Vista x86 & x64 UpdatePacks Maart 2008

Discussion of Dutch translation of the Update Pack. Wees vrij om in het Nederlands te discussiëren!
User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Fri Nov 23, 2007 9:24 am

Eerste post geupdate : Nu ook x64 packs

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Fri Nov 23, 2007 1:05 pm

hoppa thanks man ! :)

User avatar
Fr33StyL@h
Posts: 18
Joined: Thu Nov 30, 2006 6:23 pm
Location: The NetherLands

Post by Fr33StyL@h » Fri Nov 30, 2007 7:16 pm

okay dan ga ik ook maar met de tijd mee..heb ook Vista aangeschaft..nu wil ik die update pack intregeren met drivers en extra update pack..
maar weet niet goed hoe die vista tool werkt...wat is bijvoorbeeld
'location of Vista dvd on root' is dat een verwijzing naar de vista dvd of moet ik eerst een iso maken van me vista dvd en dan hem in dit pad invullen...heb je geen kleine tutorial..van hoe die tool werkt en wat je precies moet doen en waar die opties voor zijn allemaal...probeer een heleboel maar het lukt me niet...dus het lijkt mij makkelijk en voor andere om precies stap voor stap uit te leggen wat je precies moet doen om die update (novemberpack) driverpack enz te intregeren...moet je wel een iso maken van je dvd of moet je hem je dvd kopieren gewoon op je schijf zetten pffff ben ff de weg kwijt hoop dat het me goed uitgelegt wordt..ik hoop dus dat je een kleine tutorial schrijft met de stappen en uitleg.....Groetjes Freestyler :shock:

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sat Dec 01, 2007 6:13 am

Er staat toch echt duidelijk "Location of Vista-DVD on Harddrive (Root)"

:shock:

jeronantropis
Posts: 45
Joined: Thu Aug 25, 2005 9:08 am

Post by jeronantropis » Sun Dec 02, 2007 7:29 am

Fr33StyL@h wrote:okay dan ga ik ook maar met de tijd mee..heb ook Vista aangeschaft..nu wil ik die update pack intregeren met drivers en extra update pack..
maar weet niet goed hoe die vista tool werkt...wat is bijvoorbeeld
'location of Vista dvd on root' is dat een verwijzing naar de vista dvd of moet ik eerst een iso maken van me vista dvd en dan hem in dit pad invullen...heb je geen kleine tutorial..van hoe die tool werkt en wat je precies moet doen en waar die opties voor zijn allemaal...probeer een heleboel maar het lukt me niet...dus het lijkt mij makkelijk en voor andere om precies stap voor stap uit te leggen wat je precies moet doen om die update (novemberpack) driverpack enz te intregeren...moet je wel een iso maken van je dvd of moet je hem je dvd kopieren gewoon op je schijf zetten pffff ben ff de weg kwijt hoop dat het me goed uitgelegt wordt..ik hoop dus dat je een kleine tutorial schrijft met de stappen en uitleg.....Groetjes Freestyler :shock:
Iets uitgebreider antwoord:

Gewoon inhoud van je vista dvd kopieren naar een map op je hdd, bijvoorbeeld C:\Vista.

Dan in de integrator gewoon die map selecteren (als je de verkeerde map selecteert, of als je niet je hele vista dvd erin hebt gekopieerd, zal je wss wel een error ofzo krijgen). Niet zelf een iso maken, je moet immers met de integrator bepaalde bestanden kunnen toevoegen en wijzigen. Het systeem is volledig analoog aan dat van de talloze xp-integrators. Ik vermoed dat de integrator op het einde zelf voorstelt om een bootable iso te maken?

Lijkt me vrij straight-forward 8) .

