[Yardim] XP Katilimsiz Kurulumda Hata

Discussion of Turkish translation of the Update Pack. T�rk�e tartışmalalar başlamıştır!
Locked
haliyucel
Posts: 7
Joined: Thu Feb 21, 2008 3:07 pm

[Yardim] XP Katilimsiz Kurulumda Hata

Post by haliyucel » Thu Feb 28, 2008 4:44 pm

arkadaşlar kendim xp cd si yaptım hiç bir driverpack eklemeden wmp11 ie7 ve güncellemelerle kuruluyor ama driverpack i entegre ettiğimde xp ilk mavi ekran kurulumları bitip yeniden başladığında bir kaç kez geçip mavi ekran hatası 0x0000007b ve devamının da kodlar çıkıyor . artı chkdsk/f yapın diyor alakası yok aslında ya entegre ettiğim raidlerden yada bir driver yapıyor anlayamadım tam bulamadım da bilen varsa yazsın. birde nlite a tüm driverlari seçerek eklersem nlite vusal c++ hatası verip kapanıyor ama tek tek lan sound vga gibi klasörleri eklersem sorun olmuyor. artı driverpack kendi entegresini kullandım oda nlite gibi değilde kurumdan sonra 7zip lı driverpackleri açıyor ama oraya gelemeden o aynı baş belası hatayı veriyor 0x0000007b yani nasıl enntegre edersen et o hatayı veriyor nedenini bulmadım bana yardım edin (mail adresi tarafımdan silinmiştir, MrNxDmX) şimdiden tşk ederim... virtual pc de çalışıyor.. ama makinalarda kurulmuyor buda bir not olsun

birde sizden ricam
rashack mi karın arısı ise onda eski xp lerin bootscreen ları görünüyor ama yeni sp2 olan cdlerde
ntoskrnl.exe
ntkrnlpa.exe
ntkrnlmp.exe
ntkrpamp.exe
bunlardaki resim çıkmıyor bunada bir yardım edin
bunların hepsimi değişecek nasıl yapılacak hiç bir hata vermeden ben bu işi nasıl halledecem söyleyin bir zahmet yukarıda yazdıklarım daha öneli tşk..

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 28, 2008 9:44 pm

Sürücü hatası ile ilgili pek yardım sunamayacağım, ama bana kalırsa bu 4 dosyanın da düzenlenmesi gerekiyor (ntoskrnl.exe, ntkrnlpa.exe, ntkrnlmp.exe, ntkrpamp.exe)
Birde forum içerisinde mail adresini vermen, spam mailler almana sebep olabilir diye sildim. İsteyen özel mesaj aracılığı ile size yardım edebilir. Başlıkta türkçe karakter sorunu olduğundan düzenledim, bilginize.

User avatar
ZEUS__
Posts: 108
Joined: Sat Feb 16, 2008 5:46 pm

Post by ZEUS__ » Fri Feb 29, 2008 12:42 am

MS nin ilgili makalesini okudun mu?yardımı dokunabilir..
http://support.microsoft.com/kb/324103/tr

haliyucel
Posts: 7
Joined: Thu Feb 21, 2008 3:07 pm

Post by haliyucel » Fri Feb 29, 2008 7:42 am

MrNxDmX

baba ilgin için tşk ederim ben ntoskrnl.exe
ntkrnlpa.exe
ntkrnlmp.exe
ntkrpamp.exe

bu dosyaları orjinal halde cd deki gibi ellemedende yaptım gene olmadı benim senden ricam xp cd si hazırlar ken nasıl bir sıra seçilmeli neler yaparsam hataya yol açar...
bunlar yüklediğim driverlar ama abi bunlar zaten cd açılınca kendiliğinden zıptan açılıyor o zaman bu hata driverlardan olmaması lazım yani kuruyor ilk boot ekranında bu hata 0x0000007b chkdsk yap diyor acaba eklentilerde filanmı bir hata yapıyorum

xp pro cd sp2 siz sp2 yi ekliyorum sonra bu eklentileri yüklüyorum hadi bana yardım edin.bir zahmet

