Wallpaper & Theme instellen.

Discussion of Dutch translation of the Update Pack. Wees vrij om in het Nederlands te discussiëren!
Locked
Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Wallpaper & Theme instellen.

Post by Raoul90 » Sat May 10, 2008 1:04 pm

Hey,

Ik wil graag een wallpaper instellen, en een standaard theme toewijzen.

Eerst over de wallpaper, Ik integreer een add-on met vistawallpapers:
Die dus, momenteel zit deze ook geintegreerd in mijn live installatie (ik werk er nu dus op). Ik heb de map (C:\WINDOWS\Web\Wallpaper) waar ze instaan. Dus gewoon als JPG plaatjes. Hoe kan ik dit nu zo instellen dat er eentje automatisch als achtergrond wordt gezet? Via de $OEM$ map ofzo? Degenen die ik als achtergrond wil is:
Vista Textures 2.jpg
Ik kan dan dus alle wallpapers uit de Web map in me $OEM$ folder plaatsen, en de add-on achterwegen houden.

Ik heb er al een keer een topic over geopend, maar die is nu locked dus kan daar niks meer mee, en ik heb het nog niet voor elkaar.
Babyboy gaf me daar het volgende advies:
Maak dit regstukje:

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"Wallpaper"="C:\\WINDOWS\\web\\wall2\\2.bmp"
"WallpaperStyle"="2"
"OriginalWallpaper"=""


- Verander je jpg wallpaper in bmp
- Zet het bovenstaande register stukje even bij in een ander reg bestandje
- Deze moet wel op T12 geactiveerd worden

Je moet wel de wallpaper in $OEM$\$$\Web plaatsen
Hier snap ik eigenlijk erg weinig van, ik kan dat regstukje wel aanmaken, maar in welke reg moet ik dat stukje dan toevoegen? Verder kan ik de wallpapers ook wel toevoegen aan de $OEM$ folder.



Dan over de themes, als ik via winnt.sif een thema instel (Luna Royale van ricktendo). Dan pakt hij hem niet en valt terug naar het windows classic thema, het themebestand heet: Windows XP Luna Royale.Theme, dit is dus met spaties, ik heb het met & zonder spaties geprobeert, beide opties werken niet werken niet.

Het Luna Royale Theme gebruik ik momenteel ook, kan ik het dan niet instellen via de $OEM$ mappen?


Alvast bedankt voor de hulp.

User avatar
HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 11, 2008 6:02 am

Ok ik zou de volgende stappen ondernemen:

-Installeer windows met al je themes en wallpapers.
-Stel alles in zoals je wilt (visual style,wallpaper, geluiden, aanwijzers)
-Sla het thema op (bij het scherm eigenschappen van je bureaublad)
-Vervolgens zorg je ervoor dat het thema bestand dat je hebt aangemaakt ook op je windows cd komt en bij het installeren terecht komt in windows\resources\themes\
-Om te zorgen dat jouw nieuwe thema wordt toegepast moet de volgende regel aanwezig zijn in winnt.sif:

[Shell]
CustomDefaultThemeFile ="%WinDir%\Resources\Themes\XPu.theme"

:arrow: tip .theme bestanden kun je openen en wijzigen met notepad.
de volgende secties zijn interessant:

[VisualStyles]
Path=%WinDir%resources\Themes\VISTALUNA BASIC\VISTALUNA BASIC.msstyles
ColorStyle=Normal2
Size=NormalSize

[Control Panel\Desktop]
Wallpaper=%WinDir%Web\Wallpaper\ULTIMATESTART.JPG
TileWallpaper=0
WallpaperStyle=2

Image

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 7:27 am

Bedankt voor duidelijke uitleg, ik heb het gedaan, en ga het nu testen in VMWare.


Ander vraagje:
Kan je met de setup.cmd in de \$OEM$\$1\Install map ook .bat bestanden laten uitvoeren?
Last edited by Raoul90 on Sun May 11, 2008 7:50 am, edited 1 time in total.

User avatar
HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 11, 2008 7:47 am


Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 8:06 am

Dat ga ik dan ff proberen,
Last edited by Raoul90 on Mon May 12, 2008 3:50 am, edited 1 time in total.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 9:12 am

Net in VMWare getest voor de wallpaper en theme, en het werkt. :D

Pp
Posts: 23
Joined: Sat May 10, 2008 12:27 pm

Post by Pp » Wed Aug 06, 2008 3:36 am

HJW wrote:Ok ik zou de volgende stappen ondernemen:

