[Soru] Katilimsiz Kurulumda NTFS format
[Soru] Katilimsiz Kurulumda NTFS format
Arkadaşlar herşey iyi güzel hallettim. Ama katılmısız kurulumda C'ye otomatik olarak NTFS format atılsın istiyorum. Olmadı bir türlü. Hep eski windowsun üstüne kuruyor. Bunun için winnt.sif dosyasına hangi satırları eklemem lazım.. Bilen varsa memnun olurum.
- byhexadecimal
OxeR arkadaşım şimdi araştırdım kendim denemedim
sen deneyip haber verirsin
şimdi
Dosyasında
birde
Windows XP Service Pack 2 Dağıtım Araçları
ilede winnt.sif dosyasında değişiklik yapabilirsin
şimdi
Code: Select all
Winnt.Sif
[Data]
AutoPartition=1
[Unattended]
Repartition=yes
FileSystem=NTFS
Windows XP Service Pack 2 Dağıtım Araçları
ilede winnt.sif dosyasında değişiklik yapabilirsin
-
- byhexadecimal
fat32 format atacaksan cok kolaylıkla yapabilirsin zira sadece format.com dosyasına ihtiyacın olacak ancak ntfs format atmak gerekiyorsa o biraz zor gibi çünkü ntfs formatı ancak xp kurulumu sırasında atabiliyorsun ancak d sürücüne xp nin dosyalarını yükleyip d sürücüsünden xp yi kurmaya başlarsan C ye ntfs formatı atıp xp yi c ye kurabilirsinMerlin Turizm wrote:bende şunu istiyorum
2. hdd varsa, kurulum dosyalarını d ye atıp o dosyalardan c yi formatlamak mümkünmü ?
uzaktaki sunucum için yapmak istiyorum.
yani format atmak istediğimde datacentera hiç gerek kalmadan.
bunun için gerekli kodları biliyor musunuz?
Otomatik format diye bişey buldum bu komutu kullanarak katılımsız format yapabilirsin (fat32)ve hatta format sonunda xp kurulumunu başlatabilirsin bunun için boş bir diskete ihtiyacın olacak

http://rapidshare.de/files/21312087/format.IMA.html
format image ı diskete yadırıp disketten pc yi başlatırsan hiç bişey yapmadan d sürücüne format atar ve
xp klasörün nerdeyse(bu örnekte F sürücüsü) o klasörden xp kurulumunu başlatır .
ancak önemli bir nokta var diskin ntfs ise dosta bu diski görmez o zaman şöyle yapabilirsin format atmadan direk sabit sürücüden xp kurulumunu başlatırsın ondan sonra format atarsın (ntfs format ) format.ima
dosyasındaki format satırını kaldırabilirsin
-
çok teşekkür ederim cevabın için
fakat ne yazıkki disket sürücüsü sunucumda yok. zaten datacentera disket sürücüsü takın içine şu disketi koyun, yüklemem bittikten sonra çıkartın demek yerine direk format atın desem daha kolay olur :)
benim istediğim hiçbir disket olmadan ve bios dan "first boot device" hdd iken kurulumu d sürücüsünden yaparak yukarıda byhexadecimal arkadaşımızın verdiği kodlarla sürücüyü ntfs olarak formatlayıp otomatik olarak kurulumu bitirmek.
fakat işin kötüsü yüklemeyi d sürücüsünden başlatmayı bilmiyorum (disket olmadan).
ayrıca verdiğin link de ne yazıkki kırık :)
http://www.windocs.org/Forums/index.php ... =20&t=1093
Yardımlarınızı Bekliyorum.
fakat ne yazıkki disket sürücüsü sunucumda yok. zaten datacentera disket sürücüsü takın içine şu disketi koyun, yüklemem bittikten sonra çıkartın demek yerine direk format atın desem daha kolay olur :)
benim istediğim hiçbir disket olmadan ve bios dan "first boot device" hdd iken kurulumu d sürücüsünden yaparak yukarıda byhexadecimal arkadaşımızın verdiği kodlarla sürücüyü ntfs olarak formatlayıp otomatik olarak kurulumu bitirmek.
fakat işin kötüsü yüklemeyi d sürücüsünden başlatmayı bilmiyorum (disket olmadan).
ayrıca verdiğin link de ne yazıkki kırık :)
http://www.windocs.org/Forums/index.php ... =20&t=1093
Yardımlarınızı Bekliyorum.
-
galiba aradığım şey burda
http://www.windowsbbs.com/showthread.php?t=31831
http://www.theeldergeek.com/specify_sou ... _files.htm
şimdi regedit değerlerini burda belirtilenler gibi ayarlayınca hdd den setup açılıyormu ?
açılsa bile önyükleme için bir tuşa basın yazısının kesinlikle çıkmamasını istiyorum.
bunu nereden ayarlarım?
