Onepiece XP Post-SP3 AIO Update Pack FINAL

Windows XP Professional Update Pack discussion.
Post Reply
User avatar
nonno fabio
Posts: 1627
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:36 am
Location: Northern Italy
Contact:

Post by nonno fabio » Mon Oct 20, 2008 10:05 am

It's out!
Don't ask for a different configuration of Onepiece's XP AIO Update Pack: use one of the existing vanilla XP UpdatePack with your preferred addons instead

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Mon Oct 20, 2008 10:28 am

nonno fabio wrote:It's out!
Great!

Was waiting for this and will try it tonight...
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

shon3i
Posts: 195
Joined: Thu Oct 19, 2006 1:16 pm

Post by shon3i » Mon Oct 20, 2008 10:44 am

Thanks. I must ask is this final version this month? Or will be 1.7.1... nearly after this in short period?

User avatar
nonno fabio
Posts: 1627
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:36 am
Location: Northern Italy
Contact:

Post by nonno fabio » Mon Oct 20, 2008 10:58 am

If there will be no bugs to fix or important news, I hope this version will last at least for this month...
Don't ask for a different configuration of Onepiece's XP AIO Update Pack: use one of the existing vanilla XP UpdatePack with your preferred addons instead

shon3i
Posts: 195
Joined: Thu Oct 19, 2006 1:16 pm

Post by shon3i » Mon Oct 20, 2008 11:29 am

Ok, i will post my expirience soon after testing on both XP Pro VLK and Home Rtl MSDN sources.

btw WGAV is alredy have update 1.8.32.0

User avatar
Jamshed_11946
Posts: 67
Joined: Sun Aug 24, 2008 12:34 pm
Location: Pakistan
Contact:

Post by Jamshed_11946 » Mon Oct 20, 2008 12:36 pm

Nonno fabio
I have slow internet so that can you post your Update pack in two archives.

Fragbert
Posts: 338
Joined: Tue Jan 24, 2006 10:59 am

Post by Fragbert » Mon Oct 20, 2008 12:51 pm

shon3i wrote: btw WGAV is alredy have update 1.8.32.0
LOL when you are constantly updating everything by the minute, occasionally you'll let one slip by :)

b1ngo
Posts: 2
Joined: Wed Sep 17, 2008 7:23 pm

Post by b1ngo » Mon Oct 20, 2008 1:19 pm

yay! been waiting for this :) thank you!

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Mon Oct 20, 2008 5:16 pm

First experiences with 1.7.0 are fine!

No unexpected updates left and my MTP device is recognized...
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

User avatar
nonno fabio
Posts: 1627
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:36 am
Location: Northern Italy
Contact:

Post by nonno fabio » Tue Oct 21, 2008 2:53 am

thanks to you all for your appreciation :)
wire wrote:Is anyone else seeing an error when logging in as a restricted user like this.

Setting up personalized settings for:

Microsoft Windows Media player


Error:
Installation failed.

I guess its related to the media player fix/problems
Anyone has got this issue with 1.7.0?
Don't ask for a different configuration of Onepiece's XP AIO Update Pack: use one of the existing vanilla XP UpdatePack with your preferred addons instead

shon3i
Posts: 195
Joined: Thu Oct 19, 2006 1:16 pm

Post by shon3i » Tue Oct 21, 2008 3:00 am

I just finished testing and everything work fine.

@nonno fabio can you post modified Onepiece WGAN addon because MU shows on update?

User avatar
nonno fabio
Posts: 1627
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:36 am
Location: Northern Italy
Contact:

Post by nonno fabio » Tue Oct 21, 2008 7:15 am

I'll ask Onepiece to provide newer one.

