Page 1 of 3

RVM Integrator Destek (Problemleriniz Buraya!!!)

Posted: Thu Nov 02, 2006 3:34 pm
by MrNxDmX
RyanVm Integrator ile ilgili problemlerinizi burada paylaşabilir, içinden çıkamadığınız konularda yardım isteyebilirsiniz.

RVM Integrator hakkında İşinize yarayacağınızı düşündüğüm, kendim hazırlamış olduğum sayfalar:
RyanVM Integrator Nasıl Kullanılır? http://mrnxdmx.googlepages.com/integrator
SP2 entagrasyonu ve ISO dosyası oluşturulması: http://mrnxdmx.googlepages.com/integrator2

Bu sayfalar hakkında yorum, öneri ve eleştirilerinizi beklerim...

Posted: Sun Nov 26, 2006 3:44 am
by hyavuz
RyanVm Integrator da işlemleri yaparken xp kaynagı ok
sp2 ok
esas soracagım update pack ve addon packleri zipli şekilde mi kaynak gösterecegiz yoksa klasöre çıkart diyip o şekildemi kaynak gösterecegiz

Posted: Sun Nov 26, 2006 12:52 pm
by MrNxDmX
Aynen zipli şekilde göstereceksiniz. İçerisindeki dosyaları çıkartmadan.

Posted: Sun Nov 26, 2006 1:22 pm
by MrNxDmX
Arkadaşlar, RVM Integrator ile boot edilebilir ISO dosyası oluşturmak için yapmanız gereken bir kaç küçük şey vardır.
İlk önce kaynağınızı hazırlayın, yani entegre etme işlemlerinizi bitirin. (ister nlite ile, isterseniz RVM Integrator ile.)
Daha sonra RVM Integrator programını açın. "Main" sekmesinde, "Browse to the location which contains the i386 directory" yazan ilk bölümde xp kaynağınızın yerini belirtin.
Daha sonra "Make ISO" sekmesinde, "Iso location and File Name" kısmında iso dosyasını nereye kaydedeceğinizi ve iso dosyasının adını belirtin. "Volume Label" kısmında iso dosyasına bir cd adı veriyoruz. Daha sonra aşağıdaki ayarların hiçbirini değiştirmeden "Make" butonuna tıklayın. Bir-iki dakika içinde iso dosyanız hazırlanacaktır. Bu iso dosyasını vmware de test edebilirsiniz, ya da direk cd'ye yazıp bilgisayarı onunla formatlayabilirsiniz...
Uygun bir zaman bulduğumda bu konuya da resimli bir anlatım yapacam.

Posted: Sun Nov 26, 2006 4:49 pm
by Razorback
ama...
nero burningrom'da cdrom (boot)'a tıkladıgımızda boot sekmesinde bazı ayarlar çıkıyor... bunları ne olarak değiştirmemiz gerekiyor...?

Seninle yaptıgımızda bana burdan bazı ayarları değiştirtmiştin ve birde dosya yollamıştın...

Posted: Sun Nov 26, 2006 6:20 pm
by eryen
Razorback wrote:ama...
nero burningrom'da cdrom (boot)'a tıkladıgımızda boot sekmesinde bazı ayarlar çıkıyor... bunları ne olarak değiştirmemiz gerekiyor...?

Seninle yaptıgımızda bana burdan bazı ayarları değiştirtmiştin ve birde dosya yollamıştın...
RVM Integrator ile ISO dosyası oluşturduğunuzda nero ile sadece dosyayı yazdırmak kalıyor.

Nero'da herhangi bir mod seçenek seçmeyeceksiniz.
FILE=>OPEN veya CTRL+O ile aç menüsünü çağırın.


RVM Integrator'nin oluşturduğu ISO dosyasıın seçin ve yazdırın.

Posted: Sun Nov 26, 2006 6:32 pm
by MrNxDmX
Aynen eryen'in söylediği gibi, iso dosyası oluşturduktan sonra sadece cd'ye yazmak kalıyor. Benim sana anlatıığım olayda iso dosyası yoktu zaten. Biz nero'ya boot dosyası gösteriyorduk ve bazı ayarlar yapıyorduk. Uzun işti açıkçası. RVM ile iso yapmak bir çok ayardan kurtarıyor bizi.. Ben sürekli onu kullanıyorum.
Nero express'i açınca, en alttaki seçenek, disc image or saved project, türkçesi nedir bilmiyorum şimdi. Onu seçtikten sonra iso dosyasının yerini göster nero'dan ve cd'yi yazdır. Bu kadar kolay :wink:

Posted: Mon Nov 27, 2006 7:38 pm
by Razorback
ok hallattim...

ya bi başta o uzun yoldan yaptıgımızdan dolayı aklım ona gidiodu.. tamam şimdi oldu...
-----------

şimdi ben en son updati olan dosyayı entegre ettim ve windowsumu oluşturdum...
sorum: windows kuruldugundan windosw updat'e "ewet hayır" penceresinin çıkmasını engellemek VE windows açıldıgında sağ alt köşedeki win update iconunun ortadan yok edilmesi mümkünmü?

