Page 1 of 1

[Anlatim] DriverPacks Base

Posted: Mon Aug 13, 2007 6:08 am
by 2pac_77
DriverPacks Base:

DriverPacks BASE v7.05.2:

http://driverpacks.net/DriverPacks/

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Alaturka Mavzer [Paradoks] [BY_reloaded]

Posted: Tue Aug 14, 2007 8:15 am
by efcan_37
ellerine sağlık

Posted: Tue Aug 14, 2007 7:38 pm
by MrNxDmX
Anlatimin güzel olmuş. ancak, hem dosyaları direk kendi sitesinden indirme imkanı olduğu için, hem de DriverPacks.net içeriği, bu site üzerinde (RyanVM.net) hiçbir zaman başka yere upload edilmediği için linkleri kaldırdım.
Kendi sitesinden linklere buradan ulaşabilirsiniz: http://www.driverpacks.net/DriverPacks/
Anlayışın için teşekkür ederim.

Posted: Wed Aug 15, 2007 7:36 am
by 2pac_77
Yukardaki resimli anlatimda "onuncu resimde" yanlislik yapmisim duzeltme ekini yukarda ekledim........

Posted: Wed Aug 15, 2007 7:49 am
by 2pac_77
DriverPacks yazilimi vmware workstation 6.0 ile denenmistir..........

Posted: Fri Aug 17, 2007 4:41 am
by Merlin Turizm
peki method 2 yi seçiyorsak neden enable QSC diyoruz. 2 için disable olması daha iyi olur deniyor ama.

Posted: Fri Aug 17, 2007 8:04 pm
by 2pac_77
QSC enable diyoruz. Cunku entegrasyon surecini hizlandiriyo.
[C:\Driverpacks\QSC\] klasoru olusur. entegrasyon islemi bittikten sonra ya silersin [bence sil cunku cok yer kapliyo] yada silmezsin.

Posted: Sat Aug 18, 2007 5:42 pm
by byhexadecimal
QSC enable olduğu zaman mass storge driverlarını QSC adlı bir klasör açıp ordanda txtsetup.sif dosyasina entegre ediyor sys dosyalarınıda cab leyip i386 klasörüne atıyor bu şekilde daha hızlı entegre ediyor

Posted: Sun Aug 19, 2007 3:11 am
by 2pac_77
byhexadecimal aciklaman icin tesekkur. ingilizcem malesef cok kotu benim.

Posted: Mon Aug 20, 2007 12:43 pm
by Merlin Turizm
çok teşekkür ederim arkadaşlar açıklamalar için. fakat merak ettiğim birşey daha var
bütün donanımlarım için sürücüleri xp kurulurken mi kuruluyor bunları entegre edince ? yoksa windows kurulup açıldıktan sorna yeni donanım bulundu deyip öylemi kuruyor
eğer kurulurken kuruyorsa 7z arşivli dosyaları açması gerekmezmi ? bu da kurulum süresini uzatmaz mı acaba ?

birde arkadaşlar bu driverları güncelleştirme paketini engegre edip customization ları yaptıktan sonramı eklemek daha doğru olur yoksa sp2 entegreli 0 cd üzerine ilk önce driverları entegre edip daha sonra güncelleştirme paketini ekleyip özel ayarlamaları yapmakmı daha doğru olur ?

Posted: Mon Aug 20, 2007 3:26 pm
by byhexadecimal
Merlin Turizm arkadaşım
1-) ilk önce driverlari cd yada dvdye egtegre etmen daha iyi olur
2-)Driverpacks.net in toplamiş olduğu tüm driverlari windows kuruluma başlamadan önce 7zip arsivlerini c sürücüsüne açar ve oem pnp yolunu
driverların olduğu klasöre ayarlar tabiki buda kurulum süresini uzatır
3-)eğer driver entegre sırasında "Enable KTD for ALL slipstreamed DriverPacks" seceneniğini secersende driverları windows un kurulumu bittikden sonra sisteme entegre eder ve driverpacks de olan bir donanım sisteme bağlanırsa onu tanır.

