[RELEASE] Boooggy's WMP 11 direct integration solution

Discuss & post Update Pack addons here.
Post Reply
pdl808
Posts: 58
Joined: Sat Dec 01, 2007 3:13 pm
Location: Milpitas, CA USA

Post by pdl808 » Thu Sep 11, 2008 2:44 pm

Please consider adding a change log to your “WMP Hotfix List” with the adds, deletes, and revision date.

User avatar
n7Epsilon
Moderator
Posts: 624
Joined: Thu Feb 17, 2005 1:37 am
Location: Cairo, Egypt

Post by n7Epsilon » Thu Sep 11, 2008 2:49 pm

It's there in the forums although admittedly it doesn't have dates:
http://boooggy.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=14

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Thu Sep 11, 2008 2:55 pm

n7Epsilon wrote:It's there in the forums although admittedly it doesn't have dates:
http://boooggy.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=14
The link points to the Slipstreamer Changelogs

I think you meant: http://boooggy.org/forum/viewtopic.php?f=12&t=4

pdl808
Posts: 58
Joined: Sat Dec 01, 2007 3:13 pm
Location: Milpitas, CA USA

Post by pdl808 » Thu Sep 11, 2008 4:42 pm

Thanks for the replies, but I still do not find a change log for the “WMP Hotfix List”.
The first link points to the Slipstreamer Changelogs and the second one points to the Hotfix list itself.

The only way I know of to determine if the hot fixes in my update folder are current is to compare them to your list. That’s not a lot of fun

User avatar
n7Epsilon
Moderator
Posts: 624
Joined: Thu Feb 17, 2005 1:37 am
Location: Cairo, Egypt

Post by n7Epsilon » Thu Sep 11, 2008 5:06 pm

Subscribe tp the hotfix thread.

User avatar
kal
Moderator
Posts: 292
Joined: Sun Nov 06, 2005 4:23 pm
Location: Paris/FRANCE

Post by kal » Sat Sep 13, 2008 7:09 pm

Hi booogy/n7Epsilon

I'm currently doing my own WMP11 AddOn, for learning purpose. I would like to use your reg tweaks that comes with your slipstreamer, could I ?

Thanks a lot for your work and cheers!
Kal ;)
Last edited by kal on Sun Sep 14, 2008 12:38 pm, edited 1 time in total.

ChiefZeke
Posts: 767
Joined: Fri Mar 23, 2007 5:33 pm
Location: Victorville, California

Post by ChiefZeke » Sat Sep 13, 2008 11:58 pm

Kal,

Go straight to their forum: http://www.boooggy.org/forum/index.php it might be a bit faster in getting a reply.
:D

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Sun Sep 14, 2008 2:14 am

kal
yes u may.

User avatar
kal
Moderator
Posts: 292
Joined: Sun Nov 06, 2005 4:23 pm
Location: Paris/FRANCE

Post by kal » Sun Sep 14, 2008 12:41 pm

thanks a lot booogy for your approval, i will include credits in my addon ;)

Cheers!
Kal

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Fri Sep 19, 2008 2:32 pm

I have looked but can't seem to locate a clear list or explanation of what the 'tweaks" are in the slipstreamer option. I have never used this option before and I would like to try it but I am wondering if the built in tweaks may have any problems with the pack of reg file tweaks I use in my runonce ...any help would be appreciated and as always THANKS VERY MUCH for this AWESOME tool

User avatar
yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Sat Sep 20, 2008 7:49 am

http://support.microsoft.com/kb/954067/
FIX: You see lower quality video when you use Windows Media Encoder 9 Series or a similar Windows Media Format SDK-based encoder to encode a video
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Sat Sep 20, 2008 1:37 pm

thx yumeyao
added on hotfix list 2 days ago....

