[AddOn] Windows Vista SP1 Sidebar v6.0.6001.16659

Discuss & post Update Pack addons here.
User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

[AddOn] Windows Vista SP1 Sidebar v6.0.6001.16659

Post by ricktendo64 » Mon Nov 27, 2006 9:38 pm

Image Image

Windows Vista SP1 Sidebar v6.0.6001.16659
Displays personalized slideshows, news feeds, and other customized information on the desktop.
http://www.wincert.net/forum/index.php?showtopic=1442
Windows XP (Updated 9-29-07)
MD5: 9C534C5DF484958925B65304E4F192BF
Size: 17.7 MB
Image Manual Install Video Image

Changelog:
09-29-07
- Updated to Vista SP1 Sidebar v6.0.6001.16659
- Updated Contacts, RSSFeeds, Stocks and Weather gadgets v1.1.0.0
09-22-07
- Improoved manual Install (mow much easier, see new video)
09-19-07
- Added Office 2007 Recent Docs and Launcher Gadgets
- Added LCID (used to determine what locale OS you have, like en-US)
- Updated Recycle Bin Gadget (it can now be BIG while docked and small while undocked)
- Edited Alky silent installer for easy x64 install.
08-30-07
- Updated to Vista SP1 Sidebar v6.0.6001.16633
- Added Script MT Bold font for LiveClock.Gadget
- Added Gadget Installer by Thomas Pleasance
08-19-07
- Updated Server 2003 version with Vista SP1 Sidebar v6.0.6001.16549
08-18-07
- Updated XP version with Vista SP1 Sidebar v6.0.6001.16549
- Updated MSXML 6.10.1200.0 SP1
- Updated Wireless Lan API (KB940541)
Special thanks to Rafael & ZoRoNaX creators of "VAIO" a.k.a. "Alky for Applications" for all their hard work making this awesome program. Thank you so much Rafael for the bug fixes & silent install switches. (YOU RULE!)

Alky © Copyright 2006, Falling Leaf Systems, LLC
Last edited by ricktendo64 on Sun Oct 21, 2007 12:45 pm, edited 75 times in total.

User avatar
RaGhul
Posts: 375
Joined: Wed Nov 01, 2006 5:56 pm
Location: San Diego, CA

Post by RaGhul » Fri Jan 19, 2007 6:54 pm

Does VAIO stand for 'Vista All-In-One'?

Duh!! I thought it was the same as Sony's VAIO brand pc's.
:P

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Fri Jan 19, 2007 7:49 pm

V.A.I.O XP (Vista API Implementation On XP)

maveric73ph
Posts: 65
Joined: Sun Jun 11, 2006 8:06 am
Location: Asia

Post by maveric73ph » Tue Feb 20, 2007 10:43 am

hello ricktendo, i had just finished installing my newly created windows xpcd. however, i see this error dialog whenever i try to load the rtm sidebar...

Sorry. This application attempted to delay-load a library or function that does not exist. Instabiliy may occur.

the sidebar is nowhere on the screen after clicking OK (the only button on the dialog box).

can u help me? i really like this addon. i know i downloaded all the required additional addons per your instructions. or did some other addon conflicted w/ this one? i really don't know.

tnx.

User avatar
Kiki Burgh
Posts: 206
Joined: Thu Apr 20, 2006 1:40 am
Location: Manila, Philippines

Post by Kiki Burgh » Wed Apr 04, 2007 4:15 pm

hi rick! any update on this yet (how about VAIO)? ;) thanks!
-KIKI-

User avatar
DigeratiPrime
Posts: 84
Joined: Fri Feb 25, 2005 4:31 pm

Post by DigeratiPrime » Wed Apr 04, 2007 5:30 pm

see http://www.fromvistatoxp.com/
We are still working on Preview Build 3 as previously reported. We are currently investigating the use of a new “compatibility shim”, some code that’ll sit on-top of the Windows Loader and provide support for Windows Vista application patching/execution. More on that later.

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Wed Apr 04, 2007 6:30 pm

I'm only waiting on VAIO b3 to come out to update this one...

