Internet Explorer 7 Türkçe Ayarlari Hakkinda

Discussion of Turkish translation of the Update Pack. T�rk�e tartışmalalar başlamıştır!
Locked
User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Internet Explorer 7 Türkçe Ayarlari Hakkinda

Post by MrNxDmX » Sat May 19, 2007 6:57 pm

Bu başlıkta Internet Explorer 7 ile ilgili ayarları paylaşabilir, ya da yardım isteyebilirsiniz. Gereksiz yere açılan diğer konular uyarılmadan silinecektir.

NR Güncelleme Paketi IE7 Eklentisinin içerisinde hiçbir kullanıcı ayarı bulunmamaktadır. Bu forumdaki kullanıcıların oluşturduğu listeye buradan göz atabilirsiniz (ingilizce): IE7 Tweaks
Verdiğim linkleki açıklamaların ingilizce olmasından dolayı bu başlığı açma ihtiyacı duydum. Bir alt post'ta türkçe açıklamaları ile beraber IE7 ayarlarını yavaş yavaş paylaşacağım. Bu ayarları eklenti paketine eklemek biraz zahmetli bir iş, ancak sonucu için o kadar zahmete katlanılabilir bence :)

Seçtiğiniz ayarları NR_IE7.inf dosyası içerisinde [UserTweaks.AddReg] kısmına eklemeniz gerekecek.
NR_IE7.inf dosyasını 7zip paketli şekliyle değiştirmeniz mümkün değil, bu yüzden eklenti paketini bir klasöre çıkartıp, ayarları ekledikten sonra tekrar paket haline getirmeniz gerekecek. WinRar programın bir-iki kere kullanmış iseniz herşey çok kolay olacaktır.
Öncelikle NR_IE7_Addon_x.x.x.7z dosyasına sağ tıklayıp "Klasöre çıkart NR_IE7_Addon_x.x.x.7z\" diyoruz. Yaklaşık bir dakka içerisinde dosyalar NR_IE7_Addon_x.x.x klasörüne çıkartılacaktır. Daha sonra klasörün içine geçerek NR_IE7.inf dosyasına çift tıklıyoruz ve dosyanın en alt kısmına gidiyoruz (Ctrl+End tuşunu kullanabilirsiniz)
Dosyanın sonunda göreceğiniz yazılar şu şekildedir:

Code: Select all

;Internet Explorer 7 ayarlarınızı alt kısma ekleyiniz...
[UserTweaks.AddReg]
Öncelikle kullanmak istediğiniz ayarlara karar verip bir yere not edin. Daha sonra hepsini kopyalayarak bu kısmın altına yapıştırın. Ancak, her bir ayar için bir alt satıra girmeniz gerekir, aksi halde ayarlarınız birbirine karışacaktır. Şu örnek karışıklığı önleyecektir:
;Internet Explorer 7 ayarlarınızı alt kısma ekleyiniz...
[UserTweaks.AddReg]
;Google Türkiye'yi Varsayılan Arama Sağlayıcısı yap
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","DefaultScope",0,"{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","Version",0x10001,01,00,00,00
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}",,0,"Live Search"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","DisplayName",0,"@ieframe.dll,-12512"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","URL",0,"http://search.live.com/results.aspx?q={ ... rer:source?}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","DisplayName",0,"Google Arama"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","URL",0,"http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... rms}&meta="
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","Codepage",0x10001,e9,fd,00,00
;Cleartype'ı iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","UseClearType",0,"no"
;Arama kutucuğunu kaldır/iptal et
HKCU,"Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\InfoDelivery\Restrictions","NoSearchBox",0x10001,1
;Kimlik Avı Filtre'sini aktive et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter","Enabled",0x10001,2
(Not: inf dosyalarında ; karakteri ile başlayan satırlar bilgi mahiyetindedir, hiçbir şekilde sistem tarafından okunmamaktadır...)
Kendi ayarlarınızı eklerken illaki açıklama girmek zorunda değilsiniz. Anlamanıza yardımcı olmak amacıyla bu şekilde yazdım.

NOT: NR_IE7.inf dosyasının içerisindeki diğer ayarların ne işe yaradığını bilmeden değiştirmeyin, aksi halde yüklemenizde problem oluşabilir... Bu durumda sorumluluk size aittir.

Kullanmak istediğiniz tüm ayarları kopyaladıktan sonra sıra eklentiyi tekrar paketlemeye geldi. Açmış olduğumuz inf dosyasındaki değişikleri kaydederek kapatıyoruz ve klasöre geri dönüyoruz. Tüm dosyaları seçerek (Ctrl+A tuşlarını kullanabilirsiniz) farenin sağ tuşuna tıklıyoruz. Açılan minik pencerede "Arşive ekle..."yi seçiyoruz. Yeni gelen minik pencerede dosya adına dikkat ederek (adında addon kelimesi olması gerekir) sıkıştırıyoruz.
Yeni oluşan dosyayı entegrasyonunuzda kullanabilirsiniz. Açmış olduunuz dosyaları karışıklık yaratmaması için rahatça silebilirsiniz, tabiki yeni yaptığınız sıkıştırılmış dosyayı yedeklemeyi unutmayın.

