[Eklenti] Windows Live Messenger v.8.1.0178 Türkçe

Discussion of Turkish translation of the Update Pack. T�rk�e tartışmalalar başlamıştır!
lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

[Eklenti] Windows Live Messenger v.8.1.0178 Türkçe

Post by lustral » Fri Sep 29, 2006 9:01 pm

Gene bu forumdan eryen adlı arkadaşın bahsettiği yöntemle ".msi" paketini editliyerek hazırladım.Türkçe olması yanında bir kaç patch ekledim.RVM Integrator ile kullana bilirsiniz. (VMware ile test edilmiştir)

Patch'in Özellikleri
Genel özellikler
*Birden fazla oturum açma
*Ücretlendirme bilgi, menüsü kaldırıldı
*Ne dinliyorum özelliğinde şarkı ve şarkısı isminin yeri değişti.(yani önce şarkıcının ismi yazacak daha sonra şarkının)
*kişisel mesaj 500 karaktere çıkarıldı

Ana pencere seçeneklerinde değişenler

*Paylaşım klasörleri butonu kaldırıldı(hiç işe yaramayan bir özellik benim için)
*Windows Live Today butonu kaldırıldı
*Aşağıdaki reklam bantlarının kaldırıldı
*Ana pencerde en alttaki web'de arama yapan arama çubuğu kaldırıldı
*Reklam banner ları kaldırıldı

Konuşma penceresinde değişenler

*Her zaman üstte butonu eklendi(çok hoşuma gidiyor)
*Dosya gönder butonu kaldırıldı
*Ara butonu kaldırıldı
*Donatı alın linkinin kaldırıldı
*Ücretli servisler kaldırıldı.
*Konuşma penceresinin en altında bir text reklamı var(link) o kalktı ve geriye kalan boşluk yani pencerenin alt kısmı kaldırıldı.Böylece pencerenin gereksiz yere büyük olması engellenmiş oluyor
*Konuşma penceresindeki ara butonunu kaldırıldı
*Konuşma penceresindeki paketler butonu kaldırıldı.


12.41MB
MD5:936BF8A167BFF910E69C464744CE6AE3
İNDİR
Last edited by lustral on Thu Feb 22, 2007 11:09 am, edited 11 times in total.

sk8er_boi
Posts: 25
Joined: Sun Aug 20, 2006 6:46 am

Post by sk8er_boi » Sat Sep 30, 2006 9:41 am

O arkadaşın yağtığı paketten ben de yapıyorum ama hiç wlm kurulmamış bir pcde deneyince Konfigürasyon bozuk gibi bir hata veriyor.

edit:

kurdum.. aynı hata

Image

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Sun Oct 01, 2006 12:54 am

Bu denemeyi nerde yaptınız?VMware demi yoksa bir CD oluşturup bir bilgisayardamı?

sk8er_boi
Posts: 25
Joined: Sun Aug 20, 2006 6:46 am

Post by sk8er_boi » Sun Oct 01, 2006 11:37 am

Daha önce wlm8 yüklenmemiş bir kaç pc'de.

scankurban
Posts: 22
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:08 am

Post by scankurban » Sun Oct 01, 2006 2:08 pm

Hiç live8 yüklemesi yapılmamış tüm sistemlerde bu hatayı herzaman gördüm.Sanıyorum dosyanın sertifika ile ilgili ek bir ayarı var fakat aşabilmiş değilim.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Mon Oct 02, 2006 11:56 pm

Paketteki exe'yi çıkartıp çalıştırdığımda normal bir şekilde yüklendi. Bahsedilen ayarları da yapılmıştı, herhangi bir hata da almadım, oturum açabildim. Ama svcpack'ten windows setup sırasında çalışmadı. Nedenini henüz bilmiyoruz.

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Tue Oct 03, 2006 10:01 am

@lustral'ın düzenlemelerinin benzeri + çok sessiz kurulum +

1. "Paylaşım Klasörlerim" kaldırıldı.
2. "Masaüstü" ve "Hızlı Başlat" kısayoları eklendi.

http://rapidshare.com/files/906652/WLM_ ... 0.0812.zip
11.2 MB / MD5: 85dbe4a03ab704f4f6625109dee074f7

WLM8 kurulum düzenleme
Last edited by eryen on Fri Oct 27, 2006 12:40 pm, edited 3 times in total.

scankurban
Posts: 22
Joined: Mon Sep 18, 2006 5:08 am

Post by scankurban » Tue Oct 03, 2006 8:14 pm

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=83199
linkindeki yönergeleri uyguladım.gerçekten sorunsuz biçimde çalışıyor.
Orjinal boyutu 15 mb. olan kur 12 mb.'a düştüğü gibi yamaları yapılmış biçimde oldu.