User avatar
Fr33StyL@h
Posts: 18
Joined: Thu Nov 30, 2006 6:23 pm
Location: The NetherLands

Post by Fr33StyL@h » Sun Dec 02, 2007 10:44 am

Hey hey kijk zo kan het ook :wink:
teminste een normaal antwoord....Thanks man
waardeer ik echt..hier heb ik teminsten wat aan... :lol:
Greetz Freestyler

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sun Dec 02, 2007 12:01 pm

Je kan ook zeggen dat je geen engels kan, ipv het af te doen als geen normaal andwoord.

Location of Vista-DVD on Harddrive (Root)

Locatie van je Vista op je harde schijf , de ROOT , oftewel de map waarin je je Vista hebt staan.

Bijv : D:\Vistawork\VISTA waar dus Vista in is uitgepakt.

User avatar
Fr33StyL@h
Posts: 18
Joined: Thu Nov 30, 2006 6:23 pm
Location: The NetherLands

Post by Fr33StyL@h » Mon Dec 03, 2007 1:47 pm

OKay Muiz je hebt gelijk...ik gaf mezelf geen tijd om er eens lekker goed voor te zitten hoe Vistatool nou echt werkte....ik ben er nu een beetje uit en het werkt :D ...een aanradertjuh dus.. hey No Hard Feelings okay
:lol: me engels is wel goed hoor ...alleen vroeg ik me af waar al die instellingen voor waren in vista tool ...zodat ik hem optimaal kan gebruiken en ik zeker weet of ik de juiste opties aanvink.....
Greetzzz Freestyler :lol:

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Dec 04, 2007 12:19 am

Geen punt ;)

Maar als het goed is deze versie zo gemaakt dat je geen "Domme" dingen kan aanvinken.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Fri Dec 14, 2007 11:55 am

Eerste post geupdate naar December packs (Drivers volgen later)

User avatar
Pliek
Posts: 53
Joined: Tue May 02, 2006 3:35 am

Post by Pliek » Fri Dec 14, 2007 12:07 pm

Dank voor het December pack m8's :lol:

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Wed Dec 26, 2007 5:07 am

Driverpack geupdate.

En allemaal een vrolijk kerstfeest.

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Wed Dec 26, 2007 10:57 am

muiz wrote:Driverpack geupdate.
Heel erg bedankt kerel

TheSickman
Posts: 103
Joined: Mon Jul 17, 2006 12:17 pm

Post by TheSickman » Thu Dec 27, 2007 3:26 am

muiz

wou je ff laten weten dat er een nieuwe Intel Graphic Driver is

http://rapidshare.com/files/79341446/wi ... 7.zip.html

nog maals heel erg bedankt man

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Thu Dec 27, 2007 9:24 pm

Ik weet het , en nieuwe ATI, NVIDIA, En Realtek HD audio

Komt er aan.....

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Jan 07, 2008 4:21 pm

Drivers geupdate.

wesley-18
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:31 am

Post by wesley-18 » Thu Jan 10, 2008 12:10 pm

Kan iemand mij miss helpen? Ik word nogal gek hiero :D

Waarneer ik met onderstaande instellingen een slipstream maak, installeerd de setup de drivers niet. (Vista geeft aan dat er geen updates geinstalleerd zijn, terwijl het programma wel alle updates doorneemt)

Doe ik iets verkeerd?

WAIK: Geinstalleerd in standaard install map
Vistadecember map: Updates Vista x86 (46 stuks)
Mountpath: Lege map
Vistadrivers: Map met mappen waar updates instaan (uitgepakte rar)

Wie kan mij helpen??
Image

Sorry dat ik een noob hierin ben :)

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Fri Jan 11, 2008 10:40 am

Image

wesley-18
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:31 am

Post by wesley-18 » Fri Jan 11, 2008 11:44 am

muiz wrote:Image
Vriendelijk bedankt!! :D

wesley-18
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:31 am

Post by wesley-18 » Fri Jan 11, 2008 1:44 pm

Heb dit gebruikt zoals je aangaf, maar werkt nog niet :S

Image

Vista geeft aan dat er geen updates zijn geinstalleerd :s

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Fri Jan 11, 2008 8:01 pm

Tja dan doe je toch ergens iets verkeerd.
Ik werk vanuit een Vista waar UAC etc. zijn uitgeschakeld.
En maak er met VLITE dan eerst 1 versie van "Ultimate"
Dan ga ik met Vista-Tools aan de slag.