şimdi regedit değerlerini burda belirtilenler gibi ayarlayınca hdd den setup açılıyormu ?
açılsa bile önyükleme için bir tuşa basın yazısının kesinlikle çıkmamasını istiyorum.
bunu nereden ayarlarım?
-
Cromorg wrote:fat32 format atacaksan cok kolaylıkla yapabilirsin zira sadece format.com dosyasına ihtiyacın olacak ancak ntfs format atmak gerekiyorsa o biraz zor gibi çünkü ntfs formatı ancak xp kurulumu sırasında atabiliyorsun ancak d sürücüne xp nin dosyalarını yükleyip d sürücüsünden xp yi kurmaya başlarsan C ye ntfs formatı atıp xp yi c ye kurabilirsinMerlin Turizm wrote:bende şunu istiyorum
2. hdd varsa, kurulum dosyalarını d ye atıp o dosyalardan c yi formatlamak mümkünmü ?
uzaktaki sunucum için yapmak istiyorum.
yani format atmak istediğimde datacentera hiç gerek kalmadan.
bunun için gerekli kodları biliyor musunuz?
Otomatik format diye bişey buldum bu komutu kullanarak katılımsız format yapabilirsin (fat32)ve hatta format sonunda xp kurulumunu başlatabilirsin bunun için boş bir diskete ihtiyacın olacak
http://rapidshare.de/files/21312087/format.IMA.html
format image ı diskete yadırıp disketten pc yi başlatırsan hiç bişey yapmadan d sürücüne format atar ve
xp klasörün nerdeyse(bu örnekte F sürücüsü) o klasörden xp kurulumunu başlatır .
ancak önemli bir nokta var diskin ntfs ise dosta bu diski görmez o zaman şöyle yapabilirsin format atmadan direk sabit sürücüden xp kurulumunu başlatırsın ondan sonra format atarsın (ntfs format ) format.ima
dosyasındaki format satırını kaldırabilirsin
Arkadas senden bir ricam olacak bana USB bellekten format atmanin dosyalari lazim Fat32 ve NTFS olarak yardim edebilirmisin
Kardeş bu dediğin şekilde , yani "Repartition=yes" komutuyla bilgisayara bağlı olan fiziksel diski yeniden biçimlendiriyor. Yani aslında bu tehlikeli bir komut. Çünkü diyelimki bilgisayarda 1 adet fiziksel disk var. Ve bu disk ikiye bölünmüş C:\ ve D:\ olarak. D:\ ise yedek olarak kullanılıyor ve içinde önemli şahsi bilgiler var. İşte bu durumda Repartition=yes komutu bu C:\ ve D:\ bölümlerini siliyor ve tek bir bölüm olarak biçimlendiriyor..byhexadecimal wrote:OxeR arkadaşım şimdi araştırdım kendim denemedim
şimdi Winnt.Sif DosyasındaCode: Select all
[Data] AutoPartition=1 [Unattended] Repartition=yes FileSystem=NTFS
Setup dosyalarını d sürücüsüne kopyaladktan sonra, bilgisayarı bir şekilde açmak zorundasınız. Size gereken şey komut satırıdır, ki bunun için de bir disket sürücüsü gerekir. Disketle önyükleme yaptıktan sonra ise, d sürücüsüne geçerek setup'ı açarsınız, gerisi çok dha kolay zaten.
Ama, sunucunun disket sürücüsü yok ise, nasıl bir alternatif yol bulabilirsiniz bilemiyorum.
3Yukarda vermiş olduğunuz linkler ise, windows sistem dosyaları değiştikten sonra, sizden cd istemesini önlemek için yapılmış. Kurulum yapmak için o kodları kullanamazsınız. Çnkü regedit'i düzenlemeyi gerektiriyor, ki sizin kurulu sisteminiz yok varsayıyoruz...
Ama, sunucunun disket sürücüsü yok ise, nasıl bir alternatif yol bulabilirsiniz bilemiyorum.
3Yukarda vermiş olduğunuz linkler ise, windows sistem dosyaları değiştikten sonra, sizden cd istemesini önlemek için yapılmış. Kurulum yapmak için o kodları kullanamazsınız. Çnkü regedit'i düzenlemeyi gerektiriyor, ki sizin kurulu sisteminiz yok varsayıyoruz...
@merlin; istediginiz sey bir ghost modifikasyonu ile mümkündür.
Ancak tam olarak ne istedinizi anlamadım.
Örneğin uzak bağlantı yapabilecek kadar iyi durumdaki servera neden format atılıyorda başka bir çözüm bulunmuyor.