Teşekkürler 8)

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Wed Oct 04, 2006 9:39 am

eryen verdiğin bilgiler için çok tşk ederim.Bu msn işinden çok muzdarip olmuştum.Burda release etmeden önce VMware de 5-6 kere test etmiştim ve hiç bir sorun yoktu.Sonra burdaki arkadaşlar çalışmadığını bildirdi.Sonra gariptir bende denedim bendede olmadı.Neyse senin verdiğin bilgiler sayesinde yeniden paketi yaptım ve sorusuz çalışıyor.Hem patch'li oldu hemde boyutu azaldı.
Verdiğin bilgiler için tşk ederim.

sk8er_boi
Posts: 25
Joined: Sun Aug 20, 2006 6:46 am

Post by sk8er_boi » Wed Oct 04, 2006 10:41 am

http://rapidshare.de/files/35438897/Win ... tr.com.exe

bu benim yaptığım paket. eryen arkadaşımın anlattığı yöntemle yaptım. svcpack değil yanlız. içinde titreşim çoklu oturum reklam vs yamaları mevcut.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Wed Oct 04, 2006 6:37 pm

lustral ve sk8er_boi, paylaşımlarınız için teşekkürler. Lustral'in addon'unu vmware'de test ettim ve çalıştı. sk8er_boi, senin installer'ı daha sonra deniyecem...

emerson
Posts: 17
Joined: Thu Sep 28, 2006 7:38 am

msn

Post by emerson » Thu Oct 12, 2006 8:33 am

sk8er_boi arkadasimizin hazirlamis oldugu msn live messenger vmware de calismiyor
program files klasorunde messenger klasoru yok

RVM_Integrator_1.4.2 ile eklenmistir

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Wed Oct 18, 2006 10:29 am

Yaf lustral, bunu hem düzeltmişsin, hem yeniden upload etmişin, hem de uyarı koymamışsın. :lol:
Canavar gibi çalışıyor bu msn. 2-3 tane açabiliyorum aynı anda :D
Ellerine emeğine sağlık :wink:

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Wed Oct 18, 2006 9:22 pm

Eywallah :)

kaplan33
Posts: 12
Joined: Thu Oct 19, 2006 9:55 am

Post by kaplan33 » Sun Oct 22, 2006 4:31 pm

nLite ile katilimsiz kurulum cd sine bu dosyayi yükledigimde problemsiz calisacakmi?

Bu denemeyi yapan arkadaslar varmi acaba?....

Simdiye kadar benim yaptiklarida maalesef yükleme gerceklesmedi.Yükleme testlerini WMware ile yapmistim....

Tesekkürler....

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Sun Oct 22, 2006 4:51 pm

Ben şahsen pekçok sefer denedim.
Programın kurulumunda herhangi bir sorun olmuyor.

Daha önce de açıkladığım gibi original messenger kurulunu kullandığı için sonradan yapma bazı kurulumlar gibi türkçe windowslarda da sorun olmuyor.

Güvenle kullanabilirsiniz.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Sun Oct 22, 2006 7:15 pm

@ kaplan33: Aynen eryen'in de söylediği gibi bir çok sefer denedim, ingilizce ve türkçe xp üzerinde de sorunsuz çalışıyor. Çoklu oturum açabiliyorsunuz, vs vs..

Escoelektronik
Posts: 18
Joined: Tue Oct 31, 2006 5:35 pm

Post by Escoelektronik » Thu Nov 02, 2006 4:30 am

selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım gerçekten harika çalışmalar yapıyorsunuz ben bu live messanger prosunuda xp cd me entegre etmek istiyorum ama sizin hazırlamış oldugunuz addons larda paylaşım klasörleri ve bir kaç özellik kaldırılmış benim istegim tabi kabul eder yardımcı olursanız bu live messanger ın sadece yazacagım özellikler kaldırılmış şekilde bir addons yapabilirmısiniz istemedigim özellikler

*Windows Live Today butonu
*Aşağıdaki reklam bantlarının
*Ana pencerde en alttaki web'de arama yapan arama çubuğu
*Reklam banner ları

ilave olacak olan yama varsa çoklu oturum falan onlar eklenebilirse ve son olarak live messanger plus ın addons u yapabilirmisiniz şimdiden tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Thu Nov 02, 2006 6:19 am