bYHexadecimal_.NET_AIO_ADDON.7z
EAV3TR_ADDON_v3.0.621.zip
NR_DX9_Addon_1.0.7z
NR_IE7_Addon_1.0.7.7z
NR_UpdatePack1.1.3.7z
NR_WGAN_Addon_1.7.18.7a.7z
PStory_by_greenonx.7z



yüklediğim driver lar
DP_Chipset_wnt5_x86-32_7101.7z
DP_CPU_wnt5_x86-32_7041.7z
DP_Graphics_A_wnt5_x86-32_710.7z
DP_Graphics_B_wnt5_x86-32_7121.7z
DP_Graphics_C_wnt5_x86-32_712.7z
DP_LAN_wnt5_x86-32_8021.7z
DP_MassStorage_wnt5_x86-32_8021.7z
DP_Sound_A_wnt5_x86-32_8021.7z
DP_Sound_B_wnt5_x86-32_712.7z
DP_WLAN_wnt5_x86-32_802.7z
DP_Broadband_wnt5_x86-32_70416.7z
DP_Input_wnt5_x86-32_070923.7z
DP_Misc_wnt5_x86-32_71216.7z
DP_Modem_wnt5_x86-32_801.7z
DP_Monitor_wnt5_x86-32_07111.7z
DP_Phone_wnt5_x86-32_80207.7z
DP_PrintersCanonInkjet_wnt5_x86-32_61105.7z
DP_PrintersCanonLaserjet_wnt5_x86-32_61020.7z
DP_PrintersHP_wnt5_x86-32_71126.7z
DP_Scanner_wnt5_x86-32_60831.7z
DP_SmartCardReader_wnt5_x86-32_80131.7z
DP_TouchScreen_wnt5_x86-32_708.7z
DP_TV_wnt5_x86-32_80201.7z
DP_USB_wnt5_x86-32_60831.7z
DP_WebCam_wnt5_x86-32_80210.7z

haliyucel
Posts: 7
Joined: Thu Feb 21, 2008 3:07 pm

Post by haliyucel » Fri Feb 29, 2008 5:22 pm

baba bu işi yapan nasıl yapıyor mesela sen nasıl yapıyorsun
antivür le de alakası yok ben biraz aç gözlüyüm sanırım sana yazdığım driverpack leri görmüşündür 25 tane filan birde nlite da raid ve scsi sürüleri entegre etmiyor gibi görünüyor txt moda ama drpackbase de yapıyor . ben önce bunlar hata veriyor sandım ama gene olmadı yani raid scsi driverlarında da bir şey değişmedi aslında ben bir dvd oluşturdum zamanında nlitela çalışıyor hiç bir sorun yok . içinde 3party driverlar yok onlarıda ekleyim istedim ama 3party driverlarlada alakası yok çünkü onları yeni buldum öncedende çok yaptı bu hataları bir kere bu nllite ne oluyorsa çok fazla driver entegre ettiğimde visual c++ hatası veriyor 6000 li bir hata tamam desem nlite tan atıyor yeniden başlıyorum. yok öyle bırakırsam devam ediyor ama sonunda ona tamam demek zorunda klaıyorum o dvd yi yaptığımda bu hatayı vermemişti.

dedimki nlite bozuk olmasına yol açıyor

o ryanvn integratorle addonları ekledim
driverpackbase le dedimki bunları dvd den mavi ektranda driver yüklemesin açılınca zip olarak atsın diye ondan yaptım nlitye biliyorsun usta ekledik mi driverları mavi kurum ekranında yüklüyor neyse o yaptığımda olmadı
birde garibime giden virtualpc zaten dandik
nmware mi ne onun sanal makinasını kullanıyorum hani donanımları adı ile görsün ki hata verme olasılığı çoğalsın diye onda da hata vermiyor bende güvenip dvd yapınca o başbelası ilk açılıştaki mavi ekran .

mantık şu değil mi

xp si bir yere kopyala sp2 yoksa yükle
sonra güncelemeleri yap
sonra driverlar
ve ince ayarlar

bu olmadı

sp2 yüklemeden driver entegre ettim sonra sp2 filan
ozamanda driverları görmedi

tabi dvd ye çekmedim nmware deniyorum

olmadı

sp2 yükledim tüm güncellemeler ince ayarlar
en son driver ları çakıyorum ozamanda dvd de hata veriyor
ben o dvd yi nasıl yaptım nlite hala anlamadım .