User avatar
yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Sat Sep 20, 2008 4:19 pm

sorry but there is some problem when opening your site - i should use a proxy. so i haven't checked your site before post. :p
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Tue Oct 21, 2008 10:24 am

compstuff wrote:I have looked but can't seem to locate a clear list or explanation of what the 'tweaks" are in the slipstreamer option. I have never used this option before and I would like to try it but I am wondering if the built in tweaks may have any problems with the pack of reg file tweaks I use in my runonce ...any help would be appreciated and as always THANKS VERY MUCH for this AWESOME tool
Just wondering if anyone could point me in the right direction to find out what the "tweaks" are?

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Tue Oct 21, 2008 12:38 pm

Look in the [Tweaks.AddReg] section of WMP.INF after slipstreaming WMP11. ;)

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Tue Oct 21, 2008 3:37 pm

5eraph wrote:Look in the [Tweaks.AddReg] section of WMP.INF after slipstreaming WMP11. ;)
You guys are the BEST.... THANKS :D

chiners_68
Posts: 55
Joined: Wed Sep 13, 2006 5:57 am

Post by chiners_68 » Fri Oct 24, 2008 8:41 am

Can you not put a column on the list of updates on your site http://www.boooggy.org/slipstreamer/ with Update Added or a date when the update list was last updated. I often have to check through all the updates in the list just to see if one has added or removed.
A simple adition to the table will make everyones lives that little esier..lol

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Fri Oct 31, 2008 11:01 am

new version out 1.3.4.3
changelog on my site

StarChild
Posts: 19
Joined: Thu Oct 12, 2006 9:44 am

Post by StarChild » Tue Nov 04, 2008 6:20 pm

Thanks boooggy.

I updated about an hour after you posted but have not had the opportunity to test as yet.

Your efforts and undaunted commitments are much appreciated.

User avatar
ENU_user
Posts: 1253
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:42 pm

Post by ENU_user » Fri Nov 14, 2008 8:30 am

I used slipstreamer last this time. ..if i go back to the unslipstreamed source everything works fine!

integratrd all hotfixes besides the last one on the list ..(as on the slipstreamer's site)

i keep getting that inetcfg error during the registration phase or is it before that .. i don't remember exactly where ..

I think i had a workaround for this but forgot how . please tell me where to look or some hint how to fix this ..maybe ill start remembering something .. :idea:

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Fri Nov 14, 2008 11:04 am

enu
can u please try wmp slip on an untouched source.?
Last edited by boooggy on Fri Nov 14, 2008 2:07 pm, edited 1 time in total.

User avatar
ENU_user
Posts: 1253
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:42 pm

Post by ENU_user » Fri Nov 14, 2008 12:49 pm

will do that, will let you know how it goes, thanks again boooggy!

User avatar
RogueSpear
Posts: 1155
Joined: Tue Nov 23, 2004 9:50 pm
Location: Buffalo, NY

Post by RogueSpear » Fri Nov 14, 2008 1:01 pm

I used to use the WMPOCM=Off option in my WINNT.SIF file and had problems, but that was a long time ago. If you're using that it could possibly be causing issues as the WMP11 executable file will be made superhidden.

User avatar
ENU_user
Posts: 1253
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:42 pm

Post by ENU_user » Fri Nov 14, 2008 6:36 pm

RogueSpear wrote:I used to use the WMPOCM=Off option in my WINNT.SIF file and had problems, but that was a long time ago. If you're using that it could possibly be causing issues as the WMP11 executable file will be made superhidden.
yes, that's the workaround I was referring to as forgotten ;).

anyways left that as "=ON"
+
tho it wasnt on a untouched source completely but boooggys suggestion fixed it.

User avatar
trippinferret
Posts: 58
Joined: Thu Jul 31, 2008 9:27 pm
Location: Lakewood, N.S.W. Australia

Post by trippinferret » Tue Dec 09, 2008 9:54 pm

Hi Boooggy
I think your slipstreamer is brilliant "great work". I tried to do a slipstream of media player 11 with all the microsoft updates as well as the just released KB952069 and it came back with an can not slipstream KB952069 error.
Any thoughts on a work around.

