Echo the Tracker - Download

Discussion and development of the tracker system developed by JonathanTNeal currently being used by RyanVM.net.
JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Echo the Tracker - Download

Post by JonathanTNeal » Sun Apr 08, 2007 4:15 pm

Echo the Tracker:
  • Introducing Echo the Tracker, a very small and kinda powerful torrent tracker, manager, lister, announcer, scraper, whatever with some really groovy template support and an ultra-friendly installer (no editing files). Oh, some people say that it looks nice too.

    With that said, there are a lot of developments, improvements, and features that are on the horizon. RyanVM was generous enough to host a support, discussion, and development section here on his forums. Thanks Ryan!

    So, perhaps I could improve a little on the documentation, but these things take time. Hey, how about you download it and start having fun!

    For those who do not run Apache and/or mod_rewrite, I have created an alternate version for you. If it works, I'll try to manage them both, since they are so nearly the same.
Notable Requirements (standard version)
  • * PHP v4 or higher
    * MySQL v4 or higher
    * mod_rewrite (URL Rewriting Engine, this probably means you need Apache)
Notable Requirements (non-apache version)
  • * PHP v4 or higher
    * MySQL v4 or higher
    * Themes must follow root PHP naming scheme.
Download Installation Instructions
  • 1. Upload all the files inside the ZIP into the directory that you want to run your tracker from.

    2. Open your browser and goto the directory that you put all these files onto.

    3. You will see a friendly setup, go through this and configure what you need to configure. Remember that when you are creating BitTorrent files, the announce URL will be your tracker directory + '/announce' (or '/announce.php' for the non-apache version).

    That's it. Have fun!
Last edited by JonathanTNeal on Fri Apr 20, 2007 11:59 am, edited 5 times in total.

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Tue Apr 17, 2007 4:16 pm

HI, thnx a lot, but i get the following error when trying to install it :

Code: Select all

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'echo.configuration.php' (include_path='.:/usr/share/php') in <my site path> on line 7
That looks like a missing file, right ?
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Tue Apr 17, 2007 5:42 pm

Awsome! Thanks for all of your work! I am installing now. I'll let you know if I get the same error as iuli_kyle or if I get any other errors.

So far I am at:
Installing Echo the Tracker...
Testing MYSQL...

It has been sitting there for a while.

Edit:
At the bottom of my IE6 page it says:
The page has an error. When I look at details I get the same message as iuli_kyle. :(
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Tue Apr 17, 2007 8:02 pm

iuli_kyle, Siginet, thanks for bringing this to my attention. The problem has been solved, to the best of my knowledge. Re-Download the zip file again.

The issue was (as far as I know) limited to the installer on IE, and luckily it was an easy fix. Leave it to me to accidentally exclude the biggest browser around. Please let me know how it goes, and thanks for trying it out!

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Tue Apr 17, 2007 11:49 pm

omg, thank you

err...
There is a missing file:

echo.configuration.php

Any fix for this?
Image

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Wed Apr 18, 2007 4:00 am

SoKoOLz wrote:There is a missing file: echo.configuration.php
Can you browse the directory where you uploaded these files? Is there no "echo.configuration.php" inside the "include" directory after the install? If it can't write the file, it's supposed to give you an error during the installation.

If you could tell me whether or not that file exists after installation, it would be a great big help.

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Wed Apr 18, 2007 5:09 am

Almost got it...
It installed all the way this time. I was able tog for the control panel as well.
It said it logged me in automatically Mr. Administrator.
Then I got this error:

Fatal error: Call to undefined function: scandir() in /home/.hortense/professorcpu/siginetsoftware.com/tracker/include/function.parsings.php on line 78

:(
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Wed Apr 18, 2007 6:00 am

Siginet, Yay, I know what the cause of that one is. I used a function (scandir) for PHP5, and you're running PHP4. I went ahead and re-wrote the parsing file to accommodate for PHP4, since the rest of the site is v4 compatible. You can download the zip file again, and just replace function.parsings.php if you want.

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 18, 2007 7:07 am

JonathanTNeal, it would be awsome is this would work :( . I still get the same error whe trying to install it. Something is still missing ... and something more, i use Mozilla Firefox 2.0.0.3 .
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Wed Apr 18, 2007 7:20 am

iuli_kyle, are you using the latest ZIP I've uploaded?