benim bu işi başarmam lazım sayende ama hala çözemedim bu driverların hepsi olmalı son güncelemeler de dahil
aklıma gelmişken veri yürütme engelmemesi imzasız tema dosya koruma filan onlarıda devre dışı bıraktım ya bu dvd yi hazırlasam boot sceeren a filan geçecem daha onda da bir sürü sorunum var halledilecek hoşgeldin ekranı var birde raid scsi işi var benim bunu bir şekilde yapmam lazım
adamlar yapmış ama windows lite olmuş driverpackler eksik ben herşeyin tam olmasını istiyorum

canım çok sıkılıyor abi yaaa valla sinir oluyorum bilgisayarı kıracam
yaktığım dvd nin hattı hesabı yok..
yapsam rapidliyecem zaten

yani bana yardımcı ol bir şekilde sen bu işin neresindesin sen nasıl yapıyorsun beni aydınlat kendine ii bak görüşürüz olmasa msn filan versen daha ii olur hadi bye

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Fri Feb 29, 2008 6:17 pm

Öncelikle belirtmek istiyorum, driver pack kullanmıyorum ben hiç. CD hazırlarken ise şu sırayı takip ediyorum:
XPCD klasörünü hazırlıyorum (sp2 içeriyor)
RVMi ile güncelleme paketi ve eklentileri entegre ediyorum,
RVMi ile iso oluşturup Vmware'de deniyorum. Eğer bu aşamaya kadar problem çıkmadıysa, gerçek makinaya format attığımda da çıkmamıştır bende.
Sizlere önerim, aynı şekilde bu srayla başlamanız ve öncelikle test etmeniz. Eğer hata almazsanız, nlite ile ince ayarları ve bileşen silmeyi yapın, ve tekrar test edin. Eğer gene hata almazsanız driverpack'leri ekleyiin. Tabi onu test etmek için ise gerçek makinaya ihtiyaç oluyor...

Birde bu kadar çok driver paketi eklemene gerek varmı acaba? Hepsi işine yarıyacakmı?

haliyucel
Posts: 7
Joined: Thu Feb 21, 2008 3:07 pm

Post by haliyucel » Wed Mar 05, 2008 8:55 am

DP_Chipset_wnt5_x86-32_7101.7z
DP_CPU_wnt5_x86-32_7041.7z
DP_Graphics_A_wnt5_x86-32_710.7z
DP_Graphics_B_wnt5_x86-32_7121.7z
DP_Graphics_C_wnt5_x86-32_712.7z
DP_LAN_wnt5_x86-32_8021.7z
DP_MassStorage_wnt5_x86-32_8021.7z
DP_Sound_A_wnt5_x86-32_8021.7z
DP_Sound_B_wnt5_x86-32_712.7z
DP_WLAN_wnt5_x86-32_802.7z
DP_Broadband_wnt5_x86-32_70416.7z
DP_Input_wnt5_x86-32_070923.7z
DP_Misc_wnt5_x86-32_71216.7z
DP_Modem_wnt5_x86-32_801.7z
DP_Monitor_wnt5_x86-32_07111.7z
DP_Phone_wnt5_x86-32_80207.7z
DP_PrintersCanonInkjet_wnt5_x86-32_61105.7z
DP_PrintersCanonLaserjet_wnt5_x86-32_61020.7z
DP_PrintersHP_wnt5_x86-32_71126.7z
DP_Scanner_wnt5_x86-32_60831.7z
DP_SmartCardReader_wnt5_x86-32_80131.7z
DP_TouchScreen_wnt5_x86-32_708.7z
DP_TV_wnt5_x86-32_80201.7z
DP_USB_wnt5_x86-32_60831.7z
DP_WebCam_wnt5_x86-32_80210.7z

hocam merhaba nasılsın ben bu işi hallettin driverlardan yapıyor tamamen ama çözüm var...