Eğer anlayamadığınız kısım olursa sorabilirsiniz.
Last edited by MrNxDmX on Mon Jul 07, 2008 7:49 pm, edited 4 times in total.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Sat May 19, 2007 7:14 pm

Tüm ayarlar inf dosyasına eklenebilecek şekilde, Türkçe açıklamaları ile beraber bu post'ta toplanacaktır. Eklenmesini istediğiniz ayarı belirtmeniz yeterlidir, gerekeni yapacağım. Sizden herhangi bir emek beklemiyorum. Daha sonradan atılacak olan postlarda karışıklık oluşursa düzeltme yapacağım, söylemedi demeyin...

Akıllı Form'ları (Intelli Forms) devre dışı bırak/iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\IntelliForms","AskUser",0x10001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\IntelliForms","PSMigrated",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","Use FormSuggest",0,"no"
Arama kutucuğunu devre dışı bırak/iptal et
HKCU,"Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\InfoDelivery\Restrictions","NoSearchBox",0x10001,1
Bilgi Çubuğu uyarısını iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\InformationBar","FirstTime",0x10001,0
Cleartype'ı iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","UseClearType",0,"no"
Google Türkiye'yi Varsayılan Arama Sağlayıcısı yap
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","DefaultScope",0,"{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","Version",0x10001,01,00,00,00
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}",,0,"Live Search"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","DisplayName",0,"@ieframe.dll,-12512"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","URL",0,"http://search.live.com/results.aspx?q={ ... rer:source?}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","DisplayName",0,"Google Arama"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","URL",0,"http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... rms}&meta="
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","Codepage",0x10001,e9,fd,00,00
İlk açışılta çıkan ayar kısımlarını iptal et/yapılmış say
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceHasShown",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceComplete",0x10001,1
İnternette bilgi gönderirken çıkan gizlilik uyarısını iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3","1601",0x10001,0
Kimlik Avı Filtre'sini aç/aktive et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter","Enabled",0x10001,2
Menü Çubuğunu devre dışı bırak/iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\CommandBar","Enabled",0x10001,0
Menü Çubuğunu en üstte göster (adres satırının üstünde)
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser","ITBar7Position",0x10001,1
Menü Çubuğunu sürekli göster
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","AlwaysShowMenus",0x10001,1
Sekmeler ilk açıldığında gelen açıklamaları devre dışı bırak/iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","ShowTabsWelcome",0x10001,0
Varsayılan tarayıcı kontrolünü iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","Check_Associations",0,"no"

murat184
Posts: 149
Joined: Sun Dec 24, 2006 10:08 am

Post by murat184 » Thu May 24, 2007 1:09 pm

gereksiz olabilir amma
başlığı yukarıya çıkartmamın bi mahsuru yok öyle değilmi :)

mehmetyildizz
Posts: 39
Joined: Fri May 04, 2007 1:46 am

Post by mehmetyildizz » Fri May 25, 2007 1:59 am

Sevgili MrNxDmX

Öncelikle ellerine sağlık

Bu dosyayı sıkıştırırken *.zip yada *.rar uzantılı olmasının bir sakıncası var mı? Neden *.7z olarak sıkıştırmıyoruz yada siz neden *.7z kullanıyorsunuz?

Şimdiden teşekkürler.
Mehmet YILDIZ

ArArMiSiN
Posts: 71
Joined: Sun Feb 25, 2007 10:19 am

Post by ArArMiSiN » Fri May 25, 2007 4:33 am

.7z ile boyut daha küçük oluyor.
Download yaparken daha çabuk iniyor ve yedekleme yapanlar için yer problemini biraz da olsa çözüyor...

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Fri May 25, 2007 12:04 pm

@ mehmetyildizz: ArArMiSiN'ın da belirttiği gibi tamamiyle dosya boyutu ile alakalıdır. Herhangi bir dosya formatını kullanabilirsiniz (.rar .zip .cab ya da .7z)
murat184 wrote:gereksiz olabilir amma
başlığı yukarıya çıkartmamın bi mahsuru yok öyle değilmi :)
Sabitleyelim o zaman :)

mehmetyildizz
Posts: 39
Joined: Fri May 04, 2007 1:46 am

Post by mehmetyildizz » Wed May 30, 2007 11:25 am

Sevgili MrNxDmX

Bahsettiğin dosyanın en altına şu şekilde kodlar ekledim. Ancak RyanVM ile entegre ettikten sonra yaptığım testte IE7 nin normal çalıştığını bu kodlarla yaptığım ayarların hiçbirinin gerçekleşmediğini gördüm, kodları inceleyip yardımcı olabilir misin?