Now WGAN is mandatory for WU/MU but as many people whined when they have found it in the pack, it was removed.
Don't ask for a different configuration of Onepiece's XP AIO Update Pack: use one of the existing vanilla XP UpdatePack with your preferred addons instead

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Tue Oct 21, 2008 7:16 am

Hmmmm I just tried this pack and I encountered the same problem I had before when I was testing a much earlier pack. When I open IE7 for the 1st time it never finishes selecting the search provider and just sits their until I close it... then when I re-open IE7 it asks for the search provider selection again... the new tab notice never takes either. Everything else seems fine.


Here is what I did: - EDIT: NO .NET 1 addons only 3.5 and NO IE7/WMP tweaks

STEP 1 - Integrate using RVMI 1.53 SP3 with v1.7 and cosmetic fix

STEP 2 - Integrate the following addons
Extracting ARemoval_LANG_DirDeleteAddon.cab
Extracting BRemoval_WINNTUPG_DirDeleteAddon_v1.1.cab
Extracting CPatchAddon_SFC_OS_v14.7z
Extracting Db101_mcblm_si_addon.rar
Extracting EPatchAddon_TCPIP_100_v14d.7z
Extracting FNR_UPHC_Addon.cab
Extracting Hxable_WGAN-v1.4_addon.cab
Copying Java6u10.exe
Extracting JDirectX_9.0c_End-User_Runtime_AddOn_0.5.1_-_redxii.7z
Extracting OnePiece_Repair_IE_Cosmetic_Problems_AddOn.7z
Extracting ProgramAddons K-Lite Codec Pack Standard 4.1.7.cab
Extracting ProgramAddons QuickTime Alternative 2.7.0.cab
Extracting ProgramAddons_Real_Alternative_1.9.0.cab
Extracting ProgramAddons_spybotsd-1.6.0.30.cab
Extracting Ricks_SpywareBlaster4.1_AddOn_80912.7z
Copying shockwave11.exe
Copying Yar9lite_eng.exe

STEP 3 - Integrate Kels_CPLBonus_addon_v8.9.CAB with nLite 1.4.9.1

Any ideas?
Last edited by compstuff on Tue Oct 21, 2008 7:44 am, edited 1 time in total.

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Tue Oct 21, 2008 7:24 am

nonno fabio wrote:Now WGAN is mandatory for WU/MU but as many people whined when they have found it in the pack, it was removed.
Is it really mandatory if WGAV is already installed?

I thought it was removed because it was not mandatory...

(I got updates listed in MU after a fresh install of 1.7.0 without WGAN installed; like Windows Search, .NET packages, and WGAN...)
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

User avatar
mr_smartepants
Posts: 824
Joined: Thu May 18, 2006 5:56 am
Location: Cambridgeshire, UK

Post by mr_smartepants » Tue Oct 21, 2008 7:50 am

compstuff wrote:When I open IE7 for the 1st time it never finishes selecting the search provider and just sits their until I close it...
I get this pause now too with AIO 1.70 updatepack. I believe it's because IE is querying a non-existent proxy server for settings. If you leave it alone, it times out and goes direct-connect (takes about 60 seconds on my PC). Everything works fine after that. Annoying, but not show-stopping.
Image
Some heroes don't wear capes, they wear Kevlar and dog-tags!

User avatar
nonno fabio
Posts: 1627
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:36 am
Location: Northern Italy
Contact:

Post by nonno fabio » Tue Oct 21, 2008 7:56 am

shon3i wrote:I just finished testing and everything work fine.

@nonno fabio can you post modified Onepiece WGAN addon because MU shows on update?
Anyone has a link for this new WGAV 1.8.32? usual one takes to old version...
Last edited by nonno fabio on Tue Oct 21, 2008 10:09 am, edited 1 time in total.
Don't ask for a different configuration of Onepiece's XP AIO Update Pack: use one of the existing vanilla XP UpdatePack with your preferred addons instead

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Tue Oct 21, 2008 8:06 am

mr_smartepants wrote:
compstuff wrote:When I open IE7 for the 1st time it never finishes selecting the search provider and just sits their until I close it...
I get this pause now too with AIO 1.70 updatepack. I believe it's because IE is querying a non-existent proxy server for settings. If you leave it alone, it times out and goes direct-connect (takes about 60 seconds on my PC). Everything works fine after that. Annoying, but not show-stopping.
I let this sit for at least 5 minutes and tried it numerous times but it never connected but now I'm wondering if I let it sit even longer if it would have ever connected.... I'm already trying a new burn so I probably won't get back to this but in my case this LONG delay would cause problems with too many end users...