şimdi birkere tüm service pack yamalarını çekiyorsun sp2 den bu tarafa çıkanları wmp11 hariç onu gereksiz görüyorum zaten . sp2 cd veya sp2 yi ekliyorsun ondan sonra bu driverpackleri text mode dahil sata scsi zımbırtıları yani yalnız burada seçenek şu driverpackbase programından entegre ediyorsun metod 2 birde GUIrunonce seçerseniz mavi ekran heran karşınızda 0x0000007b gibi ama RUnonEx seçerseniz xp kurumu bitip ilk açılışta driverları entegre ediyor ve sorun kalmıyor . bunun sıkıntısı şu donanımlarınız takılı olmalı web cam yazıcı vb..

driverları ekledikten sonra yamaları ekleyebilirsiniz nlite kullandım sp2 den sonra çıkan yamaları sakın burada 7zip olarak verdiklerini kullanmayın onların içinde wmp11 gibi her an hataya yol açacak saçma sapan şeyler var internette var program AutoPatcher XP tarzı bir programda çok basit şimdi makinam açık değil başkasından yazıyorum gerekirse adınıda buraya yazarım tüm yamaları çekeceksiniz onlarıda nlite ile ekleyeceksiniz... sonraa burada verdikleri netfx-1-2-3 addon sonra photostory3 directx addonu sonrası size kalmış bir kaç ha birde şu yeşil vista screen varya onu blue scren buldum internette buradaki verilen addon içine ondaki dosyaları attım
ntoskrnl.exe
ntkrnlpa.exe
ntkrnlmp.exe
ntkrpamp.exe
sadece bunları içindeki infleri bozmayın birde mavi boot screen da service pack eklentisi var yama yani onu da eklemeyin yapan ingilizce konuşan biri olduğu için english sürümünü koymuştur kesin bir yerini yamultur. onuda ekleyince mavi boot screen oluyor sonra WINNTBBU.DLL şu dosyayı da değiştiriyorsunuz buda xpyi kurar ken erkek olduğunuzu düşünerek bir hatun resmi olabilir internette var hazırları ben jenifer yaptımm:) isterseniz onun da programı var ama çokda tın iş görülsün..
başka bunlar bitince nlitela ince ayarları yaptım klasik ekran 10 tane ie download ne bileyim tema yamaları bağlantı sınırı filan filan sonra iso yapıp çektim dvd yee çalışıyor şuan yani sizinle paylaşmam daki amaç inşallah birinize yardımcı olur bunlar benim yaktığım dvd 100 buldu galiba artı o virtul pc nwware mi ne sanal pcler hikaye onlar makinaların tüm donanımlarını görmüyor standart ses vga lan gibi yaw sen benim makinamın donanımları neyse görsene değilmi veya ben listeden seçip deneyim ki mavi ekranıma ne zaman kovuşacağımı bileyim o yok yok hikaye yani onlar dvd çek sonucu al ama ben gibi de sizinki olmasın bir de fıkra anlatıyorum.. komedi olsun işin neticesi yazma nedenim anlaşılsın...

ağanın biri ilk kar yağdığında yaveri ile dışarı çıkar sonra köylülerin irisi ufağı çıkar ağa çisini yaparak adını soyadını imzasını atar geriye döner köylü bakarmış bunun üzerine köylü onu alkışlarmış.
gel zaman git zaman ağa gene böyle bir ilk karda adını soyadını yazmış imzaya birşey kalmamış kepaze olmamak için yaverini hemen yanına çağırmış demiş rezil olmayayım sen devam et ağam demiş sen bana okuma yazma öğretmedin ki.. bunun üzerine ağa demiş sen çıkar ben devam ederim ve ağa imzayı yaverinin sayesine atmış sonuç köylü alkışlamış

AMA BURADA BİR DERS VAR BİLDİKLERİNİZİ BAŞKASINA ÖĞRETMEZSENİZ BİR GÜN PİPİYİ TUTARSINIZ.... SAYGILAR SEVGİLER....

haliyucel
Posts: 7
Joined: Thu Feb 21, 2008 3:07 pm

Post by haliyucel » Wed Mar 05, 2008 12:05 pm

baba yukarda yazdığım işlemleri yaptğım dvd de sorun yoktu tek çekirdekli işlemcili makinada ama şuan kurduğum
mainbord asus m2n-mx se 6100 anakart amd 4000+ çift çekirdek işlemcide kurulum bitti malesef ilk açılmada o mavi ekran hatasını verdi diğer dvd ile denemedim .
yani onda blue boot screen olayı eklememiştim en sonuncu yaptığımı denedim
ntoskrnl.exe
ntkrnlpa.exe
ntkrnlmp.exe
ntkrpamp.exe bu dosyalarında değiştiği aslında tek çekirdeklilere kurması ilginç laptop da denemedim onda da yakında dener sorunu yazarım hatta verdiği hatayı da bir fikrin varsada söyle kolay gelsin..