-Installeer windows met al je themes en wallpapers.
-Stel alles in zoals je wilt (visual style,wallpaper, geluiden, aanwijzers)
-Sla het thema op (bij het scherm eigenschappen van je bureaublad)
-Vervolgens zorg je ervoor dat het thema bestand dat je hebt aangemaakt ook op je windows cd komt en bij het installeren terecht komt in windows\resources\themes\
-Om te zorgen dat jouw nieuwe thema wordt toegepast moet de volgende regel aanwezig zijn in winnt.sif:

[Shell]
CustomDefaultThemeFile ="%WinDir%\Resources\Themes\XPu.theme"

:arrow: tip .theme bestanden kun je openen en wijzigen met notepad.
de volgende secties zijn interessant:

[VisualStyles]
Path=%WinDir%resources\Themes\VISTALUNA BASIC\VISTALUNA BASIC.msstyles
ColorStyle=Normal2
Size=NormalSize

[Control Panel\Desktop]
Wallpaper=%WinDir%Web\Wallpaper\ULTIMATESTART.JPG
TileWallpaper=0
WallpaperStyle=2

Image
Ik heb deze stappen gedaan alleen als ik de boel op sla heb ik alleen maar het bestandje dat ....thema heet en het bewerken van de andere bestandjes met klatblok gaat al helemaal niet.

Kunnen jullie mij misschien nog een klein beetje in de goede richting helpen.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun Aug 10, 2008 1:40 pm

Wil je een theme gebruiken wat je momenteel al in gebruik hebt?

Pp
Posts: 23
Joined: Sat May 10, 2008 12:27 pm

Post by Pp » Mon Aug 11, 2008 1:32 pm

yep ik heb een eigen thema met een wallpaper die ik wil gebruiken

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Mon Aug 11, 2008 3:43 pm

Nou gewoon het thema wat je wilt gebruiken (dus achtergrond + style + cursors etc.) toepassen op je huidige live installatie, dan rechtermuisknop op bureaublad, bij het eerste scherm op "opslaan als" drukken, geef het thema een naam.

Nu moet je met de %OEM% map de wallpaper al naar de juiste map brengen (dit is: X:\$OEM$\$$\Web\Wallpaper, daar plaats je hem in).

Vervolgens moet je de style integreren of toevoegen aan volgende map:
X:\$OEM$\$$\Resources\Themes

Vervolgens de cursors/etc integreren of in de juiste map plaatsten.
X:\$OEM$\$$\Cursors

Vervolgens moet je in het winnt.sif antwoordbestand de volgende regel plakken:
[Shell]
CustomDefaultThemeFile ="%WinDir%\Resources\Themes\Naam.theme"
Naam.theme veranderen in de naam van het opgeslagen thema.

En dan het belangrijkste het thema wat je na de installatie wilt gebruiken moet natuurlijk ook in de X:\$OEM$\$$\Resources\Themes map aanwezig zijn + dus alle benodigdheden.

OemPreinstall moet ook in je winnt.sif antwoordbestand op Yes staan. Anders worden de OEM mappen niet gebruikt.

Nu zou het moeten werken.

Pp
Posts: 23
Joined: Sat May 10, 2008 12:27 pm

Post by Pp » Sat Sep 06, 2008 3:14 pm

Het Thema wordt geinstalleerd alleen niet de style

Pp
Posts: 23
Joined: Sat May 10, 2008 12:27 pm

Post by Pp » Wed Sep 17, 2008 4:33 pm

Pp wrote:Het Thema wordt geinstalleerd alleen niet de style

Beste mensen kan iemand mij AUB zeggen wat ik verkeerd doe.

waarom blijf mijn msstyles als de standaard xp versie staan en niet als die gene die ik gebruik. en dus die ik wil gebruiken.

cometoluc
Posts: 26
Joined: Tue Jul 04, 2006 4:14 am
Location: Belgium

Post by cometoluc » Sat Sep 20, 2008 7:16 pm

sorry als ik fout zit maar heb ik niet ergens gelezen dat bij SP3 de gewone themas niet werken zonder een speciale patch? Ik heb zelf hetzelfde probleem dat mijn thema maar half wordt geinstalleerd, de layout blijft classic style. Heb die PatchAddon_UXTHEME_v14a.7z ook al geprobeerd maar helpt niets, krijg zelfs de melding bij installeren dat het bestand UXTHEME.DL_ niet het originele is en wordt dus niet overgecopieerd

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun Sep 21, 2008 5:01 am

Met nLite kan je bij tweaks instellen dat je die uxtheme patch wilt activeren. Werkt altijd bij mij.

Pp
Posts: 23
Joined: Sat May 10, 2008 12:27 pm

Post by Pp » Tue Sep 23, 2008 3:42 am

Raoul90 wrote:Met nLite kan je bij tweaks instellen dat je die uxtheme patch wilt activeren. Werkt altijd bij mij.

Thx hij werkt :lol:

Locked