Şimdiden teşekkürler.

;Internet Explorer 7 ayarlarınızı alt kısma ekleyiniz...
[UserTweaks.AddReg]

;Google Türkiye'yi Varsayılan Arama Sağlayıcısı yap
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","DefaultScope",0,"{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes","Version",0x10001,01,00,00,00
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}",,0,"Live Search"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","DisplayName",0,"@ieframe.dll,-12512"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}","URL",0,"http://search.live.com/results.aspx?q={ ... rer:source?}"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","DisplayName",0,"Google Arama"
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","URL",0,"http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... rms}&meta="
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{C334D475-FE3C-45DC-B362-B3F32F7B5843}","Codepage",0x10001,e9,fd,00,00

;Kimlik Avı Filtre'sini aktive et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter","Enabled",0x10001,2

;İlk açışılta çıkan ayar kısımlarını iptal et yapılmış say
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceHasShown",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceComplete",0x10001,1

;İnternette bilgi gönderirken çıkan gizlilik uyarısını iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3","1601",0x10001,0

;Varsayılan tarayıcı kontrolünü iptal et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","Check_Associations",0,"no"

;Disable the language bar
HKCU,"Software\Microsoft\CTF\LangBar","ShowStatus",0x10001,3
HKCU,"Software\Microsoft\CTF\MSUTB","DontShowCloseLangBarDlg",0x10001,1

;Homepage set by
HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main","Start Page",0x00000000,"http://www.google.com.tr/"

;No Desktop Cleanup Wizard
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\CleanupWiz","NoRun",0x10001,1

;Set Tab Settings
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","ShowTabsWelcome",0x10001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","Enabled",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","WarnOnClose",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","OpenInForeground",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","OpenAllHomePages",0x10001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","OpenAdjacent",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","UseHomepageForNewTab",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","QuickTabsThreshold",0x10001,2
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","PopupsUseNewWindow",0x10001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","ShortcutBehavior",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","WarnOnCloseAdvanced",0x10001,0



Bu arada birşey daha sorabilir miyim? Yukardaki kodlara senin yayınladıklarının haricinde

;Set Tab Settings
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","ShowTabsWelcome",0x10001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","Enabled",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","WarnOnClose",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","OpenInForeground",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","OpenAllHomePages",0x10001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","OpenAdjacent",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","UseHomepageForNewTab",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","QuickTabsThreshold",0x10001,2
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","PopupsUseNewWindow",0x10001,0
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","ShortcutBehavior",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\TabbedBrowsing","WarnOnCloseAdvanced",0x10001,0

;Disable the language bar
HKCU,"Software\Microsoft\CTF\LangBar","ShowStatus",0x10001,3
HKCU,"Software\Microsoft\CTF\MSUTB","DontShowCloseLangBarDlg",0x10001,1

;Homepage set by
HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main","Start Page",0x00000000,"http://www.google.com.tr/"

;No Desktop Cleanup Wizard
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\CleanupWiz","NoRun",0x10001,1

Bu kodlarıda ekledim bunlarda bir hata varmı?



yukardaki kodun aslı şu şekilde idi ben değiştirmeye çalıştım ama hex kısmını değştiremedim. bu konudada yardımlarını bekliyorum.

;----- No Desktop Cleanup Wizard

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\CleanupWiz]
"NoRun"=dword:00000001
"Last used time"=hex(0):b0,01,e3,9b,cc,7f,c7,01
Mehmet YILDIZ

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Wed May 30, 2007 4:46 pm

Eğer 103a sürümünü kullanmışsanız ayarlarınız eklenmemiştir. 103b güncellemesini bu yüzden yaptım, ayarlar ile ilgili hatayı düzeltmek için.
Senin yeni eklemiş olduğun ayarlar doğru görünüyor. Last used time'ı eklemene gerek yok bence, bendeki ayarlara bi göz attım sadece norun değeri yeterli görünüyor...

mehmetyildizz
Posts: 39
Joined: Fri May 04, 2007 1:46 am

Post by mehmetyildizz » Thu May 31, 2007 1:08 am

Açıklamaların için çok teşekkür ederim. Hemen deneyeceğim. Tekrar ellerine sağlık.
Mehmet YILDIZ

mus15
Posts: 6
Joined: Sat May 26, 2007 8:47 am

Post by mus15 » Thu May 31, 2007 4:45 am

Ben denedim arkadaslar, son version güzel calisiyor, ayarlarda da bir problem yok...

