MSFN.org state

Forum for anything else which doesn't fit in the above forums. Site feedback, random talk, whatever, are welcome.
tomasz86
Posts: 491
Joined: Tue Aug 09, 2011 12:12 pm
Location: windowsarchives.com
Contact:

MSFN.org state

Post by tomasz86 » Sun Aug 11, 2013 11:48 pm

I hope nobody will mind me creating this topic here but MSFN seems to have been offline for about 2 days. Does anyone happen to know what's going on? There'd been server errors often before but this time it appears that the server is completely turned off.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Mon Aug 12, 2013 12:11 am

I've been trying, too. No idea what's going on.
mooms wrote:A site to test if a site is actually down [... MSFN] could be tested directly with this url:

http://www.isup.me/http://www.msfn.org/
Thanks for the link, mooms.
Last edited by 5eraph on Sat Aug 30, 2014 12:04 am, edited 2 times in total.

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Mon Aug 12, 2013 2:16 am

Same here, WTF?

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Mon Aug 12, 2013 2:18 am

All seemed normal on Aug 10... then it went offline. I was completely taken by surprise, too. :(
But it's great to have a place to exchange news about it!

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Mon Aug 12, 2013 3:04 am

NSA?

adric
Posts: 581
Joined: Mon May 21, 2007 5:51 am

Post by adric » Mon Aug 12, 2013 5:47 am

Maybe a hacker attack. Reboot.pro went down for a few days after a severe attack as well and a lot of the services are still
not up. Only the forums. Looks like MSFN is up again though.

Al

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Mon Aug 12, 2013 6:23 am

Glad to see it's back. :)

Stickied. (REFERENCE)

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Sat Aug 24, 2013 5:27 pm

MSFN is down again today Aug 24 since at least 21:15 h (UTC), if not before. It was online 18 h ago.
For a brief time it reported it is in "maintenance mode", so I think it was taken down by xper for tweaking, instead of just crashing, like in recent past.

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Sat Aug 24, 2013 7:23 pm

Its up now

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Sun Aug 25, 2013 2:27 pm

Yes! :)
That's the good news!

The bad news is all posts from 24/08 (if any, I'm aware of just one, not mine, but there may have been more) were lost in yet another database-rollback... :(

ChiefZeke
Posts: 767
Joined: Fri Mar 23, 2007 5:33 pm
Location: Victorville, California

Post by ChiefZeke » Sun Aug 25, 2013 3:31 pm

Just tried - MSFN knw it was me but page froze - could not scroll up or down or select link to check forum - had to kill IE and start it again to get back here.

User avatar
ELiTE
Posts: 12884
Joined: Sun Apr 08, 2007 8:33 pm
Location: Canada

Post by ELiTE » Sun Aug 25, 2013 3:40 pm

ChiefZeke wrote:Just tried - MSFN knw it was me but page froze - could not scroll up or down or select link to check forum - had to kill IE and start it again to get back here.
Gotta be your ISP. Working great here in London Ontario Canada on Rogers cable internet. Visited MSFN a couple times in the past week also............ 8)
By downloading an ELiTE Switchless Installer Addon you, the End User, agree to abide by any Terms of Use prescribed by the Freeware App contained within.

ChiefZeke
Posts: 767
Joined: Fri Mar 23, 2007 5:33 pm
Location: Victorville, California

Post by ChiefZeke » Sun Aug 25, 2013 4:19 pm

Not my ISP - problem is XP Pro w/SP3. Rebooted from XP to Win7 Ultimate 64bit and MSFN is fine - can navigate forums no problem. MSFN is the only place I'm having the problem - have no idea why other than a change of operating systems and IE.

User avatar
user_hidden
Posts: 1924
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:52 am
Location: Canada eh!

Post by user_hidden » Sun Aug 25, 2013 6:45 pm

perhaps it is an issue with compatibility with IE 6,7,8 ??

AHRIMANSEFID
Posts: 4
Joined: Fri Jan 06, 2006 6:09 pm

Post by AHRIMANSEFID » Thu Sep 12, 2013 6:58 am

me i from iran site not run why?

RicaNeaga
Posts: 221
Joined: Fri Apr 16, 2010 11:59 am

Post by RicaNeaga » Thu Sep 12, 2013 11:39 am

msfn is down for me also. :(

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Thu Sep 12, 2013 1:21 pm

I first noticed around 08:45 UTC today that it was down (4:45am US Eastern Daylight time). Still down.

User avatar
mooms
Posts: 768
Joined: Wed Aug 27, 2008 1:29 pm
Location: France

Post by mooms » Thu Sep 12, 2013 2:09 pm

A site to test if a site is actually down:

http://www.downforeveryoneorjustme.com/

short url:

http://www.isup.me/

could be tested directly with this url:

http://www.isup.me/http://www.msfn.org/

(it is ATM)

User avatar
vioplujjnsjzfg
Posts: 129
Joined: Mon Jul 07, 2008 12:07 pm

Post by vioplujjnsjzfg » Thu Sep 12, 2013 11:23 pm

As of September 12, 2013 at 11:23 PM EST, MSFN is down.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Sep 13, 2013 12:15 am

MSFN is back. :)

EDIT, 2013-09-13 @06:10 UTC: mySQL query error

User avatar
user_hidden
Posts: 1924
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:52 am
Location: Canada eh!