User avatar
galileo
Posts: 106
Joined: Sun Apr 22, 2007 8:11 pm
Location: Charlotte, NC USA

Post by galileo » Tue Oct 21, 2008 9:10 am

compstuff wrote:
mr_smartepants wrote:
compstuff wrote:When I open IE7 for the 1st time it never finishes selecting the search provider and just sits their until I close it...
I get this pause now too with AIO 1.70 updatepack. I believe it's because IE is querying a non-existent proxy server for settings. If you leave it alone, it times out and goes direct-connect (takes about 60 seconds on my PC). Everything works fine after that. Annoying, but not show-stopping.
I let this sit for at least 5 minutes and tried it numerous times but it never connected but now I'm wondering if I let it sit even longer if it would have ever connected.... I'm already trying a new burn so I probably won't get back to this but in my case this LONG delay would cause problems with too many end users...
I confirm this behavior as well. However, the Proxy server search does complete without finding any server and then proceeds to a direct connection and functions normally thereafter. I believe this is the intended behavior of IE7 and is correct - albeit, generally, undesirable when outside of an enterprise environment.

If the registry setting for the first run Proxy server search of IE7 can be set to skip the search (or set as "completed") then perhaps this "annoying" behavior can be avoided. Although, this would then not be the standard M$ intended first run behavior of a new IE7 install...not that changing this intent is a bad thing though... :wink:

Ah, yes @ Nonno & OnePiece: THANK YOU for your incredible effort and generosity in developing and maintaining this wonderful tool...:!:...

User avatar
compstuff
Posts: 464
Joined: Fri Aug 11, 2006 3:25 pm
Location: Florida

Post by compstuff » Tue Oct 21, 2008 9:44 am

I still have the CD so I will try this another time and do some experimenting but I am away for two days now...

A few notes: I usually run reg settings that eliminate this but I intentionally did not include them since I am also checking into another minor annoyance with IE7.

I did a seperate test with the MrDMX IE7 adddon and that seemed to work as intended. I fired up IE7 said save my current settings and in 1 second the setting took and all worked fine.

I used the same additional addons for both tests (listed above) so IMHO their seems to be a reason for the difference but it is beyond my abilty to figure out.

And YES YES YES this is AWESOME work and for me at least, close to a PERFECT solution so thanks VERY MUCH!!!

User avatar
pawan
Posts: 67
Joined: Sat Aug 06, 2005 9:43 pm
Location: India

Post by pawan » Tue Oct 21, 2008 10:18 am

I integrated the updatepack with ryanvm integrator and there was no IE7/WMP11, tested on real machine and also on virtual machine (with new image), though its working fine with nlite.

silverlight is there, but web sites asking to install silverlight, i think there is some problem.

Thanks....
Last edited by pawan on Tue Oct 21, 2008 12:01 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Tue Oct 21, 2008 11:42 am

I have this problem not with silverlight.

What about including shockwave ?

nick_white
Posts: 15
Joined: Tue Oct 21, 2008 4:35 pm

Post by nick_white » Wed Oct 22, 2008 12:40 pm

It seems there is a problem with the latest version of the update pack.

I integrated the update pack and the IE cosmetic fix using nLite (all latest versions). I tested the created image with VirtualBox.
Here is the problem: MSI based installers "lock" at the copying files stage. The loading bar just stays at 0% and there is no disk or processor activity. Canceling doesn't do a thing and the only way to close the installation is to kill all "msiexec.exe" processes.

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Wed Oct 22, 2008 1:04 pm

I have no problems to install MSI files.

