[CMD] How to perform up one level

Forum for anything else which doesn't fit in the above forums. Site feedback, random talk, whatever, are welcome.
Post Reply
User avatar
Xtremee
Posts: 76
Joined: Sat Jul 15, 2006 2:38 am

[CMD] How to perform up one level

Post by Xtremee » Tue Dec 18, 2007 8:16 am

Hi all,
I wanna to know how i can make up one level using cmd script as i have .cmd file and i wanna it to search for file reside in folder one level form the folder where .cmd in

Code: Select all

Main folder
     |___ Folder 1
         |___ .cmd file
     |___ Folder 2 
         |___ file required to check for it.
btw, the path for Main folder get changed from user to another.

How this action done?!

Sereby
Posts: 253
Joined: Fri Mar 11, 2005 5:15 am
Location: Germany

Post by Sereby » Tue Dec 18, 2007 9:12 am

cd "..\Folder 2\" ?

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Tue Dec 18, 2007 12:29 pm

That is correct sereby. Whenever you need to specify the directory before the current directory you use ..\
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

User avatar
Xtremee
Posts: 76
Joined: Sat Jul 15, 2006 2:38 am

Post by Xtremee » Tue Dec 18, 2007 2:42 pm

Thanks a lot
it is workign
btw Where i can learn cmd prompts?

User
Posts: 31
Joined: Sat Aug 09, 2008 1:32 pm

Post by User » Thu Apr 02, 2009 5:18 pm

Xtremee wrote:Thanks a lot
it is workign
btw Where i can learn cmd prompts?
Do you mean learn how to use all the little system32 programs on the command line?

Here I guess:
http://www.ss64.com/nt/

User avatar
code65536
Posts: 735
Joined: Wed Mar 14, 2007 2:58 pm
Location: .us
Contact:

Post by code65536 » Thu Apr 02, 2009 7:50 pm

/me gestures towards the timestamps in this thread

Please don't dig up old threads from the grave.
My addons: CmdOpen - HashCheck - Notepad2 - MS Runtimes - DirectX

Into the breach, meatbags!

Post Reply