OOBE

Discussion of Dutch translation of the Update Pack. Wees vrij om in het Nederlands te discussiëren!
Locked
Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

OOBE

Post by Raoul90 » Sat May 10, 2008 5:22 am

Hey,

Ik heb een vraag, na de installatie van XP krijg je altijd de OOBE, waar je vanalles moet doen, ik weet dat je deze helemaal kan overslaan, maar dit wil ik niet, aangezien ik daar gewoon de gebruikers wil aanmaken.
Maar je heb daar ook die schermpjes van
- Registreren bij Microsoft
- Controleren op Internetverbinding
- Windows Update, automatisch updates binnen halen of niet.

Nou is mijn vraag hoe kan ik die schermpjes overslaan, zodat hij gelijk naar het aanmaken van de gebruikers gaat?

- Ik hoef niet te registreren bij Microsoft, dat moet nu op No
- Dat controleren van de internet verbinding is helemaal onzinnig.
- Updates moeten automatisch gedownload en installeert worden.


ff voor de duidelijkheid, het gaat dus ook om dit scherm:
Image

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sat May 10, 2008 6:52 am

oobeinfo.inf (gelocaliseerd in system32\oobe\)

[Branding]
OEMLogo = "logo.png"
OEMName = "XP Ultimate v5.0"

[StartupOptions]

Offline = 1
Registration=1
ScreenResolutionCheck=1

[Options]
SkipAutoUpdate = 1
MouseTutorial=0
AdminPw=1
IntroOnly=0

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sat May 10, 2008 9:56 am

Als ik naar het mapje i386/SYSTEM32 op de originele cd (sp2), dan heb ik geen mapje met oobe.
Deze heb ik wel, maar dat is van mijn huidige installatie: C:\WINDOWS\system32\oobe
Moet ik soms een mapje oobe aanmaken?

Boegie59
Posts: 44
Joined: Fri Sep 15, 2006 9:38 am
Location: Belgie

Post by Boegie59 » Sat May 10, 2008 11:16 am

Met Nlite kan je de DVD unattended maken en kan je ook een vinkje plaatsen bij "skip OOBE". Ik doe dit steeds en dan kom je bij de eerste opstart terecht in de "administator account" Ik maak dan een nieuwe account op naam van de eigenaar en herstart de PC. Zo geraak ik dus van die schermpjes af.

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sat May 10, 2008 11:38 am

Ik gebruik voor OOBE de $oem$ mappen.

XP-PRO\$OEM$\$$\SYSTEM32\oobe\oobeinfo.inf
XP-PRO\$OEM$\$$\SYSTEM32\oobe\images\logo.png

Alles wat in de $oem$ mappen staat komt automatisch op de hardeschijf terecht. Voor referentie verwijs ik naar: Unattended MSFN Guide

Ikzelf heb bijna alle stappen van OOBE geautomatiseerd maar vind het toch handig om het aanmaken van user accounts nog steeds wel elke keer te doen - :wink:

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sat May 10, 2008 12:20 pm

Oke snap hem, heb dat gedaan.

Dit heb ik in het oobeinfo.inf bestand gezet:
[StartupOptions]

Offline = 1
Registration=1
ScreenResolutionCheck=1

[Options]
SkipAutoUpdate = 1
MouseTutorial=0
AdminPw=1
IntroOnly=0
Verder niks, dat branding hoeft niet toch? Aangezien dit van jou XP Ultimate V5 is? :) of moet ik dit wel doen.

Het ziet er nu zo uit:
X:\Windows XP Professional SP2 CD\$OEM$\$$\SYSTEM32\oobe, en in het oobe mapje staat de inf.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sat May 10, 2008 5:25 pm

Ik heb die OEM map dus toegevoegd aan me installatie, vervolgens alles geinstegreerd, getest in VMware, maar ik moet alsnog alles doen bij de OOBE.
- Het internet via thuisnetwerk of direct scherm
- Het windowsupdate scherm
- Het registreren bij microsoft scherm
- Het gebruikeraanmaak scherm

Wat doe ik dan fout?

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sat May 10, 2008 5:27 pm

Raoul90 wrote:Ik heb die OEM map dus toegevoegd aan me installatie, vervolgens alles geinstegreerd, getest in VMware, maar ik moet alsnog alles doen bij de OOBE.
- Het internet via thuisnetwerk of direct scherm
- Het windowsupdate scherm
- Het registreren bij microsoft scherm
- Het gebruikeraanmaak scherm

Wat doe ik dan fout?
Je moet instellen dat $oem$ mappen worden gebruikt door setup - dit kun je doen bij nLite bij de opties of in je winnt.sif het volgende in te voeren:

[Unattended]
OemPreinstall=Yes

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sat May 10, 2008 5:58 pm

Ik zat daar net aan te denken, dat misschien iets niet goed stond in me winnt.sif.

