[Addon] XPSP3 QFE POSReady Updates 20180715

Discuss & post Update Pack addons here.
Post Reply
User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

[Addon] XPSP3 QFE POSReady Updates 20180715

Post by 5eraph » Wed Sep 10, 2014 8:30 pm

POSReady 2009 Updates Addon
Version: 20180613


Goal:
  • This addon slipstreams POSReady 2009 updates directly into a 32-bit XP SP3 source when used with the XPSP3_QFE_UpdatePack.
Details:
  • Intended only for use with user_hidden's XPSP3_QFE_UpdatePack. (Another addon may be created for OnePiece's update pack at some point in the future.)
  • All files are from the SP3QFE branch.
  • Tested in VirtualBox 5.2.6.
  • Integrates with RyanVM Integrator 1.6.1b2.1 and nLite 1.4.9.3.
Credits:Downloads:Updates Included:
Last edited by 5eraph on Thu Oct 27, 2016 12:18 am, edited 96 times in total.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Changelog, part 1

Post by 5eraph » Wed Sep 10, 2014 8:31 pm

Changelog:

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Changelog, part 2

Post by 5eraph » Wed Sep 10, 2014 8:31 pm

Changelog:
Last edited by 5eraph on Thu Oct 27, 2016 12:18 am, edited 116 times in total.

long-lurker
Posts: 177
Joined: Thu Nov 22, 2012 10:17 am

Post by long-lurker » Wed Sep 10, 2014 9:06 pm

AWESOME !!!

my XP box is current doing a re-install with yesterday's XPSP3_QFE...
the second it finalizes, i'm reinstalling again and adding this Addon...

i feel like a kid on Christmas morning... many, many thanks :D

User avatar
Outbreaker
Posts: 703
Joined: Tue Aug 21, 2007 8:06 am

Post by Outbreaker » Thu Sep 11, 2014 1:20 am

Nice done. ;)

harkaz
Posts: 684
Joined: Fri Nov 16, 2012 10:23 am
Location: GR
Contact:

Post by harkaz » Thu Sep 11, 2014 11:18 am

Well done, 5eraph :) It would be great if you added IE8 updates in a seperate addon as well.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Thu Sep 11, 2014 2:46 pm

Thanks, everyone. :)

I was going to wait and see if adric will update YumeYao's IE8 addon, harkaz. The past few months he's made an updated addon available within 27 hours of Patch Tuesday's release. He's running late. I'm looking into updating it myself. If I can finish before he releases then I'll consider posting it.

User avatar
=[FEAR]=JIGSAW
Posts: 380
Joined: Mon Feb 18, 2008 11:54 am
Location: Cape Town, South Africa

Post by =[FEAR]=JIGSAW » Fri Sep 12, 2014 6:00 am

Nice Work, Well Done ;)

long-lurker
Posts: 177
Joined: Thu Nov 22, 2012 10:17 am

Post by long-lurker » Fri Sep 12, 2014 6:31 am

if there was an "easier" to read thread on how to "port" the POS updates to XP, then we all could use the Onepiece's DX Universal UpdatePack/Addon Creator to create our IE AddOn without the need to wait for one :(

skrell
Posts: 137
Joined: Sat Jan 19, 2008 6:12 pm

Post by skrell » Sun Sep 14, 2014 11:30 pm

This is probably a stupid question, but what does POSReady 2009 mean??

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Mon Sep 15, 2014 2:52 am

Choose the most appropriate:
  1. Point
    Of
    Service
  2. Point
    Of
    Sale
  3. Piece
    Of
    Sh*t
:)

User avatar
alsyundawy
Posts: 99
Joined: Mon Jun 28, 2010 5:47 pm

Post by alsyundawy » Mon Sep 15, 2014 7:58 am

awesome release 5eraph, big thx becouse i fans of xp

adric
Posts: 581
Joined: Mon May 21, 2007 5:51 am

Post by adric » Mon Sep 15, 2014 9:06 am

Thanks for doing this 5eraph - a wish come true.
Al

adric
Posts: 581
Joined: Mon May 21, 2007 5:51 am

Post by adric » Mon Sep 15, 2014 9:24 am

5eraph wrote:Thanks, everyone. :)

