Electrogen'sMCEUpdatePack (Beta6)

Forum to discuss Update Packs created by community members for the various Windows operating systems.
User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Electrogen'sMCEUpdatePack (Beta6)

Post by electrogen » Fri Dec 21, 2007 4:59 pm

Here is the beta to my MCE update pack for people to try out also. This only works with the new RVM Integrator 1.5RC1.

This update pack only contains update rollup 2 and after.

You still need to install .dot framework 1.1 sp1 after install.

MD5Hash: 60DC1F048D86FE73007C89D1AE63A27A

Link 1: http://www.electrogen.siginetsoftware.c ... Beta6).rar
Link 2: http://integrator.siginetsoftware.com/i ... ons&id=244
Mirror provided by ricktendo64: http://www.mediafire.com/?4ubtzdk343jtdhi
Last edited by electrogen on Mon Jan 21, 2008 10:04 am, edited 14 times in total.

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Fri Dec 21, 2007 5:20 pm

I fixed your url to point to the new Addons Database. and also added the MD5Hash as well. ;)

Thanks electrogen. I will test it soon. I know you've been working on this for quite a while now.
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Fri Dec 21, 2007 6:08 pm

right cheers siginet let me know how the testing goes

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sat Dec 22, 2007 2:41 pm

Could you please test this and leave your comments, this pack will be released with the new integrator and needs testing.

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sat Dec 22, 2007 2:49 pm

ill be able to test this aswell.

i have a question,should this be integrated b4 or after xp updatepacks?
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sat Dec 22, 2007 5:23 pm

bober101 wrote: i have a question,should this be integrated b4 or after xp updatepacks?

It shouldnt matter, this update pack only contains update rollup 2 and after.

MCE specific files

oh i see what you mean now this is an update pack and only 1 update pack can be slipped at a time.

I would do this pack first then rvm's pack i will upload the addon pack for this

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sat Dec 22, 2007 7:28 pm

i noticed a couple of files that are in the update packs,are present in here.altho prety much all the mce kbs are getting old, thats why id integrate this 1st,so all the reg entries for mce would be applyed, even tho integrating an xp updatepack afterwards would overwrite files to newer versions i still wonder if things would be installed correctly.and i have a question about updates prior to rollup 2, are they all obsolete?(and is there any way of know when a hotfix superceds an other?
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sat Dec 22, 2007 7:43 pm

bober101 wrote:i noticed a couple of files that are in the update packs,are present in here
yes this is because in update rollup 2 there are a few other updates that contain driver files & sp2 files and a wmp update.

bober101 wrote:i still wonder if things would be installed correctly.?
I have tested it on a few occasions and all seems to be fine
bober101 wrote:and i have a question about updates prior to rollup 2, are they all obsolete??
update rollup 1 is obsolete, there were also a few updates that were released within a couple of months of each other, they were all cumulative so they are all obselete exept the last one which was oct06
bober101 wrote:(and is there any way of know when a hotfix superceds an other?
yes on microsoft website it will usually tell you that
"this update is cumulative and superseeds the following hotfixes" the list that it then gives you is the obselete hotfixes

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sun Dec 23, 2007 2:08 am

ok thx for the info.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Sun Dec 23, 2007 2:54 am

please check your inf file with fgcba...
it contains some errors.

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sun Dec 23, 2007 4:40 am

boooggy wrote:please check your inf file with fgcba...
it contains some errors.
What do you mean "fgcba"


User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sun Dec 23, 2007 5:07 am

boooggy wrote:please check your inf file with fgcba...
it contains some errors.
Right i see what you mean i'm on to it

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sun Dec 23, 2007 9:28 am

Beta 2 will be online shortly

Changes included:

changed from update pack to addon pack,
changed a few entries from mce.inf & entries_MCEAdck.ini (Thanks Boooggy)

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sun Dec 23, 2007 9:54 am

does the new integrator decompress the driver & sp2.cab as if it were an update packs for normal addon packs?
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sun Dec 23, 2007 9:58 am

no im don't think so

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sun Dec 23, 2007 10:04 am

will ure 2nd addon be adding files to thoses 2 cabs(sp2and drivers) ?or are all the updates integrated to the MCE components cabs?
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sun Dec 23, 2007 10:10 am

Here is beta 2

bober101, yes the driver & sp2 cabs will be edited

void
Last edited by electrogen on Mon Dec 24, 2007 6:39 pm, edited 1 time in total.