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Wed Dec 10, 2008 2:43 am

my slippy supports only wmp11 hotfixes that are listed on my site.

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Wed Dec 10, 2008 12:13 pm

pb with your wmp11 slipstream. integrated over redxi pack without hotfix and wmplayer.exe is missing. look http://www.imagecross.com/04/image-host ... 8nowmp.JPG

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Wed Dec 10, 2008 3:10 pm

scar face please integrate wmp after updatepack

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Wed Dec 10, 2008 4:34 pm

in fact this is the order i have : redxi pack, ie7 mrnxdmx, wmp and driverpack then I use nlite to reduce the source. so I suspect nlite but I dont understand because I dont remove media player classic or anything and wmplayer.exe is still in i386 in a cab so i dont see the problem. the same thing happens with ie7: i dont have iexplore.exe in program files and when i add it manually it works...

User avatar
beats
Posts: 772
Joined: Tue Nov 27, 2007 4:11 am
Location: Netherlands

Post by beats » Wed Dec 10, 2008 4:50 pm

All the other WMP11 files are there in the screenshot. Enable "show files and folders" and unhide "hide protected operating system files" in Explorer. If you can see wmplayer.exe then, you probably have have something like:

WMAccess=off
WMPOCM=off

In your WINNT.SIF file (or somewhere in nLite's options). These entries make wmplayer.exe superhidden..........

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Wed Dec 10, 2008 4:54 pm

here my winnt sif
i use default setting in nlite no tweak

Code: Select all

[Data]
AutomaticUpdates = "No"
Autopartition = 0
UnattendedInstall = "Yes"
	MsDosInitiated=No

[Unattended]
UnattendMode = FullUnattended
UnattendSwitch = "Yes"
OemSkipEula = "Yes"
OemFilesPath="..\$OEM$"
FileSystem = *
WaitForReboot = "No"
NoWaitAfterTextMode = 1
NoWaitAfterGUIMode = 1
Hibernation = "No"
DisableDynamicUpdates=Yes
CrashDumpSetting=0
AutoActivate=Yes
UnattendSwitch=Yes
	OemPreinstall=Yes
	DriverSigningPolicy=Ignore
	NonDriverSigningPolicy=Ignore
    
[Shell]
CustomDefaultThemeFile="%WinDir%\Resources\Themes\BLASPHEMY.Theme"    
    
[SetupData]
OSLoadOptionsVar = "/noexecute=alwaysoff"

[Display]
Xresolution = 1400
Yresolution = 1050
BitsPerPel = 32
Vrefresh = 100

[GuiUnattended]
AutoLogon = "Yes"
EncryptedAdminPassword = "No"
AdminPassword = "xxxx"
TimeZone = 105
OEMSkipRegional = 1
OemSkipWelcome = 1

[Components]
    OEAccess = on
    fax= off
    AccessOpt = Off
    freecell=on
    hearts=off
    iisdbg=off
    media_clips=off
    media_utopia=off 
    minesweeper=on
    msnexplr=off
    pinball=off
    solitaire=on
    spider=off
    zonegames=off
    msmsgs=off
    mvmk=off
    dialer = Off
    aspnet = Off 
    fp_extensions = Off
    iis_common = Off
    iis_inetmgr = Off
    iis_www = Off
    Paint = On
    Zonegames = Off

[UserData]
ProductKey = "xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx"
FullName="xx"
OrgName="xx"
ComputerName=local1

[RegionalSettings]
Language=040c
LanguageGroup=1
SystemLocale=0000040c
UserLocale=0000040c
InputLocale=040c:0000040c
UserLocale_DefaultUser=0000040c
InputLocale_DefaultUser=040c:0000040c