I was going to wait and see if adric will update YumeYao's IE8 addon, harkaz. The past few months he's made an updated addon available within 27 hours of Patch Tuesday's release. He's running late. I'm looking into updating it myself. If I can finish before he releases then I'll consider posting it.
5eraph, yes I'm running late :mrgreen: If you want please update. I've been helping a friend migrate his XP to a new Win7 PC that he bought. Of course he want's everything the same on the new PC. After that, I need to do my taxes so I'm a bit pressed for time.

Will you be keeping this seperate or will it be in your addon?

skrell
Posts: 137
Joined: Sat Jan 19, 2008 6:12 pm

Post by skrell » Tue Sep 16, 2014 3:43 pm

5eraph wrote:Choose the most appropriate:
  1. Point
    Of
    Service
  2. Point
    Of
    Sale
  3. Piece
    Of
    Sh*t
:)
So these are post-End of life updates? If yes, then why is it updating ie6??

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Tue Sep 16, 2014 4:51 pm

Correct in that XP Home and Pro are at EoL, skrell. But POSReady is not EoL yet. And this addon does not include the registry tweaks to fool the Microsoft Update website and update package installers into believing Home/Pro is POSReady. user_hidden has posted directions for doing that with his update pack if you're interested.

And why not IE6? The XPSP3_QFE_UpdatePack includes IE6 updates (KB2936068 and KB2964358). The POSReady Addon updates the XPSP3_QFE_UpdatePack. Therefore, the POSReady Addon updates IE6 (with KB2977629). If you want IE8 then there's an addon for that. ;)

User avatar
user_hidden
Posts: 1924
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:52 am
Location: Canada eh!

Post by user_hidden » Tue Sep 16, 2014 6:49 pm

how come we don't have a "thanks" or "like" buttons here ?

:)

skrell
Posts: 137
Joined: Sat Jan 19, 2008 6:12 pm

Post by skrell » Tue Sep 16, 2014 8:47 pm

5eraph wrote: And this addon does not include the registry tweaks to fool the Microsoft Update website and update package installers into believing Home/Pro is POSReady. user_hidden has posted directions for doing that with his update pack if you're interested.
So this means i can't simply include this addon pack and have it install the addons...first i must install the QFE_Updatepack for SP3 WITH the hack that you linked to and THEN install this addon ? Am i correct?

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Tue Sep 16, 2014 10:37 pm

Don't know, user_hidden, but it would be nice. :)

Yes, skrell, this addon is intended to be used with user_hidden's XPSP3_QFE_UpdatePack, as is stated in the first post of this thread.

The hack is not necessary to use this addon. The included POSReady updates will slipstream without it. The hack is only needed when you want to install future POSReady updates on Windows XP Home or Pro unless you use harkaz's modified update installers or another method of running the POSReady update packages. If you'd rather not make the hack edit yourself, I've made an addon I use to test the POSReady addon that does the editing for me:

Download:So, if you want to use the POSReady addon on a 32-bit Windows XP Home or Pro source then you need at least these two files:
  • XPSP3_QFE_UpdatePack_20140909.7z
    XPSP3_QFE_POSReady_Addon_20140909_5er.7z
If you want the hack then you can use the "Enable" addon linked above. If you want IE8 then you can use YumeYao's IE8 addon, or use OnePiece's Addon creator to make your own IE8 addon.

Changelog: EnablePOSReadyMU
  • [2016/03/11 18:15 UTC] - 20160311 - Removes a registry entry that MU now detects as invalid.

    [2014/11/12 20:40 UTC] - 20141111 - user_hidden's release. Uses an alternate AddReg directive.