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Wed Mar 05, 2008 8:22 pm

Peki, sonuçları paylaştığın için teşekkür ederim. Hatanın paketten değilde driver paketlerinden olduğu anlaşılmış zaten.
Bu dosyaları;
ntoskrnl.exe
ntkrnlpa.exe
ntkrnlmp.exe
ntkrpamp.exe
modifiye etmek ise sisteme zarar verebilir. Eğer hatasız bir sistem arıyorsanız, orjinal dosyaları kullanmanızı öneririm. Ben modifiyeli dosyalarla pek hatalara rastlamadım ama hata alan çok olmuş bugüne kadar. Kullanmamaktan başka çözüm yolu bilmiyorum malesef...

haliyucel
Posts: 7
Joined: Thu Feb 21, 2008 3:07 pm

Post by haliyucel » Thu Mar 06, 2008 5:28 am

merhaba hocam birde buraya bak bakalım bu adam sence nasıl yapmışta hata vermiyor bununlada ilgili bana bir bilgi verirsen sevinirim ...
http://www.conaxstore.net/windows-conax ... 3b227798c0

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Mar 06, 2008 11:18 pm

Nasıl bir yöntem izlediğini bilemiyorum, o kadar dosyayı indiremiyecem. Yukarda çözümü bulduğunuzu yazmıştınız oysa...

User avatar
nomadturk
Posts: 67
Joined: Fri Jan 04, 2008 8:53 am

Post by nomadturk » Thu Apr 17, 2008 12:33 pm

Ben tüm işlemler için sadece nLite kullanıyorum, cd oluştururken izlediğim aşama ise şu şekilde:

1. Evvela SP' ve diğer güncellemeleri nLite ile entegre edip bir iso oluşturuyorum.
2. Oluşturduğum iso'yu sanal makine'de test ediyorum. (virtualbox, ücretsiz) Sorun varsa tekrar deniyorum ki bir kere sorunsuz hallolduğu taktirde bu aşamaya bir daha dönmek pek gerekmiyor.
3. Eğer sorun yok ise, tekrar nLite'ı açıp ince ayarlar, programlar ve sata sürücülerini ekliyorum. Iso oluşturuyorum.
4. Oluşturduğum iso'yu sanal makine'de test ediyorum. Bu sefer ayarlardan kaynaklanan kısmi sorunlar oluşabiliyor. Bunun için bir kaç kez 3. adımı tekrarlamak gerekebiliyor.
5. DriverPack'leri entegre ediyorum. Yalnız DriverPack'leri entegre ederken QSC'nin açık olduğuna emin olmak gerek, aksi taktirde sorunlar oluşabiliyor.
6. Eşe, dosta dağıtıyorum. Tepkileri topluyorum.
7. Bir sonraki sürümü oluşturmak üzere 1. Adım'a geçiyorum.


İzlediğim yol bu, şu ana değin nice problemle karşılaştım ama sonuçta karşılaşa karşılaşa çözüm öğreniyorsun. Hiç boot image değiştirmek gibi bir isteğim olmadı. Şu var ki, benim için güzel olan bir resim, tasarım bir başkası için itici olabiliyor. Bu sebeple orjinal halini tercih ediyorum.

DriverPack'de daha sonradan eklediğin bir donanımın da bilgisayarın tarafından rahatlıkla tanınmasını istiyorsan "Enable KTD" seçeneğini kullanmalısın. Ama bu yükleme süresini daha da uzatıyor ve kullandığın/seçtiğin DriverPack'leri sisteminde belirttiğin klasöre zip'ten çıkartmak sureti ile kopyaladığından daha fazla yer kaplıyor, çok da gerekli değil zannımca.

Locked