Zorg ook dat de updates en drivers zijn uitgepakt. (Dit weet je vast wel, maar ik zeg het toch maar even)

wesley-18
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:31 am

Post by wesley-18 » Sat Jan 12, 2008 2:12 am

muiz wrote:Tja dan doe je toch ergens iets verkeerd.
Ik werk vanuit een Vista waar UAC etc. zijn uitgeschakeld.
En maak er met VLITE dan eerst 1 versie van "Ultimate"
Dan ga ik met Vista-Tools aan de slag.

Zorg ook dat de updates en drivers zijn uitgepakt. (Dit weet je vast wel, maar ik zeg het toch maar even)
Heb 2 bestanden van dit forum afgehaald:
- Updatepack X86 (Vista HomeP is 32bit)
- Driver pack
(Beide bestanden heb ik uitgepakt met winrar, zodat ik in 1 map alle drivers heb staan in diverse mappen (Wlan, Lan etc) en de updates zijn er een stuk of 42 en dat zijn cab bestanden (winrar logo))

Misschien is dit het probleem: Ik gebruik Vista-Tools (WAIK geinstalleerd) in een Windows XP Home editie.... Kan dit het probleem zijn?

Je ziet dat WAIK de updates netjes doorneemt, de iso is iets van 2.7GB. Alleen als ik bij geinstalleerde updates kijk na de installatie, staan er geen geinstalleerde updates en windows update haalt alle updates binnen.

Heb ook al het programma Vlite gebruikt, maar hetzelfde resultaat.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sat Jan 12, 2008 9:38 am

euhm, dit is alleen voor VISTA , niet voor XP
Updatepack X86 (Vista HomeP is 32bit) gaat hier dan ook niet werken , je moet wel de VISTA packs voor VISTA gebruiken.

wesley-18
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:31 am

Post by wesley-18 » Sat Jan 12, 2008 5:26 pm

muiz wrote:euhm, dit is alleen voor VISTA , niet voor XP
Updatepack X86 (Vista HomeP is 32bit) gaat hier dan ook niet werken , je moet wel de VISTA packs voor VISTA gebruiken.
Denk een mis communicatie hier. Bedoelde dat ik Vista Home Premium gebruik, maar de programma's voor het bewerken gebruik ik in windows xp home.

Dus probeer Vista Home Premium te slipstreamen in Windows XP Home. Kan dit een probleem opleveren?

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sun Jan 13, 2008 10:56 am

XP home weet ik niet. XP pro heb ik wel geprobeerd, en levert geen probleem op.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sun Jan 13, 2008 12:12 pm

Eerste post geupdate naar Januari.

wesley-18
Posts: 19
Joined: Sun Dec 23, 2007 9:31 am

Post by wesley-18 » Wed Jan 16, 2008 4:32 am

muiz wrote:Eerste post geupdate naar Januari.
Heb de fout gevonden:

Image

Bedankt je hulp!


[EDIT] Heb het op een Vista home geprobeerd. Je ziet dat ie alles doorloopt (drivers en updates) maar als je weer in windows kijkt geeft hij aan geen updates geinstalleerd en volgens mij de drivers neemt ie ook niet mee......

Het maakt toch niet uit of je een home basic, premium of ultimate gebruikt?

