[Release] Vista Drive Indicator! (3 flavors)

Discuss & post Update Pack addons here.
User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Mon Apr 02, 2007 11:38 pm

Hey Kel, maybe you want to put the previous addon too, some may dont want to see it in add/remove programs :wink:

User avatar
SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Tue Apr 03, 2007 6:17 am

omg, at last!! an update!
Thank you sir
Image

Pistolero
Posts: 86
Joined: Sun Oct 01, 2006 3:27 pm

Really weird issue with this app

Post by Pistolero » Thu Apr 05, 2007 3:38 am

Awesome app! However, I have noticed an extremely weird issue with it. If it is running, any and all file and folder icons contained in optical media (CDs, DVDs) have the firefox icon to them. And only on optical drives. Weird, huh?

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Apr 06, 2007 1:11 am

Now both versions are available...

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Apr 06, 2007 1:11 am

:shock:
Last edited by Kelsenellenelvian on Fri Apr 06, 2007 1:12 am, edited 1 time in total.

sambenin
Posts: 43
Joined: Wed Mar 29, 2006 8:21 am

Post by sambenin » Fri Apr 06, 2007 6:55 am

Any chance we can this as an installer after uninstalling it by mistake? Thanks
Image

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Fri Apr 06, 2007 12:24 pm

You can install it manually as it is now sambenin

-Right click on the .INF file and select install (Gives you and error)
-Browse to the .CAB archive and hit Select then OK

sambenin
Posts: 43
Joined: Wed Mar 29, 2006 8:21 am

Post by sambenin » Fri Apr 06, 2007 2:45 pm

ricktendo64 wrote:You can install it manually as it is now sambenin

-Right click on the .INF file and select install (Gives you and error)
-Browse to the .CAB archive and hit Select then OK
Thanks , it did the installation

colornokia
Posts: 67
Joined: Thu Nov 17, 2005 3:28 am
Location: Bulgaria

Post by colornokia » Fri Apr 06, 2007 3:34 pm

I have created new icons for Vista drive indicator. Includes 16x16, 32x32 and 48x48 icon size. The indicator of used disk space is from the original icon set, but the icons are the original from Vista (only 16x16 system drive icons are changed a little because there is not enought space for the disk usage indicator and the original Vista icon).
Feel free to use them :)
Image

Download link:
Click me
MD5: C8A57A7D82ED00185D544695F38A6434

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Fri Apr 06, 2007 7:44 pm

Thanks for listening to me, Kel :)

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Apr 06, 2007 8:16 pm

@ colornokia = HELL YA!

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Sat Apr 07, 2007 5:40 am

updated...

TechnoHunter
Posts: 506
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:13 am

Post by TechnoHunter » Sat Apr 07, 2007 6:16 am

uh-oh!
The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

Please try the following:

* Make sure that the Web site address displayed in the address bar of your browser is spelled and formatted correctly.
* If you reached this page by clicking a link, contact the Web site administrator to alert them that the link is incorrectly formatted.
* Click the Back button to try another link.

HTTP Error 404 - File or directory not found.
Internet Information Services (IIS)

Technical Information (for support personnel)

* Go to Microsoft Product Support Services and perform a title search for the words HTTP and 404.
* Open IIS Help, which is accessible in IIS Manager (inetmgr), and search for topics titled Web Site Setup, Common Administrative Tasks, and About Custom Error Messages.
problem with the un-installable link good sir!

TechnoHunter

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Sat Apr 07, 2007 6:22 am

OH NO! Will fix right away.

User avatar
dougiefresh
Posts: 948
Joined: Wed May 11, 2005 5:05 pm
Location: Murfreesboro, Tennessee
Contact:

Post by dougiefresh » Sat Apr 07, 2007 8:08 am

Snagged newest copy! Thanks, Kelsenellenelvian!

TechnoHunter
Posts: 506
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:13 am

Post by TechnoHunter » Sat Apr 07, 2007 1:46 pm

thank you kindly sir! got it now.
TechnoHunter

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Sat Apr 07, 2007 9:05 pm

Rick found an awesome inf command! The uninstallable version now no longer requires a restart.

jamesdean
Posts: 94
Joined: Fri May 26, 2006 2:40 am

Post by jamesdean » Thu Apr 12, 2007 12:05 am

does this addon work with server 2003 sp2? and does it conflict with iconpackager?

sambenin
Posts: 43
Joined: Wed Mar 29, 2006 8:21 am

Post by sambenin » Tue Apr 17, 2007 4:26 am

i try to install it through the "VDrive.inf" file on a xp machine but it says installation failed. In the process, it asks for the "vdrive.cab" file and i chose it but still installation failed
Image

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Tue Apr 17, 2007 4:46 am

I will look into it for you

Yes it does work on 2003 sp2 and i dunno about iconpackager...