Posted: Tue Aug 21, 2007 5:46 am
by Merlin Turizm
peki c sürücüsüne açtığı klasörleri kurulumdan sonra otomatik siliyormu ?
birde ben piyasadaki hdd sürücüleri için 4-sataraidintegrator dosyasını kullanıyordum, artık driverlerı entegre ettikten sonra buınu kullanmama gerek yok dimi ?
Son olarak Enable KTD for ALL slipstreamed DriverPacks
seçeneğini seçerek sisteme entegre etmek daha mantıklı gibi duruyor.
yani ne kadar alan kaplarki kaplasa kaplasa ? 1.5 gb filan diyelim. bence sisteme entegre etmeye değer gibi duruyor ama birde şu var
diyelim sisteme entegre etti ve ben o windowsu 1 yıl kullandım. webcam takıcam ama güncel olmayan bir driver ile yükleyecek. şimdi webcamin kendi cdsinden güncel bir şekilde yüklemek varken windowsun otomatik olarak yüklemesi mantıksız. tabi yeni donanım bulundu deyip sürücü yükleme ekranı çıkıyorsa başka. o zaman cd yi takar ordan aratırım.

Ve birde diyelimki windowsa entegre et demedim. yeni donanım ekledim sürücü yüklemek gerekti ve ben yaptığım bu windows dvd sini taktım. gerekli sürücüleri 7z arşivi içinden okuyup yükleyebilirmi ?

siz olsanız ne yapardınız peki ?

Teşekkür Ederim

Posted: Tue Aug 21, 2007 10:50 am
by byhexadecimal
Merlin Turizm eğer Disable KTD seceğini seçersen kurulum tamamlanladıkdan sonra c sürücüsündeki driverlar silinir
Enable KTD for ALL slipstreamed DriverPacks dersende c:\WINDOWS\DriverPacks\ adlı klasöre taşınır ve pnp kaydı yapılır ben kendimden örnek tüm driverlar ve 3rd Party DriverPacks lar ile 2 gb yer kaplıyor
4-sataraidintegrator ise driverpacks.net in kullandığı mantık ile yapılmıstır bire bir aynısıdır
4-sataraidintegrator karsılığı DriverPack MassStorage dır içersinde piyasadaki hemen hemen tüm PATA, SATA, SCSI, RAID driver ları vardır yani bunu 4-sataraidintegrator u kullanmana gerek yoktur
evet Enable KTD for ALL seceneği daha iyi olur bence
diyelim sisteme entegre etti ve ben o windowsu 1 yıl kullandım. webcam takıcam ama güncel olmayan bir driver ile yükleyecek. şimdi webcamin kendi cdsinden güncel bir şekilde yüklemek varken windowsun otomatik olarak yüklemesi mantıksız
bence senin webcam cdinden daha yüksek versiyon vardır DriverPacks de cünkü bu adamlar isi baya iyi koşturuyor

eğer driver windows tarafından imzalanmış bir driver ise otomatik olarak tanır değilse senden onay bekler
Ve birde diyelimki windowsa entegre et demedim. yeni donanım ekledim sürücü yüklemek gerekti ve ben yaptığım bu windows dvd sini taktım. gerekli sürücüleri 7z arşivi içinden okuyup yükleyebilirmi ?
yok senin dediğin olmaz 7zip arsivini yeniden açıp içinden tek tek tarattırman lazım bu iş baya uzun sürer

ben olsam Enable KTD for ALL slipstreamed DriverPacks seçeneğini seçerdim

Merlin Turizm baya uzun bir soru sormuşsun yanıtlamakta zorlandım

Posted: Tue Aug 21, 2007 12:49 pm
by Merlin Turizm
Cevapların için sana çok teşekkür ederim arkadaşım.
Aklımdaki soru işaretlerinin çoğunu gidermeme yardımcı oldun.
Fakat webcam olayını tam anlatamadım ben. demek istediğim webcamdeki driverın versionu dvd deki versiondan daha güncelse ben önce webcamin cdsini takıp sürücüyü yüklersem webcami taktığım zaman acaba c:\windows\driverpacks klasörünün içindekiyle yükler gibi birşey olurmu diye tereddüt ettim.

olmazsa method 1 i seçerim. method 1 de dosyaları dvd nin içine açıyor dimi ? bence öylesi daha mantıklı donanım yüklemek istediğim zaman sürücü için dvd yi takıp çıkartırım ama method 1 ile bir deneme yaptığımda bir hata vermişti şöyle bir göz gezdirip kapattım. method 2 yi deneyin gibi birşey diyordu. ve method 1 bir buçuk saatten daha fazla sürdü.

bi kararsızlık oluştu içimde..