Escoelektronik wrote:selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım gerçekten harika çalışmalar yapıyorsunuz ben bu live messanger prosunuda xp cd me entegre etmek istiyorum ama sizin hazırlamış oldugunuz addons larda paylaşım klasörleri ve bir kaç özellik kaldırılmış benim istegim tabi kabul eder yardımcı olursanız bu live messanger ın sadece yazacagım özellikler kaldırılmış şekilde bir addons yapabilirmısiniz istemedigim özellikler

*Windows Live Today butonu
*Aşağıdaki reklam bantlarının
*Ana pencerde en alttaki web'de arama yapan arama çubuğu
*Reklam banner ları

ilave olacak olan yama varsa çoklu oturum falan onlar eklenebilirse ve son olarak live messanger plus ın addons u yapabilirmisiniz şimdiden tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim
Şöyle bişey yapalım ve tam istediğiniz gibi bir MSN olsun.
Bilgisayarınıza MSN8'in original sürümünü kurun.
http://www.mess.be/pafiledb/pafiledb.ph ... oad&id=683 den indireceğiniz messpatch ile kendi ayarlarınızı uygulayın. Ayrıca messpatch menüsünden kullanığınız ayarları ini dosyası halinde Save edin ve bize ulaştırın. rapidshare falan her ne yol kullanak isterseniz.

Ben sizin için bir tane MSN8 kurulumu yapabilirim.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Nov 02, 2006 6:24 am

@ eryen: Yay! :wink:
Birden kendimi cennette hissettim. Bu ne yardımseverlik :wink:

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Thu Nov 02, 2006 6:41 am

Maksat ayağı alışsın.
Birini daha kazandırmak için sisteme elimde geleni yapıyorum.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Nov 02, 2006 6:43 am

eryen wrote:Maksat ayağı alışsın.
Birini daha kazandırmak için sisteme elimde geleni yapıyorum.
Kocaman bir alkış yolluyorum sana :wink:

Escoelektronik
Posts: 18
Joined: Tue Oct 31, 2006 5:35 pm

Post by Escoelektronik » Thu Nov 02, 2006 7:32 am

sevgili eryen ayarların ini dosyasını ekliyorum mümkünse çok olmaya başladım biliyorum ama hepsi tek seferde kurulsun istedim messanger plus ın ve messanger discovery nin son versiyonlarınıda addons olarak eklersen çok minnettar olurum kardeş şimdiden çok teşekkürler ayrıca MrNxDmx Arkadaşım sen izmirin neresindensin diger forumda okudum bende izmirliyim ondan sordum link : http://rapidshare.com/files/1669567/Esc ... r.ini.html

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Nov 02, 2006 8:34 am

Ben buca'da kalıyorum. izmirli değilim, sadece okul için burdayım :lol:

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Thu Nov 02, 2006 9:29 am

Eryen bende sütlü kahve istiyorum :rolleyes:

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Thu Nov 02, 2006 4:14 pm

Kahveler yolda.
Yanında da msn kurabiyesi var, ballı ve karamelli.

Denemeye zamanım ve imkanım yok Escoelektronik.
Deneyip bildirirsen sevinirim.


Windows Live Messenger 8.0.0812
Messenger Plus! Live 4.01.0.240
Messenger Discovery Live 1.1.0152

http://rapidshare.com/files/1731858/WLM ... 0.0812.zip
16.9MB / MD5: 02ff31d3ff3c0e8ef76f3cd3101853bf


WLMPD açılımı Windows Live Messenger Plus! Discovery

EK:
Bütün ayarlar türkçe olarak ayarlandı.
Last edited by eryen on Fri Nov 03, 2006 11:05 pm, edited 2 times in total.

Escoelektronik
Posts: 18
Joined: Tue Oct 31, 2006 5:35 pm

Post by Escoelektronik » Fri Nov 03, 2006 4:37 am

sevgili eryen ellerine yüregine saglık şuan indirdim ve xp cd me entegre ediyorum sormak istedigim bir şey var tek msn live messanger mi var bu addons ta diger iki program yani messanger plus ve discovery de var mı tekrar tekrar teşekkür eder başarılarının devamını dilerim

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Fri Nov 03, 2006 10:59 pm

Hepsi birden.
Official sitelerinden en son sürümleri indirdim.