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Tue Apr 17, 2007 10:45 am

I can answer the IconPackager question, no it does not conflict here is a screenshot of my drives with an IP theme applied:
Image

Loads
Posts: 3
Joined: Sat Sep 23, 2006 2:31 pm

Post by Loads » Wed Apr 18, 2007 1:15 am

Thanks for this Kels, it's working great here.

jamesdean
Posts: 94
Joined: Fri May 26, 2006 2:40 am

Post by jamesdean » Sat Apr 28, 2007 12:12 am

Kelsenellenelvian wrote:Yes it does work on 2003 sp2
its not working for me.

is it something i removed with nlite? :?

User avatar
SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Sat Apr 28, 2007 1:04 am

U r the MAN !!!
Image

User avatar
harriscs
Posts: 3
Joined: Tue May 08, 2007 9:41 am
Location: Larissa, Greece

Post by harriscs » Wed May 09, 2007 12:09 pm

Hello all and congratulations for the great work! I think that this is an excellent addon. I have installed it in my system with a new unattended DVD and indeed it was working perfectly, despite the fact I had already "slipstreamed" the Vista Icons Pack v3. But after some days and many reboots (well my system is unstable this period), I noticed that some icons didn't work anymore. I have 4 HDDs (5 partitions) in my system and sometimes the 3 of them were loading the correct icons, other times only two and latest only the system partition! The other partitions have the empty icon!

I tried to find out what is going wrong and I found the installation path of the vista indicator (C:\Windows). When I opened it, I saw that there was an .exe file and only 5-6 icons! I compared them with the contents of the .cab addon file, where the icons are about 30. So, I understood that many icons were deleted or missed during the last days and that's why the icons of other partitions didn't load.

But what is really crazy is this: When I decided to manually execute the vistadrive.exe I saw that immediatelly another icon file deleted! After 10 seconds I re-executed the program and again another one icon file deleted! So I understood that this is what is happening. In every reboot, when the vistadrive.exe was executed, the icon files one-by-one were being deleted. The major question is WHY and if this has to do with the "Vista Icons Pack v3" (I don't think so). Has anybody else the same problem? Thanks.

PS: Now I have uninstalled the "vista drive indicator" and the default Vista HDD icons are loaded.

User avatar
Kiki Burgh
Posts: 206
Joined: Thu Apr 20, 2006 1:40 am
Location: Manila, Philippines

Post by Kiki Burgh » Wed May 09, 2007 12:44 pm

hi harriscs! at this point i guess it is not safe to conclude it is with the addon ... as you already mentioned, your sys atm is not stable ... could be something else ...
-KIKI-

grzesiek
Posts: 2
Joined: Thu May 03, 2007 10:38 am

Post by grzesiek » Fri Jun 22, 2007 12:16 pm

Does this program need to be always running because I don't see that drive icons changes dynamically when the free space changes but only during windows start? And I have problem, when I created seventh partition all six partition had this progress bar but not seventh, I tryed reinstall program but I still have this problem.

User avatar
rickytheanuj
Banned
Posts: 37
Joined: Tue May 22, 2007 2:39 pm
Location: Nepal

Post by rickytheanuj » Tue Jun 26, 2007 3:49 pm

hae buddy i use this addon on my windows xp but it didn't work. when i check 'My Computer' there was
normal icon of drives and no indicator.

User avatar
Wesmosis
Posts: 350
Joined: Tue Feb 21, 2006 7:53 pm

Post by Wesmosis » Thu Jul 12, 2007 3:27 pm

thanx

User avatar
runningfool87
Posts: 324
Joined: Wed Apr 18, 2007 2:43 pm

Post by runningfool87 » Tue Jul 17, 2007 8:55 am

99.9% chance its something else...but after installing this, whenever i put in a CD/DVD (real or virtual), the icon on "my computer" did not change. i could get to the data by double clicking on the icon, but if you looked at my "my computer screen", you would assume that no CD/DVD was there. i uninstalled the vista drive indicator but the problem persisted.

like i said, 99.9% chance its something else or something dumb i did. but if this has happened to anyone else, it might be something to look into.

User avatar
Wesmosis
Posts: 350
Joined: Tue Feb 21, 2006 7:53 pm

Post by Wesmosis » Fri Aug 24, 2007 9:49 pm

any possibility to return to the ordinary icons?

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Aug 24, 2007 11:20 pm

Yea uninstall the pacj it will restore the defualt windows icons.

User avatar
Wesmosis
Posts: 350
Joined: Tue Feb 21, 2006 7:53 pm

Post by Wesmosis » Sat Aug 25, 2007 3:50 pm

Kelsenellenelvian wrote:Yea uninstall the pacj it will restore the defualt windows icons.
thanx Kel ;)

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Mon Aug 27, 2007 3:16 am

Links fixed.