Minor changes will be:
Removed the quicklaunch shortcut (tell me what you think about this move)
The addon will be compatible with both XP and 2k3 (hopefully if the ATL.DLL error is fixed)
Updates to some gadgets (Added a couple new ones also)
And improved INF uninstall with Yes, No, OK Prompt box

BTW the compatibility shim was an April Fools prank by Zoronax

treblA
Posts: 52
Joined: Sat Feb 04, 2006 10:22 am

Post by treblA » Thu Apr 05, 2007 6:26 am

ei ricktendo 64 thanks for the addon...can u pls tell me how to fix this----> this application has failed to start because vADVAPI32.Dll was not foud. Re-installing the application may fix this

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Thu Apr 05, 2007 10:43 am

@ treblA: Install this and it will be fixed

Wireless LAN API (KB918997) (VAIOXP users only)

sambenin
Posts: 43
Joined: Wed Mar 29, 2006 8:21 am

Post by sambenin » Sun Apr 08, 2007 2:33 am

I would like to put on a suggestion , ricktendo64. You do this if u want to and if u have time.

-u could create a sidebar addon without gadgets
-then create gadgets adder addon that people could run like the gadgets setting addon and it will take all the gadgets currently installed on ur pc and create a new addon with it
-u could also create a gadgets addon that will have all the standards gadgets for people who do not want to create the addon themselves

So in nlite, people could integrate it like:

-vista rtm font addon
-vaio addon
-vista rtm sidebar addon without gadgets
-gadgets adder addon (standard or personally created)
-gadget installer
-my sidebar gadgets settings addon

Thanks

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Sun Apr 08, 2007 3:04 am

The auto Gadgets AddOn maker would be really tough to make in INF form... But a SFX addon would be super easy.

I been thinking on making the sidebar addon simpler with only the standard gadgets that come with Vista. I think Im gonna keep making the Sidebar with my Favorite gadgets but maybe on the side Ill have a clean one along with a WinRAR SFX that you can simply drag and drop the gadgets you want installed into it.

Ill be updating the sidebar addon tomorrow or monday so keep an eye out. I got some new uninstall tricks I learned and some gadgets have been updated

User avatar
Kiki Burgh
Posts: 206
Joined: Thu Apr 20, 2006 1:40 am
Location: Manila, Philippines

Post by Kiki Burgh » Sun Apr 08, 2007 2:21 pm

will look forward to separate addons then ... would be great for those who don't want other gadgets ;) ... still waiting for any update VAIO peeps ... thanks!
-KIKI-

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Tue Apr 10, 2007 2:47 am

Rick, even after i installed W-Lan API KB918997 Hotfix AddOn, IE7, WMP11, Vista RTM Fonts AddOn and RyanVM dotNET AIO i get the following error:

Code: Select all

Sorry. This application attempted to delay-load a library or function that does not exist. Instability may occur.
Why ?
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Tue Apr 10, 2007 10:54 am

iuli_kyle wrote:Rick, even after i installed W-Lan API KB918997 Hotfix AddOn, IE7, WMP11, Vista RTM Fonts AddOn and RyanVM dotNET AIO i get the following error:

Code: Select all

Sorry. This application attempted to delay-load a library or function that does not exist. Instability may occur.
Why ?
HMMM!!! That is puzzling, are you are using a different lang than english XP?
The WLan API addon is made from the English version of the hotfix
Try re-installing WLan Hotfix from Microsoft and tell me if this fixes it and make sure you are not running any Wireless Sidebar Gadgets cuz they are known to cause the delay load error http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Tue Apr 10, 2007 11:09 am

The same error with the hotfix from Microsoft and i'm using english XP ! Don't know what to do :( !
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Tue Apr 10, 2007 12:51 pm

I don't know what else you could try
BTW If you are using Ryans Updatepack you don't need to include the Wlan API hotfix AddOn, its alredy included in 2.1.8
All I can think of is to uninstall it then reinstall it

EDIT: Wha'd you use to integrate it, nLite or RVM Int?