Üstteki iletiyi düzenledim.

Escoelektronik
Posts: 18
Joined: Tue Oct 31, 2006 5:35 pm

Post by Escoelektronik » Sat Nov 04, 2006 5:15 am

sevgili eryen 2 sefer cd ye çekip denedim ve windows kurdum ama messanger bir hataya neden oldu kapatılacak diye uyarı veriyor işte windowsun klasik şeyi hata raporu gönder penceresi çıkıyor ve messanger kapanıyor neden olabilir acaba diger ikisi çalışıyor hata vermedi yani

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Sat Nov 04, 2006 2:19 pm

Wndows kurulumu bittikten sonra mı çıkıyor o pencere yoksa kurulum esnasında mı.


Msn ve plusta bişey olacağını sanmıyorum ama discovery biraz kıllık yapıyor olabilir.
Ben de denemelere başlayacağım.
Program ekle kaldırda 3 yazılım da gözüküyor mu.


Bir de CD ye çekmek ile uğraşmayın. VMware gibi bir program ile sanal bir bilgisayarda deneyebilirsiniz.



EKLEME:
Sorunun kaynağı discovery.
Kurulum esnasında system32 altına 4-5 tane dosya atıyor.
Bunlar yüzünden sorun çıkıyor.
Scripte de bazı sorunlar var galiba.

En kısa zamanda imkanlar dahilinde mümküm olursa discovery için bir düzenleme yapacağım...

Program ekle kaldırdan discovery kaldırılınca msn normal çalışıyor.

sk8er_boi
Posts: 25
Joined: Sun Aug 20, 2006 6:46 am

Post by sk8er_boi » Sun Nov 05, 2006 3:05 pm

Discovery kurmanın bir mantığı yok zaten. msnplus'un bir kaç eklentisini de kurunca discovery'e hiç gerek kalmıyor. imitate gibi.

User avatar
eryen
Posts: 124
Joined: Thu Mar 09, 2006 5:58 pm

Post by eryen » Sun Nov 05, 2006 3:53 pm

Discovery çok garip bir kurulumu var.
Kurulum bittiğinde kendi sitesinin penceresini açıyor ayrıca msni de başlatıyor.
Silent parametresi de bunu engellemiyor.
Scriptte değişiklik yapınca da messengerin veri transferine kanca atamıyor.


task kill yöntemini deneyeceğim. bu da olmaz ise discovery'nin addonu olmayacak gibi.


sk8er_boi'in değidi eklentiler nedir bilmiyorum. Eğer eklentili plus aynı işi yapabiliyorsa buna uygun bir Plus! kurulumunu da yapabilirim.

Escoelektronik
Posts: 18
Joined: Tue Oct 31, 2006 5:35 pm

Post by Escoelektronik » Mon Nov 06, 2006 6:56 am

sevgili eryen sadece msn live messanger ve plus ı addons şeklinde yapsan nasıl olur discovery sonra kursamda olur ne yapalım olmayacak herhalde

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Mon Nov 06, 2006 8:18 am

@ eryen: Bitirdikten sonra yeni bir topic açsan daha iyi olur gibime geldi :wink:

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Fri Feb 02, 2007 1:24 am

Windows Live Messenger 8.1.0178 Türkçe versiyonuna güncelledim.Yukardaki Patchlere ilaveten konuşma penceresine "Alınan Dosyalarım" kısa yolu eklendi.MSN ana pencersindeki ve konuşma pencersindeki Sarı bilgi bantı kaldırıldı.Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Deneme fırsatım olmadı.Normal slient kurulumda sorun yok ama XP CD sine entegre ederek denemedim.Şu anda buna imakanım yok.Deneyen olursa ve hata alırsa bana bildirsin düzeltirim.

User avatar
snash
Posts: 30
Joined: Sun Jan 28, 2007 6:57 am

Post by snash » Fri Feb 02, 2007 8:03 am

Yaw arkadaşlar CD ye bi ton program ekledim şimdiye kadar fakat eklerken hiç şu verdiğiniz MD5:4A55AC78F69EAD2F1338F00C83A4E280 benzeri bilgiyi kullanmadım bu nedir ne içindir bi bilgi verirmisiniz.