Ofisinizden uzaktaki servera çöktüğünde ulaşabiliyorsanız kulandığınız ulaşım methodu nedir. v.s.
Sisteminiz hakkında daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
Ancak tam olarak ne istedinizi anlamadım.
Örneğin uzak bağlantı yapabilecek kadar iyi durumdaki servera neden format atılıyorda başka bir çözüm bulunmuyor.
Ofisinizden uzaktaki servera çöktüğünde ulaşabiliyorsanız kulandığınız ulaşım methodu nedir. v.s.
Sisteminiz hakkında daha detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
-
arkadaşlar uzak masaüstü bağlantısı ile datacenterdaki sunucuma bağlanıyorum.
sunucumda 2 harddisk var.
ben d diskine atarak c yi formatlatmak istiyorum ama datacenterdan el ile müdahaleye gerek kalmadan yapmak istiyorum.
D den boot etmek bir yana
kaldı ki
[Data]
Autopartition = 1
MsDosInitiated = 1
UnattendedInstall = Yes
[Unattended]
UnattendMode = FullUnattended
UnattendSwitch = Yes
OemPreinstall = Yes
OemSkipEula = Yes
ExtendOemPartition = 1
FileSystem = ConvertNTFS
WaitForReboot = No
NoWaitAfterTextMode = 1
NoWaitAfterGUIMode = 1
DriverSigningPolicy = Ignore
NonDriverSigningPolicy = Ignore
Hibernation = No
TargetPath = \WINDOWS
bu komutları kullandığımda bile kurulum dosyaları bulamadı gibi bir hata veriyor.
yani uzaktan kurulumu başlatmayı geçtim kendi otomatik olarak bile diski formatlamıyor.
sunucumda 2 harddisk var.
ben d diskine atarak c yi formatlatmak istiyorum ama datacenterdan el ile müdahaleye gerek kalmadan yapmak istiyorum.
D den boot etmek bir yana
kaldı ki
[Data]
Autopartition = 1
MsDosInitiated = 1
UnattendedInstall = Yes
[Unattended]
UnattendMode = FullUnattended
UnattendSwitch = Yes
OemPreinstall = Yes
OemSkipEula = Yes
ExtendOemPartition = 1
FileSystem = ConvertNTFS
WaitForReboot = No
NoWaitAfterTextMode = 1
NoWaitAfterGUIMode = 1
DriverSigningPolicy = Ignore
NonDriverSigningPolicy = Ignore
Hibernation = No
TargetPath = \WINDOWS
bu komutları kullandığımda bile kurulum dosyaları bulamadı gibi bir hata veriyor.
yani uzaktan kurulumu başlatmayı geçtim kendi otomatik olarak bile diski formatlamıyor.
-
aaa iyi fikir.deleman wrote:Yönetimsel araclarlardan d nizi c, c nizi d yapın bir dahaki başlatmada d de oluşturduğunuz autoexec.bat ile işinizi bitirin. Veya aynı işlemi partion editörlerden herhangi biriyle veya bartpe kullanarak halledebilirsiniz.
yalnız o zamanda kurulumun d ye yapılmasını sağlamak gerekiyor.
çünkü c ye kurarsak kurulum dosyalarıda uçacağı için kurulmayacak.
yalnız d diskini nasıl biçimlendirip windows kuracağım.
birde "cd den ön yükleme için bir tuşa basın" yazısı ne olacak ?
ona nasıl otomatik basılmasını sağlayacağım.
ya da cd nin içinden o kısmı nasıl çıkartacağım.
yardımlarınızı bekliyorum.
-
Was this information helpful?deleman wrote:http://technet2.microsoft.com/windowsse ... x?mfr=true
No

-
Dostum şimdi : CDden önyükleme için bir tuşa basın yazısını kaldırabilirsin. ama bu durumda kur dosyaları kopyalayıpta bilgisayar yeniden başlayınca yine aynı işlemi devam ettirip durur..aradan bir hafta geçsede bilgisayar aynı yerinde sayar durur...Merlin Turizm wrote:galiba aradığım şey burda
bunu nereden ayarlarım?
windows xp nin usb stick edition u var arasan bulursun bu sürüm ile usb diskten windows xp kurabiliyorsun yalnız tavsiye etmem cok uzun sürüyor boot etmesi bile bir keresinde 13-14 dakka sürdü yalnız bunu kullanarakArkadas senden bir ricam olacak bana USB bellekten format atmanin dosyalari lazim Fat32 ve NTFS olarak yardim edebilirmisin
format sayfasına ulaşabilirsin usb ile fat ya da ntfs format atabilirsin zahmetli olabilir