Could you check to tell me if the echo.configuration.php file exists after the installation? It should be in the include directory.

I will work until it's fixed, but I'll need your help identifying some of these problems.
Last edited by JonathanTNeal on Wed Apr 18, 2007 7:29 am, edited 1 time in total.

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 18, 2007 7:25 am

I re-downloaded it from the first post,uploaded it content, but the same problem :(
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Wed Apr 18, 2007 7:30 am

Could you check to tell me if the echo.configuration.php file exists after the installation? It should be in the include directory.

This seems to be a problem with multiple people. I want to know if the file exists. If you open it, it should have all your settings from the installation.

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 18, 2007 12:16 pm

I am unable to install it, when i launch install.php. i get that error and echo.configuration.php doesn't exist in the zip archive !
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Wed Apr 18, 2007 12:30 pm

ok,

I've just found out that to run the installer, I need to access Echo.php. Since I'm using IIS.
Now it gives me the incorrect setup layout page. After I've typed my SQL config in and click continue.
It gives an error saying that "Testing MYSQL... Oops! "
And here is the Error I've found from IIS :

HTTP Error 405 - The HTTP verb used to access this page is not allowed.
Internet Information Services (IIS)

I think the install script is not yet support IIS. and for echo.configuration.php file, I can't find it and not exist after the installation.

@iuli_kyle
you have to run echo.php not echo.install.php to install the script. And hopefully if u have finished ur installation the excho.configuration.php file will show up.
Image

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Wed Apr 18, 2007 12:49 pm

It is working now. :D
oaded any torrents yet though.

http://SiginetSoftware.com/tracker

Is there a way to add multiple user accounts? I don't see any options for that.
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Wed Apr 18, 2007 1:29 pm

@siginet
I envy u mate. T_T

@john
Can I have the non-installer one? just a normal config via PHP and a SQL file for the database?
Image

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 18, 2007 1:52 pm

SoKoOLz wrote: @iuli_kyle
you have to run echo.php not echo.install.php to install the script. And hopefully if u have finished ur installation the excho.configuration.php file will show up.
If i run echo.php, i will get a "Setup Incomplete" message :( !

Siginet, how did you succeded to install the script ?
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Wed Apr 18, 2007 2:43 pm

You have to re-upload the entire contents of the ZIP file if you want to run the installer again. The reason you're getting those errors is because you're uploading only portions of the new files, and some of those portions think that the installation has completed.

P.S: You run no such file for installation, you just point yourself to the directory that you put the files into. For example, if you uploaded the files to http://www.ladedadeda.com/tracker, then you would go to http://www.ladedadeda.com/tracker and the installation would be automatic. No /setup no /include/echo.install, or anything like that. :)

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 18, 2007 2:55 pm

JonathanTNeal wrote:You have to re-upload the entire contents of the ZIP file if you want to run the installer again. The reason you're getting those errors is because you're uploading only portions of the new files, and some of those portions think that the installation has completed.
I re-downloaded and re-uploaded the files( from the 1st post, right ???) and not working ! I try to do tha again :P
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Wed Apr 18, 2007 6:03 pm

PS. If you ever need to be absolutely sure that you are using all the new files, you can always follow these generic precautions. Delete all of the existing files in the tracker directory before re-uploading them. Make sure that you are extracting the files from the install zip and overwriting the older ones. At any rate, I hope oh so very much that it's working for you now. I worked hard, and I'd like to think it works :)

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Wed Apr 18, 2007 10:20 pm

Yeah you should delete the files first. Most ftp clients will skip a file if the destination file is larger then the source file. ;)

I also used IE7 when I got it working... if that makes a difference.

Off topic:
I notice in this Vista peice of Sh** that sometimes when I type in my posts it is not typeing some of the stuff I type. So that's why peices of my posts are missing. Just in case you guys were trying to figure out what I was saying in my previous reply's. lol. Guess I'll have to double check what I write. :(
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Thu Apr 19, 2007 12:23 am

Ok then,
I'll try re-download and re-upload the file fromt eh first post.
But hey, which URL should I go to for the installation?
I'm using IIS nto apache I cant use .htaccess
Image

User avatar
RyanVM
Site Admin
Posts: 5187
Joined: Tue Nov 23, 2004 6:03 pm
Location: Pennsylvania
Contact:

