RyanVM Update Pack 1.2.1 - Released April 12, 2005

Questions about Update Pack making? Ask here.
User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Mon Apr 18, 2005 12:29 pm

No kidding. It's a good quick and dirty diagnostic tool to verify that things went OK, but like many tools, it's fairly useless in the hands of those who don't understand what it does and how it does it and what it's looking for.

Zoofield

Post by Zoofield » Mon Apr 18, 2005 8:28 pm

Zoofield wrote:using nlite 99.9 and pack 1.2.1.

I want to know what hot fix has been added since 1.2 that is leaving garbage on my %systemdrive%
it is creating a folder of a different number each time i install so i can't just delete it with batch.

my install would be perfect if it was not for this file that i have to change permissions on and delete everytime.


Sir, you are correct it is my err. This is what i get for being lazy.

larciel
Posts: 216
Joined: Tue Dec 21, 2004 3:14 am

Post by larciel » Tue Apr 19, 2005 12:16 pm

ryan, do you know if the termsrv.dll file from beta winxp still works ? (afaik, that's the last version which allowed concurrent session)

i thought i placed the file in my i386 folder, but somehow it didn't copy to HD during install.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Tue Apr 19, 2005 12:54 pm

I have no idea, but I don't know why it wouldn't. Just make sure you're copying it in after everything else is done just before you create the ISO.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

Maz

Post by Maz » Wed Apr 20, 2005 8:29 am

Forgive me for being a newbie to your update pack and for asking questions that was answered already. Searched google for qfecheck.exe and understand what this tool is for now.

@ Ryanvm thank you for your responses.

Weed
Posts: 23
Joined: Sat Jan 22, 2005 8:10 am

Post by Weed » Wed Apr 20, 2005 1:46 pm

r u sure u searched on google? o_O
Windows XP Patch: Qfecheck.exe Verifies the Installation of Windows XP Hotfixes

btw. r u Maz from jOne chat? *g* if yea, maybe u remember makaveli2k *g*

User avatar
codejunkie
Moderator
Posts: 200
Joined: Fri Dec 17, 2004 8:42 am
Location: UK, Cumbria, Nr. Kendal
Contact:

Post by codejunkie » Thu Apr 21, 2005 6:10 pm

Ryan, why was KB890261

included in v1.2.1??

I use Microsoft Baseline Security Analyzer V1.2.1 to check if updates are installed

----------Edit----------

Well actualy I should be asking why is it still showing it (KB890261 AKA KB887472 & KB885492)

KB885492 isnt installed on my system as I don't use WMP9 and I have WMP10 intergrated
Last edited by codejunkie on Thu Apr 21, 2005 6:21 pm, edited 1 time in total.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Thu Apr 21, 2005 6:18 pm

Try reading the security bulletin. It updates Windows Messenger 4.7.
Affected Components:
• Microsoft Windows Messenger version 4.7.0.2009 (when running on Windows XP Service Pack 1) – Download the update
• Microsoft Windows Messenger version 4.7.0.3000 (when running on Windows XP Service Pack 2) – Download the update
http://www.microsoft.com/technet/securi ... 5-009.mspx
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
codejunkie
Moderator
Posts: 200
Joined: Fri Dec 17, 2004 8:42 am
Location: UK, Cumbria, Nr. Kendal
Contact:

Post by codejunkie » Thu Apr 21, 2005 6:26 pm

Was editing my post while you were replying

Perhaps, HFNetChk is looking for the refrence to KB890261 instead of KB885492 & KB887472. probly doesnt check to see if you have more upto date wmp.dll IE 10.0...
Windows 2003 Update Pack - Current Version 1.3.8 (13 Oct 2006
Currently included more than 80 Updates aswell as extra programs and runtimes such as MSXML 2-6, Microsoft Update, Adobe Flash Player...etc
Based upon RyanVMs Windows XP PostSP2 Update Pack

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Thu Apr 21, 2005 6:29 pm

I know what you're referring to with MBSA. Read what it's saying more closely. It says (at least on my system) that it can't verify that it's up to date. That's because in my case at least, Windows Messenger isn't installed so the file it's looking for isn't there. You'll also notice that if that's your only issue that MBSA still says the computer has passed inspection. It's nothing to be concerned about.
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
codejunkie
Moderator
Posts: 200
Joined: Fri Dec 17, 2004 8:42 am
Location: UK, Cumbria, Nr. Kendal
Contact:

