbertido » Fri Feb 22, 2008 3:55 pm

MrNxDmX Güncelleme paketini test ettim mükemmel çalışmakta

MrNxDmX bir sorum olacaktı sata hdd lerde kurulumlarda flopy disk istemektedir. satayı tanıtmak için bunu ortadan kaldırmak için ne yapa bilirim cdde ?
winnt.sif oldugu zaman satada sorun çıkarmakta VIAMRAID yüklenmedi hatsı veriyor verildigi yer ise sürücüyü ayarladıktan sonra kopyalıyor çıkmadan vermekte ne yaparsam ii olur ?
artı sistem kurdugum bazı yerlerde flopy olmadıgında ne yapmamı tavsiye edersin ?

ufak bir soru daha internet seçeneklerinde temizleme aracı var vista ie7 temizle dedigimiz zamna temizle işlemini göre biliyoruz ama ie7 bizim kullandıgımızda herhangibir işlem görünmüyor veya silindi gibi uyarı verilmiyor nedeni ne ola bilir ?

bilen arkadaşlar yazarsada sevinirim

En kısa zamanda ryanvm üyelerine süprizim olacak xp istedikleri degişikler gerekli prg ve gerçek addonları en kısa zamanda düzenlip yayınlayacagım normalde 1 yıl önce yapmıştım ama dahada geliştirdim ve görsellige ve hatayı sıfırlamak istedim anlayacagınız xpde olmasını istediginiz görsellik ve prg yayınlanacak olmasa MrNxDmX belirtigi wincert.net sitesinde bunu yayınlaya bilirim ilerde
Last edited by elbertido on Fri Feb 22, 2008 4:12 pm, edited 1 time in total.

Ezmuro
Posts: 82
Joined: Mon May 28, 2007 7:07 am

Post by Ezmuro » Fri Feb 22, 2008 4:03 pm

ben sata değilde raid driverlarını nlite ile engre ediyorum kullandıgım çipset nforce 4 idi ve raide disket istemiyor, şimdi kullandıgım anakartın çipseti p35 onda daha deneyemedim denilene göre sata hdd lerde ncq aktiv olmuyormuş olması içinde biosda ahcı modunda olmalıymış ahci modunda olunca sata diriverlrını yüklemek gerekiyormuş disketten seninkide o durum herhalde ben deneyecemde gözüm yemiyo tekrardan sistemi kurmak arakdaşa yeni paketi yapsa net frameworkde ozaman deneyecem

User avatar
ZEUS__
Posts: 108
Joined: Sat Feb 16, 2008 5:46 pm

Post by ZEUS__ » Fri Feb 22, 2008 4:29 pm

@elbertido driverpacks.net ya da burda da anlatımı var programın..o program ile yalnızca massstorage sürücülerini text mode da yüklersen bir daha floopy kullanmak zorunda kalmazsın..

ayrıca nlite ile de tek tek entegre edebilirsin..

aşağıdaki eklentiler +1.1.3 güncelleme paketi gerçek makinada denendi ve sonuç mükemmel..çok teşekkürler..programları da denedim hepsi sorunsuz :)
Image

system34
Posts: 72
Joined: Thu Feb 14, 2008 1:54 am

Post by system34 » Sat Feb 23, 2008 1:47 am

ZEUS__ java6.4 adonu nerden buldun ben bulamıyorum?

Ezmuro
Posts: 82
Joined: Mon May 28, 2007 7:07 am

Post by Ezmuro » Sat Feb 23, 2008 4:27 am

ben dün gece itibari ile isiteme format attım atamdan önce biosadan hdd için ahci ayarına aldım dolasıyla xp yi kuramadım hdd görmediği için ide konumunda iken intel matriks manager yükklenmeiyordu ben de ankartın stesinden ahcı sata flopy driverlarını indirdim onu nlite ile xp ye entegre ettim ve işlem başarılı sonra son sürüm intel matriksi yükledim onuda yükledi sonra program files içindeki intel klasöründen driver içindeki o dosyalarıda aldım malum güncellendi ya onu tekrar nlite ile engre ettim ve sonuç mükkembel xp kurulabilir ahcı konumunda ahcı modun versiyonu 29,9,2007 yani son sürüm eger isteyen varsa onu bu siteye verebilirim belki işinize yarar

bjk-carsi
Posts: 38
Joined: Mon Oct 29, 2007 7:52 am

Post by bjk-carsi » Sat Feb 23, 2008 4:39 am

paketi simdi deneme fıırsatıı buldum gercekten hic bir sorun yok her sey icin saol mrnxdmx

User avatar
elbertido
Posts: 112
Joined: Sun Dec 03, 2006 8:01 am

Post by elbertido » Sat Feb 23, 2008 4:43 am

sorunumu yine kendim buldum :)

raid sata özelligini non-sata yaptım ve sorun ortadan kalktı


benim çözemedigim ie7 geçmişi sil tümünü sil dedigimizde işlemi görememek sorunu çözemedim gitti