De OemPreinstall stond op No, dat zal het wel geweest zijn, maak morgen weer even een testje.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 7:55 am

Ik heb dat OemPreinstall op Yes gezet en sindsdien werkt het winnt.sif bestand niet meer ? :rolleyes: :( :? ik moet alles handmatig invullen?

Ik las gelovens wel ergens dat UnattendMode=FullUnattended en OemPreinstall niet samen konden, dus dan doen wel Defaulthide. Ga weer ff testen.

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 11, 2008 8:19 am

;SetupMgrTag
[Data]
AutoPartition=0
MsDosInitiated="0"
UnattendedInstall="Yes"
AutomaticUpdates=Yes

[Unattended]
UnattendMode=FullUnattended
OemSkipEula=Yes
OemPreinstall=Yes
UnattendSwitch=No
AutoActivate=No
WaitForReboot=No
DUDisable=Yes
DriverSigningPolicy=Ignore
ExtendOemPartition = 0
TargetPath=\WINDOWS

[GuiUnattended]
OEMSkipRegional=1
OemSkipWelcome=1
TimeZone=110
EncryptedAdminPassword=NO
AdminPassword = *

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 8:27 am

Fout gevonden

OemSkipWelcome stond op 0 bij mij.


edit, thanks het werkt weer in vmware :D Nou ff kijken of alle andere dingen ook werken.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 9:04 am

Ik kreeg nu bij de oobe alleen Windows Update en Gebruikers scherm, ik dacht dat het Windows Update scherm ook geautomatiseerd was?
[StartupOptions]

Offline = 1
Registration=1
ScreenResolutionCheck=1

[Options]
SkipAutoUpdate = 1
MouseTutorial=0
AdminPw=1
IntroOnly=0
Misschien die spaties bij de = en de 1 weg halen?

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 11, 2008 9:26 am

Raoul90 wrote:Ik kreeg nu bij de oobe alleen Windows Update en Gebruikers scherm, ik dacht dat het Windows Update scherm ook geautomatiseerd was?
[StartupOptions]

Offline = 1
Registration=1
ScreenResolutionCheck=1

[Options]
SkipAutoUpdate = 1
MouseTutorial=0
AdminPw=1
IntroOnly=0
Misschien die spaties bij de = en de 1 weg halen?
Spaties weghalen maakt niets uit.

Het scherm automatische updates inschakelen bij OOBE heb ikzelf ook nog niet weggekregen desondanks de entry in mijn oobeinfo.inf.

Zodra het jou gelukt is laat het dan ff weten :)

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 9:34 am

Ik ga het is ff uitzoeken :D.

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 11, 2008 9:37 am

Raoul90 wrote:Ik ga het is ff uitzoeken :D.
hehe :D gevonden

http://www.msfn.org/board/My-discoverie ... l=OOBeinfo

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 9:46 am

Gheghe, you are fast.


Wat is de regel die door runonce uitgevoerd moet worden dan, aangezien ik niet weet hoe ik via runonce het register kan aanpassen?

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 11, 2008 9:47 am

Also i would like to add to #1, i use a batch of registry tweaks 2 times, once in Setup to get the default user, and once as RunOnce to set things that wont get copied from the default user profile. So for Automatic Updates, insted of going through the troubles of creating 2 registry packages, i just include
CODE
set RegKey=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update

reg.exe add "%RegKey%" /v AUOptions /t REG_DWORD /d 4 /f
at the end of my cmdlines.txt batches.
in de map $oem$ maak je dus een bestand cmdlines.txt

en voeg je het volgende toe:

[COMMANDS]
set RegKey=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
reg.exe add "%RegKey%" /v AUOptions /t REG_DWORD /d 4 /f

Je kunt daar trouwens vanalles laten uitvoeren bijvoobreeld
.NET_NLD_aio_v2.exe

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 10:24 am

Ik laat de verschillende programma's installeren d.m.v.
X:\$OEM$\$1\Install\setup.cmd.