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Wed Jan 16, 2008 4:31 pm

Ik wederom getest met PRO ( Heb en wil geen Home)
Werkt perfect.
Maar werk zelf vanuit Vista

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Jan 22, 2008 12:57 pm

Drivers geupdate

User avatar
Mavericks choice
Posts: 273
Joined: Wed Nov 24, 2004 3:39 am
Location: Downunder

Post by Mavericks choice » Wed Jan 23, 2008 2:16 am

muiz wrote:Drivers geupdate
Will these drivers work on all languages? I integrated the previous driver pack with VLite & integrated ok, however during install windows complained of approx four that were not signed etc.

Cheers
MC
The Man from Aus

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Wed Jan 23, 2008 7:22 am

Lesson nr 1 : dont integrate drivers with Vlite , use the Vista-Tool for drivers, it messes things up.

Les 1 gebruik geen Vlite voor het integreren van drivers, gebruik de Vista-Tool, niks dan ellende. (Dutch)

mikeblaat
Posts: 4
Joined: Sun Jan 27, 2008 7:47 am

Post by mikeblaat » Sun Jan 27, 2008 8:09 am

die md5 van

Vista x86 Ultimate Extras
MD5: 3DEF97E2CBC4CA8BA34E8189002C3F7E


of het bestand is stuk, wat op de server staat
of die md5 is niet goed

mikeblaat
Posts: 4
Joined: Sun Jan 27, 2008 7:47 am

Post by mikeblaat » Sun Jan 27, 2008 10:25 am

muiz: als je zo'n opmerking maakt is het mischien wel handig om erbij te zeggen wat voor problemen je dan hebt

heel veel mensen oa. ik gebruiken al heel lang nlite (zonder problemen) en ik ben zelf ook nog geen problemen met vlite tegen gekomen, ik zou dus graag willen weten waar je het over hebt

xblade
Posts: 4
Joined: Fri Oct 19, 2007 3:36 pm

Post by xblade » Sun Jan 27, 2008 1:57 pm

Is het mogelijk om met de Vista integration Tool ook SP1 te integreren.
Ik lees dat SP1 integreren erg lastig moet zijn, vLite kan dat nog niet mogelijk Vista Tool wel al.

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun Jan 27, 2008 2:01 pm

Dit lijkt me stug..

SP1 is vooralsnog alleen te integreren via de 'reverse integration method' aldus met de sysprep methode.

groet
HJW

xblade
Posts: 4
Joined: Fri Oct 19, 2007 3:36 pm

Post by xblade » Sun Jan 27, 2008 3:13 pm

Dus met Windows WAIK 'OOBE' ik kan er zellf nog geen info over vinden.
Toch bedankt.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Jan 28, 2008 12:42 am

mikeblaat wrote:muiz: als je zo'n opmerking maakt is het mischien wel handig om erbij te zeggen wat voor problemen je dan hebt

heel veel mensen oa. ik gebruiken al heel lang nlite (zonder problemen) en ik ben zelf ook nog geen problemen met vlite tegen gekomen, ik zou dus graag willen weten waar je het over hebt
Als ik met Vlite de drivers integreer, dan krijg ik tijdens de setup bij elke driver een venster wat ik moet wegklikken.(Driver signing policy)

mikeblaat
Posts: 4
Joined: Sun Jan 27, 2008 7:47 am

Post by mikeblaat » Mon Jan 28, 2008 9:23 am

Nee ok, dat heb ik nu zelf ook gemerkt - drivers integreren gaat dus niet helemaal goed..

ik denk dat er iets met die catalog files mis gaat (want dat is zeg maar de handtekening van die drivers)
Jullie gebruiken tools van wiak met de vista-tool en vlite gebruikt echt eigen code om dit te doen...

Ik heb WIAK ff gestript zodat je niet 1GB hoeft te downloaden/installeren, http://www.mediafire.com/?7kenz1mvyvn (20MB) als je de folder van dit rar bestand uitpakt in "C:\program files" en vervolgens met de rechtermuisknop op "C:\Program Files\Windows AIK\Tools\x86\wimfltr.inf" klikt, en dan op 'install' heb je alles wat je nodig hebt voor Vista-Tool

jan & muiz:
http://forum.retestrak.nl/viewtopic.php?f=144&t=26326

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Jan 29, 2008 4:45 am

Waik hadden wij er eerst ook in, tot we die niet meer mochten plaatsten , dit zou niet mogen van Microsoft oid.