User avatar
lespea
Posts: 138
Joined: Fri Jun 22, 2007 2:02 pm

Post by lespea » Wed Oct 22, 2008 8:44 pm

What msi are you installing... or did you try on a bunch of them?

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Wed Oct 22, 2008 10:28 pm

I tested 3 MSI files. If you upload on MSI file that doesn't work for you then i can test this file also. ;)

nick_white
Posts: 15
Joined: Tue Oct 21, 2008 4:35 pm

Post by nick_white » Thu Oct 23, 2008 3:36 am

I tried 3 MSI installs: MS Office 2003, 7-ZIp (MSI version), Macrium Reflect Free Edition.

User avatar
nonno fabio
Posts: 1627
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:36 am
Location: Northern Italy
Contact:

Post by nonno fabio » Thu Oct 23, 2008 4:32 am

ok, retested IE7 search, Silverlight and .msi setup, but no errors at all.

A pure RVMi 1.5.4 integration with updatepack only give you all same issues?
Don't ask for a different configuration of Onepiece's XP AIO Update Pack: use one of the existing vanilla XP UpdatePack with your preferred addons instead

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Thu Oct 23, 2008 5:40 am

nonno fabio wrote:If there will be no bugs to fix or important news, I hope this version will last at least for this month...
Microsoft does think differently; they are going to release a patch today(!):

http://www.microsoft.com/technet/securi ... 8-oct.mspx

So perhaps we will get a 1.7.1? (if Microsoft releases it on another day than patch-Tuesday it's probably rather important, but then again we could install that single patch until 1.8.0 gets out)
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

nick_white
Posts: 15
Joined: Tue Oct 21, 2008 4:35 pm

Post by nick_white » Thu Oct 23, 2008 9:52 am

Could the pack be uploaded in a higher speed mirror?
I downloaded it with 10 - 12 KB/s on a high speed fiber-optic connection. Anyone else experienced slow downloading on the current mirror?

User avatar
nonno fabio
Posts: 1627
Joined: Mon Jun 06, 2005 10:36 am
Location: Northern Italy
Contact:

Post by nonno fabio » Thu Oct 23, 2008 10:28 am

if someone wants to upload the updatepack somewhere else, as is and/or splitted and will provide the link, I'll be happy to post it in first topic.
XIII wrote:Microsoft does think differently; they are going to release a patch today(!):

http://www.microsoft.com/technet/securi ... 8-oct.mspx

So perhaps we will get a 1.7.1? (if Microsoft releases it on another day than patch-Tuesday it's probably rather important, but then again we could install that single patch until 1.8.0 gets out)
:(
Don't ask for a different configuration of Onepiece's XP AIO Update Pack: use one of the existing vanilla XP UpdatePack with your preferred addons instead

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Thu Oct 23, 2008 11:31 am

nick_white wrote:Could the pack be uploaded in a higher speed mirror
It took me about an hour to download it... :shock:
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Thu Oct 23, 2008 11:34 am

It took me 1 h and 55 mins to download it......
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Thu Oct 23, 2008 1:11 pm

This patch that comes out today has nothing to do with the MSI files.
People that have problems to install a MSI file PLEASE post a link to a file that you can't install.

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Thu Oct 23, 2008 1:27 pm

Outbreaker wrote:This patch that comes out today has nothing to do with the MSI files.
I was not referring to that, but to nonno's hope that 1 version of the pack would be enough for this month.

BTW: the patch (958644) is already available on MU.
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Sat Oct 25, 2008 11:58 am

Is ther a new version caming out whit the new WGAV and KB958644 ?

yumeyao
Moderator
Posts: 1718
Joined: Sun Aug 27, 2006 9:24 pm
Location: Taiyuan, Shanxi, PR China

Post by yumeyao » Sat Oct 25, 2008 12:59 pm

edited.
wrong info...oops
Image
My work list(Hosted by dumpydooby)

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sat Oct 25, 2008 1:26 pm

compstuff:

ure integrating DirectX_9.0c_End-User_Runtime_AddOn_0.5.1_-_redxii.7z
but 1st post states the aio already has DX.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

nick_white
Posts: 15
Joined: Tue Oct 21, 2008 4:35 pm

Post by nick_white » Sat Oct 25, 2008 4:18 pm

For those who tried version 1.7.0 and could install MSI files:

- Did you also integrate the IE7 cosmetic fix?
- Did you use nLite or RyanVM Integrator?
- Did you use unattended method of installing?