Zoals hier beschreven staat:
http://www.nationaalcomputerforum.nl/sh ... ostcount=2

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 11, 2008 10:27 am

Raoul90 wrote:Ik laat de verschillende programma's installeren d.m.v.
X:\$OEM$\$1\Install\setup.cmd.

Zoals hier beschreven staat:
http://www.nationaalcomputerforum.nl/sh ... ostcount=2
Dat wordt allemaal eerst nog naar je hardeschijf gekopieerd en kost dus tijd...

cmdlines.txt
en de bestanden in $oem$\ niet

de bestanden in de mappen in $oem$ echter wel $1, $$, $prog

Je kunt dus je installers in $oem$ zetten

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 10:29 am

Werken in de cmdlines.txt de commands hetzelfde als in setup.cmd?

Dus bijvoorbeeld voor ccleaner:

echo.
echo Bezig met het installeren van CCleaner
echo Even geduld de installatie wordt uitgevoerd
start /wait %systemdrive%\install\ccsetup207.exe /s /noreboot


edit:
Net een testje gedaan,
cmdlines.txt aangemaakt en in de $OEM$ map geplaatst, vervolgens dit in cmdlines.txt gezet en opgeslagen:
[COMMANDS]
set RegKey=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
reg.exe add "%RegKey%" /v AUOptions /t REG_DWORD /d 4 /f
Maar helaas, ik kreeg als nog het windows update scherm.

User avatar
wimb
Posts: 112
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:08 am

Post by wimb » Sun May 11, 2008 12:16 pm

In winnt.sif

; Voor Install XP from USB in [Data] Sectie
[Data]
unattendswitch="Yes"

; of bij Installatie vanaf CD in [Unattended] Sectie
[Unattended]
unattendswitch="Yes"

lost je probleem op. :wink:

UserAccounts moet je dan laten maken via CMDLINES.TXT met useraccounts.cmd ( alles in $OEM$ Folder)
als volgt (plus nog wat handige Registry Tweaks):

CMDLINES.TXT

Code: Select all

[COMMANDS]
"REGEDT32.EXE /S Disable_SystemRestore.reg"
"REGEDT32.EXE /S CancelTour.reg"
"REGEDT32.EXE /S CmdHere.reg"
"REGEDT32.EXE /S HKCU_Explorer_Tweaks.reg"
"REGEDT32.EXE /S NoWinUp_DriverSearching.reg"
"REGEDT32.EXE /S Disable_LangBar.reg"
"REGEDT32.EXE /S Disable_Shortcut_To.reg"
"REGEDT32.EXE /S NoDriveAutoRun_FZ.reg"
"REGEDT32.EXE /S SetClearTypeAU.reg"
"useraccounts.cmd"
:: Comment - Above line is used for making UserXP UserAccount
useraccounts.cmd

Code: Select all

net user "UserXP" /add
net localgroup Administrators "UserXP" /add
net accounts /maxpwage:unlimited
REM REGEDIT /S autologon.reg
EXIT

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 11, 2008 4:19 pm

UnattendSwitch ga ik niet veranderen, aangezien ik de OOBE gewoon wil behouden voor het aanmaken van de gebruikers.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Mon May 12, 2008 3:59 am

[COMMANDS]

"InstallTips.exe"

"set RegKey=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
reg.exe add "%RegKey%" /v AUOptions /t REG_DWORD /d 4 /f"
Zo ziet mijn cmdlines er nu uit, die reg wilt alleen niet werken, ik krijg alsnog het windowsupdate-scherm bij de OOBE.


Verder gebruik ik nu ook dat installtips.
Wat ik graag zou willen weten is:
- Hoe maak ik verschillende installers "Silent" zodat het gewoon automatisch gaat, en ik niet hoef te klikken? En als ik ze "Silent" maak kan ik dan van te voren dus al ingeven welke opties de installer moet gebruiken?

Ik heb ook een .msi package van Eset, ik wil namelijk me virusscanner al geinstalleerd hebben --> ess_nt32_nld.msi. Maar deze werkte helemaal niet via InstallTips, kreeg een error.

Verder wil ik de volgende ook silent maken:
- ccsetup207.exe
- FoxitEditor20_setup.exe (ik heb me registratie gegevens via X:\$OEM$\$Progs\Foxit Software\PDF Editor, alvast in het installatiemapje gezet, werkt perfect). Switch = /VERYSILENT ? ?
- Raxco PerfectDisk, dit is ook een exe. Switch = /s

Ik heb ergens gelezen dat het met de SFX moet etc.??