Posted: Wed Nov 29, 2006 9:16 pm
by MrNxDmX
Razorback wrote:sorum: windows kuruldugundan windosw updat'e "ewet hayır" penceresinin çıkmasını engellemek VE windows açıldıgında sağ alt köşedeki win update iconunun ortadan yok edilmesi mümkünmü?
Sorunu tam anlamadım, biraz daha açbilir misin?
Sağ alt tarafta windows update ikonu sarı olan mıdır?

Posted: Thu Nov 30, 2006 2:00 pm
by Razorback
windows ilk açılışında otmatik güncelleştirmeler açılsınmı kapansınmı diye kocaman bir ekran çıkıyor ya... onu diyorum..

evet sarı ikon....

Posted: Fri Dec 01, 2006 7:53 pm
by eryen
OOBE penceresini kasdediyorsunuz herhalde.
Güncellemeler, aktivasyon ve kullanıcı isiminin girildiği rutin.

nLİte ile rahatlıkla kaldırılıyor ama RVM için eklenti var mı bilmiyorum.

Posted: Fri Dec 01, 2006 10:12 pm
by MrNxDmX
Evet eryen'in dediği gibi nlite ile kaldırabilirsiniz o ekranı, hatta kullanıcı da oluşturabilirsiniz. Sarı ikonu kaldırmak için nlite işe yarar mı bilmiyorum. Açıkcası xp cd'sinden bileşen kaldırmak çetrefilli bir iş, ilerde problem çıkartabilir. Kalsın bence, sadece 2-3tıklamayla kapatabilirsiniz zaten...

Posted: Sat Dec 02, 2006 3:50 pm
by Razorback
bu sarı ikona hayır dedikten sonra kırmızıya dönüyor ama hiçbir şekilde trayden gitmiyor.. çok sinir bozucu...

Posted: Sat Dec 02, 2006 10:13 pm
by MrNxDmX
Hizmetlerden güvenlik merkezini devre dışı bırakırsan kurtulursun ondan.

Posted: Fri Dec 22, 2006 6:47 am
by amon
arkadaşlar benim elimde xp türkçe cd var ama servicepac 2 li değil.daha sonradan ben kuruyordum sp2 yi.şimdi rvm programına cd den(sp2 siz) i386 yı gösterdim.uptade paketinide gösterdim ama sp2yi nasıl göstereceğim.böyle bir cd hazırlamak için elimdeki xpnin sp2 limi olması lazım yani bana sadece uptrade ve eklentiler kalsın die. son bir sorum daha olacak..ben sp2 den sonraki uptadeleri indirdim.ama sadece bu değil elimde media player 10 ve netframe work güncellemeride var..yanı elimde 3 ayrı rar dosyası var.RVM programına güncellemeri gösterirken bu üçünü nasıl göstereceğim yada tek tek mi olacak ve nasıl? ilginiz için şimdiden teşekkürler

Posted: Fri Dec 22, 2006 11:25 pm
by MrNxDmX
Service pack ikiyi entegre etmek için Integrator'un File menüsünden "Slipstream ServicePack'i seçmeniz gerekiyor. Daha sonra güncelleme paketi ve addon'larınızı belirtin normal bir şekilde. Integrate tuşuna bastığınız zaman, öncelikle sp2 olup olmadığını kontrol edecek, ve yoksa, servis pack'i entegre edecek. Daha sonra işlemler normal seyrinde devam edecek.

Güncelleme paketi ve eklentileri zip'li dosyalarından açmadan göstereceksiniz, yani içindeki dosyaları çıkartmadan. Bu sayfada: http://mrnxdmx.googlepages.com/integrator anlatım yapmıştım, geliştirmem gerekecek biraz.

Posted: Mon Jan 01, 2007 7:56 am
by Razorback
iso dosyasını cd'ye hatasız ve kayıpsız şekilde nasıl yazdırırız?

data verifyda illaki bir failure çıkıyor...

Posted: Mon Jan 01, 2007 1:18 pm
by MrNxDmX
Yazdırma hızını azaltın, 16x olabilir mesela.