Post by RyanVM » Thu Apr 19, 2007 9:50 am

Well geez, no wonder you're having problems. Nice of you to mention that up front :rolleyes:
Get up to $200 off on hosting from the same people who host this website!
http://www.ryanvm.net/forum/viewtopic.php?t=2357

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Thu Apr 19, 2007 10:41 am

I'm am also unable to upload .htaccess. Can this be the problem ?
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Thu Apr 19, 2007 11:57 am

I cant help it, I thought it will be a simple script like others.. T_T
Image

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Thu Apr 19, 2007 2:19 pm

SoKoOLz, how did you ever see "Testing MYSQL... Oops!" or know there was a missing "echo.configuration.php" file. You can't see the installation let alone run it unless it was working.

iuli_kyle, how did you ever see "Failed opening required 'echo.configuration.php'"?

I'm sorry, but I'm confused, because you can't see those messages unless you were somehow modifying the script and bypassing the root directory all together.

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Fri Apr 20, 2007 2:30 am

I modded ur scripts a bit that's why...sorry

Anyway, ur script doesnt work with IIS right? Because URL_rewrite is a big problem in IIS also, so I dont think it will work for now.
For now, you should add in Apache server in ur requirement list, so other ppls will know that it will work with Apache only.
Image

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Fri Apr 20, 2007 3:32 am

SoKoOLz wrote:For now, you should add in Apache server in ur requirement list, so other ppls will know that it will work with Apache only.
Yea, I thought I covered it with mod_rewrite (URL Rewriting Engine) but I'll change it to mod_rewrite (URL Rewriting Engine, this probably means you need Apache).

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Fri Apr 20, 2007 4:05 am

yep it's ok then ^^.
Man I really need to use urs BT script.
Thank you anyway. ^^
Image

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Fri Apr 20, 2007 7:39 am

JonathanTNeal wrote:
iuli_kyle, how did you ever see "Failed opening required 'echo.configuration.php'"?

I'm sorry, but I'm confused, because you can't see those messages unless you were somehow modifying the script and bypassing the root directory all together.
I first ran echo.install.php and i get that error, but now i get a forbiden error :(. really don't know what to do :(( ! And i'm unable to upload .htaccess file !
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Fri Apr 20, 2007 11:17 am

iuli_kyle, SoKoOLz,

I have decided to create a non-apache version. It's more limited as far as templates are concerned, and it also requires more files to run, but it should work for you.

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Fri Apr 20, 2007 1:50 pm

Thanks, hope it will work now finally ! Thnx anyway for the effort John, i apreciate very much !
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Fri Apr 20, 2007 1:54 pm

Still get a "incomplete Setup" Message ! SoKoOLz, what about you, m8 ? It is working ?
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Fri Apr 20, 2007 2:04 pm

iuli_kyle, are you running the index.php in the base directory of the installation? Or are you still trying to load include/echo-install ? I tried this non-apache installation on two different hosting services, and it works. Besides all that, I know that you've gotta at least be able to see the setup.

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Fri Apr 20, 2007 2:15 pm

Ok, John, here is what i've done. I uploaded the files from non-apache zip into <my site path>/tracker.
Then i browsed with Mozilla to that path (<my site path>/tracker) and i get a "Setup Incomplete" message. And that i tried to run myself index.php (not echo-install.php). Still the same message. But why you do not login into on ur IM ID so we can comunicate faster ?
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Fri Apr 20, 2007 2:19 pm

@iuli_kyle
Hi I've got many warning on the index page but it seems ok.
Now when i install it, it gives me this:
Testing MYSQL... Weeeeeeeeee!
Creating our Databases... Hold up!
Mr. Error said: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'collate utf8_bin NOT NULL,`name` varchar(255) character set asc
Still has some error with my SQL.
Anyway I clicked continue and it displays the same page that asks me for user pass again..
http://bt.sokoolz.com << have a look
Image

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Sun Apr 22, 2007 5:55 am

SoKoOLz, I don't know what's causing all of those warning notices, but they sure don't look like regular errors I could account for. Are you sure you have your php and/or server configured correctly? I also didn't know that IIS servers refer to things like "D:\hosting\skzbt\" - is that normal to see your drive letters in the error message?