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sun Dec 23, 2007 10:22 am

well then i hope this is true:
bober101 wrote:does the new integrator decompress the driver & sp2.cab as if it were an update packs for normal addon packs?
oh and btw thx, testing this right now


-i think there maybe a problem with the ms oobe part of the install,but im not sure yet,ill chek it out further.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Sun Dec 23, 2007 3:46 pm

bober101 wrote:does the new integrator decompress the driver & sp2.cab as if it were an update packs for normal addon packs?
The integratos expands driver.cab/sp?.cab in the beginning of integration. Then addons can use filecopy/filemove sections to move into it before it is recompressed in the end. ;) If it is an addon then you need to use "ExpandCab" and "CreateCab" because expanding and recompressing drivercab is done automatically for updatepacks because that is normally an updatepack specific feature.

So the answer is yes the latest integrator has many new features to make this possible. ;)
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sun Dec 23, 2007 3:52 pm

ok thx siginet,and i know this might be offtopic but,does the integrator still need 8.3 file name compliancy?

*ok so after doing some testing ive found that,integrating onepeices addon dosent work and boogey's wmp 11 slipstreamer also fails in the installation.also, several addons seem to not get installed.

ive tested this like so:
1st try:integrated along side ryan's new beta updatepack with other addons .results=ms oobe fails and issues mentioned above.

2nd try:integrated mce ru2 b2 1st with no addons or update packs,then ran boogey's wmp slip. and lastly integrated ryan's new beta updatepack with other addons.results=oobe works,but issues mentioned at "*" still occure.



when not integrating the mce ru2 b2 evrythings works.(i used silent installs to get my mce ru2 hotfixes installed and it works fine)

so maybe theres still kinks to hammer out from this addon.
Last edited by bober101 on Sun Dec 23, 2007 4:13 pm, edited 1 time in total.

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Sun Dec 23, 2007 4:05 pm

bober101 wrote:ok thx siginet,and i know this might be offtopic but,does the integrator still need 8.3 file name compliancy?
of course if not textmode setup would fail

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sun Dec 23, 2007 4:19 pm

but then how does nlite cope with long file names?cause if im not mistaken,nlite dosent have this"restriction".

ow and chek my previous post ive edited new results.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Mon Dec 24, 2007 9:40 am

There never was a restriction with the integrator either. It isn't a restriction it is a warning. Basically if you do not follow the 8.3 file naming structures certain ways of installing will fail As long as you boot to the disk and install the correct way you should not have a problem. But if you were to use winnt.exe to install then you would get filecopy errors due to commandline limitations. This is a limitation of using dos to install. So for most people there is no issue. The integrator is warning you because it is telling you that the addon does not follow propper addon creating methods. ;)

For the most part it is nothing to worry about.
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Mon Dec 24, 2007 9:43 am

electrogen
did u test this?
cause this cant be integrated due the naming .....it has to contain addon or update pack in the name
otherwise it wont be seen (this is limitation of the integrator)

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Mon Dec 24, 2007 9:50 am

boooggy wrote:electrogen
did u test this?
cause this cant be integrated due the naming .....it has to contain addon or update pack in the name
otherwise it wont be seen (this is limitation of the integrator)
Hi yes sorry a little typo in the name it is sorted now.

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Mon Dec 24, 2007 9:56 am

also u unpack the plus.cab but u dont update any files in it.
so please remove those 2 lines in the ini and it will save u some time.


edit
tested and install was a mess. recheck your inf i think that is the cause...

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Mon Dec 24, 2007 3:16 pm

boooggy wrote:edit
tested and install was a mess. recheck your inf i think that is the cause...
Can you give me specifics? i have tried this pack on a few occasions and have just installed it on a pc and have no problems.