Posted: Mon Jan 01, 2007 2:08 pm
by Razorback
12xlik cdrw'ya 10xle yazıyorum zaten...

normalde hep full erase yapıp yazdırırdım, son sefer quick erase yapıp yazdırdım ve failureSIZ.. :)

Posted: Mon Jan 01, 2007 2:29 pm
by MrNxDmX
Sorun halloldu yani :)

RVM Integrator'ı, henüz %100 tamamlanmamış türkçe dil desteği ile denemek isteyenler, bu sayfadaki "Ryan VM Integrator - Language Files" altında olan "Turkish" linkine tıklayarak indirecekleri Turkish.lng dosyası ile görebilirler. İndireceğiniz Turkish.lng dosyasını RVM Integrator programının bulunduğu klasöre kopyalayın ve daha sonra çalıştırın.

Yorum ve önerilerinizi beklerim :)

Posted: Sat Jan 06, 2007 4:48 am
by MrNxDmX
Arkadaşlar, Integrator ile ISO dosyası yapımı ve sp2 entegrasyonu anlatımını içeren bir sayfa yaptım. Yorumlarınızı beklerim...
http://mrnxdmx.googlepages.com/integrator2

Posted: Tue Jan 16, 2007 6:35 pm
by Razorback
yeni rvm integrator 1.4.3'teki değişim nedir acaba?

Posted: Wed Jan 17, 2007 10:22 am
by MrNxDmX
şimdilik bizi etkileyen çok büyük bir değişiklik yok. Daha sonradan kullanılacak özellikler içeriyor...
Burayı inceleyebilirsin: http://integrator.siginetsoftware.com/i ... ?changelog

Posted: Wed Feb 14, 2007 2:21 pm
by tekogr
Merhaba
NR_UpdatePack1.0.5b.7z paketini entegre etmeye çalışınca aşağıdaki mesajı veriyor ve çıkıyor.
Hata:Hiçbir entries*.ini bulunamadı,işlem iptal edildi.
Her şeyi anlattığınız gibi yaptım, hatta defalarca paketi yeniden indirdim yine de aynı mesajı bir türlü aşamadım.

Posted: Thu Feb 15, 2007 4:22 am
by MrNxDmX
tekogr, büyük ihtimalle indirdiğiniz dosya yanlış inmiştir, boyutunu ve md5 değerini kontrol ettinizmi? Ya da integrator programında sorun olabilir, onu yeniden indirip tekrar deneyebilirsiniz.

(Tekrar indirmeden dosyaların doğru inip inmediğini md5 değerlerinden anlayabilirsiniz. HashTab eklentisi işinizi görecektir...)

Posted: Thu Feb 15, 2007 7:08 am
by tekogr
MrNxDmX hakl1s1n,update dosyas1n1n md5'ini kontrol ettim tutmuyor. Dosyay1 defalarca indidim sonuç yine ayn1. Alternatif link verebilir misin. Belki o zaman düzgün indirebilirim.

Posted: Thu Feb 15, 2007 3:23 pm
by MrNxDmX
1 hafta içerisinde yeni paketi yayınlayacam. Bağlantım elvermeyeceği için başka bir yere upload yapamam malesef.
İnternet explorer 7'yi ekleme şansınız olacak bu sefer. Biraz daha sabredebilirsiniz bence.

Posted: Sat Feb 17, 2007 1:49 pm
by canawar
Ben birşey soracaktım 2 defa cd yapmama rağmen çalışmadı :(

Sizce sorun ne olabilir. açılışda FrameDyn.dll hatası veriyor...

Posted: Sat Feb 17, 2007 2:03 pm
by MrNxDmX
Büyük ihtimalle entegre ederken, Gelişmiş sekmesindeki seçenekleri seçmemişsinizdir. "Enable Advanced Options" ve "Convert Unicode To ANSII". Bunları seçip denemenizi, gene hata alırsanız indirdiğiniz dosyaları kontrol etmenizi önerecem.

Posted: Tue Feb 20, 2007 4:28 pm
by snash
Bazı nLite addonlarının isimlerinde "addon" yazmadığı için RyanVM Integrator görmüyor. Sanırım sadece adını değiştirip kullanısak görüyo fakat addonun içeriği bozuluyor. Doğru mu Yanlış mı. Yani bu durumu nasıl düzeltirim.

Posted: Fri Feb 23, 2007 4:11 am
by MrNxDmX
nLite addon'ları integrator ile sorunsuz çalışırmı çalışmazmı bilemiyorum, eklentiyi yayınlayan kişiye sormanız gerekir. Eğer buradaki bir eklenti RVM Integrator ile çalışmıyor ise bana bildirmenizi istiyecem, gereken uyarının ya da düzeltmenin yapılması için. Çünkü burası nLite forumu değildir...