&

- Hoe kan ik automatisch de "Snel Starten" werkbalk activeren?
edit: gevonden: http://www.msfn.org/board/Quicklaunch-T ... 51753.html
Last edited by Raoul90 on Mon May 12, 2008 12:26 pm, edited 4 times in total.

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Mon May 12, 2008 5:49 am

[COMMANDS]
NET=DNF_nld_all.exe
1=JRE_6u6.exe
2-SPTDinst-v156-x86.exe add -q
3=VMWARETOOLS.exe
4=wrar371.exe /s
4a=wrarreg.exe
4b=WrarThemes.exe
5=VCPACK\SETUP.EXE /S /v/qn
5a=MPCHC.EXE /SILENT
5b=QT4VCP745_111.EXE -ai
0=vistasounds.exe
0=alky.exe
CAP=CAPICOM.exe
0=FONTS\fontinst.exe
0=Wallpaper.cmd
0=SHORTCUTS.cmd
0=REGEDIT /S RegTweaks.reg


[InstallTips]
NET=Installatie .NET Framework Pakketten
0=Installatie Applicaties Afronden
1=Installatie Java Runtimes
2=Installatie SPTD-Layer
3=Installatie VMWARE Tools
CAP=Installatie CapiCom
4=WinRAR Archiver
4a=WinRAR Archiver
4b=WinRAR Archiver
5a=Installatie VistaCodecPackage - Components
5b=Installatie VistaCodecPackage - Components
5=Installatie VistaCodecPackage
Je kunt inderdaad ff zelf een SFX maken om de boel silent te krijgen. Verder kun je zoals je ziet in de quote ook prima parameters naar de setup doorspelen. voor een MSI zul je denk ik eerst MSIEXEC moeten aanroepen. Je krijgt dan zoiets als MSIEXEC /I %file.msi% /passive /norestart.

User avatar
wimb
Posts: 112
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:08 am

Post by wimb » Mon May 12, 2008 5:53 am

[COMMANDS]

"InstallTips.exe"

"set RegKey=HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update
reg.exe add "%RegKey%" /v AUOptions /t REG_DWORD /d 4 /f"
Zo ziet mijn cmdlines er nu uit, die reg wilt alleen niet werken, ik krijg alsnog het windowsupdate-scherm bij de OOBE.

Het probleem zit in de plaatsing van de double quotes .

Gebruik liever aparte batchfile SET_WUP.cmd

CMDLINES.TXT
[COMMANDS]
"InstallTips.exe"
"SET_WUP.cmd"
SET_WUP.cmd
SET RegKey="HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\Auto Update"
reg.exe add %RegKey% /v AUOptions /t REG_DWORD /d 4 /f
EXIT
De file SET_WUP.cmd werkt op zichzelf al goed, gezien met regedit :wink:
En met "%RegKey%" gaat het fout, werkt niet !

Met waarde 4 staat Automatic Updates Aan,
en ik weet niet of je dat wel wilt ....
Met waarde 1 staat Windows Update Uit,
maar ik denk dat OOBE dan weer het scherm zal laten zien ....

Nu nog testen met XP Setup.

wimb
Last edited by wimb on Mon May 12, 2008 6:59 am, edited 5 times in total.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Mon May 12, 2008 5:54 am

@ wimb,
Bedankt je scriptje werkt! :) Op 4 gezet en geen windows update scherm bij de OOBE, alleen het eerste standaard schermpje en de gebruikers accounts :).

@ HJW,
Jup zag dat al over dat msiexec aanroepen. Dat gaat wel lukken.

Maar:
Hoe kan ik zo'n .inf bestand aanmaken voor CCleaner (met kladblok), dus hoe kom ik erachter wat de commands zijn voor het niet installeren van Yahoo Toolbar (die optie heb je, maar ik wil die toolbar niet). Er is natuurlijk ook de mogelijkheid om weer een YahooToolbar verwijderscrip te maken :P
En hoe maak ik precies zo'n silent SFX installer welke ook nog alles automatisch doet?

@ ALL
Dan nog een ander vraagje, ik heb een progje welke 2 knoppen heeft, namelijk "Connect" & "Exit".
Dit progje wordt automatisch gestart dmv RunOnce, maar nu wil ik dus dat ik een command heb welke eerst op Connect drukt en vervolgens op Exit anders moet ik dit handmatig gaan doen, en aangezien ik het wil automatiseren. Is het mogelijk om dit toetevoegen (dmv commands) aan de mijn runonceCMDtje??