User avatar
rubab
Posts: 187
Joined: Sun Dec 03, 2006 9:06 am

Post by rubab » Thu Aug 30, 2007 5:12 am

I was looking for these add-ons but forgot their names.
Thanks a lot.

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Thu Sep 20, 2007 2:32 am

Updated!

Added a silent installer for insta-installation!

Also @ dougiefresh = Removable drives? Is it possible to add these to the coverage of these?

TechnoHunter
Posts: 506
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:13 am

Post by TechnoHunter » Thu Sep 20, 2007 3:40 am

@kel :: i may not be Doug but i can answer that question.. yup very simple to add coverage for em..

right now the script checks for only "Fixed" type drives.. but the function used to check drive types also returns a value for removable drives.. all that needs done is to add "Removable" to the ifcheck and it should then trigger on both "Fixed" and "Removable" drives..

hope this helps

TechnoHunter

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Thu Sep 20, 2007 3:44 am

Man I am very new to auto-it. Thats great news but I have no clue how to implement it. :P

Would you kindly mod the exe for me (It was left unpassworded for updates and changes)

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Thu Sep 20, 2007 4:08 am

Is it a coincidence you have globes in your avatar and signature and that you're using the phrase, "Would you kindly?"

Should we call you Atlas?

(Please forgive me if you haven't played Bioshock, but the reference seems unmistakable, LOL)

TechnoHunter
Posts: 506
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:13 am

Post by TechnoHunter » Thu Sep 20, 2007 4:18 am

heh

@Kel i can change the script for you if you can repackage the sucker.. (icons and all)

coding i can do.. building the blasted thing again? i can prolly do but rather be safe then sorry ;)

its only like a single line of code changed to make it work :)


EDIT :: bleh.. spoke too soon.. turns out floppy drives have the same drive type as ThumbDrives.. both show as "Removable" so it might take me a bit longer to weed them out.. i have a few ideas so hang tight.. back with more later :)


EDIT2 :: alrighty then.. problem solved.. edited the script to start looking for drives at the third drive.. ( drive C ) and made it check the status of the drive for "READY" (incase there is an oddball floppy out there somewhere)

tested on my system with a thumbdrive inserted and just ran the script with autoit.. works like a charm.. want i should send you the script Kel?

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Thu Sep 20, 2007 9:25 am

Yes please do.

User avatar
choman
Posts: 41
Joined: Sun Dec 19, 2004 1:32 pm

Post by choman » Thu Sep 20, 2007 9:48 am

Kel,

The uninstallable addon for 2.2 seems to download s 0 length file.
The silent installer downloaded ok, did not check the "non" uninstallable
addon

TechnoHunter
Posts: 506
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:13 am

Post by TechnoHunter » Thu Sep 20, 2007 4:27 pm

@Kel :: Ok, YG eMail.. if it didnt come through clean lemme know
-wave- have fun :)

TechnoHunter

arco
Posts: 137
Joined: Fri Aug 04, 2006 1:50 pm
Location: Netherlands

Post by arco » Sat Sep 22, 2007 3:25 am

Thanks TechnoHunter, I have requested this.. I'm so happy if all things works.

TechnoHunter
Posts: 506
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:13 am

Post by TechnoHunter » Sun Sep 23, 2007 6:54 pm

hmm i am leaning towards adding some functionality to the auto-insert-notification part dealing with plugging in a removable drive.. else we are stuck with speeding the 10 minute while loop up .. considerably :)

hey dougie, feel up to some research 'bout how to accomplish said use of the notification?

gone slightly beyond looking at an autoIT script and fixing it to show for removable drives here :)

TechnoHunter

User avatar
dougiefresh
Posts: 948
Joined: Wed May 11, 2005 5:05 pm
Location: Murfreesboro, Tennessee
Contact:

Post by dougiefresh » Sun Sep 30, 2007 6:41 pm

(removed)
Last edited by dougiefresh on Tue Oct 16, 2007 6:55 pm, edited 1 time in total.

TechnoHunter
Posts: 506
Joined: Sun Feb 26, 2006 4:13 am

Post by TechnoHunter » Mon Oct 01, 2007 3:53 am

heh, sounds like fun :) want a code-checker? ;)

thanks for your work dougie, will gladly check out your new script

EDIT :: or not :) just read the thread and saw the script is passworded..

oh well, its all good, have fun!

TechnoHunter

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Fri Oct 05, 2007 7:36 am

http://drvicon.sourceforge.net using open source version now.... now i can add custom icons...

User avatar
Wesmosis
Posts: 350
Joined: Tue Feb 21, 2006 7:53 pm

Post by Wesmosis » Fri Aug 28, 2009 4:17 pm

any updates , I like this :)

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Aug 28, 2009 8:47 pm

Naw this is way superseeded by dougies drive icon program. (Found in the switchless installer section.)

I keep this around because it is much simpler.

Post Reply