RVM Integrator'ın bir eklentiyi görebilmesi için adında "addon" (tırnaklar hariç) kelimesi olması gerekir. Eklentinin sadece ismini değiştirmeniz hiçbir probleme yol açmayacaktır...

Posted: Mon Mar 26, 2007 6:08 pm
by Galus
RVM Integrator ile XP ye NR_UpdatePack1.0.6.7z ve Addons programlar entegre ettim. VMware Workstation test etmek istediğimde kurulum başladıktan sonra "Bir sorun algılandı ve bilgisayarınızın zarar görmesini önlemek için windows kapatıldı." uyarısı aldım. Acaba nerede hata yapmış olablirim?

teşekkürler...

Posted: Mon Mar 26, 2007 6:12 pm
by Galus

Posted: Mon Mar 26, 2007 6:23 pm
by MrNxDmX
Eklediğiniz programlar nelerdir? Eğer Kel'in Runtime paketini eklediyseniz buna benzer bir hata alabilirsiniz...

Posted: Tue Mar 27, 2007 2:34 am
by Galus
Eklenti

"NR_UpdatePack1.0.6.7z"

Addons programlar..

Java1_5_0_11_Addon_Marenostrum.cab
NR_KLM167_Addon.rar
NR_MTU_Addon.cab
NR_PrioTR_Addon.cab
RVMAddonsDX9_1.2.7z
RVMAddonsWMP10_3.1a.7z
winRAR_v[1].3.70.3_TR_Addon_Marenostrum.cab


iyi dieklerimle...

Posted: Tue Mar 27, 2007 7:37 pm
by MrNxDmX
Galus, paketin içerisinde directX çalışma kitaplığı zaten bulunuyor, bu ryan'ınki ile aynıdır. Ayrıca eklemenize gerek yoktur. -->RVMAddonsDX9_1.2.7z
Paketin içerisinde media player 11 bulunuyor. Bunun üzerine media player 10 eklerseniz sorunlara yol açacağı kesindir bence. -->RVMAddonsWMP10_3.1a.7z
Bahsedilen diğer eklentilerin hiçbirinden o tarz bir hata almazsınız, sizi temin ederim.

Posted: Wed Mar 28, 2007 2:11 am
by Galus
Hata mesajında "bios bellek seçeneği" falan görünce hepsini bilgisayarımdan silmiştim. Yeniden yükleyip yeniden deneyeceğim. Samimi alakanızdan dolayı teşekkürler..

Posted: Mon Jun 25, 2007 4:56 pm
by amon
arkadaşlar rvm ile xp+güncellemeler+eklentilerin yerini gösteriyorum.sonra advenced sekmesinden iki kutucuğu işaretliyorum.ve en son olarak main sekmesinden file a gelip slipstreamservicepac a tıklayıp sp2 nin yerini gösteriyorum ve en son olarakta integrate ye tıklıyorum.yani buraya kadar doğru yaptığıma eminim..defalarca rvm açıklamalarını okudum.sorn şuki işleme başladığında bir hata ile karşılaşıyorum.
"the servicepac level of the source is the same as it was before integration began.make sure you have the proper access rights to the folder you are attempting to slipstream to."

acaba bunun bir sırasımı var yani ben önce xp sonra uptade sonra eklentilerin yerini gösterdikten sonra sp2 yi entegre ediyorum..
en son sıralamayı değiştirdim xp+sp2+uptade+addon yaptım ama yine aynı hatayı verdi..
biraz uzun oldu kusura bakmayın
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Posted: Wed Aug 15, 2007 6:43 am
by OxeR
Arkadaşlar şimdi bende xp sp2 li cd var. Update pack i kurucam sonra add-on kurucam. Ayriyetten driverpack leri kurucucam. Driver packi update+add-ondan önce mi yoksa sonra mı kursam daha iyi olur sizce ?
Bir de dvd olarak yaparak içine bi kaç yane program atmak isityorum sonra onları ordan manuel kurucam. Bu dosyaları ne zaman koplayayaım. Bütün işlemlerden önce mi ?