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Mon May 12, 2008 1:44 pm

Raoul90 wrote:@ wimb,
@ ALL
Dan nog een ander vraagje, ik heb een progje welke 2 knoppen heeft, namelijk "Connect" & "Exit".
Dit progje wordt automatisch gestart dmv RunOnce, maar nu wil ik dus dat ik een command heb welke eerst op Connect drukt en vervolgens op Exit anders moet ik dit handmatig gaan doen, en aangezien ik het wil automatiseren. Is het mogelijk om dit toetevoegen (dmv commands) aan de mijn runonceCMDtje??
Autoit - www.autoitscript.com

Kun je mooi scriptje bakken

WinWaitActive ( "Progje titel", "" )
ControlClick ( "Progje titel", "", BUTTON_ID, 1 )

zoiets krijg je dan ongeveer..

moet je maar ff in de help van autoit checken..

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Mon May 12, 2008 3:31 pm

Ga het proberen, bedankt.

User avatar
wimb
Posts: 112
Joined: Thu Jun 21, 2007 6:08 am

Post by wimb » Tue May 13, 2008 5:42 am

HJW wrote:oobeinfo.inf (gelocaliseerd in system32\oobe\)
De filenaam is fout, het moet zijn oobeinfo.ini

Dat verklaart waarom alles nog niet werkte zoals gedacht :wink:

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Thu May 15, 2008 9:15 am

ff een vraagje over dat AutoIt:

Run("Connector.exe")
WinWaitActive("Connector")
ControlClick("Connector", "Connecting", controlID [32, 11] ]]]] )


Wanneer ik dit uitvoer start het programma wel maar hij drukt niet op connect, dat 32, 11 is wel de plek waar Connect staat (kan je zien met die window info tool van Autoit).


http://www.autoitscript.com/autoit3/doc ... lClick.htm
Hier staat verder niks over het buttonid van jou HJW, ik ben al die help files aan het doorkijken, maar daar wordt het allemaal niet echt veel duidelijker van.



edit: vond het ook wat over MouseClick, maar dat mag ook niet baten:
Run("Connector.exe")
WinWaitActive("Connector")
MouseClick ( "Connect" [, 161, 73 [, clicks [1, ]]] )


Voor echt programma's als bijvoorbeeld CCleaner:
http://www.technibble.com/automation-wi ... al-part-1/
Erg makkelijk:
Run("ccsetup207.exe")
WinWaitActive("Installer Language")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CCleaner v2.07-installatie")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CCleaner v2.07-installatie", "Licentieovereenkomst")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CCleaner v2.07-installatie", "Installatielocatie kiezen")
Send("{ENTER}")
WinWaitActive("CCleaner v2.07-installatie", "Installatieopties")
Send("{TAB}{TAB}{SPACE}{TAB}{SPACE}{TAB}{TAB}{SPACE}{ENTER}")
WinWaitActive("CCleaner v2.07-installatie", "Voltooien van de CCleaner")
Send("{ENTER}")


Maar met zon klein progje wat 2 knoppen heeft, gaat het niet werken op die manier, aangezien het onmogeljk is om met de tab knop bij "Connect" of "Exit" te komen.

Heb nu al me progjes geautomatiseerd, en laat ze installen via installtips.

EDIT:
DE CONNECTOR is ook gelukt :D

Run("Connector.exe")
WinWaitActive("Connect It")
MouseClick("left", 728, 497, 1)
MouseClick("left", 732, 532, 1)

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Thu May 15, 2008 2:52 pm

Run("Connector.exe")
WinWaitActive("Connect It")
MouseClick("left", 728, 497, 1)
MouseClick("left", 732, 532, 1)
Jammer maar helaas, dit werkt wel in mijn huidige installatie, maar als ik het in vmware test via runonce werkt het niet, dan klikt die op een andere plek omdat er een andere resolutie is, dus hier moet ik een andere oplossing voor hebben, dan hij dus gewoon op Connect en Exit drukt.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sat May 17, 2008 11:59 am

Nog steeds geen oplossing..

HJW
XPu Master
Posts: 622
Joined: Fri Jul 14, 2006 4:17 pm
Location: University of Technology Delft, Netherlands

Post by HJW » Sun May 18, 2008 3:30 pm


Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Sun May 18, 2008 5:22 pm

Ga het is ff bekijken.

Raoul90
Posts: 675
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:29 am
Location: The Netherlands

Post by Raoul90 » Tue May 27, 2008 4:46 pm

Gelukt met ControlClick :)

Locked