En de forum link moet je je helaas voor registreren.

mikeblaat
Posts: 4
Joined: Sun Jan 27, 2008 7:47 am

Post by mikeblaat » Tue Jan 29, 2008 9:45 am

"En de forum link moet je je helaas voor registreren."

tja tis de moeite waard denk ik.. 1min werk

XiroN
Posts: 1
Joined: Mon Jan 14, 2008 4:57 pm
Location: Hasselt -Belgium

Post by XiroN » Mon Feb 11, 2008 1:23 pm

als eerst merci om deze updates te blijven maken ;)

ik kan ze iedere keer goed gebruiken 8)

nu heb ik wel een probleem..

als ik deze Vista x86 Updatepack Januari wil downloaden krijg ik deze error:

Code: Select all

Not Found

The requested URL /files/x68_Januari.7z was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
dit is de link:

Code: Select all

http://vistapacks.siginetsoftware.com/files/x68_Januari.7z
er staat dus 68 ipv 86 ! ik heb het veranderd en nu wel kunnen downloaden!

Wil het ff melden zodat jullie het kunnen aanpassen ;)

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Mon Feb 11, 2008 4:47 pm

Was bekend , word zo snel mogelijk opgelost.
Excusses voor het ongemak.

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sat Feb 16, 2008 11:29 am

De Packs zijn geupdate.
Evenals de drivers..

JeMoeder
Posts: 60
Joined: Fri Dec 15, 2006 10:15 am

Post by JeMoeder » Tue Feb 19, 2008 6:32 am

Mensen, sinds kort ben ik ook Vista- eigenaar :shock:
Nu heb ik het Februari- pack in mijn DVD geintegreerd, dat ging smooth.
Echter: als ik naar Windows Update ga, krijg ik nog een viertal updates te zien en wel:

KB890830
KB936181
KB938371
& Definities van Defender o.i.d

Ik heb het pack even doorgekeken en zie daarin deze updates niet staan.
Moet ik nu geduld hebben en komen ze in het volgende pack, of komt er nog een tussentijds iets?

Groeten!

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Tue Feb 19, 2008 8:33 am

Defender zit er inderdaad niet bij omdat deze meerdere malen per maand wordt geupdate.

KB890830 = MRT.exe deze zit in het custompack ;)

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Tue Feb 19, 2008 4:33 pm

KB936181 = een .msi als het goed is heeft die al ooit in het custompack gezeten.
KB938371 = een update die nodig is om straks SP1 te installeren.
KB890830 = MRT.exe
Defender defenities zelf even in je wim vervangen.

JeMoeder
Posts: 60
Joined: Fri Dec 15, 2006 10:15 am

Post by JeMoeder » Wed Feb 20, 2008 3:57 am

Okee, duidelijk.
Bedankt heren!

Trouwens, de link naar het Custompack werkt niet, ik neem aan dat dit de goede is: http://vistapacks.siginetsoftware.com/f ... tomPack.7z

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Fri Feb 29, 2008 10:24 pm

Drivers geupdate

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sat Mar 01, 2008 4:30 am

Na SP1 zijn de updatepacks minder belangrijk, maar custompacks, driverpacks, en ultimate extras zijn nog altijd handig ;)

User avatar
muiz
Moderator
Posts: 1254
Joined: Sat Sep 24, 2005 7:51 pm
Location: The Netherlands

Post by muiz » Sat Mar 01, 2008 8:20 am

Jammer dat niemand een mening heeft op HJW na.
Ik zelf ben ik van mening dat we er mee stoppen , tot er updates komen voor SP1
Op de extras na uiteraard en de drivers.

Locked