[Release] Jcarles' Compression bin -->2006/03/10<--

Discuss & post Update Pack addons here.
Post Reply
User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

[Release] Jcarles' Compression bin -->2006/03/10<--

Post by Kelsenellenelvian » Wed Nov 09, 2005 6:25 am

This utility allows you to drag and drop any file to it's window and have it run modifype and makecab with the LZX compression at it's highest setting (equivalent to the compression used on the Windows CD) on the file. The file is compressed and written to the same filename in the same location with an underscore replacing the last character in the filename. IMPORTANT: modifype.exe and makecab.exe MUST be in your path (preferably \windows\system32). This handles Singular files only but can proccess many at the same time if alot of them are selected and dragged onto the Compression Bin.

MUST have .net installed!!!

Thread = http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=25442&hl=

Download here --> http://www.wpiw.net/downloads/Kels_Comp ... n_v1.2.cab

Size - 24.5 kb MD5Hash = 856E2784A605CE8FC39D2DEB2193C0A9

This addon will add the needed reg entry to add it to your right click menu without having to run it first.

Also a shortcut is placed in Start -> Programs -> Utilities
Last edited by Kelsenellenelvian on Mon Mar 13, 2006 5:55 am, edited 8 times in total.

Vista
Posts: 137
Joined: Tue Aug 23, 2005 8:02 pm

Post by Vista » Wed Nov 09, 2005 8:32 am

what is this thing ?
google is not my friend :D

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Wed Nov 09, 2005 10:01 am

thank you!, thank you!, thank you so much kel. yes!!!!!!!!!!

vista this thing is a tool that is going to improve the speed of your addon creations, it compresses to cabs singel files at highest compression, but at same time it signs them with modifype so that windows setup doesnt hiccup over them :D
thanks again kel ur the man.
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Wed Nov 09, 2005 10:02 am

oh wait i forgot i had a question, can i install both addons at the same time, because i woul love the cpl, and the sendto is just so damn convenient i need it. so can i?
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Wed Nov 09, 2005 10:03 am

!!!!!!!!!!!!!!!!! IMPORTANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kel u forgot to mention that .net framework is a prerequisit. :D
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Wed Nov 16, 2005 7:19 pm

@kel, i recently found out something interesting with the cpl version of the addon, just open it, right click it, and check the box that says to associate with all files, and voila, you dont need the sendto version anymore because it adds it to the context menu of all files :D
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

avneet25
Posts: 529
Joined: Mon Nov 14, 2005 12:25 am
Location: Fiji Islands
Contact:

Post by avneet25 » Wed Nov 16, 2005 7:21 pm

cool maybe the registry can be eidtied and the addon updated to implement this..

will be awesome..

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Wed Nov 16, 2005 7:49 pm

the registry doesnt need to be edited, all you do is run compression bin from the control panel and do what stated above, and the program autoedits the registry to add it to the context menu :D, i was merely stating the fact that it was an easter egg in his addon he may not have realized existed. :D
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Fri Nov 18, 2005 9:01 pm

Can you add MODIFYPE.EXE to this?
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

avneet25
Posts: 529
Joined: Mon Nov 14, 2005 12:25 am
Location: Fiji Islands
Contact:

Post by avneet25 » Sat Nov 19, 2005 1:57 am

it already has modifype it ..read the first post

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Sat Nov 19, 2005 11:22 am

@avneet25
Maybe you should read it...

It says to make sure that you have modifype in your path.
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Sat Nov 19, 2005 11:51 am

u must have modifype in your system32 directory, but if you install this addon with kels modifype addon, voila you have it yay :D
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Sat Nov 19, 2005 12:09 pm

I don't want ModifyPE in the send to though
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Sat Nov 19, 2005 12:24 pm

oh i know what you mean, you would like to have a shell extension like the one for compression bin but instead of send to compression bin it says send to modifype ?
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

JoeyJoe
Posts: 41
Joined: Thu Oct 27, 2005 9:07 pm

Post by JoeyJoe » Mon Nov 21, 2005 6:02 pm

Is it just me, or does Compression Bin not work properly for anyone else? I cant use it on directories like i can for CabTools

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Mon Nov 21, 2005 6:10 pm

compression bin is only for single files, i think it was updated, but i cant find the update anywhere.
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Mon Nov 21, 2005 6:29 pm

If you select multiple files and drag the onto the bin it will compress all of them I have been doing that for close to a year now.