[Branding]
    BrandIEUsingUnattended=Yes

[URL]
    Search_Page=http://www.google.fr

[Proxy]
    Proxy_Enable=0
    Use_Same_Proxy=1

[Identification]
    JoinWorkgroup=MSHOME

[Networking]
    InstallDefaultComponents=Yes

[WindowsFirewall]
Profiles = WindowsFirewall.TurnOffFirewall

[WindowsFirewall.TurnOffFirewall]
Mode = 0

[NetAdapters]
    Adapter1=params.Adapter1

[params.Adapter1]
    INFID=*

[NetClients]
    MS_MSClient=params.MS_MSClient

[NetServices]
    MS_SERVER=params.MS_SERVER

[NetProtocols]
    MS_TCPIP=params.MS_TCPIP

[params.MS_TCPIP]
    DNS=Yes
    UseDomainNameDevolution=No
    EnableLMHosts=No
    AdapterSections=params.MS_TCPIP.Adapter1

[params.MS_TCPIP.Adapter1]
    SpecificTo=Adapter1
    DHCP=Yes
    WINS=No
    NetBIOSOptions=2

[GuiRunOnce]
%systemdrive%\install1\tweaks1.cmd
	command9="%SystemDrive%\DPsFnshr.exe"
%systemdrive%\cleanup.cmd

User avatar
beats
Posts: 772
Joined: Tue Nov 27, 2007 4:11 am
Location: Netherlands

Post by beats » Wed Dec 10, 2008 4:57 pm

But do the files show up after you enable the 'show hidden files - etc. - stuff' in Explorer?

User avatar
redxii
Posts: 395
Joined: Sun Dec 17, 2006 5:50 pm

Post by redxii » Wed Dec 10, 2008 4:57 pm

The best place to start is to add one addon at a time and test, this includes not using nLite as well.

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Wed Dec 10, 2008 4:59 pm

Im going to retry without removing elements with nlite. Ive had problems too with french xp during components registration : it says advanced inf install an error ocurred. i use tweak in boogy slipstreamer to avoid wga.

User avatar
redxii
Posts: 395
Joined: Sun Dec 17, 2006 5:50 pm

Post by redxii » Wed Dec 10, 2008 5:01 pm

Then the files would still exist and he'd have been notified of that when copying the supposedly missing files.

WMAccess = "Adds or removes access to Windows Messenger from the Start menu."
WMPOCM = "Adds or removes access to Windows Media Player from the Start menu and Desktop"

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Wed Dec 10, 2008 5:02 pm

I know that problem. redxi did you see my pack in french section? I ve added some elements like raid drivers but i have some errors like that one when I add addon packs then. in fact nlite do the jobs well but there are things like notepad2 or uxtheme that should be put in your pack.

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Wed Dec 10, 2008 6:52 pm

files dont show up beast and even if they were hidden windows would ask confirmation when replacing iexplore.exe and wmplayer.exe.they are in i386 and txtsetup.sif... i ve had this problem with ie7addon by nonno too but I prefer mrnxdmx addon because the icon is present on desktop. untill i add the the exe the icon is not working. I will do some more tests to see where is the problem. i ve also had a problem installing mui at the end of the install C:\Windows\PCHealth\MUI\LCID_Value\pchdt_w3.cab not found. i modified winnt sif because i found a solution in msfn forum but still dont work.

User avatar
boooggy
Posts: 1297
Joined: Tue Aug 16, 2005 2:20 am
Location: Bucharest, Romania

Post by boooggy » Thu Dec 11, 2008 2:34 am

do u remove any wmp components with nlite?

User avatar
ENU_user
Posts: 1253
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:42 pm

Post by ENU_user » Thu Dec 11, 2008 2:34 pm

using nlite, don't remove the "HELP" components. if that won't help, try without using "visual effects" in tweaks if you are using them ,last I can remember avoiding one of these, helped getting WMP ...back.