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Tue Apr 10, 2007 1:56 pm

I installed Windows XP SP2 with RyanVM UpdatePack integrated with nLite (i tryed first with the Integrator, but it didn't work,in the way that the addons and the pack were not installed after installing Windows, so i used nLite, which worked). I installed than VAIO, fonts, IE7, WMP11, dotNET AIO and the Sidebar itself. The result: the same error. Than i decided to install that hotfix, but again didn't worked.
Don't know what to do !

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Tue Apr 10, 2007 3:07 pm

iuli_kyle wrote:I installed than VAIO, fonts, IE7, WMP11, dotNET AIO and the Sidebar itself. The result: the same error. Than i decided to install that hotfix, but again didn't worked.
Don't know what to do !

do you mean integrate?cuz ure supposed to integrate these addons and not install these afterwards.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 11, 2007 12:53 am

I installed them manually, but is the same procedure as integrating them :D
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Wed Apr 11, 2007 12:57 am

You cant install the Wlan API addon manually... You need to install the hotfix btw

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 11, 2007 1:10 am

But there's a*inf file . and with right-click and left-click on install, al files needed are copied to the specific destination. More than this, i installed MS hotfix (the link you gave me) and the same problem. I'm working now on a unattended DVD and i'll see what it happends ... :)
Image SFXMaker - The most complete switchless installer creator software

User avatar
bober101
Posts: 923
Joined: Thu Feb 08, 2007 8:49 pm
Location: canadia!

Post by bober101 » Wed Apr 11, 2007 2:06 am

do a an installation on a virtual machine or something and integrate evrything normally, ull see that it works.
XP theme source patcher
patches/overwrites ure default xp visual resources

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Wed Apr 11, 2007 2:11 am

I added direct links to ALL the AddOns... No more need to go to WinCert

User avatar
iuli_kyle
Posts: 152
Joined: Sun Mar 18, 2007 1:49 am
Location: Romania

Post by iuli_kyle » Wed Apr 11, 2007 5:45 am

bober101 wrote:do a an installation on a virtual machine or something and integrate evrything normally, ull see that it works.
That's what i'm doing now ..... waiting to see the result :) Hope positive :D !

User avatar
Kiki Burgh
Posts: 206
Joined: Thu Apr 20, 2006 1:40 am
Location: Manila, Philippines

Post by Kiki Burgh » Sun Apr 15, 2007 7:24 am

hi rick! i have Wireless LAN API (KB918997 ver 6.0.0) integrated via HFSLIP ... do i still need to use Ricks_WLanAPI-KB918997_AddOn_v3.7z (ver ver 5.1.2600.3024)? i likewise have Ricks_VAIOXP-b2r3.4_AddOn_v1.1 integrated via nLite ... problem is i once in a while get this error: This application has failed to start because vADVAPI32.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem. ... would there be any specific order of required addons to prevent this error from coming up? i already had this working well before so i was surprised getting the same error pop-up ... :( thanks!
-KIKI-

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Sun Apr 15, 2007 3:40 pm

- No. If you use HFSLIP to slip the wlan api hotfix then I guess you don't need the addon also
- The error your getting I think its VAIO... Make sure it was installed and after you install it go into Add/Remove Programs to the Windows Sidebar Uninstaller and hit the Change button (it re-registers the sidebar EXE and DLL files)
- Does not matter what order you integrate the addons, only Windows Sidebar Styler needs to detect dotnet 2.0 or above or else the install will fail, but this is totally unrelated and has nothing to do with your prob

User avatar
DigeratiPrime
Posts: 84
Joined: Fri Feb 25, 2005 4:31 pm

Post by DigeratiPrime » Sun Apr 15, 2007 9:22 pm

Thanks for the direct links. 2.4 is working good with RyanVM 2.1.9 :)

sambenin
Posts: 43
Joined: Wed Mar 29, 2006 8:21 am

Post by sambenin » Tue Apr 17, 2007 10:04 pm

I think the sidebar conflicts with dlink airplus dwl g122 driver. when i install the driver the sidebar couln't start. it say "it delay load some library.....". then i install the wireless lan api "WindowsXP-KB918997-v6-x86-ENU.exe" . The sidebar could then start but dlink monitor couldn't by displaying some message like "the entry point apInitialiaze couln't be located in the dll wlanapi.dll"
thanks