User avatar
dgelwin
Posts: 1152
Joined: Wed Aug 10, 2005 1:33 am
Location: Tegucigalpa, Honduras

Post by dgelwin » Mon Nov 21, 2005 6:38 pm

yeah i know, what i meant is it does not compress directorys into cab files.
Don't sweat petty things....or pet sweaty things

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Mon Nov 21, 2005 6:41 pm

oh I use cabtool for that.

JoeyJoe
Posts: 41
Joined: Thu Oct 27, 2005 9:07 pm

Post by JoeyJoe » Wed Nov 23, 2005 8:17 pm

Only thing about CabTools that peeves me off is how it puts all the letters in capitals on the filenames. Call me picky, but i hate seeing my addons like that.

I did end up making an addon for the CabTools batch style, so it keeps the casing as it is supposed to be if anyone is interested.

FlyingGleek
Posts: 118
Joined: Wed Jun 22, 2005 3:13 pm

Post by FlyingGleek » Wed Nov 23, 2005 10:16 pm

Kelsenellenelvian, I use both of these addons along with the Cabtool addon with the following modification to the CBin2 addon:

I change entries_Cbin.ini to entries_Cbin2.ini and re-cab it.

Am I making more work for myself (the ini file doesn't need changing?) or will this work to have all three cabbing options available?

Or, should I only pick one (Cbin2 as SendTo) or the other (CBin CPL)?

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Thu Nov 24, 2005 12:06 am

It is up to you really but I would still make those changes to ensure no conflicts occur...

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sun Feb 26, 2006 4:44 am

Kel, the SendTo_addon is broken. Filenames do not match between inf, ini, and actual. When the filenames are made to agree it still won't install. I have .NET v1.1 and 2.0 installed. Any chance for a quick fix?

I suspect there's a similar promblem with your CabTool addon, but I haven't tested it yet.

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Sun Feb 26, 2006 5:19 am

K fixed it sorry...

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sun Feb 26, 2006 5:50 am

Thanks for the fast response. :)

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Mar 10, 2006 4:14 am

Updated.

User avatar
Mrs Peel
The Dominatrix Recoded
Posts: 1344
Joined: Tue Jan 17, 2006 2:02 am
Location: Aotearoa
Contact:

Post by Mrs Peel » Fri Mar 10, 2006 6:45 am

JoeyJoe wrote:Only thing about CabTools that peeves me off is how it puts all the letters in capitals on the filenames. Call me picky, but i hate seeing my addons like that.
Well just call me picky too then. I adore CAB Tool but it's a real bitch having to have to rename all my cab files again after using it just to get the proper case back into the file name.

Still, I have yet to find a better tool for the job so.... :(

Personally I do not like to give Compression Bin it's file association cos if you accidentally double click on a file you already compressed the darned thing compresses the compressed file again. LOL I found that the hard way one day with an addon where the original DLL file was buried 4 layers deep inside its own archive DUH :rolleyes:

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Mar 10, 2006 7:25 am

I hate to be a stickler, Kel, but the addon is broken again. INI does not refer to the correct filenames. Won't install.
_________________

5eraph - Unofficial Compression Bin tester

User avatar
n7Epsilon
Moderator
Posts: 624
Joined: Thu Feb 17, 2005 1:37 am
Location: Cairo, Egypt

Post by n7Epsilon » Fri Mar 10, 2006 8:50 am

Tested this with FGCBA, INI points to a non-existant CBin.inf and a CBin.cab

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Mar 10, 2006 2:26 pm

Dang it sorry it is fixed now.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Mar 10, 2006 3:27 pm

Almost. :oops:

Check the [sysoc] section. :)

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Mar 10, 2006 3:43 pm

This time its all done I promise.

User avatar
Mrs Peel
The Dominatrix Recoded
Posts: 1344
Joined: Tue Jan 17, 2006 2:02 am
Location: Aotearoa
Contact:

Post by Mrs Peel » Fri Mar 10, 2006 7:33 pm

Kelsenellenelvian wrote:This time its all done I promise.
Are you sure? We have the torture rack waiting out back just in case ;)

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Fri Mar 10, 2006 7:56 pm

Ooooh the RACK! I could do with a good adjustment.

User avatar
mgadallah
Posts: 85
Joined: Wed Jan 18, 2006 12:35 pm
Location: Egypt - Cairo

Post by mgadallah » Sat Jun 03, 2006 9:51 am

I think I will never need to use it
guys you left me nothing to do
Thanks a lot
Thanks :)
Mohamed

Post Reply