Post by user_hidden » Fri Sep 13, 2013 6:58 am

works fine for me 2013/09/13 6:50am EST

User avatar
bphlpt
Posts: 1345
Joined: Sat Apr 19, 2008 1:11 am

Post by bphlpt » Fri Sep 13, 2013 7:27 am

Works for me as well, (now). But they have really had a heck of a time this year with various site issues.

Cheers and Regards

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Fri Sep 13, 2013 10:21 am

Site was up about an hour ago, I had posted in the "why was MSFN down" thread, but now I am getting a time out error. Yesterday, DNS wasn't resolving even using 4.2.2.2 and even so the archived IP did not work. I keep forgetting what the other URL is for the site.

Also I need to get the Twitter account, even though I'm in the dark about whatever the problem really is.

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Wed Nov 06, 2013 4:30 pm

Xper posted on Twitter that the forum is doing another upgrade and is currently in maintenance mode.

https://twitter.com/MSFNorg/status/398189341920329728

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Wed Nov 06, 2013 4:56 pm

Lets hope this one is MUCH better than that total POS that was shoved down our throats by ipb last time.

User avatar
bphlpt
Posts: 1345
Joined: Sat Apr 19, 2008 1:11 am

Post by bphlpt » Tue Dec 03, 2013 1:30 am

Is MSFN in maintenance AGAIN??? I've been getting an error message for most of the day:

There appears to be an error with the database.

Cheers and Regards

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Tue Dec 03, 2013 6:18 am

It's back for me. The latest posts for me only go back to 20 minutes ago, so it must have just gone back up.

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Mon Jul 14, 2014 9:05 am

I can't connect to the forum this morning. :(

User avatar
bphlpt
Posts: 1345
Joined: Sat Apr 19, 2008 1:11 am

Post by bphlpt » Mon Jul 14, 2014 9:31 am

It's not just you. I can't either.

Cheers and Regaards

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Mon Jul 14, 2014 10:45 am

Its up now.

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Sat Jul 19, 2014 4:04 pm

Down again today (Jul 19 8:00 PM GMT)! :(

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Sat Jul 19, 2014 6:16 pm

And back again later today (Jul 19 10:15 PM GMT)! :)

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Fri Aug 15, 2014 9:39 am

Can't connect. Confirmed with that down for everyone site.

EDIT: It is up now!

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Fri Aug 29, 2014 10:05 am

Down for everyone! (aka I can't get in)

In a un-related note, the ADK has vanished from Microsoft's site, jfyi :|

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Fri Aug 29, 2014 2:43 pm

Still down... (aka I cannot get in either). :(

User avatar
bphlpt
Posts: 1345
Joined: Sat Apr 19, 2008 1:11 am

Post by bphlpt » Fri Aug 29, 2014 5:28 pm

Still down for me too.

EDIT: And still down 5 hours later, so it's been down at least 12 hours.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Aug 29, 2014 11:49 pm

+1

I hope it's not a serious problem with the server. Maybe outages like this will help motivate people to donate.
Last edited by 5eraph on Sat Aug 30, 2014 12:35 am, edited 1 time in total.

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Sat Aug 30, 2014 12:16 am

Good news! It's back on! Just managed to login! Yay!

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Aug 30, 2014 12:35 am

:)

ChiefZeke
Posts: 767
Joined: Fri Mar 23, 2007 5:33 pm
Location: Victorville, California

Post by ChiefZeke » Sat Aug 30, 2014 3:48 pm

Just logged in - OK

User avatar
bphlpt
Posts: 1345
Joined: Sat Apr 19, 2008 1:11 am

Post by bphlpt » Sat Aug 30, 2014 6:36 pm

I didn't see any mention of what the problem was, but it is back up now.

Cheers and Regards

User avatar
bphlpt
Posts: 1345
Joined: Sat Apr 19, 2008 1:11 am

Post by bphlpt » Wed Sep 03, 2014 8:46 am

Well, it seems to be down yet again.

Cheers and Regards

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Wed Sep 03, 2014 9:32 am

bphlpt, the problem from 8/30 was hardware related.

The problem today, idk, I just found I can't connect.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Sep 27, 2014 11:08 pm

Seems down again. Possibly another reboot for another Shellshock patch, the gift that keeps on giving.

ChiefZeke
Posts: 767
Joined: Fri Mar 23, 2007 5:33 pm
Location: Victorville, California

Post by ChiefZeke » Mon Sep 29, 2014 3:24 pm

Just logged in - looks OK.

User avatar
dencorso
Posts: 56
Joined: Sat Mar 02, 2013 4:06 pm
Location: Brazil

Post by dencorso » Sun Oct 05, 2014 12:35 pm

The infamous "driver error" is back! It's been 6h already since the last time I was able to login...

Later edit (about 6 h later):
xper managed to get it working OK again... the database had suffered some bad damage, but, I'm glad to report, it has been recovered without any data loss.

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Fri Dec 19, 2014 9:36 am

The board is offline this morning, showing a fancy picture and stuff.

Image

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4616
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Dec 19, 2014 11:20 am

It's back up. Forum update.

User avatar
bphlpt
Posts: 1345
Joined: Sat Apr 19, 2008 1:11 am

Post by bphlpt » Tue Dec 30, 2014 5:11 am

The site appears to have been down for the last 8 hours or more.

Cheers and Regards

User avatar
Tripredacus
Posts: 31
Joined: Thu Sep 12, 2013 9:54 am
Location: Buffalo

Post by Tripredacus » Tue Dec 30, 2014 9:30 am

I get a connection timed out. :(

Post Reply