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Sun Apr 22, 2007 1:14 pm

Yep, that's the normal error msg for the PHP warning no the IIS.
I can disable the warning globally though, however I'm running a hosting service so I have to leave it on for other ppls to correct their script.
Here, if u add this to the header of ur script it will help disable those warning:

error_reporting(0);

And I'm sure that my server is working fine, I have 20 private customers using my services, and they didn't complain anything.
Image

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Sun Apr 22, 2007 1:26 pm

SoKoOLz, if you have not yet added those lines yourself, I have included them in the non-apache ZIP file. I'm still not certain why you would get a SQL syntax error with "...collate utf8_bin NOT NULL,`name` varchar(255) character set ascii..."

SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Mon Apr 23, 2007 1:36 am

Thx u for that JonathanTNeal. ^^
About the SQL thingy, I dunno what is causing that also.
However, I'm thinking of redoing my sql server to the latest version one soon.
May be it will help fixing this problem. But for now I dont think I will be able to use ur script.
Do u know any other BT script that can do the same as urs one?
Image

User avatar
dumpydooby
Posts: 530
Joined: Sun Jan 15, 2006 6:09 am

Post by dumpydooby » Thu Apr 26, 2007 1:24 am

I like it. It's small and simple. I'm probably going to study the whole thing just for the experience. I like to have sites with front-ends that are accessible and conform to XHTML 1.0 Strict standards. The javascript psuedoprotocol doesn't work in all browsers, and I do intend to have a tracker that will work well for the linux console folks. So I'll probably make my own tracker, but I wanted to offer you praise for your hard work. :)


As a simple and easy tracker, this is wonderful. You did an excellent job. I like the simplicity of this a lot more than TBSource and the like. Again, good job man.

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Fri Apr 27, 2007 2:20 am

Well, there isn't a exactly any javascript protocol for the tracker, but I do use some javascript for the interface. If you like, I can always design a javascript-less template for you. :)

User avatar
dumpydooby
Posts: 530
Joined: Sun Jan 15, 2006 6:09 am

Post by dumpydooby » Fri Apr 27, 2007 5:28 am

JonathanTNeal wrote:Well, there isn't a exactly any javascript protocol for the tracker, but I do use some javascript for the interface. If you like, I can always design a javascript-less template for you. :)
Oh, it's no big deal. I can go ahead and take care of any design work. I really don't mind using javascript, actually. I just keep everything I make XHTML 1.0 Strict, so script tags must be within the header, and preferably (though not always necessary) a separate file. Also event declarations must be done via javascript as well. It's really a pain in the ass when it comes to coding, but I do it because it makes AJAX queries significantly easier to manage. :oops:

I'm getting rusty anyway. I gotta get back in the saddle and learn to ride like one of the pros again. :P


If you'd like, I can give you the template that I create when I'm done with it.

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Post by JonathanTNeal » Sat Apr 28, 2007 12:32 am

By All Means, you'll get the credit :)

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Thu May 24, 2007 10:15 am

Can you pls. re-upload the zip file ?By the way, i will offer you hosting for the tracker if you cannot find any. it will be a permanent one :D
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
Siginet
Site Admin
Posts: 2894
Joined: Fri May 27, 2005 1:07 pm
Location: Planet Earth
Contact:

Post by Siginet » Thu May 24, 2007 2:09 pm

I can give you hosting too. :)
Image
--Siginet--

Techware
Your Virtual Technician
Computer Management Software

JonathanTNeal
Design Guru
Posts: 35
Joined: Mon Aug 01, 2005 10:38 pm
Location: Planet Hollywood

Huh?

Post by JonathanTNeal » Sun May 27, 2007 3:08 am

Hey, the files are working for me! Of course, I wouldn't frown on a mirror either! :)

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Mon May 28, 2007 2:07 pm

Ok, here are the other mirrors for the tracker >

http://www.ultimate-os.tk/apps/Jonathan ... racker.zip
http://www.ultimate-os.tk/apps/Jonathan ... apache.zip

Happy 'cuz i can host this great script . Enjoy !
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
Fox
Moderator
Posts: 14
Joined: Mon Oct 08, 2007 1:18 am

Post by Fox » Fri Nov 16, 2007 2:37 pm

Hey I could really use this. Could anyone who has it mirror a download for it please? I need the linux version. Thanks.

Friends4U
Posts: 138
Joined: Sat Aug 19, 2006 4:51 am

Post by Friends4U » Tue Nov 27, 2007 3:32 am

I want this 2 if it is possible

Locked