    [2014/09/15 01:35 UTC] - Initial release.
Last edited by 5eraph on Fri Mar 11, 2016 1:40 pm, edited 4 times in total.

skrell
Posts: 137
Joined: Sat Jan 19, 2008 6:12 pm

Post by skrell » Tue Sep 16, 2014 11:15 pm

Thank you SO much Seraph for your VERY clear instructions!!! I greatly appreciate you taking the time!!

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Tue Sep 23, 2014 6:11 pm

You're welcome. :)

Updated to 20140923.

User avatar
user_hidden
Posts: 1924
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:52 am
Location: Canada eh!

Post by user_hidden » Tue Sep 23, 2014 10:37 pm

5eraph wrote:
Updated to 20140923.

already included in QFE Update Pack 0923

User avatar
ricktendo64
Posts: 3213
Joined: Mon May 22, 2006 12:27 am
Location: Honduras

Post by ricktendo64 » Wed Sep 24, 2014 2:42 am

A bit off topic but related to the TZ update... I dont know if you guys know this, but I prefer to use tzchange.exe to add my new timezones in my spanish updatepack. Well ran into a problem trying to add +14:00 offset (14X60=840,) this command would be tzchange.exe /B -840

Problem is tzchange /B command can only go as high as +13 (-780) so I am stuck with using AddReg for this timezone

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Wed Sep 24, 2014 8:23 am

user_hidden wrote:already included in QFE Update Pack 0923
I beat you to it by two hours but I'll remove it from the addon anyway. I missed the Flash update so I guess we're even. ;)

I remember, Rick. 5eraph strikes again!

Updated to 20140924. Please read the Changelog for full details.

User avatar
user_hidden
Posts: 1924
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:52 am
Location: Canada eh!

Post by user_hidden » Wed Sep 24, 2014 9:17 am

@ 5eraph

ya I didn't notice you updated the POS addon until afterwards.
I didn't look at the addon and did not want any conflict for both having the new TZ update.

always thanks for your work and help to the community

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Wed Oct 15, 2014 2:10 am

Waited for you this time, user_hidden. :)

Updated to 20141014. Please read the Changelog for full details.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Thu Oct 16, 2014 9:58 pm

Updated to 20141017:
  • Additional update SA3009008 added.
    • This update consists of the following workaround registry entries:
      ;Disables SSL 2.0 + 3.0 and Enables TLS 1.0 for all users by default in Internet Explorer 6, 7 and 8.
      HKCU,"Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings","SecureProtocols",0x10001,0x80

      ;Disables SSL 2.0 + 3.0 and Enables TLS 1.0 in Internet Information Services (IIS).
      HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 2.0\Client","Enabled",0x10001,0
      HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 2.0\Server","Enabled",0x10001,0
      HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 3.0\Client","Enabled",0x10001,0
      HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\SSL 3.0\Server","Enabled",0x10001,0
      HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.0\Client","Enabled",0x10001,1
      HKLM,"SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SecurityProviders\SCHANNEL\Protocols\TLS 1.0\Server","Enabled",0x10001,1
Other web browsers will remain vulnerable to SSL 3.0 exploits after applying SA3009008. Directions are available for disabling SSL 3.0 in Firefox, Google Chrome and Safari.

User avatar
vodacuza
Posts: 274
Joined: Fri Jan 22, 2010 3:19 pm
Location: Fukushima 3rd reactor

Post by vodacuza » Sat Oct 25, 2014 10:42 am

Does this have to be slipstreamed precisely first thing after u_h pack or the order is not important ?
It depends upon another addon away from u_h update pack ?
May any other addon interferes with it ?
Can I use it at the very end of the integration process...after IE8 addon and such..?