Posted: Tue Aug 21, 2007 1:43 pm
by byhexadecimal
Merlin Turizm
Fakat webcam olayını tam anlatamadım ben. demek istediğim webcamdeki driverın versionu dvd deki versiondan daha güncelse ben önce webcamin cdsini takıp sürücüyü yüklersem webcami taktığım zaman acaba c:\windows\driverpacks klasörünün içindekiyle yükler gibi birşey olurmu diye tereddüt ettim.
eğer webcam ı kendi tanırsa sen drivers yükleme çünkü webcam driver cd sinkedi driver eski versiyondur

olmazsa method 1 i seçerim. method 1 de dosyaları dvd nin içine açıyor dimi ? bence öylesi daha mantıklı donanım yüklemek istediğim zaman sürücü için dvd yi takıp çıkartırım ama method 1 ile bir deneme yaptığımda bir hata vermişti şöyle bir göz gezdirip kapattım. method 2 yi deneyin gibi birşey diyordu. ve method 1 bir buçuk saatten daha fazla sürdü.
method 1 de cok fazla driver olduğu için txtsetup.sif dosyasında bir limit var vede bu limiti aşarsan hata verir
ben method 1 i hiç tavsiye etmiyorum
7zip arsivi hem daha az yer kaplıyor hemde kullanışlı
Enable KTD for ALL slipstreamed DriverPacks dersende iyi olur driver sorununda kalmaz
ben method 2 yi tavsiye ediyorum


bi kararsızlık oluştu içimde..
method 2 yi kullan vede Enable KTD for ALL slipstreamed DriverPacks i
icindeki kararsızlıklar gitsin
reklam gibi oldu yaw :)
bi dene bakalım

Posted: Tue Aug 21, 2007 2:41 pm
by Merlin Turizm
byhexadecimal wrote:method 2 yi kullan vede Enable KTD for ALL slipstreamed DriverPacks i
icindeki kararsızlıklar gitsin
Süpersin yahu beni güldürdün =)
Teşekkür ederim aynen öyle yapıcam.
Sağol bütün cevapların için.

Posted: Thu Aug 23, 2007 6:55 am
by C@NgO
Teşekkürler Bu şekilde Method 1 gibi Hard disc içinde driverlar yer kaplamıyor değilmi 1. yöntemde ben yapmıştım Hard disc içinde driverlar yer kaplıyordu.

Posted: Fri Aug 24, 2007 10:31 pm
by byhexadecimal
C@NgO wrote:Teşekkürler Bu şekilde Method 1 gibi Hard disc içinde driverlar yer kaplamıyor değilmi 1. yöntemde ben yapmıştım Hard disc içinde driverlar yer kaplıyordu.
evet 2.metotda driverlar hdd yer kapmapıyor ama disable KTD ı secersen

Posted: Sat Oct 06, 2007 8:36 am
by myener03
arkadaşlar benim bir sorunum var, driver pack ı xpye entegre ettikten sonra mause ve klavye driverlerini silmeye başladı bunu nasıl önleyebilirim, yardımcı olabilirmisiniz, xp cd sini yaparken nlite kullanıyorum

Posted: Sat Oct 06, 2007 8:22 pm
by byhexadecimal
siliniyor derken eğer 3dparyt driverlar içinde vmware yi vede input u kullandığsan mouse ve klavye dirver ı yüklenecektir bunları çıkartırsan sorun olmaz

silinme olayı böyle olabilirmi acaba

Posted: Sun Oct 07, 2007 3:11 am
by myener03
byhexadecimal wrote:siliniyor derken eğer 3dparyt driverlar içinde vmware yi vede input u kullandığsan mouse ve klavye dirver ı yüklenecektir bunları çıkartırsan sorun olmaz

silinme olayı böyle olabilirmi acaba
anladığım kadarıyla 3dparty nın içinden vmware yi vede input u çıkartırsam sorunum çözülebilir doğrumu yani