Post by codejunkie » Thu Apr 21, 2005 6:45 pm

I asume thats why, Windows Messanger is still on the WU site too as I dnt install it, just woundered if there is a wey to stop it 'complaining'

Code: Select all

        * WINDOWS XP PROFESSIONAL SP2

        Note            MS05-009        887472
        Please refer to 306460 for a detailed explanation.
Cant find any refer to 306460 on their website

Code: Select all

1 security updates could not be confirmed.
Oh well, will have to put up with it.

Sorry, morning about nothing usual :?

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Thu Apr 21, 2005 7:04 pm

I wish I could figure out how to have things not show on Windows Update too
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Sat Apr 23, 2005 3:05 am

Anyone know where I can get a *patched* tcpip.sys file?
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Sat Apr 23, 2005 3:13 am

Also, I'm thinking that with a few runonce programs and the updates and the drivers...that this xp installation _should_ take quite a bit longer to install...am I right or am I doing something wrong?
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sat Apr 23, 2005 10:25 am

orcoxp wrote:Anyone know where I can get a *patched* tcpip.sys file?
Umm, on my site?
orcoxp wrote:Also, I'm thinking that with a few runonce programs and the updates and the drivers...that this xp installation _should_ take quite a bit longer to install...am I right or am I doing something wrong?
Yes, if you're doing more during your install, it'll take longer. That being said, my update pack will add very little overall time to the Windows install (especially in comparison to if you used the /integrate switch for the hotfix EXEs and each had to run during setup)

Acheron
Posts: 389
Joined: Thu Nov 25, 2004 4:05 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Post by Acheron » Sat Apr 23, 2005 11:45 am

codejunkie wrote:I asume thats why, Windows Messanger is still on the WU site too as I dnt install it, just woundered if there is a wey to stop it 'complaining'

Code: Select all

        * WINDOWS XP PROFESSIONAL SP2

        Note            MS05-009        887472
        Please refer to 306460 for a detailed explanation.
Cant find any refer to 306460 on their website

Code: Select all

1 security updates could not be confirmed.
Oh well, will have to put up with it.

Sorry, morning about nothing usual :?
Windows Messenger is not supported by the Microsoft BaseLine Security Application. See KB306460 for a list of supported programs. :wink:

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Sun Apr 24, 2005 11:21 am

More specifically:
MS05-009
LibPNG, which includes Windows Messenger, MSN Messenger and WMP Not supported
Note message for Windows Messenger 4.7, 5.x and MSN Messenger – full detection for Windows Media Player 9
Nice find ;)
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Sun Apr 24, 2005 7:15 pm

First of the packs are great...totally easy and the forums are awesome...
but I wanted to mention a couple of things I found...

It appears that the no-WMP 1.2.1 medium removes a couple of hotfixes applicable to WMP10
KB885353 updates wmnetmgr.dll to v10.0.0.3904
KB892313 updates wmp.dll to v10.0.0.3901

Also, I don't know where I found it but your pack doesn't seem to have this hotfix:
KB891220 updates Quartz.dll v6.5.2600.2578
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Mon Apr 25, 2005 5:04 pm

orcoxp wrote:First of the packs are great...totally easy and the forums are awesome...
but I wanted to mention a couple of things I found...

It appears that the no-WMP 1.2.1 medium removes a couple of hotfixes applicable to WMP10
KB885353 updates wmnetmgr.dll to v10.0.0.3904
KB892313 updates wmp.dll to v10.0.0.3901
Technically not since the versions included with my pack are for WMP9. If you're using them with WMP10, you should add the WMP10-specific entries.
Also, I don't know where I found it but your pack doesn't seem to have this hotfix:
KB891220 updates Quartz.dll v6.5.2600.2578
It's already slated for 1.2.2
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=168

Zoofield

Post by Zoofield » Mon Apr 25, 2005 11:06 pm

pack 1.2.1 is having issues with nlite.

nlite 999, t-39 install time is much longer.

nlite 998, causes object refrence not found err.

where can i dwn load update pack 1.2.0.