Posted: Sat Aug 18, 2007 5:22 pm
by byhexadecimal
OxeR wrote:Arkadaşlar şimdi bende xp sp2 li cd var. Update pack i kurucam sonra add-on kurucam. Ayriyetten driverpack leri kurucucam. Driver packi update+add-ondan önce mi yoksa sonra mı kursam daha iyi olur sizce ?
Bir de dvd olarak yaparak içine bi kaç yane program atmak isityorum sonra onları ordan manuel kurucam. Bu dosyaları ne zaman koplayayaım. Bütün işlemlerden önce mi ?
OxeR Arkadaşım ilk önce
DriverPacks Base Programı ile Driverları cd ye ekle
http://www.driverpacks.net/DriverPacks/ ... .php?pag=b

niye diye sorarsan windows un HD seskartları için bir yaması var ve bu yama ingilizce NR Güncelleme Paketinde ise yamanın türkcesi mevcut
bu yüzden ilk önce driverları entegre et cd ye ekliyeceğin dosyaları ise en son tüm işlemler bittikden sonra yap

Posted: Mon Aug 20, 2007 5:20 am
by OxeR
Yardım için teşekkürler.. Bi de öle deneyelim bakalım..

Posted: Mon Feb 18, 2008 11:45 am
by ZEUS__
byhexadecimal wrote:
OxeR wrote:Arkadaşlar şimdi bende xp sp2 li cd var. Update pack i kurucam sonra add-on kurucam. Ayriyetten driverpack leri kurucucam. Driver packi update+add-ondan önce mi yoksa sonra mı kursam daha iyi olur sizce ?
Bir de dvd olarak yaparak içine bi kaç yane program atmak isityorum sonra onları ordan manuel kurucam. Bu dosyaları ne zaman koplayayaım. Bütün işlemlerden önce mi ?
OxeR Arkadaşım ilk önce
DriverPacks Base Programı ile Driverları cd ye ekle
http://www.driverpacks.net/DriverPacks/ ... .php?pag=b

niye diye sorarsan windows un HD seskartları için bir yaması var ve bu yama ingilizce NR Güncelleme Paketinde ise yamanın türkcesi mevcut
bu yüzden ilk önce driverları entegre et cd ye ekliyeceğin dosyaları ise en son tüm işlemler bittikden sonra yap

ben bunu sordum driverpackste ve tam tersini yani xp cdsi ile tüm oynamaları yaptıktan sonra DP_BASE ile sürücüleri entegre edilmesi gerektiğini söylediler..linki;

http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=2406

Posted: Mon Feb 18, 2008 7:03 pm
by Pilihozlum
Merhaba arkadaslar foruma yeni uye oldum

forumu biraz arastirdim ama bulamadim elimde xp icin RVM_Integrator programi var bana bunun vista icin olani lazim elinde olan veya bulabilecegim yeri soyleyebilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim

Posted: Mon Feb 18, 2008 7:05 pm
by MrNxDmX
Hoşgeldiniz Pilihozlum.
Vista için olanı henüz final sürümde değil, ancak denemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz: (Herhangi bir ciddi problemi bulunmuyor)
http://integrator.siginetsoftware.com/i ... ons&id=144

Posted: Mon Feb 18, 2008 7:31 pm
by Pilihozlum
MrNxDmX wrote:Hoşgeldiniz Pilihozlum.
Vista için olanı henüz final sürümde değil, ancak denemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz: (Herhangi bir ciddi problemi bulunmuyor)
http://integrator.siginetsoftware.com/i ... ons&id=144

Sayin modum RVM_Integrator_1.5RC6 yi indirdim ama vistanin oldugu klasoru kabul ettiremiyorum I386 yok diyor

Posted: Mon Feb 18, 2008 7:42 pm
by MrNxDmX
Hmmm, tamam şimdi anladım ne istediğinizi. RVM Integrator vista üzerinde çalışabiliyor derken, vista sistem üzerinde windows xp cd'sini düzenleyebiliyor demek istedim. Vista güncelleme paketleri için rvm integrator kullanamıyoruz malesef şimdilik.

Posted: Mon Feb 18, 2008 7:44 pm
by Pilihozlum
peki vista icin kullanabilecegimiz baska bir program var mi bildiginiz

Posted: Wed Feb 20, 2008 11:58 pm
by murat184
vlite var. ama güncellemeleri ekliyormu eklemiyormu bilmiyorum
www.vlite.net adresinden ulaşabilirsin

Posted: Thu Feb 21, 2008 7:15 am
by ZEUS__
@MrNxDmX dx9 için kasım güncellemesi ana pakette var mı?yani tekrar üst konudaki esas büyük paketi entegre ettikten sonra dx9 kasım güncellemesini ayrıyetten entegre etmeli miyiz?

Posted: Thu Feb 21, 2008 7:46 am
by byhexadecimal
DirectX 9 Nr Güncelleme Paketinde yok sen sonrada entegre etmen gerekiyor