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Mon Dec 24, 2007 4:19 pm

well what i think is, this prolly works with no update packs for xp pro or any files related (ie7 and wmp).
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Mon Dec 24, 2007 4:30 pm

i have uploaded beta 3 going to test is and post it in about an hour or two

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Mon Dec 24, 2007 6:39 pm

beta 3 is at the top of the page

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Mon Dec 24, 2007 8:59 pm

well im still having trouble with my oobe.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Tue Dec 25, 2007 2:45 am

bober101 wrote:well im still having trouble with my oobe.
That can't me to do with my pack as i have no oobe files in my pack

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Tue Dec 25, 2007 5:21 am

i know but somethings affecting it.i didnt use wmp11.and integrated all at once
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Tue Dec 25, 2007 6:25 am

try using all the packs u usually use axapt the mce pack see if that changes anything

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Tue Dec 25, 2007 6:42 am

I am running a test with JUST this pack right now to see if i can reproduce this error.

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Tue Dec 25, 2007 7:02 am

I am really sorry to report that this addon definatly has an error somewhere.

OOBE was fine but after install over half of my programs (standard windows ones) where not installed and the IE icon in the start menu was just a globe. Which is indicative of an inf error.

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Tue Dec 25, 2007 7:21 am

http://rapidshare.com/files/78949899/1.png

This is the start menu after i slipped mce addon rvm update pack & IE7.

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Tue Dec 25, 2007 7:46 am

hmmmm Ok will try again in the morning.

Are you using MCE 2005? Most likely huh.

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Tue Dec 25, 2007 8:13 am

I had the same problem as you in beta 1 but have never since. My addon pack doesn't touch IE6 or 7 so i don't know how this problem can be so.

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Tue Dec 25, 2007 4:41 pm

im retesting again just to be sure,im integrating all at the same time with all my normal addons that usualy work including onepieces 1.9.2 ie7 addon but no wmp11.

ok so i passed oobe this time and am waiting on my runoncex apps to install,.ill post back after when i get to the desktop.


last edit:KB925766 and KB912024-v2 seem to not get installed,but the entires in ure inf are there.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Tue Dec 25, 2007 10:36 pm

updated to beta 4
what i have done is deleted the updates that appear in RVMUpdate pack.
There is now only 2 updates in this pack which is KB900325 & KB925766

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Wed Dec 26, 2007 12:48 am

ok thx ill test this later.

edit;seems KB900325 dosent get installed correctly.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Wed Dec 26, 2007 2:49 pm

right i have rebuilt the pack from scratch and i think all the problems are fixed i im currently testing this and will upload it if all is ok.

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Wed Dec 26, 2007 3:39 pm

good news...but please update the info on the download site......

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Wed Dec 26, 2007 4:36 pm

ok thx for all the hard work electrogen.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Thu Dec 27, 2007 5:06 am

Hmmm... I just tested and I think it's still not working right. A lot of my stuff didn't install properly. I have no mce either. :(

I integrated a bunch of addons too. I'll test again with no addons.

Maybe it would be a good idea to post exactly how you are integrating it for it to work for you? Maybe post your integrator.ini?
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Thu Dec 27, 2007 5:32 am

well everythings working ok for me, but the KB900325 still isint getting installed right.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
electrogen
Moderator
Posts: 173
Joined: Mon Jun 18, 2007 4:27 pm
Location: England

Post by electrogen » Thu Dec 27, 2007 8:20 am

bober101 wrote:well everythings working ok for me, but the KB900325 still isint getting installed right.
yes im having the same problem plus what kel mentioned, im on to it now

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Thu Dec 27, 2007 5:18 pm

electrogen wrote:
bober101 wrote:well everythings working ok for me, but the KB900325 still isint getting installed right.
yes im having the same problem plus what kel mentioned, im on to it now
Weird. I've tried 3 times with no luck. The internet explorer icon is not set and none of my addons are installed. I'll try again.

Are you integrating them at the same time. RVMUpdatePack + MCEAddon?

Or are you intregrating them in seperate instances? I'm testing just the updatepack and ryans updatepack at the same time now. Then I'll test them in seperate instances.
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

Post Reply