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Sat Dec 13, 2008 3:01 pm

ah. I used to removed the help components. in fact I have had some problems already and I ve added hhctrl.ocx in my pack due to annoying message at login. it could effectively explain my problem (I dont use tweak in nlite- prefer to use my own reg modifs). I will retest with it. Install is already long so its better removing a lot of components.

User avatar
ENU_user
Posts: 1253
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:42 pm

Post by ENU_user » Sat Dec 13, 2008 3:18 pm

there is no big difference in the install time when removing components ,in fact it can take longer ..
bottom line is: if it works before using nlite then obviously there are removals that clobber the wmp11 slipstream integration .. ^^

... and use this before integrating IE7 .

scarface
Posts: 490
Joined: Sat Aug 02, 2008 7:25 am
Location: paris

Post by scarface » Sat Dec 13, 2008 3:35 pm

in fact Ive got problems with both wmp and even ie7 with an empty folder and I didnt suspect nlite.I use the same source with components removed each times. Ill tell you if that settles the problem.in my last test I did it with hfslip because I suspected errors in packs...In fact I remove components because I add data in my dvd too. So basically i386, drivers and software with office2007,vlc etc... take 1.3GB. But I got also problem with booting the dvd when its full of data.(stop when checking hardware) dont know why. I remember I didnt remove so much components like help components and boogy slipstreamer worked well under xp sp2.

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Mon Dec 15, 2008 11:23 am

Sorry if I missed this info somewhere else in the thread or the forum but is their an easy way to not have a WMP11 desktop icon???

I have finally switched over to the tweaked version and have eliminated my custom reg entries but this has me stummped and the reg entries I have tried have all failed to delete the shortcut

EDIT:

OK, I found the shortcut settings in the WMP.INF file

[WMP11.Shortcuts]
HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\Setup\UserOptions",DesktopShortcut,,yes
HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\Setup\UserOptions",QuickLaunchShortcut,,yes

...and obvioulsy this negates my integrated reg settings which say NO shortcuts... so I am guessing I need to change this before the integration but I'm not sure how... :?:

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Sun Dec 21, 2008 7:59 am

If anyone could help me eliminate the desktop shortcut I would appreciate it

dolivas
Posts: 183
Joined: Sun Feb 04, 2007 1:29 am
Location: Livonia, MI

Post by dolivas » Sun Dec 21, 2008 9:18 am

compstuff just edit the wmp.inf so that the Desktopshortcut,,no and you will no longer have the Desktop Icon.

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Mon Dec 22, 2008 8:09 am

Dolivas... can this be done BEFORE the integration or installation as opposed to manually changing the file after the system completes an install?

dolivas
Posts: 183
Joined: Sun Feb 04, 2007 1:29 am
Location: Livonia, MI

Post by dolivas » Mon Dec 22, 2008 11:52 am

compstuff not sure about before I have always done it after everything is done and before I make the iso or cd

User avatar
RogueSpear
Posts: 1155
Joined: Tue Nov 23, 2004 9:50 pm
Location: Buffalo, NY

Post by RogueSpear » Mon Dec 22, 2008 12:15 pm

dolivas wrote:compstuff not sure about before I have always done it after everything is done and before I make the iso or cd
I do it after as well, but it doesn't stop shortcut creation to the Start Menu. You can always use WMPOCM=off in your WINNT.SIF file to suppress all shortcut creation, but this has the unfortunate side effect of making the wmplayer.exe and mplayer2.exe files supperhidden. And even if you make them not supperhidden for the initial user, they seem to revert back when a new user logs on. Frustrating as hell.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Mon Dec 22, 2008 1:15 pm

WMPOCM=off also has the side-effect of breaking taskbar miniplayer functionality by unregistering WMPBand.dll.

newsposter
Posts: 1131
Joined: Wed Sep 14, 2005 11:31 am

Post by newsposter » Mon Dec 22, 2008 6:41 pm

Boooggy, are you going to add support for kb952069 to the slipstreamer?

Post Reply