User avatar
Kiki Burgh
Posts: 206
Joined: Thu Apr 20, 2006 1:40 am
Location: Manila, Philippines

Post by Kiki Burgh » Wed Apr 18, 2007 7:14 am

thanks rick for the confirmation ... i maybe wrong but i simply changed the order of integration of all your Sidebar addons + required addons via nLite and it worked great ... set sidebar 1st then followed by VAIO, then fonts + sidebar games + gadget installer ... voila! sidebar working again ... thanks for the tip about re-registering it via add/remove programs ... :) thanks!
-KIKI-

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Mon May 14, 2007 12:50 am

As you probably noticed, ZoRoNaX and I (along with VAIO) have been extremely quiet. I'm glad to finally be able to inform you that we have officially merged with the guys at Falling Leaf Systems, LLC. This is awesome as now we have more brains on the project (now called Alky Compatibility Libraries).

Instead of toying with little games like Solitaire and Texas Hold'Em, we're gunning for Halo 2 and Shadowrun. What's great is if you order it via our site, we'll throw in the Alky Compatibility Libraries when they're ready for free. B)

More details when I get them.
Image VAIO

User avatar
SoKoOLz
Posts: 180
Joined: Tue Jul 11, 2006 3:53 am

Post by SoKoOLz » Mon May 14, 2007 12:53 am

T_T, that's too bad then.
Image

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Sat May 19, 2007 1:12 am

Updated see changelog

User avatar
DigeratiPrime
Posts: 84
Joined: Fri Feb 25, 2005 4:31 pm

Post by DigeratiPrime » Sat May 19, 2007 9:56 pm

thanks :)

seinfeld
Posts: 9
Joined: Fri Dec 08, 2006 2:21 am

Post by seinfeld » Wed May 23, 2007 8:33 am

this is just proof that all vista is is some added crap tp a Xp interface , just more secure

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Fri May 25, 2007 2:14 pm

Updated... Removed Slideshow fix (found out it was the old vshell32.dll form VAIO bild 1)
Added CPL shortcut to sidebar properties (Thanks to SoKoOLz)

Image

User avatar
ahmerkhan
Posts: 400
Joined: Mon Aug 28, 2006 8:02 am
Location: Pakistan
Contact:

Post by ahmerkhan » Fri Jun 08, 2007 6:57 am

Mind blowing ... Its completely change entire XP look....Co00ol...:)

Eiffel
Posts: 73
Joined: Fri Nov 03, 2006 3:36 am

Post by Eiffel » Fri Jun 08, 2007 10:24 am

Hi Rick. Works fine, but...slideshow has zoom again - no resize, so I have to revert again to the old vshell32.dll AND the most important - I've try to remove it using Add Remove Programs - After clicking Ok when ask about if I want to remove sidebar it has an error:

Error creating process <TASKILL /F /IM sidebar.exe /T> . Reason: The system cannot find the file specified.

I click OK and the Uninstaller stops...

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Fri Jun 08, 2007 11:52 am

That means you probably removed taskkill.exe from system32 (I use this to make sure the sidebar is closed before uninstall)

You can get rid of this error by putting taskkill.exe in system32 or you can edit that part of the INF file (I recomend getting taskkill, its a vital part of the OS)

The reason I removed vshell32.dll is that I found out that its the OLD one from VAIO b1, the dude that gave me that fix was a total LIAR he said he had fixed it... Its a really really long story but in a nutshell it might work OK for the slideshow but it might break other gadgets so, you can use it untill you experience a prob with a gadget then you just delete it if you do

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Jun 08, 2007 1:41 pm

ricktendo64 wrote:(I recomend getting taskkill, its a vital part of the OS)
It is also necessary for my Yahoo switchless installer. If it has been removed then my installer will break unattended installs.