mus15
Posts: 6
Joined: Sat May 26, 2007 8:47 am

Post by mus15 » Thu May 31, 2007 4:59 am

Bu arada Sayin MrNxDmX ellerinize saglik, gercekten cok emek vermissiniz...

mehmetyildizz
Posts: 39
Joined: Fri May 04, 2007 1:46 am

Post by mehmetyildizz » Sat Jun 02, 2007 8:14 am

MrNxDmX wrote:Eğer 103a sürümünü kullanmışsanız ayarlarınız eklenmemiştir. 103b güncellemesini bu yüzden yaptım, ayarlar ile ilgili hatayı düzeltmek için.
Senin yeni eklemiş olduğun ayarlar doğru görünüyor. Last used time'ı eklemene gerek yok bence, bendeki ayarlara bi göz attım sadece norun değeri yeterli görünüyor...
Son sürüm ile denedim. sorunsuz çalışıyor. Girdiğim ayarlar yapılmış olrak geliyor.

Ellerine sağlık.
Mehmet YILDIZ

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Fri Jun 08, 2007 3:08 pm

mehmetyildizz wrote:Son sürüm ile denedim. sorunsuz çalışıyor. Girdiğim ayarlar yapılmış olrak geliyor.

Ellerine sağlık.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, zaten güncelleme kişisel ayarlar için yapılmıştı.
Diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.
Saygılar

User avatar
byhexadecimal
Posts: 283
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:31 pm
Location: Turkey / Ankara

Post by byhexadecimal » Mon Jul 30, 2007 7:59 am

;Menu Başlığı
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","Window Title",0,"xxx7"

Normalde Microsft Internet Explorer Yazarken
xxx Yerine istediğiniz şeyi yazın

mn.kasim
Posts: 44
Joined: Wed Jul 11, 2007 4:40 am
Location: TURKEY

Post by mn.kasim » Tue Sep 04, 2007 5:05 pm

internet explorer i acip varsayilan arama sayacini google yaptigimda
türkce sayfalar yerine uk dan arama yapiyor
ben türkce sayfalardan arama yapmasini istiyorum varsayilan olarak

yukaridaki kodlardan sunu girdigimde sorun duzelirmi acaba
--


Google Türkiye'yi Varsayılan Arama Sağlayıcısı yap

noname
Posts: 37
Joined: Sat Aug 04, 2007 1:51 am

Post by noname » Wed Sep 05, 2007 5:35 am

yukarıda verilen kodları reg kaydı olarak kullandım ve sonuç olması gerektiği gibi..

google-türkiye varsayılan arama motoru..

User avatar
ZEUS__
Posts: 108
Joined: Sat Feb 16, 2008 5:46 pm

Post by ZEUS__ » Fri Mar 21, 2008 1:48 am

@MrNxDmX;
1.0.8 paketi ile kullanmayı düşünüyorum bu ayarlardan şunları;

Code: Select all

;İlk açışılta çıkan ayar kısımlarını iptal et/yapılmış say
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceHasShown",0x10001,1
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\Main","RunOnceComplete",0x10001,1

;İnternette bilgi gönderirken çıkan gizlilik uyarısını iptal et 
HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3","1601",0x10001,0

;Kimlik Avı Filtre'sini aktive et
HKCU,"Software\Microsoft\Internet Explorer\PhishingFilter","Enabled",0x10001,2
herhangi bi sorun yaşar mıyız?yoksa uyum sorunu gibi bi durum aranmaz mı bu ayarlarda?
103a-b konusu geçmiş..ie7 paketleri sanırım..o yüzden merak ettim..uyumsuzluk olur mu diye?

ekleme:bir de 7zip ile yeniden sıkıştırdığımız da normal sıkıştırma mı, ultra mı hangisini seçelim?sen hangisini kullanıyosun?pakete bi olumlu, olumsuz etkisi olur mu sıkıştırma seçeneklerinin boyutunun azalması dışında?

ekleme:soru

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Fri Mar 21, 2008 9:52 pm

Yayınladığım ayarlar yeni IE7 eklentileriyle herhangi bir uyumsuzluk oluşturmayacaktır. İstediğin gibi kullanabilirsin.
Tekrar sıkıştırırken ise yapman gereken sadece tek paket haline getirmek. ben 7zip ile ultra seçeneğini kullanıyorum her zaman, daha küçük boyutlar için, ama uzun sürüyor bir çok kez. İstersen rar yada cab ile de sıkıştırabilirsin, yeterki tek paket olsun :wink:

User avatar
ZEUS__
Posts: 108
Joined: Sat Feb 16, 2008 5:46 pm

Post by ZEUS__ » Sat Mar 22, 2008 11:21 am

teşekkürler:)

Locked