THanks

a06
Posts: 139
Joined: Thu Dec 23, 2004 2:11 pm

Re: Weird Problem

Post by a06 » Tue Apr 26, 2005 12:14 am

RyanVM wrote:
a06 wrote:so I downloaded and manually integrated 1.2.1 as per your instructions.
I then overwrote "sysoc" with my version (same one i used for 1.2.0 - it's your version, plus it just comments out messenger line), and replaced the "tcpip" with your hacked version.
these are the only changes i made to the core.

for some reason, when windows setup gets to the "which partition do you want to install on" (and i normally select one to delete, then format), the ocmputer freezes.

i dont know if this matters, but i overwrote all files from 1.2.0 (not a clean disc).

what's wrong?
No idea. I tested integration over every previous version I could get ahold of and had no issues with them (ended up with byte for byte identical CDs to an integration over a clean CD). My guess is you had some other "junk" on there which is getting in the way. Short of knowing what it is, there's not much I can do to point you in the direction. Try a clean CD and see what happens.
Just thought I'd update in case anyone else had this problem:
I re-downloaded the files, re-ran through the instructions, reburned the DVD, and eveything was fine.
guess something was faulty along the way there somewhere... :rolleyes:

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Tue Apr 26, 2005 10:41 am

RyanVM wrote:
orcoxp wrote:First of the packs are great...totally easy and the forums are awesome...
but I wanted to mention a couple of things I found...

It appears that the no-WMP 1.2.1 medium removes a couple of hotfixes applicable to WMP10
KB885353 updates wmnetmgr.dll to v10.0.0.3904
KB892313 updates wmp.dll to v10.0.0.3901
Technically not since the versions included with my pack are for WMP9. If you're using them with WMP10, you should add the WMP10-specific entries.
Also, I don't know where I found it but your pack doesn't seem to have this hotfix:
KB891220 updates Quartz.dll v6.5.2600.2578
It's already slated for 1.2.2
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=168
Yeah, that's sorta what I meant...
I copied over the file manually and tried to put the *.CAT file in so it would register but it's not showing in QFECHECK...Is there a way to do this manually?
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Tue Apr 26, 2005 3:18 pm

...where to begin?

First, QFECheck looks at HKLM\Software\Microsoft\Updates\Windows XP for the list of installed hotfixes. If you don't write the proper entries, QFECheck won't look for them.

[I'm writing this from work, so I may not have the specifics of this paragraph correct. I'll check when I get home and edit this post accordingly]
Second, WMP10 updates aren't written to that location. They are written to Windows Media Player 10 instead of Windows XP, meaning they won't show up with QFECheck even if the registry entries are added properly.

The best way to verify that all is well is to look in system32\dllcache and check to see if the updated files are in there (assuming you have WFP enabled of course). Of course, if you didn't add the necessary entries to svcpack.inf for those CAT files, Windows setup won't know to install their information and the files won't be protected.

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Tue Apr 26, 2005 9:13 pm

So if WFP is not enabled then dllcache would be non-existant?

I did add the CAT files to the svcpack.inf...but I still have to add them to
the registry, right?
Last edited by orcoxp on Tue Apr 26, 2005 9:43 pm, edited 1 time in total.
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
orcoxp
Posts: 532
Joined: Sun Apr 17, 2005 2:05 pm
Location: Ontario, Canada

Post by orcoxp » Tue Apr 26, 2005 9:23 pm

Also I found a small bug...but I'm not sure what caused it...
Does your update pack do anything with the FontSubstitutes registry key?
Chris Thomson
AKA OrcoXP

PHP/MySQL/phpMyAdmin 2 & 3 successfully running simultaneously on XP SP3 IIS.

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5190
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Wed Apr 27, 2005 6:08 am

orcoxp wrote:So if WFP is not enabled then dllcache would be non-existant?
It'll exist, but it will be empty.
I did add the CAT files to the svcpack.inf...but I still have to add them to
the registry, right?
No, adding them to svcpack.inf is all you have to do.
orcoxp wrote:Also I found a small bug...but I'm not sure what caused it...
Does your update pack do anything with the FontSubstitutes registry key?
Nope.

Locked