User avatar
ZEUS__
Posts: 108
Joined: Sat Feb 16, 2008 5:46 pm

Post by ZEUS__ » Sat Feb 23, 2008 8:51 am

system34 wrote:ZEUS__ java6.4 adonu nerden buldun ben bulamıyorum?
hehe buldum. :)Türkçe eklentiler listesinde Java başlığında verilmişti..listede 6.2 yazıyo ama konunun devamında @entegre vermişti..
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=5137

raver
Posts: 66
Joined: Sat Aug 11, 2007 4:52 am

Post by raver » Sun Feb 24, 2008 3:33 pm

sağol zeus

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Sun Feb 24, 2008 7:18 pm

elbertido wrote:MrNxDmX bir sorum olacaktı sata hdd lerde kurulumlarda flopy disk istemektedir. satayı tanıtmak için bunu ortadan kaldırmak için ne yapa bilirim cdde ?
winnt.sif oldugu zaman satada sorun çıkarmakta VIAMRAID yüklenmedi hatsı veriyor verildigi yer ise sürücüyü ayarladıktan sonra kopyalıyor çıkmadan vermekte ne yaparsam ii olur ?
artı sistem kurdugum bazı yerlerde flopy olmadıgında ne yapmamı tavsiye edersin ?

ufak bir soru daha internet seçeneklerinde temizleme aracı var vista ie7 temizle dedigimiz zamna temizle işlemini göre biliyoruz ama ie7 bizim kullandıgımızda herhangibir işlem görünmüyor veya silindi gibi uyarı verilmiyor nedeni ne ola bilir ?

bilen arkadaşlar yazarsada sevinirim

En kısa zamanda ryanvm üyelerine süprizim olacak xp istedikleri degişikler gerekli prg ve gerçek addonları en kısa zamanda düzenlip yayınlayacagım normalde 1 yıl önce yapmıştım ama dahada geliştirdim ve görsellige ve hatayı sıfırlamak istedim anlayacagınız xpde olmasını istediginiz görsellik ve prg yayınlanacak olmasa MrNxDmX belirtigi wincert.net sitesinde bunu yayınlaya bilirim ilerde
Sata driverları ile ilgili çok iyi bilgim yok malesef. Ben sürücü yüklemiyorum sata için :P Şaka bi yana, sonraki postlarından anladığım kadarıyla sen sorununu halletmişe benziyorsun.
İnternet seçeneklerindeki temizleme aracı normalde herhangib bir uyarı görüntülemiyor zaten. Vistada görüntülüyor olması xp üzerinde de aynı şeyin olacağı anlamına gelmez. Zaten vistadaki internet explorer'ın xp'den farklı olarak ekstradan bir çok özelliği var.

Görsel eklentilerini wincert üzerinde yayınlayabilirsen sevinirim. orayı özellikle görsel geliştirmeler için seçtiğimi belirtmek istiyorum şimdiden.

paketle ilgili kimsenin problemi kalmadığına sevindim :)

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Sun Feb 24, 2008 10:37 pm

Tüm arkadaşların yardım isteklerini yada tartışmalarını şu adreste yapmalarını öneririm:
http://www.wincert.net/forum/index.php?showforum=132
bu forumun içeriğinin düzenli ve temiz tutulabilmesi için bu yolu kullanmak istiyorum. Buradaki forum hiç bir yere gitmiyor, kimse yanlış anlamasın :wink:

system34
Posts: 72
Joined: Thu Feb 14, 2008 1:54 am

Post by system34 » Mon Feb 25, 2008 6:06 am

bu paketin içine doğrula gereken updatelerde varmı acaba?

murat184
Posts: 149
Joined: Sun Dec 24, 2006 10:08 am

Post by murat184 » Mon Feb 25, 2008 3:05 pm

evet tüm updateler var :)

ricch
Posts: 4
Joined: Fri Feb 22, 2008 12:35 pm

Post by ricch » Mon Feb 25, 2008 3:08 pm

Daha önceleri, hazırladığınız güncelleme paketlerini indirebilmek için üyelik gerekiyordu, ben de o zamanlar üye olmuştum. Fakat daha sonra üyelik şartını kaldırdığınız için, üye girişi yapmadan foruma girdiğimden, o zaman ki nickimi şu anda hatırlamıyorum.
Yaptığınız paketler çok güzel. Bana uzun bir süre gidiyor :) Yani, ben windows güncellemelerinin tam olmasını-eksiksiz olmasını pek de aramıyorum. 1.1.3 Paketinizi 2 gün önce indirdim ve kendime bir XP hazırladım. Bilgisayarıma kurdum. Sonuç : Her zaman ki gibi (mükemmel). Teşekkürler. Ben daha çok program eklentileri ile ilgilendiğim için -belki de inanmayacaksınız ama- daha düne kadar 1.0.6 paketinizi kullanıyordum. Bu paket de sanırım bana 3-5 ay yeter. Elinize sağlık.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Mon Feb 25, 2008 7:33 pm

Paketlerimden memnım kalmanız beni çok mutlu ediyor, teşekkürler ricch :)

User avatar
ZEUS__
Posts: 108
Joined: Sat Feb 16, 2008 5:46 pm

Post by ZEUS__ » Mon Feb 25, 2008 11:15 pm

KB944533.CA_ isimli dosya cd de \svcpack klasöründe olmasına rağmen hızlı güncelleştirmelerde çıktı neden olabilir?önemli değil de merak ettim olmasına rağmen çıkınca.güvenlik güncellemesi internet explorer için?

+t-13 de C:\windows\temp\run hiddenconsole.exe /W başlığında cmd penceresi çıkıyor..ve o arada bi kaç klasör açılırken arka arkaya sıralama oluyor yine cmdler çıkıyor..onları gizleme yöntemi var mı?$oem$ klasörü için cmdow.exe ile gizleniyo, runonceex diyolardı sanırım..ama rvm için böyle bi şeyi nasıl yaparız?

Locked