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Oct 25, 2014 2:54 pm

This addon should be used after user_hidden's update pack and before slipstreaming IE7 or IE8, as it will overwrite existing IE files with IE6 versions. Additionally, the KB967756 Rollback addon and installer are no longer updated and should not be used.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sun Nov 02, 2014 6:35 pm

Updated to 20141102:

User avatar
GH0st
Posts: 520
Joined: Wed Nov 05, 2014 9:31 am
Location: Virginia, USA

Post by GH0st » Mon Nov 10, 2014 7:43 am

DL doesnt work for me for some reason, last few days anyway

adric
Posts: 581
Joined: Mon May 21, 2007 5:51 am

Post by adric » Mon Nov 10, 2014 8:21 am

Seems to be working on my side. Are you not getting a connection or is the download not completing?

User avatar
GH0st
Posts: 520
Joined: Wed Nov 05, 2014 9:31 am
Location: Virginia, USA

Post by GH0st » Mon Nov 10, 2014 9:03 am

Works now, thankyou!

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Wed Nov 12, 2014 12:25 pm

You're welcome. :)

Updated to 20141111. Please read the Changelog for full details.

User avatar
user_hidden
Posts: 1924
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:52 am
Location: Canada eh!

Post by user_hidden » Wed Nov 12, 2014 3:40 pm

File: XPSP3_QFE_EnablePOSReadyMU_Addon_20141111.7z
CRC-32: 93d4585e
MD5: ea0f840a1bb1757c96109684e8d340b4
SHA-1: aca704c90fe91a9dd130dff516141c005a8e05ee

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Wed Nov 12, 2014 4:10 pm

Thanks, user_hidden. :)

adric
Posts: 581
Joined: Mon May 21, 2007 5:51 am

Post by adric » Tue Nov 18, 2014 4:03 pm

FYI, I'm getting a POSReady update kb3011780 being offered by WU which looks like something out-of-band.

harkaz
Posts: 684
Joined: Fri Nov 16, 2012 10:23 am
Location: GR
Contact:

Post by harkaz » Tue Nov 18, 2014 5:57 pm

@adric Yes, it's primarily targetted to Server editions.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Wed Nov 19, 2014 12:32 am

Updated to 20141119:

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Nov 21, 2014 5:02 am

Updated to 20141121:

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Wed Nov 26, 2014 9:14 pm

MUWeb.dll v7.6.7600.257 is working again with the Microsoft Update website. r256 will be removed from the next POSReady addon, provided the problem doesn't recur.

If you're impatient, you may use the previous version of the POSReady addon:

Download: (EXPIRED)
  • File: XPSP3_QFE_POSReady_Addon_20141119_5er.7z
    Size: 8.2 MB
    MD5: caf88593ff8d9859758cca268b550939
Last edited by 5eraph on Sun Nov 30, 2014 5:59 pm, edited 1 time in total.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sun Nov 30, 2014 5:55 pm

Updated to 20141130. Please read the Changelog for full details.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Wed Dec 10, 2014 6:31 pm

Updated to 20141209. Please read the Changelog for full details.

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Tue Jan 13, 2015 11:42 pm

Updated to 20150113. Please read the Changelog for full details.

User avatar
user_hidden
Posts: 1924
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:52 am
Location: Canada eh!

Post by user_hidden » Wed Jan 14, 2015 6:41 am

thanks 5eraph

skrell
Posts: 137
Joined: Sat Jan 19, 2008 6:12 pm

Post by skrell » Thu Jan 15, 2015 9:46 pm

thanks again for the continued support! :)

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Fri Jan 16, 2015 12:53 am

You're welcome, guys. :)

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Thu Jan 22, 2015 9:34 am

Updated to 20150122:

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Jan 24, 2015 2:04 am

Updated to 20150124:
  • Corrected typos in entries_POSUpdates.ini preventing Flash from installing correctly.
Sorry. :oops:

My x86 Flash Player script is a slightly modified copy of my x64 script. Obviously, some necessary edits were not made to account for file name changes between update packs. Those edits have been committed. This won't happen again. ;)

User avatar
5eraph
Site Admin
Posts: 4605
Joined: Tue Jul 05, 2005 9:38 pm
Location: Riverview, MI USA

Post by 5eraph » Sat Jan 24, 2015 7:19 pm

Updated to 20150125:

Post Reply