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Sat Oct 25, 2008 5:20 pm

I have no problems and i use:
- nLite v1.4.9.1
- IE7 cosmetic fix
- Unattended method

nick_white
Posts: 15
Joined: Tue Oct 21, 2008 4:35 pm

Post by nick_white » Sat Oct 25, 2008 5:35 pm

I tested more and it seems MSI installers can't be used when running from a mapped network drive. Copying the MSI to the local disk solves the problem.
Running with unattended switches (for example "/qb-") works too.

However, the problem doesn't apear on a SP3 RTM install.

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Sat Oct 25, 2008 6:10 pm

Could you test "RyanVM Post-SP3 Update Pack" and see if you get the same problem ?

User avatar
Jamshed_11946
Posts: 67
Joined: Sun Aug 24, 2008 12:34 pm
Location: Pakistan
Contact:

a question

Post by Jamshed_11946 » Sat Oct 25, 2008 10:45 pm

Hi
nonno fabio
i am new in this game.Should i use ie7 addon with this update pack or already integrated??

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Sat Oct 25, 2008 10:52 pm

If you look at the first page you see that IE7 is already included in this UpdatePack.

nick_white
Posts: 15
Joined: Tue Oct 21, 2008 4:35 pm

Post by nick_white » Sun Oct 26, 2008 8:17 am

I found another problem, this time when installing XP SP3 with Update Pack 1.7.0 on my home computer.

After a fresh install, I introduced my A-data MyFlash PD7 8GB USB drive and the driver installation began. After that, some message boxes appeared. They can be seen in the following image:

Image

WinXP SP3 VLK (from MSDN) source
Onepiece's AIO Update Pack 1.7.0
Onepiece's IE7 Cosmetic Fix
- integrated with nLite 1.4.9.1
- unattended installation (Winnt.sif)

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Sun Oct 26, 2008 8:42 am

Nick, do you remove anything with nLite?
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

nick_white
Posts: 15
Joined: Tue Oct 21, 2008 4:35 pm

Post by nick_white » Sun Oct 26, 2008 8:49 am

No.

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Sun Oct 26, 2008 3:23 pm

anyone having timezone/daylight savings probs? seems im getting offsetted back 1 hour.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

XIII
Posts: 254
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:47 am

Post by XIII » Sun Oct 26, 2008 4:20 pm

FYI: I installed NOD32's msi (3.0.672.0) without problems on a fresh unattended install of the 1.7.0 pack with the IE7 cosmetic fix using nLite 1.4.9.1 here.
We are one, but we are not the same... Talk to each other!

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Sun Oct 26, 2008 5:41 pm

XIII wrote:FYI: I installed NOD32's msi (3.0.672.0) without problems on a fresh unattended install of the 1.7.0 pack with the IE7 cosmetic fix using nLite 1.4.9.1 here.
nick_white wrote:I tested more and it seems MSI installers can't be used when running from a mapped network drive. Copying the MSI to the local disk solves the problem.
Running with unattended switches (for example "/qb-") works too.

However, the problem doesn't apear on a SP3 RTM install.

User avatar
pawan
Posts: 67
Joined: Sat Aug 06, 2005 9:43 pm
Location: India

Post by pawan » Mon Oct 27, 2008 4:58 am

nick_white wrote:I found another problem, this time when installing XP SP3 with Update Pack 1.7.0 on my home computer.

Image
I have faced the same problem, when I use ryanvmintegrator, with nlite there is no problem at all.

Post Reply