sambenin
Posts: 43
Joined: Wed Mar 29, 2006 8:21 am

Post by sambenin » Fri Jun 08, 2007 11:52 pm

Hi, anything on the wireless card issue that i reported earlier on?
Thanks
Image

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Sat Jun 09, 2007 12:32 am

Yea dont expect it to get fixed... VAIO is dead, no longer gonna be updated

Eiffel
Posts: 73
Joined: Fri Nov 03, 2006 3:36 am

Post by Eiffel » Mon Jun 11, 2007 4:43 am

That means you probably removed taskkill.exe from system32 (I use this to make sure the sidebar is closed before uninstall)

You can get rid of this error by putting taskkill.exe in system32 or you can edit that part of the INF file (I recomend getting taskkill, its a vital part of the OS)

The reason I removed vshell32.dll is that I found out that its the OLD one from VAIO b1, the dude that gave me that fix was a total LIAR he said he had fixed it... Its a really really long story but in a nutshell it might work OK for the slideshow but it might break other gadgets so, you can use it untill you experience a prob with a gadget then you just delete it if you do
Well, indeed taskkill.exe does not exist on my sistem, but I didn't remove it. It does not exist even on the ORIGINAL MS instalation CD, so it's hard to believe it should be installed considering this. Could be because I have Windows XP Home Edition and not Professional ? :P

About vshell32 I know the problem, I was the first telling on Aeroexperince VAIO thread that the old vshell32 could be used like an fix for the zooming. Seems that this "fix" for some works fine ( my case ), but some have experienced problems.

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Mon Jun 11, 2007 5:51 am

It's on my XPpro disk give me a minute and I will check my other disks...

User avatar
Kelsenellenelvian
Moderator
Posts: 4383
Joined: Tue Nov 30, 2004 8:32 pm
Location: Pocatello, ID
Contact:

Post by Kelsenellenelvian » Mon Jun 11, 2007 5:53 am

OMG Your right I don't see it on my home disks either.

Eiffel
Posts: 73
Joined: Fri Nov 03, 2006 3:36 am

Post by Eiffel » Mon Jun 11, 2007 8:07 am

OMG Your right I don't see it on my home disks either.
Hmm, so if the Sidebar plugin use it, I think it should include it to run corectly on both Pro and Home versions... Or to be added as a separate prerequisite plugin ?

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4618
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Tue Jun 12, 2007 6:48 am

Kelsenellenelvian wrote:OMG Your right I don't see [TASKKILL.EXE] on my home disks either.
Good to know. I've included it in my addon; it needed updating anyway. ;)

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Sat Jun 23, 2007 3:37 am

Updated... Now a AIO AddOn with VAIO and fonts in one neet addon pack

banditnich
Posts: 67
Joined: Thu Jun 14, 2007 2:56 am

Post by banditnich » Wed Jun 27, 2007 7:17 am

@Rick
Yesterday I try using your sidebar, I found a simple bug. When I right click in the taskbar icon of Sidebar, it open the taskbar context menu aswell. Then it will leave a small artifact in the taskbar. Anyone had experience it too?
I tried it on VM Machine.

banditnich
Posts: 67
Joined: Thu Jun 14, 2007 2:56 am

Post by banditnich » Thu Jun 28, 2007 7:46 am

Oh and one other thing... the slideshow gagdet not functioning correctly. I can add it to the sidebar but not one of my pictures showing. Only static redish image.

Eiffel
Posts: 73
Joined: Fri Nov 03, 2006 3:36 am

Post by Eiffel » Thu Jun 28, 2007 8:23 am

Updated... Now a AIO AddOn with VAIO and fonts in one neet addon pack
Does it fix uninstall for Home version ? (Taskkill.exe)
Pitty you removed the shortcut...
Oh and one other thing... the slideshow gagdet not functioning correctly. I can add it to the sidebar but not one of my pictures showing. Only static redish image.
It's "normal". Try to replace vshell32.dll with one from first build of Vaio and see if it works for you...

Post Reply