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Fri Feb 02, 2007 5:49 pm

@ snash: Buraya bir açıklama yazdım. Daha önce başka bir yerde baya uzun yazmıştım ancak şimdi bulamadım...

http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=4242

User avatar
greenonx
Posts: 163
Joined: Sun Sep 17, 2006 3:25 pm
Location: SurKentli

Post by greenonx » Sat Feb 03, 2007 3:42 am

saol dostum sayende messanger hazırlamaktan kurtuldum :D

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Sat Feb 03, 2007 7:53 am

Sevgili greenonx sırf sen istesen bile yapardım sana ayıp ettin :) ..Bu arada linki güncelledim malesef bir kodda hata olmuş editleyip yeniden upload ettim.Eğer indirdi iseniz siliniz ve yeniden indiriniz.Bu aksaklık için özür dilerim.

User avatar
greenonx
Posts: 163
Joined: Sun Sep 17, 2006 3:25 pm
Location: SurKentli

Post by greenonx » Sat Feb 03, 2007 11:35 am

teşekkürler arkadaşım ilgin için, onu bugün arkadaşa linki verdim indirmek için yeni işten geldim bunuda ben indiririm :D

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Thu Feb 08, 2007 6:00 am

EN son yayınlanan eklentiyi bugün sanal makinada test ettim. Herhangi bir problem görünmüyor, oturum açtım vs vs....
Ellerine sağlık lustral.

windoos
Posts: 224
Joined: Thu Oct 19, 2006 2:21 am

Re: [Release] Windows Live Messenger v.8.1.0178 TR (Turkish)

Post by windoos » Thu Feb 22, 2007 10:04 am

lustral,

can you help me making an Dutch version?

With regards,

Siebe

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Thu Feb 22, 2007 11:02 am

You must look this guide

http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=83199

i can help you if you don't understand it

windoos
Posts: 224
Joined: Thu Oct 19, 2006 2:21 am

Post by windoos » Thu Feb 22, 2007 4:38 pm

Thanks Lustral,

it works perfect.

With regards,

Siebe

User avatar
MrNxDmX
Moderator
Posts: 3112
Joined: Mon Jan 03, 2005 7:33 am

Post by MrNxDmX » Fri Feb 23, 2007 4:24 am

En son yayınlanmış olan eklentiyi gerçek makinada test ettim. Herhangi bir problem ile karşılaşmadım. Aksi bir durumla karşılaşan olursa aldığı hata ile beraber bildirmesini istiyeceğim.
lustral'a tekrardan teşekkürler.

ArArMiSiN
Posts: 71
Joined: Sun Feb 25, 2007 10:19 am

Post by ArArMiSiN » Tue Mar 06, 2007 12:42 am

merhaba
bu anlatımı türkçe olarak da yapabilir misiniz :?:

fferen
Posts: 15
Joined: Sun Nov 05, 2006 4:18 pm

Post by fferen » Sun Mar 11, 2007 11:03 am

lustral ellerine sağlık cd ye entegre ettim sorunsuz çalışıyor

yalnız bir dahaki pakette konuşma penceresindeki "dosya gönder" butonunu kaldırmasan olurmu kullanışlı bir şey bana göre

forumdakiler ne der bilmiyorum ama bence kaldırılmasın

teşekkürler kolay gelsin...

lustral
Posts: 48
Joined: Thu Mar 09, 2006 12:49 am
Location: Turkey/KOCAELI

Post by lustral » Thu Mar 15, 2007 5:17 am

Benim için sorun yok olur.Ben kendim kullanmıyorum pek o özelliği.Sürükle bırak yöntemi daha pratik geliyor.Ama özellikleri size göre optimize edebilirim bir dahaki çalışmada.Ortak karar alırız en iyisi :)

yavuzccn
Posts: 2
Joined: Wed Jan 31, 2007 8:07 am

Post by yavuzccn » Tue Apr 17, 2007 7:21 am

ArArMiSiN wrote:
merhaba
bu anlatımı türkçe olarak da yapabilir misiniz :?:
ewet mümkünse türkçe anlatım yapılabilirmi

ArArMiSiN
Posts: 71
Joined: Sun Feb 25, 2007 10:19 am

Post by ArArMiSiN » Tue Apr 24, 2007 2:25 am

"Bilgisayarım" a atılan "Paylaşım Klasörlerim" nasıl kaldırabilirim ?
şu anki patch lenmiş haliyle yok ama patch li kurulum yapıldığında bu klasörü yüklüyor.

birde patch lerken başlangıçta çalışma yı seçmeme rağmen patch li kurulum yaptıktan sonra başlata yine atıyor...

Locked