Posted: Sun Oct 07, 2007 3:30 pm
by blackrazor
myener03 wrote:arkadaşlar benim bir sorunum var, driver pack ı xpye entegre ettikten sonra mause ve klavye driverlerini silmeye başladı bunu nasıl önleyebilirim, yardımcı olabilirmisiniz, xp cd sini yaparken nlite kullanıyorum
Nlitede SEÇENEKLERDE -Yama sekmesi var burada USB için "USB SEÇİM FREKANSI" var eğer USB için bir ayara dokunuyorsanız kablosuz klavye mouseniz çalışmayabilir bu ayarları STANDART da bırakın.

Posted: Sun Oct 07, 2007 4:09 pm
by myener03
sadece nlite ile cd yaparken bu sorun yoktu, driver pack ekleyince ortaya çıktı

Posted: Sun Oct 07, 2007 4:53 pm
by blackrazor
myener03 wrote:sadece nlite ile cd yaparken bu sorun yoktu, driver pack ekleyince ortaya çıktı
Ozaman byhexadecimal dediği gibi 3rdparty driver varsa eklettiğiniz klavye ve mouse için bunları ekletmeyin.

Posted: Sun Oct 07, 2007 6:08 pm
by byhexadecimal
arkadaşlar 3dparty driverların içinde klavye ve mouse driverları var bu driverlarda bazı klavye ve mouselarda sorun yapıyor eğer sorun ile karşılaşan olursa 3dparty driverları eklemesin

birde Windows Xp de Usb frekans sınırlaması var vede bu sınırlamayı nlite ile kaldırabiliyorsunuz
yanlız usb ve kablosuz klavye mouselar çalışmıyor vede bu olay sonradan düzeltilemiyor
bu yüzden bu özelliği kullanmamanızı öneririm

Posted: Sun Oct 07, 2007 9:42 pm
by myener03
sağolun arkadaşlar, şimdi byhexadecimal'ın dediği gibi 3dparty deki driverleri kaldırdım o şekilde deneme yapıyorum vede şu anda sahal makinada xp kuruyorum neticeyi yazcam, ilginiz için teşekkürler

Posted: Mon Oct 08, 2007 2:49 pm
by myener03
byhexadecimal'ın dediği gibi yaptım ve sorunsuz kuruldu, mause ve klavye driverlerinde problem yok, çok teşekkürler arkadaşlar ilginiz için

Posted: Tue Jan 15, 2008 7:46 am
by varsay
tskler cok yararlı bi anlatım olmus yanlız bir sorum olucak driverpack ile nlite uyumlu calısabilirmi ? yani driverpack ilk once driverları decompress edip istedigini alıcak daha sonra da windows kurulumuna dewam edicek bunu saglayabilrmiyiz ?

Posted: Tue Jan 22, 2008 4:19 pm
by aercin
ben yukarıda anlatılanları uyguladım. 3rd parti hariç tüm driverları entegre ettim. kurulumda mavi ekranda takıldı. daha sonra her kategoriden sadece birini seçtim kurulum tamamlandı. ama driverlar tanımadı. eksik bişey var diyecem, yukarıdaki açıklama çok güzel ve uygulamada herhangi bir sorun olmadı.
Fikri olan var mı?

Posted: Mon Feb 18, 2008 8:42 am
by ZEUS__
arkadaşlar driverpacks in kendi forumlarında sordum ve en son driver entegre işleminin yapılması gerektiğini söylediler.yani xp cd sinde oynama yapıldıktan sonra (nlite ya da RVM integrator ile) driver entegresi yapılması doğruymuş + bir-iki yerde denildiği gibi A,B,C paketlerini bir arada kullanmak sorun yaratmıyormuş.linki;

http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=2406